FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

PitarBordo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la PitarBordo » 16 apr 2017, 00:45

ado-hz je napisao/la:
PitarBordo je napisao/la:
ado-hz je napisao/la:Koliko pratim ovaj forum a nisam od juce, pise kad sam se registrovao...a vidim, pratim sta ti pises i smatram da nisi glup decko, momak, covjek...kako god se osjecas. Al pravim budalom nekog u ovom slucaju Kodru da ga opet zoves da ti bude trener je kao pucati sam u sebe iz pistolja. Dobro znas da Kodro nece doci isto tako kao sto znas da nijedan ozbiljan trener nece doci da trenira FK.Sarajevo jer zna kakva ga sudbina ceka nakon 2 remija i poraza. Zato se zahvali Bogu da vojnik kluba kakav god bio on a zove se Mehmed Janjos je dosao da vadi ova **** iz septicke jame u koju smo bili upali. Koliko god on znao ili ne znao, bio jurisni vojnik ili ziheras u ovom trenutku i ovom rejtingu kluba u kojem smo trenutno niko ti nece doci bolji, pametniji, hrabriji. Hoce ublehasi kao sto je Jesic da te zaviju u crno i uzmu ti i ono malo para sto imas....proturaju svoje igrace i imaju samo korist od tebe tj kluba...al opet bi to bila euforija da dodje neko noci....dok se nebi otkrile karte jednog dana...pa opet Jovo na novo, ajmo hebati majku i tom novom treneru.
Ništa nisi rekao ovim komentarom.

Ja i dalje stojim iza toga da je gotovo kukavičluk profesionalni kada neko troši sudijsku nadokandu da zamjeni beka za beka kod nula nula na domaćem terenu, a pri tome bukvalno ništa ne uradi zadnjih barem 10 minuta.

Ja i dalja stojim iza toga da je gotovo kukavičluk profesionalni kada neko ima igrača više 25 minuta i igrače drži u istoj postavci, i onda u 88. minuti radi totalno nebitnu izmjenu.

Zašto je to problem? Daj da budemo realni da se ne radi o Čali nakon ovih i ovakvih predstava bi već se pjevalo "XXX odlazi." To što su Kodro, Husref moji mokri snovi ne znači da po svaku cijenu tražim da se otjera Čala recimo. Ali to ga ne amnestira od gore navedenih činjenica.

Još jednom da ponovim - nemoj da generaliziraš, niti svi ovdje spuju Čalu, niti svi ovdje kritikuju Čalu, niti svi ovdje hvale Čalu.

Rečenica ne treba da bude: "Nije Čala kriv što ovi ne znaju", nego "Čala je kriv što je svjesno ušao u ovu polusezonu sa ekipom poluamatera."
Ne amnestira Calu to sto voli Sarajevo da mora biti trener, ne mora. To oko izmjena evo recimo da se slazem, trebao je ranije u nekoj utakmici da izvrsi izmjenu.., al ti nikako da shvatis da Cala nije kriv sto imamo parmake od igraca i sto nikoga nisi doveo pa da mozes napraviti tu neku razliku ako napravis tu izmjenu. Trazio je Ordagica, Obradovica, Pirica....nisu doveli. Hoce li Cala ici po igraca da ga dovede ili to radi neko drugi zaduzen za to, st znaci da Cala nije kriv a niti jedan trener nije kriv. Uprava tj sportski direktor dovodi igrace na preporuku trenera ako su u stanju da to izvedu i ispune zelju trenerovu.Ti mislis ako imas igraca vise da moras stvoriti pritisak,mozes al i ne moras. Pa ako si gledao 100 nekih drugih Evropskih utakmica mozes da vidis da to ne mora da bude presudno i da se na nekim utakmica i ne vidi ta razlika da neka ekipa ima igraca manje, a kamo li kod nas sa ovim krapama koje imamo da naprave neki pritisak. Sta je trebao reci niste mi doveli pojacanja necu da vodim Sarajevo. Mozda bi to rekao neki drugi trener al Cala to niakd nece reci taman vodio 11 baba na terenu. Ne ostavlja se tako voljeni klub. I ja bih volio Kodru, ili trenera tipa Kodre al takvog nema. Pogledao sam bas malo nase trenere kroz historiju. Miroslav Brozovic nas je vodio 8godina, Fuad Muzorovic 5god, ostali a bilo ih je oko 55 trenera u nasoj histojiri niko vise od 3god, tacnije skoro svaki 1god najvise 2god. Jel ti to nesto govori??? Nama brate treba eh sad ne znam sta prvo strpljenje koje nemamo a ona kontinuitet sa jednim trenerom. Al ta dva dobra nikad mi necemo spojiti. Evo ako mene pitas u Evropskom Sarajevu kakog ja zamisljam imali bi u prvih 11 samo mjesta Mihojevic i Dulja. Mozemo li naci jos 7 Duljevica takvog kvaliteta i jos jednog Marka....bojim se da ne mozemo.
Vidiš kad spustiš loptu da se da fino iznjeti mišljenje.

