Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery
Re: Premijer liga BiH - općenito
jel se moze negdje gledat zrinjski, stream neki?
Ja cu biti sijed, ja cu biti star al' voljet cu i tad Zeljeznicar.
Ja sta fuli Zrinja sve u prvom 
Eto i Krupe u borbu za 4 mjesto
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović
-
BordoBolesnik
- Kontakt:
2-0 Zrinjski
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Radnik je u užasnoj formi.
link za Zrinjski?
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
Obradovicu kao da je sve pomrlo
Evo Viteza u borbi za opstanak.
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!
Re: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito
Ne mozes reci da je samo privatni sektor relevantan kada veliki broj ljudi radi u javnim kompanijama i institucijama kako u Zenici tako i u Sarajevu te i oni prisustvuju dogadjajima te kupuje karte. Evo odmah da pitam ovdje iako je rijec o sportskom forumu pa neki Zenicanin da odgovori: kolika su primanja (neto plata+topli obrok i prevoz) prodavacice u Konzumu/Bingu, koliko "obicnom" radniku u ArcelorMittal i eto jos nekom radniku na poslu koji obavlja mnogo ljudi?HNKBranitelj je napisao/la:Po tvom postu reko bi čovjek da je razlika u primanjima 500kmAnelZ je napisao/la:
Za Narodno Pozoriste, odakle informacija da su predstave 5 KM? To je iskljucivo sa popustom tipa za ucenike i sl. dok predstave na najjeftinijim mjestima ne ide ispod 10 KM (8 KM ako je repriza u pitanju).
http://nps.ba/Download.aspx?id=7&lang=EN
Sto se tice spominjanja Zenice, nazalost je cinjenica da su primanja manja i stoga mi je OK da cijena tu bude 5 KM ako se prvenstveno cilja na publiku iz tog Grada kao sto je bio slucaj sa Davis cup
Sto se tice privatnog sektora ( on je jedini relevantan za usporedbu) primanja se vjerovao ili ne razlikuju u svega 50KM, s tim sto oni kao i cijela drzava prijavljjuju radnike na minimalac i ostatak daju na ruke i izravno se potkrada sustav
Prosjecna plata u Gradu Sarajevo + Ilidza i Vogosca iznosi 1002 KM (za iole ozbiljnije poslove ispod 800-900 KM niko ne zeli raditi), dok je u Zenici prosjek 837 KM. U Gradu Sarajevo + Ilidza i Vogosca imas radnu snagu od 180000 osoba (znaci bez neaktivnog stanovnistva i po statistici oko 55000 nezaposlenih sto je u stvarnosti mnogo manje), a u Gradu Zenici 47000 (22000 nezaposlenih po statistici, ocito da je stvarna nezaposlenost mnogo manja) i to navodim da bi se dobila percepcija o ekonomskom outputu jer mjesecno u Sarajevu se isplati (ono sto prodje kroz sistem) za plate radnika 125 miliona KM i to ne ukljucuje topli obrok i prevoz, a u Zenici se isplati bez toplog obroka i prevoza 17 miliona KM (55 miliona KM kada bi Zenica imalo stanovnika kao Sarajevo). Ja sam uvjeren da nazalost postoji znacajna razlika u primanjima i kod privatnika izmedju Sarajeva i Zenica i da ta razlika se vrti prije oko 150-200 KM (oko 100 KM za slabije placene poslove), a ne 50 KM i to je u kod nas 20-40% razlike u plati sto je znacajno.
Svaka dva mjeseca ista prica, momak je mislio vjerovatno na sve ostale gradove iskljujuci Sarajevo..
Evo ti dva podatka koja si trazio Bingo obicni radnik 450-550, A Mittal oko 900 KM.(obicni radnik)
Evo ti dva podatka koja si trazio Bingo obicni radnik 450-550, A Mittal oko 900 KM.(obicni radnik)
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Pola Sarajeva radi za 600 maraka jbt grob
Baka Zrinjski vratio na pravi kolosijek.Zrinjski dobar !
