Sto se toga tice meni 2l Cole i 2-3 kile pecenja i ja zadovoljan(po mogucnosti od buta,mada i rebra volim)

Barca u srcu je napisao/la:Pa šta bi kad vas je isprebijao na ćumuru, haj nam napiši.
Al ja sam se poslije toga smirio, djelimicno...Frutek je napisao/la:hahahaha Krade, Bije se i to sve do 4 razreda jbt sta sam ja propustio u svojoj osnovnoj![]()
![]()
![]()
cudo ti nije kupio toblerone sto si ga prebio, vidi se da je taj mali bio neko đubreanaliticar_ je napisao/la:Barca u srcu je napisao/la:Pa šta bi kad vas je isprebijao na ćumuru, haj nam napiši.
Sta ce bit jarane...Bio sam otekao ko bumbar....Sjecam se da kad sam usao u kucu da se tusiram, da sam bio sav crn od uglja i da sam sav bio natekao, gdje god se pipnem bila neka oteklina, kao da nije moje tijelo...Isto ko da neku gumu diram a ne svoje tijelo....![]()
No kao sto rekoh najvise me bolilo to sto nas je danima nazivao "lopovi" kad god bi nam se obracao...Trajalo je tako par dana pa se malo smanjio intezitet....
No vezano za taj dogadjaj, samo par dana kasnije sam napravio jos jedan belaj....Naime, bilo je dogovoreno da se o tome nece pricati. i one zene u supermarketu su dogovorile sa starom da se o tome ne prica. Stara je platila taj neki racun i tako je izmedju nas trebala ostati tajna.
No ni sam ne znam kako, par dana kasnije, u skoli na meni prilazi jedan drug iz razreda i onako kroz osmjeh mi nabaci da zna sta je bilo. A mi u to vrijeme bili doba djeca, sta ces, hormoni i pubertet pucaju, znas kako je..Mene bilo stid i bilo mi krivo sto on to zna. A znam da je bilo dogovoroeno da nece niko znati. Pitam ga kako on to zna, a on se samo smije i nece da kaze. Kazem ja njemu, OK, ne moras nista reci ali nemoj da bi slucajno kome pricao. Znate kako je u skoli, djeca smo jos bili pa kad krenu izazivati i zezati tome nema kraja. Pogotovo bi bilo gadno ako curice saznaju, ode karizma u 3 PM.. I ja ga zovnem opet nasamo i lijepo mu ispricam a i zaprijetim da nikome o tome nista ne prica.
No dzaba. Bili mi na velikom odmoru i samo sto je poceo odmor poceo on da sakuplja raju iz razreda i da im prica. Ma procurilo to i cijela skola gleda u mene i smije se. Ja pukao od stida. Pogotovo mi sad problem vratiti se u razred, znam da ce me svi ismijavati a jos sam se bojao da i uciteljica ne sazna. Mislio sam barem ona ne mora znari. Djecja perspektiva. No bio sam i bijesan. Dok su svi bili na odmoru, uletim u razred, pokupim svoje stvari i izletim van i pridjem onom drugu sto je sve to razglasio i onako u prolazu mu kazem "j.... cu ti majku poslije skole".... Odem na tom velikom odmoru, i prosetam tamo.vamo i cekao sam da se nastava zavrsi. Cekao sam na jednom mjestu odakle je on trebao proci na putu iz skole. No problem je sto nikada odatle djeca ne idu sama, uvijek idu grupe. Tako da nisam znao da li ce ko da uleti da ga brani. No rizikovao sam. Stojim ja tako nasred ulice i cekam i ide ta velika grupa od mozda 20-30 ucenika. I on medju njima i naravno nisu oni ni prisli meni i cim su me vidjeli opet poceli da se smiju i izazivaju. A ja planuo, sve u meni gori od bijesa. Kad su prisli na jedno 10 metara, bacim ja stavi i zaletim se na tog dotadasnjeg druga. Nije on stigao ni torbu da spusti a ja sam vec na njega naletio sakama i udarao ga i ljevicom i desnicom po glavi. Ni sam ne znam koliko je to trajalo no u jednom trenu sam vidio da mu curi krv i iz nosa i iz usta. Tada sam ga jos gurnuo i pao je na cestu. Niko se nije mijesao.