S kojim se itekako slažem. I shvatam ja da Čala nije kriv što su oni parmaci, Čala je, uslovno rečeno, kriv što je uopšte pristao da se bukvalno bruka sa poluamaterima kada su mu već odbili pojačanja. Umjesto toga on je od "trebamo remont na zimu" došao do "zadovoljni smo ekipom" pred kraj priprema.

Ima prostora da mu zamjerim što-šta, ali to sve, bukvalno sve, odnosi na ekipu - od hronične nespremnosti, akutne neuigranosti, forsiranje jednih te istih na jednim te istim, ziheraške izmjene. Ali mu ne zamjerim što je Čala i što voli FKS, čovjek je živoća legenda koja zlatnim slovima ostaje upisana u historiji najvećeg bh. kluba, to niti neko može osporiti, niti mu jedan loš mandat to može uništiti.

Kada je trebao da preuzme nas, bio sam sa grupom forumaša sa ovog pdf (duška, Pantelija, unBx, mislim Rule), i složili smo se da ovo prije svega Čali ne treba, što zbog živaca, što zbog igračke situacije, jer se nekako već tada znalo da ni na zimu nema napretka.

Niko mu ne bi zamjerio da je rekao "hvala, ali ne hvala." Problem mu je što je bolestan za FKS kao i nas većina ovdje pa izgleda nije mogao da odbije - a da je za neke veće domete kao šef struke, to nije. U kombinaciji sa tipa Husrefom kao šefom, Čala bi itekako imao prostora da ostavi ogroman trag u vođenju ekipe.
Samo Saraj'vo.

broj6
Kontakt:

Post Postao/la broj6 » 16 apr 2017, 00:47

belosevic28 je napisao/la:Oko imas temu ''raje i iz onog tabora'' pa im tamo lizi dupe ! Popusti nas sa vojim ''gospodskim manirima''. Kerove na sljedecem derbiju tretirati kao kerove i tu se sva prica zavrsava ;)
Nećemo se vrijeđati. Pitao sam ovdje za mišljenje jer očito poštujem ljude koji pišu.

baboatif
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la baboatif » 16 apr 2017, 00:48

zagorski je napisao/la:
Bordomen je napisao/la::rol: kapacitet im je 13449 u pm presli su sami sebe
Valjda su racunali i svoje igrace sa SŠ,sudije i ihtijarevica :D
[emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Sent from my SM-G928F using Tapatalk
Svi u napad,jedan je HASE

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 16 apr 2017, 00:49

muhamedhulk je napisao/la:Lazu da nisu mogli dati vise karti, ali vratilo im se, a aBda jos i vise ce.
Šta očekivati od Uprave koja kaže da im je posjeta 13.500, a službeni kapacitet im manji od toga, plus prazan gostujući sektor, plus 20% centralne tribine prazno. Klasični šnjakizam što bi rekao moj stari.
Samo Saraj'vo.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MortemHz » 16 apr 2017, 00:50

baboatif je napisao/la:
zagorski je napisao/la:
Bordomen je napisao/la::rol: kapacitet im je 13449 u pm presli su sami sebe
Valjda su racunali i svoje igrace sa SŠ,sudije i ihtijarevica :D
[emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Sent from my SM-G928F using Tapatalk
Zvanično je bilo 13.500 a u stvarnosti je bilo 11.000 ljudi i to ne kazem ja ali sve u svemu ok je posjeta, **** ga.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 16 apr 2017, 00:51

Danas u zapisniku više sudija iz Sarajeva nego igrača. :lol:
Samo Saraj'vo.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 16 apr 2017, 00:52

Jao bordo odakle ih izvlačiš - avatare :lol: :lol:
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Bordomen
Kontakt:

Post Postao/la Bordomen » 16 apr 2017, 00:53

broj6 je napisao/la:
Bordomen je napisao/la:
broj6 je napisao/la:Zamolio bih vas sve ako možete da razmislite malo o ovome. Noviji sam na forumu bar što se tiče komentarisanja a odavno pratim ovu temu.

