FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

anelbavarac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la anelbavarac » 19 apr 2017, 19:17

muhamedhulk je napisao/la:Kad pogledam ekipu za next sezonu, vidim nekoliko Nijemaca nosioca igre, ne samo u Bayernu nego i u repki - ono sto svi ocekujemo!
Manu na golu, Boa i Mats stoperi, Kimmich bek (plus Alaba je Švabo isto :D ), Müller u sredini. Na to sve Sule i Rudy, kao dio reprezentacije.
Ja ocekujem def. krilo njemacko, i mozda backup napadaca.
A za dve sezone njemackog trenera.
Pa sta :?:

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 19 apr 2017, 19:17

Bayern nema dubinu u rosteru.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 19 apr 2017, 19:22

anelbavarac je napisao/la:
muhamedhulk je napisao/la:Kad pogledam ekipu za next sezonu, vidim nekoliko Nijemaca nosioca igre, ne samo u Bayernu nego i u repki - ono sto svi ocekujemo!
Manu na golu, Boa i Mats stoperi, Kimmich bek (plus Alaba je Švabo isto :D ), Müller u sredini. Na to sve Sule i Rudy, kao dio reprezentacije.
Ja ocekujem def. krilo njemacko, i mozda backup napadaca.
A za dve sezone njemackog trenera.
Pa sta :?:
Pa treba se rijesiti Espana u ekipi, cak i Brazilaca. Sto ih je manje, to bolje. A sto vise domacih igraca u ekipu. Eto 'Pa sta?' :D
Mozemo se naguravati i prepucavati, ali nosioci i vecina igraca u ekipi MORAJU biti Nijemci, inace to nije to. Toliko.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 19 apr 2017, 19:22

Centre forward je napisao/la:Jednostavno mi je žao ove generacije koja, eto, neće dić' tog famoznog klempu. Ako ikad, ove godine sam se baš nad'o trofeju. Ispade na kraju da nam se ništa nije poklopilo, al' baš ništa! Sudije, povrede i šta sve ne. Biće zanimljivo u svakom slučaju pratit' šta se se dešavat' na polju transfera, kako ulaznih tako i izlaznih. Opsesija LP-a je sad još veća i vjerujem da se neće sjedit' skrštenih ruku. Možda i bolje po nas, ko zna.
Malo mi je više priča o klempi i opsesiji za istim dosadila... :D Pretjeruje te s tim, pa isto kao da ga ova generacija nije osvojila i to ne tako davno 2013. godine...Znam da postoji želja i za drugim i kod mene naravno, ali nekako treba nekad biti i zadovoljan. Pa ova generacija je sve osvojila a ovdje se stalno kuka, ko da mora biti taj drugi...Možda se još krunišu i drugim, doduše bez Lahma. Ali on ionako pored LP ima i to Svjetsko prvenstvo, a mali broj fudbalera oba ta trofeja osvoje. Da ne govorimo o velikim fudbalerima poput Nedveda, Nistelrooya, Ballacka ili još uvijek aktivnog Ibrahimovića, koji nikad taj trofej nisu osvojili. Za Ibru sve manje šanse da još hoće.
Saurman je napisao/la:Neuer - naša hobotnica na golu najboji golman svijeta već dugi niz godina i on rovit s povredom odradio posao najbolje što je mogao.
Hummels - jedva hodao zadnjih pola sata mogu misliti pod kakvim je bolovima bio al' stisnuo je zube i izdržao, šta reći osim svaka čast Humy.:salut:
Boateng - fajterski odradio meč iako je i on bio povrijeđen još neki imaju obraza reći da će mu Sule uzeti mjesto pff. :stop:
Lahm - jedino šta više boli od poraza je oproštaj kapitena teško će biti gledati Bayern bez njega.
Alaba - grohnuo žestoko ni sjena onog igrača od prije 2 sezone ne znam šta se dešava s njim.
Alonso - loše loše loše.
Thiago - se pogubio nije pokazao ono što ustvari može.
Ribery - legenda i king al' za samo nekih 20tak min po utakmici jednostavno njegova pozicija traži brze i agresivne igrače.
Robben - sjajna partija igrač koji može jednim potezom prelomiti utakmicu Casemiro ga je lomio cijeli meč al' mu nije mogao ništa.
Lewa - odigrao koliko je mogao vidi se da nije bio potpuno spreman al' i takav je pokazao kakva je klasa.
Muller - standardno,..........
Costa - prodati odmah jer čim je došao rekao sam da on neće biti dostojna zamjena za Riba i Roba jer lik igra mišićima a ne mozgom.
S većinom se slažem. Posebno da Costa nema mozga i to nevjerovatno koliko ga malo ima... :) Strašno paGlu igrač. Thiago zakazao u najbitnijim utakmicama sezone, pa nam ostao dužan, kako bi ga mogli proglasiti u apsolutnu svjetsku klasu. Za sada se čini da u najvećim utakmicama podbacuje. Možda se to još popravi, ali mnogo je bespotrebnih grešaka sinoć napravio. Alonso sinoć isto s dosta grešaka, žao mi je što on i s Bayernom neće podići klempu, jer i pored čestih kritika, on je odigrao dosta dobro ovaj period u Bayernu. Bilo je loših utakmica i njegove sporosti, ali on je DOKTOR i ljudska gromada.
Kod Hummelsa, Boatenga i Lewe sebi dajem zabranu da ih dugo, dugo vremena kritikujem. Prvu dvojicu sam rijetko kritikovao, nekad davno prije sam znao oplesti po Boatengu (dok je bio smlata i dok me nije uvijerio sa onom sjajnom sezonom 2013. i SP 2014.), a s Lewinim dolaskom nisam bio najsretniji, s tim da me sinoć kupio s dobrim živcima i sigurno izvedenim penalom. Pogođenim penalom nam je skinuo problem sticanja kompleksa po pitanju penala, jer nakon Atletica i prve utakmice s Realom, uvukla bi nam se problematika s penalima.

