TUZLA ČEKA DRUGOG PREMIJERLIGAŠA

- Azmir Husić, bivši predsjednik FK Sloboda, kojeg i dalje mnogi smatraju najuspješnijim čelnikom kolektiva sa Tušnja, nije otišao iz fudbala. Naprotiv, veoma je aktivan u federalnom ligašu FK Sloga iz tuzlanskog naselja Sinim Han, kojI sad konkuriše za ulazak u Premijer ligu BiH.
- "U poslednje vrijeme igramo dobro, podigli smo se i ličimo na pravi tim. Malo nam smeta što nas pojedini "stručnjaci" prozivaju u javnosti, i to svaki put kad pobijedimo. Znam da mnogim Sloga kao zdrav kolktiv smeta, no mi nećemo mjenjati kurs. Osvježenje smo u Federalnoj ligi i ne krijemo visoke ambicije."
Zašto Tuzla ne bi imala dva premijerligaša? Mi ne krijemo da je naš dugoročni cilj ulazak u najviši rang i tome ćemo stremiti - priča Husić.
Navijače ovog Kluba, razumljivo, trese premijerligaška groznica.
- "U našem Klubu vladaju zdrava atmosfera, harmonija i drugarstvo. Odavno su u Klubu postavljene profesionalne konture i standardi, kojih bi se i neki premijerligaši postidjeli" - istakao je Husić.
Predsjednik je na kraju razgovora dodao da će se Klub u narednoj sezoni vjerovatno zvati "Tuzla-siti".
...........................................................................................................................Dnevni avaz, 18.04.2017.
....................................................................................................................................E. Muharemagić
.......................................................MAŠALLAH