Jedina ispravna formacija, po meni, je 4-5-1, sa ofanzivnijim igračima na krilima protiv slabih a sa defanzivnijim protiv jačih ekipa. Napisao bih i igrače u formaciji al bojim se da me šećer ne provali bezveze

Ma neće oni da igraju nikad dobro nismo igrali prijateljske.Ma znam ja da većina timova igra 4-3-3,ali za tu formaciju trebaš imati brza krila i bekove da se pridodaju napadu i zatvaraju rupe nastale u odbrani ,a mi to nemamo.calcio je napisao/la:@amerosm i legenda reala
Znao sam da ce se neko zakaciti na to sto sam pomenuo Barcelonu, Bayern, Inter i druge... Kao da oni jedini igraju 4-3-3. Pomenuo sam njih jer su najpoznatije ekipe, a u toj formaciji igra milion ekipa. Znaci ne samo Robben i Messi vec i drugi puno manje kvalitetni igraci. Poenta je da Susic nije nista nemoguce ili nepoznato postavio pred igrace, koji su inace profesionalci i cesto ih i u klubovima saltaju sa jedne na drugu poziciju. Muslimovic je u Parmi igrao na lijevom krilu, Ibisevicev Hoffenheim igra 4-3-3 i zna sta se od igraca trazi na toj poziciji. Na kraju krajeva, protivnik nam nije bila neka svjetska sila nego Katar.... Oni se valjda mogu pobjediti i bez Robbena ili Messija u ekipi? mislim da su Ibisevic, Muslimovic i ostatak nase ekipe dovoljno dobri da ih pobjede. Ali nazalost pokazalo se da neznaju ili nece da igraju i oni su najveci krivci.
i sha najavljuje za promjenu...medunjanina u prvoj...haloooooo covjek u zivotu potrcao nije za protivnickim igracem a kamoli da 90 minuta igra u oba pravca...svasta...gore neko napisa da je ibricic brz ....hahhaahhahahaah to je sve sto cu reci...rekao sam jednom i opet cu.nema teorije da 2 od ova 4(ibricic medunjanin misimovic stilic) mogu bit na terenu u isto vrijeme...nema sanse...dok god to onaj parmak od trenera neshvati nepoise nam se dobro...amho je napisao/la:ne znam zna li on tvoju kitu, al da ne moze vise onako igrat, to zna sigurno...analiticar_ je napisao/la:zna on kitu moju...zar ti on sa onakvom glavom izgleda kao neki intelektualni tip?? Kitu on zna, nema pojma kloc....amho je napisao/la:ovdje se svaka izjava selektora stavlja na zlatnu vagu..... igru je pogresno postavio... to zna sad i on... s 3 napadaca mi ne mozemo igrat ni protiv koga... medjutim razlog slabe igre ne vidim u formaciji, a ni u odabiru igraca... vec iskljucivo u zalaganju... likovi su se cijelu utakmicu seckali... mislili da ce lagano zabit 5,6 komada, pa poslije na ilidzu bancit... nema toga vise ni protiv koga... s receptom 'lahko cemo' se vise niko ne moze dobit... gotovo svi igraci su protiv katara igrali onako kako je safet igrao dok je bio aktivan... s malo trke i puno tehnike... a tako se vise niko ne pobjedjuje... trkom se moze kvalitet nadoknadit, ali trka kvalitetom tesko...
osim toga neka su ans arapi stresli, ocekivanja u javnosti su tako velika, da bi minimalne pobjede protiv luxa i francuza bile neuspjeh...pa sam je to rek'o... a po izgledu se svakako intelekt ne prepoznaje
ČESTITAM, Samo nemoj Tita ti na Misketa, on je poslije Spahe kralj naše repke što se tiče igre i odnosa.kimbo je napisao/la:Pape je najveci ziheras kojeg smo mogli dobiti za trenera.