Radnik u padu forme.
Vitez dolazi u zonu da strepi i definitivno je ugrožen.
Široki korektan,kontra Jajčana u skoro najjačem sastavu.Nekoliko izmjena,
Liga regularna,čestitka za sve ekipe!
Radnik u padu forme.
Vitez dolazi u zonu da strepi i definitivno je ugrožen.
Široki korektan,kontra Jajčana u skoro najjačem sastavu.Nekoliko izmjena,
Liga regularna,čestitka za sve ekipe!
-
GradKamena1
- Kontakt:
Daj neko link za sarajevski derby?
Bolji je Siroki za sad, ali gosti nisu bezopasni. Ovo ce jedan gol odluciti.
Ako to bude gol Jajca logicno da je namjestenoSignore je napisao/la:Bolji je Siroki za sad, ali gosti nisu bezopasni. Ovo ce jedan gol odluciti.
Nad tobom sunce najljepše sja
Prema razmisljanjima nekih forumasa, dapinoglavi je napisao/la:Ako to bude gol Jajca logicno da je namjestenoSignore je napisao/la:Bolji je Siroki za sad, ali gosti nisu bezopasni. Ovo ce jedan gol odluciti.
Necu pogledati drugi dio do kraja zbog derbija, ali iz onog sto sam do sad vidio mislim da igraci Sirokog ne bi bili toliko pozrtvovni u obrani da su prodali. Metalleghe je do sad mogao voditi bez problema. Ako bude prica o namjestanju, nadam se da ce biti od ljudi koji su bar pogledali utakmicu. Obicno gluposti valjaju oni koji pogledaju samo rezultat na kraju.
Ma kakva prodaja, vise zezam par navijaca Celika sto su pisali da ce Mladost raditi sve da Celik ispadne, da Jajce ima 6 sigurnih bodova protiv SB i sl. Ali dobro ima svugdje takvih genijalaca. Celik nadam se do opstanka, sad su i previse blizu da prokockaju ovo sve sto su uradili. Pametno su skupljali bodove i Jusufbegovic i Pavic, da ne ispadnu iz borbe za opstanak prije zavrsnih kola, a onda ima i vremena i utakmica da se ide 110% u utakmicu i na pobjedu.Signore je napisao/la:Prema razmisljanjima nekih forumasa, dapinoglavi je napisao/la:Ako to bude gol Jajca logicno da je namjestenoSignore je napisao/la:Bolji je Siroki za sad, ali gosti nisu bezopasni. Ovo ce jedan gol odluciti.![]()
Necu pogledati drugi dio do kraja zbog derbija, ali iz onog sto sam do sad vidio mislim da igraci Sirokog ne bi bili toliko pozrtvovni u obrani da su prodali. Metalleghe je do sad mogao voditi bez problema. Ako bude prica o namjestanju, nadam se da ce biti od ljudi koji su bar pogledali utakmicu. Obicno gluposti valjaju oni koji pogledaju samo rezultat na kraju.
Nad tobom sunce najljepše sja
Jel Moja TV opet derbi prenosi?
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
Ma skuzio sam da se ti zezas, ali rekoh zbog ostalih. Tko je gledao prvo poluvrijeme mogao je vidjeti da i jedni i drugi idu na pobjedu i da nikakav ishod nece biti iznenadjujuci, mada je Siroki blize pobjedi.pinoglavi je napisao/la: Ma kakva prodaja, vise zezam par navijaca Celika sto su pisali da ce Mladost raditi sve da Celik ispadne, da Jajce ima 6 sigurnih bodova protiv SB i sl. Ali dobro ima svugdje takvih genijalaca. Celik nadam se do opstanka, sad su i previse blizu da prokockaju ovo sve sto su uradili. Pametno su skupljali bodove i Jusufbegovic i Pavic, da ne ispadnu iz borbe za opstanak prije zavrsnih kola, a onda ima i vremena i utakmica da se ide 110% u utakmicu i na pobjedu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.