FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

arelinho
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la arelinho » 16 apr 2017, 13:25

Slavko došao da nas izvadi iz govana kako se ne bi ugušili. Europu izborili i to znači da su **** daleko iza nas. Sve što se uradi više od izborene Europe je gratis. Nekada bude taj gratis nekada ne, ali što se mene tiče cilj je ispunjen. Da se ništa ne osvoji ja neću biti nezadovoljan i podržat ću ekipu maksimalno. :opaopa: :opaopa:

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 16 apr 2017, 13:27

Konstantno ovi padobranci ulijecu na nasu temu i mogu stavljat i pisat sta hoce, a naravno moderacije nema jedino na ovoj temi
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 apr 2017, 13:35

irfo je napisao/la:Konstantno ovi padobranci ulijecu na nasu temu i mogu stavljat i pisat sta hoce, a naravno moderacije nema jedino na ovoj temi
To me mnogo nervira, već im je postalo normalno pisati na ovoj temi, znaju da će post biti samo izbrisan i niko neće biti sankcionisan.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 16 apr 2017, 13:36

Ponovo sam pogledao ovaj pregled, onako maksimalno hladne glave , i mogu reci da je prvo poluvrijeme, nesto najbolje sto smo vidjeli od Zelje u derbijima, pa sigurno u zadnjih 10 godina... Totalna dominacija i pet zicera. Da Lendric ima malo smirenosti u sebi, i da ne misli samo o golu, mogao je upisati tri asistencije, i proslaviti Crnova. Pazi samo ove situacije... :shock:

slika

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 16 apr 2017, 13:36

Virtu4l je napisao/la:
irfo je napisao/la:Konstantno ovi padobranci ulijecu na nasu temu i mogu stavljat i pisat sta hoce, a naravno moderacije nema jedino na ovoj temi
To me mnogo nervira, već im je postalo normalno pisati na ovoj temi, znaju da će post biti samo izbrisan i niko neće biti sankcionisan.
Daj boze i da bude izbrisan, prije desetak dana samir orgijo na temi, pobrisano mozda nakon dva dana, i sinoc je jedan padobranac uletio vidio sam, i jos uvijek nije pobrisano
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 16 apr 2017, 13:37

Sad sam pregledo izvjestaj i nevjerovatno izgleda onaj promasaj Crnova. Nas veliki problem realizacija jos od priprema al sta je tu je idemo dalje. U srijedu svi na tribine i jos jace podrzati ekipu
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 apr 2017, 13:38

Ma ne može Lendrić asistirati kad zabije glavu u travu i ne zna gdje se nalazi. Svakako mi nije jasno zašto se ovoliko izvlači kad on treba biti u poziciji u kojoj je Crnov.
Voli te tvoje Sarajevo.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 16 apr 2017, 13:42

Neandertalac je napisao/la:
amazon je napisao/la:Svi znamo da ova ekipa ne moze uzeti titulu a i borba za evropu ce biti grcevita bili zadovoljni ili ne.
Moze, zasto ne bi mogla. Mi smo svoju najvecu krizu imali, prosli je uz doduse pravo veliku cijenu. Zrinjski jos uvijek drzi ritam ali kad tad ce pasti, neminovno je to. Racunaj tu jos da imaju tri utakmice sa nam kao direktnim konkurentima.

08.10. 2016 napisano. Imam "insekt" ;)

Da ne izvlačim postove gdje hvalim Slavkin rad jer je donio evidentnu stabilnost i igrači su redom skoro svi digli formu.
Sada, primjetno škripimo na puno strana a veliki broj igrača bilježi drastičan pad forme. Nismo izbalansirano na terenu a to je vjeruj najgore po jedan tim.

Floskule zadovoljan europom mačku o rep kao i priču da nam je Slavko sav napredak na tabeli donio. Ovih se mjeseci živi za Želju i ta "vibra" daje dodatnu snagu. Infrastrukturno prvi tim je ispoštovan do maximuma, ako treba izvolite ptičijeg mlijeka. Kadar ojačan ciljano, jako kvalitetnim igračima.

