Postao/la Stole iz Bora » 13 avg 2010, 14:34
Višća: U Travniku nastaviti pobjedonosni niz
Aktuelni šampion BiH, ekipa Željezničara nije mogla poželjeti bolje otvaranje prvenstva, šest bodova iz dvije odigrane utakmice saldo je tima sa Grbavice.
Željezničar sutra gostuje u Travniku gdje će tim Amara Osima pokušati doći do novih bodova te na taj način zadržati čelnu poziciju na tabeli Premijer lige.
Prošle nedjelje, Željezničar je na Grbavici dugo lomio otpor Zvijezde iz Gradačca i na kraju došao do važna tri boda. Jedan od igrača koji se posebno istakao u toj utakmici bio je mladi Edin Višća koji je pokazao da će u ovoj sezoni biti jedan od glavnih igrača Željezničara.
Razigravao je svoje igrače, probijao, šutirao i sve to na kraju začinio majstorskim pogodkom u stilu velikih golgetera. Veznjak Željezničara ne krije optimizam pred sutrašnje gostovanje u Travniku gdje se nada novim bodovima za svoj tim.
Prvenstvo smo počeli odlično i ne želimo stati, igramo dobro, odlično smo uigrani i imamo se pravo nadati dobrom rezultatu protiv Travnika. Utakmica sigurno neće biti ni malo laka s obzirom da je Travnik u prva dva kola upisao dva poraza i dat će sve od sebe da dođu do prvih bodova na domaćem terenu. To nam međutim neće značiti mnogo, mi u Travnik idemo po bodove, kazao je Višća za ....ba.
Željezničar je po mnogima favorit za odbranu naslova prvaka sa čime se slaže i Višća koji vjeruje da će njegov tim pružati bolje partije nego u prošloj sezoni.
Prošla sezona za nas je bila odlična, u prvom dijelu smo bili u vrhu ali ne i favoriti za naslov, čekali smo svoju šansu iz prikrajka i onda došli do naslova prvaka. Tim nije mnogo promijenjen u odnosu na prošlu sezonu, ostali smo bez nekoliko igrača ali su došli neki drugi i imamo se pravo nadati odbrani titule. Rezultati sa početka prvenstva sigurno nisu slučajni, želimo nastaviti sa pobjedama i biti bolji nego prošle sezone, titula prvaka i jeste naš cilj.
Nakon odlaska Samira Bekrića, glavnu riječ u veznom redu po svemu sudeći vodit će upravo Edin Višća. Upravo protiv Zvijezde se pokazao kao pravi lider na terenu, iako još uvijek jako mlad, kako kaže, breme lidera mu ne predstavlja problem ali sebe ne gleda u tom smislu.
Moje je da igram i da pružam dobre igre na terenu, u svakoj utakmici pokušavam dati sve od sebe i želim napredovati u igri. Normalno je da ja kao veznjak imam zadatak razigravati svoje igrače ali mislim da glavnu riječ u veznom redu ipak vode Bešlija i Zeba koji su dosta iskusniji od mene. Moje vrijeme tek dolazi.
Višća je bio jedan od boljih igrača u meču mlade reprezentacije protiv Mađarske. Naše nade su nažalost poražene i šanse za plasman su svedene na minimum no veznjak Željezničara vjeruje da još uvijek nije sve izgubljeno.
Prava je šteta što smo poraženi. Imali smo inicijativu većim dijelom meča, u prvom poluvremenu stvarali više prilika ali nismo uspjeli pogoditi, kasnije smo primili dva gola u tri minute i izgubili smo. Šanse su sada jako male ali nećemo se predati, moramo pobjediti Italiju kod kuće i Mađarsku u gostima te čekati rezultate ostalih mečeva, ništa nije nemoguće, kazao je na kraju razgovora za S....in.ba, Edin Višća.
AMAR OSIM
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!