O sinoćnjoj nepravdi sam sve ili skoro sve , napisao na temi Lige prvaka, a ovdje mogu samo poručiti: GLAVU GORE. Nakon najtežih poraza (1999. i 2012.), dolazile su najbolje sezone i veliki trijumfi (2001. i 2013.). Ovo će se debelo naplatiti na terenu, a Kalle će sigurno dobro oplesti po UEFA-i i izvršiti potrebni uticaj i pritisak, da se ovakve stvari ne ponavljaju i repariraju, koliko se mogu reparirati. ;) Ovaj put je Kassai na pogrešne udario, udario je na DIV-a.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 19 apr 2017, 19:29

Ovoj ekipi su potrebne dvi tri promjene da bi bila i dogodine konkurentna u lp ,ne valja skakati iz euforije u depresiju

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 19 apr 2017, 19:35

muhamedhulk je napisao/la:Bilo i proslo. Pustimo se onoga sto se ne moze promijeniti. Imamo posla u Njemackoj, valja se psihicki izdici sad i zavrsiti sezonu sa dve titule.
:thumbup:
nebih ni ja pocinjao ali ybg dodju ovdje pa proisipaju lafinu :D
effe_sa je napisao/la: O sinoćnjoj nepravdi sam sve ili skoro sve , napisao na temi Lige prvaka, a ovdje mogu samo poručiti: GLAVU GORE. Nakon najtežih poraza (1999. i 2012.), dolazile su najbolje sezone i veliki trijumfi (2001. i 2013.). Ovo će se debelo naplatiti na terenu, a Kalle će sigurno dobro oplesti po UEFA-i i izvršiti potrebni uticaj i pritisak, da se ovakve stvari ne ponavljaju i repariraju, koliko se mogu reparirati. ;) Ovaj put je Kassai na pogrešne udario, udario je na DIV-a.
A ja sinoc gledam kad ces ti sta napisati. :D
Trebao si ovdje pisati. Ta tamo tema se nekako ne moze vise ni pratiti. A daj Boze da je sve tako kao sto kazes.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 19 apr 2017, 19:39

Ne treba nama niko vraćati preko tuđih leđa, ne trebaju nam takve pobjede, samo da nas ne zakidaju to je najbitnije.
Trebaju vratiti madridskoj gamadi na negativan način, da im se desi isto ono što se nama desilo sinoć.
Tako će sigurno i biti, karma je čudo.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 19 apr 2017, 19:47