Prirodno je da ćemo napredovati do neke granice. Da trener nije "ubleha" bili bi dosta bolji. :kafa:
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 16 apr 2017, 13:54

I da ne zaboravim... Vedran Kjosevski! Yebote, lik je golmancina, a slabo ce negdje naici na hvalospjeve na njegov racun. Bice veliki hendikep za nas ako nas napusti na ljeto, bez obzira na eventalnu vecu nadoknadu... :salut:

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 16 apr 2017, 14:06

Ja fakat ne kontam ove koji bacaju loše komentare na derbi. Isto kao da zadnjih 15 godina gledamo vrhunske predstave, fantastičnu igru, pobjede izražene ubjedljivim rezultatima.... Prvo poluvrijeme, dok je bilo snage stvarali smo šanse, i dosta dobro smo funkcionisali za derbi. Jbg Lendrić malo sebičan malo neraspoložen i nismo zabili. Da jesmo razbili bi ih... U drugom dijelu nedosotatak svježine i koncentracije totalno. Početničke greške, bezvezni kartoni, i na kraju panika sa igračem manje. Ipak derbi je i bodom (ne) zadovoljni i mi i oni. Siguran sam da je njima neko ponudio bod prije tekme, odmah bi prihvatili, dok mi ne bi. Lažni Mostarci se smješkaju, njima ovo najviše odgovara, opet su prvi. Mi smo još uvijek tu, bod je razlike, pa ne vidim razloga za paničarenje i zaista ovako velike kritike. Do nas je mnogo, Zrinjski nam dolazi, i u međusobnom omjeru možemo nadoknaditi razliku. Imaju i oni teških tekmi, kao i mi, i fakat je tu sve otvoreno.
Kup u srijedu...potrebni smo mnogo na tribinama, i nadam se da ćemo ponovo podržati ekipu kako samo mi to znamo. Što se ekipe tiče, Zeba mora odmoriti, Tuce u prvih 11. Musa takođe na beka, pa i Kemo što da ne umjesto jednog od stopera. Preumorni smo i fizički i psihički, i fali svježine, previše je ovo tekmi za ove igrače, nemaju organizme koji to mogu izdržati. Kako god, ja se nadam prolazu, pa makar i na produžetke (ako ih ima) ili na penale.....
CUVA BOG ŽELJU SVOG!!!!!!!!

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 16 apr 2017, 14:23

Ja pisem samo 1% kritike. Mogu da potvrde drugi da sam uvijek UN ali dok nema Amara tesko se nama. Toliko.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 16 apr 2017, 14:35

Poslije vecine derbija ima se taj osjecaj, da smo ih mogli dobiti. Problem derbija je taktika koju oba tima oduvjek imaju, a to je taktika neizgubiti i nedati protivniku brzu kontru. Sinoc su svi napadi obe ekipe se sastojili od 4 igraca ili manje.

Nervoza kod Radinovica me je najvise nervirala. Kerla nepromisljeno ostavi ekipu na cijedilu, ali moze se to pripisati, sto je derbi u pitanju.

Najbolja tri na terenu Miroslav Stevanovic, Stanic i Bogicevic.

BijelaCokolada
Kontakt:

Post Postao/la BijelaCokolada » 16 apr 2017, 14:39

MocMahale444 je napisao/la:Ja pisem samo 1% kritike. Mogu da potvrde drugi da sam uvijek UN ali dok nema Amara tesko se nama. Toliko.
Ako si to zakljucio nakon derbija,onda se samo sjeti kako je Amar igrao iste.Toliko ;)

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 16 apr 2017, 14:42

Svaki put kada uporede Amara sa Slavkom ja se upišam od smijeha. Pa budite humani, nemojte :D

Je li mi ovu formaciju igramo? Teorija ugrubo.
Formacija 4-2-3-1 je obrambena i nadasve fleksibilna formacija, gdje vezni igrači i braniči se pridružuju napadu, najčešće prilikom kontranapada. U taktičkom smislu, ova je formacija slična formaciji 4-5-1. Koristi se za održavanje posjeda lopte i taktičko kontroliranje veznoga reda. Usamljeni napadač mora biti visok i jak da može zadržati loptu u svom posjedu dok mu se ne pridruže suigrači iz veznog reda i obrane. Najveću fleksibilnost ovoj formaciji daju trojica ofenzivnih veznih igrača koji se nalaze iza usamljenog napadača. Ovisno o tehničkim i fizičkim sposobnostima dvojice krilnih veznih igrača, formacija lako može preći u 4-3-3 ali i u 4-5-1. Središnji ofenzivni vezni igrač ima više uloga na terenu (ovisno o svojim predispozicijama). Može biti povučena 'špica' s tim da su tada dva krila vezna igrača malo više defenzivno orijentirana a može biti i razigravač trojici napadača. Dva defenzivna vezna igrača čine srce momčadi. Oni su igrači koji pokrivaju najveći dio terena, koji od obrambene linije primaju loptu i započinju s organizacijom napada te igrači koji su zaduženi za čuvanje najboljeg protivničkog razigravača.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 16 apr 2017, 14:43