Svi se usutili i nastavili svojim putem. Pokupim stvari, odem do skolskog WC-a, saperem se i kuci. Nasao sam tada neku pravdu i bio sam pun sebe i prezadovolan.
No kratko je trajalo to zadovoljstvo. Dodjem kuci, rucam sa svojima, neka polumrtva atmosfera zbog svega sto se desavalao proteklih dana i onda pravac soba da slusam muziku i citam romane i odmaram. Eh da,zaboravih reci. Nakon tog incidenta stari mi zabranio da bilo gdje idem. Bilo je samo kuca-skola, skola-kuca..![]()
Rekao mi je da kad budem zelio da se "prozracim" i "izluftam", da ga zovem i da idemo raditi vani jer uvijek ima nekog posla....A ja mislim u sebi, eh samo mi to jos treba...
Helem, lezim ja tako u sobi kad neko zvoni na vrata. Izisla stara i cujem neki covjek trazi mog starog. Ja se prikrio i slusam. Kad belaj. Stari od tog druga iz razreda sto sam ga namlatio dosao sa tim drugom na vrata. Momak i dalje bio sav krvav u licu. Zali se on i kaze mom starom, ili ga ti smiri, ako ti nista ne uradis, mora se nesto poduzeti sa njim, to jest samnom. Stari smiruje covjeka i kaze mu da ce srediti "problem"...Ja se usro od straha..Nisu mi jos prosle ni one modrice, i kontam evo nove makljaze. Sad mi vec panika jer opet fasovati bilo bi previse. A nisam toliko ni bio kriv. Pricali oni tu i stari onako smirio covjeka, izvinio se i oni odose. Ja pravac u sobu i sutim. Tajac. Kad stari se dere i zove me. Ja sav drhtim. Pita me sta je bilo i kako. Ja sta cu, objasnim sve od A do Z, tacno kako je bilo...Gledam ja preplaseno starog u oci nakon sto sam zavrsio i cekam reakciju,cekam da me odvali i da krene....On je sutio i razmisljao, pogledao me i kaze, hajd u sobu raditi zadacu.......
Gledala ti se neka tekma,pa ti otišao u "kupovinu" antene a TV-nije mogla bez antene....napiši..........analiticar_ je napisao/la:Sjetio sam se sad kako sam jos jednom pravo dobro fasovo zbog "antene"...Hahahahaha, moram i to napisati, samo da nadjem vremena.....
Ma jok ba, kakvo to.....RagazziDelSud je napisao/la:Gledala ti se neka tekma,pa ti otišao u "kupovinu" antene a TV-nije mogla bez antene....napiši..........analiticar_ je napisao/la:Sjetio sam se sad kako sam jos jednom pravo dobro fasovo zbog "antene"...Hahahahaha, moram i to napisati, samo da nadjem vremena.....![]()
![]()
Ne odgovori ti meni na pitanje.analiticar_ je napisao/la:Lazna elegancija
Imam blizu 35Urban Batalion je napisao/la:Cekaj davnih 80 godina.Ti 3-4 razred.![]()
Kako to (bez uvrede) u svojim postovima pises kao da imas 16 god.U nekim odgovorima hairliji i tako.Ti po mojoj procjeni sada imas oko 35 god. a pises tako o tim dozivljajima mnogi ljudi tvoje generacije kolio znam o tome nebi pricali uzivo a kamoli na netu.![]()
Dozivljaji su za lektire ako imas jos koji zapisi ga obavezno.
analiticar_ je napisao/la:Imam blizu 35Urban Batalion je napisao/la:Cekaj davnih 80 godina.Ti 3-4 razred.![]()
Kako to (bez uvrede) u svojim postovima pises kao da imas 16 god.U nekim odgovorima hairliji i tako.Ti po mojoj procjeni sada imas oko 35 god. a pises tako o tim dozivljajima mnogi ljudi tvoje generacije kolio znam o tome nebi pricali uzivo a kamoli na netu.![]()
Ma oni glume mangupe..Ja se ponasam prirodno i sviram nesto narodno..Urban Batalion je napisao/la:analiticar_ je napisao/la:Imam blizu 35Urban Batalion je napisao/la:Cekaj davnih 80 godina.Ti 3-4 razred.![]()
Tako sam i napiso.Nego stvarno sam se zacudio barem ovdje u mom naselju likovi tvog godista su konzervativniji i to puno.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.