Na stranu sad derbi i sva igra i neigra. Želim da se osvrnem na ovaj naš bojkot i na derbi koji slijedi na Koševu.

Vidim da se raja naložila da i mi njima isto uradimo i damo im samo 5%, čak i iz uprave dolaze isti signali. Eh ja imam skroz drugačije mišljenje i volio bih vas da dobro razmislite o tome pogotovo ovi koji imaju kontakta sa vodstvom naših navijača.

Ne znam za vas, ali meni danas ko da nije bio derbi nego neka obična utakmica i bojim se da ću imati isti osjećaj na Koševu ako ne bude njihovih navijača. Vrlo lahko se spustiti na nečiji nivo i postupiti isto, teško je u ovakvim situacijama biti VELIKI.

Eh upravo zato mislim da bi pravi potez Hordi bio da od uprave zahtijevaju da Manijaci dobiju isti broj ulaznica kao i dosada i da imamo pravi derbi. A onda im na utakmici dići neke parole tipa:
"Nama derbi nije bez vas,
pa makar nam pobjeda trebala
za **** spas"

Mislim da je ovo pravi način da se porazi ciganluk i vrati duh derbiju !
apsolutno NE
Zašto?
Ne otvaram nikakvu raspravu nego me interesuje šta bi se time postiglo što se tiče budućih derbija.
Mislite da će im doći iz dupeta u glavu?
Opet kažem, uvijek je jednostavno bilo pametniji popušta. Ja mislim da ovako možemo vratiti derbi kakav je nekad bio.
Kažem ovo zbog svoje raje i iz onog i ovog tabora, posrali su nam se na ćejf.
Zasto? Da i oni vide kako je nama godinama
Ako im ne dodje nama je svejedno jer smo vec navikli i ako im ne dodje onda ce samo oni biti na gubitku
Nekad trebas imati karakter ma koliko pametniji bio.
ovo je nesto vise od obicne raje i svi normalni ovo odavno ne podrzavaju

ps shvatite da mi ne mozemo imati derbi kao u BG i da smo mi drugaciji
i sve se prica o j.ebenim belajima za derbi a kad se ide ili vraca se koseva 10 policajaca dijele grupe od 3 k ljudi koji zajedno udju u gradski prevoz bez i jedne zajebancije
ovo sto su oni danas uradili uradili su ljudi u klubu
postene Manijake je sramota onoga sto su sudije radile zrinjskom i onoga sto se nama radi na Grbavici ali njihovu upravu boli kita
oni bi nas danas dobili da je sve bilo po propisima i da je situacija bila ok ali ovako se konacno i u nasima probudio neki inat a i njihovi se digli pa je ovako zavrsilo

zbog ulaznica ne bi trebalo biti problema medju navijacima ali bi oni vec na sljedecem mogli razmisliti jel ok sto su ovo uradili i onda bi se mozda i rjesila
ovo je "rat" Uprave FK Sarajevo i FK Zeljeznicar ne
Manijaka i Hordi zla

Respekt za transparent :salut:
MI ŽIVIMO ZA SARAJEVO VI ŽIVITE OD SARAJEVA!!!!!!

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 16 apr 2017, 00:54

@pitar 13.5k prema Savezu? Cega? Kospi? :D Friziraju izvjestaj do bola..Samo ne znam sto im to treba..
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

bordospartanac
Kontakt:

Post Postao/la bordospartanac » 16 apr 2017, 00:54

PitarBordo je napisao/la:
husE je napisao/la:slika
:oops:
Ja iskreno mislim da je ovo samo loša procjena ovog ćele, jednostavno loše je sudio, nekako od prvog minuta sam samo čekao da vidim koga će više unazaditi, nas ili njih... Makar smo u tom takmičenju ih pobjedili.
Cist penal.
Udvojen sa dva igraca plus ova jambolija ako se obrati paznja udara desnom prednjom lozom kapitena i najskupljeg fudbalera upravo po nozi kojom vodi loptu, sto znaci da nema drugu namjeru osim da faulira.