On ovom trenersom poslu pristupa cisto iz svojih licnih ambicija.Njegova je taktika poslati na teren 11 "najboljih" imena koje imamo. Postize dva cilja , izbija argument da nije upotrijebio "najbolje" sto imamo i druga stvar uvlaci se igracima tip "Misimovic" tako da ga podrzavaju isto iz cisto egoisticnih razloga. Vidi im se iz grimasa i ponasanja da svi misle da je ovo sve bezze da su dobili sarlatana za trenera i zato i onako rezervisana igra. Nema veze sto jedna BIH ne moze igrati sa 3 napadaca njegova je taktika trpaj imena i pretumbavaj pozicije.
On je imam osjecaj dosao cisto ono parazitski da iskoristi imena za relativan uspjeh i da se kasnie proda negdje vani. Njega Bosna nece ni vidjeti poslije ovog angazmana niti cemo za njega vjerovatno cuti zadugo vremena isto kao sto je to bilo i prije godinu dana. On misli svoju trenersku slavu sticati preko Dzekinih,Salihovicevih ledja, pa nitko nije toliko lud pa ni oni. Sta jeli to cjela reprezentacija postala ljena u roku od 6 mjeseci ili je mozda do trenera?
Pa treba dobar mazlum biti pa progutati sve Susiceve bisere: nepoznavanje nasih igraca , pola godine je isao po Evropi da posmatra vec poznate zvijezde i da potvrdi kvalitete Dzeke , Spahica ..da nije zalosno bilo bi smijesno.
Pa negova strasna izjava za odskocnu dasku ... na toliko je vrijednosti zgazio samo u toj recenici da to nije normalno.
Dalje 4 prijateljse utakmice prokockane u svakoj od njih uspio je naci neku izvlakusu osim ove zadnje, ah da rekao je da je Katar vrlo dobra ekipa.
Pusta Salihovica da igra 3 utakmice (u te tri utakmice mogao je isprobati 3 imena na toj poziciji) a onda magicno i bez ikakvog objasnjenja izostaje Salihovic u 4-oj prijateljskoj. Koja je crvena nit? Sta je poenta? KOji je to njegov trenerski stil? Koju igru fura? Sta je novo unio u nasu repku? Kada smo ga vidjeli da aktivno vodi ekipu sa klupe, a Njemacka, Svedska , Katar su nam razvaljivali guzove nismo mogli da se spojimo s loptom.
Al eto kakva o je ova zemlja i uskogrudan narod ovi tipovi sa foruma ga podrzavaju bez obzira na sve , vecina samo sto je bivsi igrac Sarajeva i jos poneki "poznavalac" fudbala. Nekada sam bio umjereno kritican na Baku Sliskovica al on je fudbaslki strucnjak za ovoga nadritrenera. Propade i generacija Dzeke , Spahica ......za racun saveza, Susicevih trenerskih ambicija i pitarske/Sarajevske sujete .....
Rafa Benitez kad dobije nogu u Interu nakon 7. kola...nenad69 je napisao/la:samo iskusan i trener sa autoritetom može pomoći,stepanović,bajević ifahif,dosta više sa mehmedom,farukom,mehom,blažom,muzaferom
Detalji? Samo nemoj nekih lovačkih priča, molim teultrasstyle_tz je napisao/la:vec su pocele prituzbe na atmosferu u reprezentaciji...
To je isto ko da ja trazim u banci posao direktora odjela za kredite a kad me zaposle kazem, e cujte, to je tesko, ja mogu samo otvarati vrata u banci i cistiti parket....BH_Patriot je napisao/la:Evo da komentiram jednu izjavu Papeta :
- Problem je što naši navijači imaju velika očekivanja, što u svakom susretu žele pobjedu. Do nje je nekada teško doći, jer u prvom redu mislim na Katar, da oni dosta ulažu u fudbal, imaju odlične uslove za treniranje i silnu motivaciju. Iskoristili su naše pogreške.
Naravno da smo ocekivali pobjedu protiv Katara. Ekipa koja ima ambicije za 1. Mjesto u grupi trebala bi zgaziti Katar a i Svedjane.
Pape me je razocarao.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.