BijelaCokolada je napisao/la:
MocMahale444 je napisao/la:Ja pisem samo 1% kritike. Mogu da potvrde drugi da sam uvijek UN ali dok nema Amara tesko se nama. Toliko.
Ako si to zakljucio nakon derbija,onda se samo sjeti kako je Amar igrao iste.Toliko ;)
Jok, zakljucio sam cim je otisao na "zasluzeni odmor" u sred sezone :D
Ja napisem 1% kritike i neko se kaci za post.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 16 apr 2017, 14:53

Kratka nam je pamet skroz, pa i po pitanju derbija. Sa šampionskim ekipama, kada smo uzimali duple krune, kada smo imali troduplo jače ekipe od njih, kada su molili Boga da ih ne devastiramo, mi smo igrali 0-0 sa njima, uz mnogo odvratniju igru nego sinoć. Možda se neki ne sjećaju, samo sam siguran da u to vrijeme nisu uzimali odmore, i na moru bili...

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 16 apr 2017, 14:58

Nije ovo samo problem od sinoc. Mi u zadnjim utakmicama nemamo igru nikako. Od Zrinjskog nista od neke dobre igre nismo pokazali. Siroki nas je nadigrao u svakom segmentu. Ne bi niko sigurno pisao kritike upucene Slavku da je jedna utakmica u pitanju. To bi bio bezobrazluk. Mada, razumijem da on ne moze natjerati Ugljesu i Blagojevica da odigraju bolje jer Tito im ne bi mogao nista narediti. Isto tako covjek nije kriv sto dva debila su na stoperskim pozicijama i sto i jedno i drugo lijevo krilo nije u formi. Kriv je samo sto na klupu ne stavi Kerlu i Bogicevica pa nek sa klupe glume mangupe.Izvlaci maksimum,ali ovi igraci ne mogu vise pokazati jer ne znaju.
Zadnja izmjena: LjoZee, dana/u 16 apr 2017, 15:02, ukupno mijenjano 1 put.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 16 apr 2017, 15:00

mohikanac123 je napisao/la:
Hrasno1921 je napisao/la:soccer menager ba, sve je to soccer menager ...
Hajde ti nama reci sta se tebi svidja u ovom Zelji sto se tice struke i ekipe ali iskreno

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Napisa ti kilometarski post, obrazlozio od A. do Z., ko da referat drzim, kad ono nestade struje i ode sve u helac ... :? :crazy:

Da ti ponovo sve pisem nemam ni snage ni volje, mamurluk uhvatio maha, sve u svemu Slavko bog i batina, ova ekipa je limitirana, kako igrackim kvalitetama tako i godinama, a ekipa za velike stvari se ne pravi preko noci niti za pola godine, imamo jednog ako ne i najboljeg trenera u drzavi i apsolutno vjerujem u njega i ono sto on radi, covjek je neke stvari radio u hodu, krpio ekipu, na kraju je digao i fizicki i psihicki, samo sabura ...
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 apr 2017, 15:01

Da još jednom pohvalim posjetu na Grbavici. Trenutno nam je prosjek 7.035 gledalaca po utakmici. Još da napomenem da imamo daleko najskuplje ulaznice u ligi.

Poređenja radi, u Hrvatskoj bi bili drugi odmah iza Hajduka (8.853), u Srbiji bi bili isto tako drugi iza Zvezde. U poređenju sa nekim jačim ligama, recimo u Španiji smo bolji od prvoligaša Eibara, u Belgiji bi bili negdje u sredini, kao i u Rusiji, u Portugalu bi bili odmah iza velikana... imaju neki klubovi iz Championshipa, 2BL i Segunde od kojih smo bolji.

U Mađarskoj i Slovačkoj bi bili najposjećeniji, u Češkoj bi bili četvrti, u Danskoj bi bili treći, u Norveškoj peti, u Grčkoj četvrti, u Austriji peti, u Turskoj osmi, itd, itd...

I onda neko dođe i kaže kako smo rupa, a imamo nešto u čemu smo bolji od 90% klubova u Evropi. Mediji se naravno nikada neće sjetiti da ovo napišu, a svi podaci su veoma lako dostupni.
Voli te tvoje Sarajevo.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 16 apr 2017, 15:01

Za uglješu i Blagojevića bi se složio, ali za stopere ne, jer su obojica njegov izbor....

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 27 gostiju.