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 16 apr 2017, 00:56

broj6 je napisao/la:
belosevic28 je napisao/la:Oko imas temu ''raje i iz onog tabora'' pa im tamo lizi dupe ! Popusti nas sa vojim ''gospodskim manirima''. Kerove na sljedecem derbiju tretirati kao kerove i tu se sva prica zavrsava ;)
Nećemo se vrijeđati. Pitao sam ovdje za mišljenje jer očito poštujem ljude koji pišu.

Ti da bilo sta postujes, postovao bi ono sto je grupa, a i mi ovdje trazili, a to je kerovima 5 % i ograditi ih zicom ''umproforkom'' pa neka laju.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 16 apr 2017, 00:58

Ne mogu da se nagledam koliko dobar dribling Dulje.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 16 apr 2017, 01:00

De mi recite da li je Ahmetovic bar jednu loptu spustio kad su mu nabacivali naprijed?
Zadnja izmjena: QUARESMA 18<<<, dana/u 16 apr 2017, 01:00, ukupno mijenjano 1 put.

simidobar
Kontakt:

Post Postao/la simidobar » 16 apr 2017, 01:00

broj6 je napisao/la:
Bordomen je napisao/la:
broj6 je napisao/la:Zamolio bih vas sve ako možete da razmislite malo o ovome. Noviji sam na forumu bar što se tiče komentarisanja a odavno pratim ovu temu.

Na stranu sad derbi i sva igra i neigra. Želim da se osvrnem na ovaj naš bojkot i na derbi koji slijedi na Koševu.

Vidim da se raja naložila da i mi njima isto uradimo i damo im samo 5%, čak i iz uprave dolaze isti signali. Eh ja imam skroz drugačije mišljenje i volio bih vas da dobro razmislite o tome pogotovo ovi koji imaju kontakta sa vodstvom naših navijača.

Ne znam za vas, ali meni danas ko da nije bio derbi nego neka obična utakmica i bojim se da ću imati isti osjećaj na Koševu ako ne bude njihovih navijača. Vrlo lahko se spustiti na nečiji nivo i postupiti isto, teško je u ovakvim situacijama biti VELIKI.

Eh upravo zato mislim da bi pravi potez Hordi bio da od uprave zahtijevaju da Manijaci dobiju isti broj ulaznica kao i dosada i da imamo pravi derbi. A onda im na utakmici dići neke parole tipa:
"Nama derbi nije bez vas,
pa makar nam pobjeda trebala
za **** spas"

Mislim da je ovo pravi način da se porazi ciganluk i vrati duh derbiju !
apsolutno NE
Zašto?
Ne otvaram nikakvu raspravu nego me interesuje šta bi se time postiglo što se tiče budućih derbija.
Mislite da će im doći iz dupeta u glavu?
Opet kažem, uvijek je jednostavno bilo pametniji popušta. Ja mislim da ovako možemo vratiti derbi kakav je nekad bio.
Kažem ovo zbog svoje raje i iz onog i ovog tabora, posrali su nam se na ćejf.
Braca pametniji popusta vec godinama, toliko popusta da bi za jos jedno popustanje bilo vidi glupana opet smo ih izradili.. Uopste nas ne treba interesovati jel im doslo u dupe il u glavu, ako je njima bilo dobro bez nas nama ce bit jos bolje bez njih. 1700 ulaznica traziti i licnu i pasos, 7 primjerak mirovnog -sporazuma iz sirije i 25-30 km karta, sto se mora nije tesko.
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...

High

Post Postao/la High » 16 apr 2017, 01:01

Dočekaš Mađare i promašiš penal, odeš u goste Misimovićevim i ne iskoristiš šanse! Toliko!
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 16 apr 2017, 01:03

QUARESMA 18<<< je napisao/la:De mi recite da li je Ahmetovic bar jednu loptu spustio kad su mu nabacivali naprijed?
Nije frajko dobar... Mene počinje da iritira, u neka doba gledaš ga izvuko se kod krila čeka loptu uz aut liniju... Pa kome da onaj kloc Almir nabije loptu prema petercu kad je Ahmetović na krilu pola utakmice...
Samo Saraj'vo.

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 16 apr 2017, 01:04

High je napisao/la:Dočekaš Mađare i promašiš penal, odeš u goste Misimovićevim i ne iskoristiš šanse! Toliko!
Šejh sad s utakmice ! :rol:

High

Post Postao/la High » 16 apr 2017, 01:05

belosevic28 je napisao/la:
High je napisao/la:Dočekaš Mađare i promašiš penal, odeš u goste Misimovićevim i ne iskoristiš šanse! Toliko!
Sa zikra. :kafa:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 16 apr 2017, 01:06

Naravno da se samnom moze normalno diskutovati al brate kad vidim da neko nasim igracima kakvi god da su psuje zenu, djecu, sestru....al to se radi evo vec 20god, poludim.Ovo se ne odnosi mna tebe....al ima i takvih. Sto se tice Husrefa, pa ako imaju imalo obraza mislim da ga nece zvati jer su covjeka proglasili bolesnim i na aparatima. Da nije u stanju vode da se napije a ne da vodi Sarajevo. Tuzno sta su njemu uradili i stici ce ih Bozija kazna za to, a nas kao klub nevolja kad nam bude najsladje. Nisam neki vjernik kako sto ovdje ima nekih zajebancija oko toga al vjerujem da kad se nekome nesto lose uradi vrati ti se to kad tad. U petak evo reci cu bio sam sa Zijom, slucajno se znamo i pitam ga bolan Zijo sto vam igra Bekic beka pa izgubljen je ko abdest. Kaze koga da stavimo...pa reko malog Kadusica, kaze stavili smo ga sad protiv Mladosti pa se i on izgubio. Onda ja kontam pa dobro mozda i jest al ako je stalno na klupi ne moze ni steci neko samopouzdanje jer ne igra. Nervira me kad igra Rustem, al mu ne hebem majku ni ovdje ni na tribini. Na ljeto leti 7-8 igaca....koji ne znam....mogu samo da pretpostavim i opet ti je to euforija. Doci ce neki crnogorac dajem primjer, naci cemo ga na youtube njegov klip, svrsavati naj njega i na jos 7 takvih igraca i nista necemo opet dobiti. Misljenja sam da se mora ozbiljnije raditi sa mladima tj sa akademijom jer je Marko primjer toga. Andjusic mi je cudna sorta, u akademiji je bio cak bolji od Marka dok se u seniorima pogubio totalno. Razlog ne mogu da dokucim. Kad sam pricao da se djeci uzimale pare u akademiji da bi dosli u akademiju ovdje su se neki smijali. Posebno djeci koja dolaze iz Krajine. Kad sam pricao da im kasne plate i tu se smijali. Ako imas nekog prijatelja u banci vrlo lako ti moze reci kad su primili platu, koliko, koliko im kasni, kolika im je plata....cak koliko neki igrac ima na racunu. Naravno da to ne bi trebala ta osoba da ti kaze jer je to protiv pravila njegovo posla al eto i to znam. Treneri su nam problem, jer se to malo drugacije radi u Evropi. Primjer Ajax: svaki trener u omladinskoj skoli ima tako dobru platu da mu ne pada na pamet da uzima od djece tj njigovih roditelja pare ispod stola. Dalje, svaki taj trener ima procenat od prodaje igaca nekom drugom klubu npr 2% ovo sad bubam al mozda sam i pogodio. Znaci od pionira, kadeta, juniora ko kod ga je trenirao dobije odredjeni iznos kao nagradu. Eh onda nebi nekom treneru nasem palo na pamet da gura nekog ko veze nema nego bi se bacio na posao i pravio igace mlade i gurao samo najbolje jer mu je i interesu da iznjedri nekog mladog dobrog igraca kojeg ce kasnije klub prodati za 20 miliona pa da donije i on svoj poklon za utroseni rad i vrijeme oko tog malca. Al to je visa matematika za nas balkance....bosnjake....u DNK kodu nam je lopovluk :D :D :D :D

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 16 apr 2017, 01:07

High je napisao/la:
belosevic28 je napisao/la:
Sa zikra. :kafa:
Sto nisi zikrio prije utakmice, Allah te nagradio :o

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 22 gosta.