Cuj Rumeni ce udarit na UEFA :lol:
Nije sposoban prokrijumcariti ni dva Rolexa :facepalm:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 19 apr 2017, 19:50

effe_sa je napisao/la: a Kalle će sigurno dobro oplesti po UEFA-i i izvršiti potrebni uticaj i pritisak, da se ovakve stvari ne ponavljaju i repariraju, koliko se mogu reparirati. ;) Ovaj put je Kassai na pogrešne udario, udario je na DIV-a.
Rumenige i Uli definitivno moraju nešto uraditi ipak Bayern je gigant i mora iskoristiti svoj uticaj, ovo ne smije proći nekažnjeno jer nije prvi put da nas zakida firaun Kassai u duelima sa Realom samo što smo tad prevazišli Real a i sudije.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 19 apr 2017, 19:51

Oni samo trebaju sjesti sa onim svojim uhljupima u onoj organizaciji i traziti uvodjenje tehnologije.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 19 apr 2017, 20:01

Hmmm,pa realu cestitke,bolji tim prosao dalje.Pametnija igra, strpljiviji bili,pametno napadali byerna ,imaju siru klupu friskije igrace.
Trebamo biti realni i reci da su sudije nama sudile 2 penala u dvomecu,onaj u minhenu je poklon za nas,naravno nije iskoristen, mi sad kukamo kao juve prosle godine kada su nji sudije pikrale protiv nas i naravno karma je bič i desilo nam se ove godine.
Meni je samo zao sto sudije na sebe skrecu paznju namjernim greskama,ne moze jedan sudija da ne vidi onoliki offside ronalda ne moze,coravo zlo.al hajd bice bolhe sljedece godine.
Karlo privodi prvu sezonu kraju,zna da mu osvajanje bundesa daje priliku za popravni ,ako kup klepi i to je duplet sasvim dovoljno za nastavak posla.Po meni Bayern treba dobro da razmisli sta zeli,trenera kao karla koji gotivi provjerene igrace,voli da ima klasne igrace kojima moze vjerovati,a ovi iz uprave ga bombarduju sa suleima,sancezima,rudijima ...to su sig dobri igraci ali za trenere tipa Klopp,pep,koji imaju tu moc da iz tako mladih igraca izvucu ono najbolje za kratko vrijeme.
Sve u svemu ovo ljeto ce biti pravi ispit za upravu, njihovim potezima ce se oblikovati buducnost bayerna.
Skidam kapu Boatengu i Hummelsu i smatram ih najboljim stoperskim parom na svijetu samo da ih zdravlje sluzi.Malo koji igrac se stopio sa bayernom u tako kratko vijeme kao Hummel i nemojte slucajno da ga napadate ovde na forumu to je moj ljubimac :-P
VOLIM BAYERN

Makaveli
Kontakt:

Post Postao/la Makaveli » 19 apr 2017, 20:43

meni je bayern sinoc bio izgledniji pobjednik i zreliji takmicar...
pored svih mana i slabosti...i svakako losije pocetne pozicije....pozicije nedovoljnog samopouzdanja koja ide paralelno sa revizijom odnosa snaga posle poraza kuci- na koju bayern nije navikao...odatle povremene kocnice....bayern je polako tempirao ...a navikao je da dominira....prvi gol reala je bas i pao tako....iznervirani bayern nedostatkom posjeda...strah od proslaska vremena...ispadaju muller i tiago.....i sanse su se mogle stvarati, pogotovo ovakvom realu... falila je karika na sredini...i za to se odlucilo tek pred kraj...muller u svom stilu ....kada se prikljucio robbenu...
pocelo se puno ozbiljnije igrati pred golom reala...a imao je bayern posjed...i psihicku prednost dostignutog minusa...
ne sumnjam da bi bilo i puno vise sansi ...ako ne vec golova za bayern....
tako ..svo nezadovoljstvo sporim veteranima iako razumijem...jer nisu u punom svom sjaju....ne moze biti argumentacija da je bolji tim prosao ili nesto....i ovakav bayern bi bio dovoljan da rijesi ovaj svakako jako dobar real...

7ribery
Kontakt:

Post Postao/la 7ribery » 19 apr 2017, 21:46

fuuuu, nek je i to proslo. sto se tice sudije, mislim da je receno ono sto je trebalo reci, tako da cu se koncentrisat na nesto drugo.
helem, moram napisati par rijeci o onome u koga smo se ponajvise uzdali - mr. ancelotiju.
ruku na srce, cova je zakazao kada je bio najpotrebniji.
prvo u vezi vidala. mora se priznati da je vidal nakon prvog zutog kartona napravio par strasnih faulova i za svaki od njih je mogao dobiti drugi zuti.
karlo ga je morao izvaditi iz igre i to najkasnije kad smo poveli sa 2:1. kimih je mogao odraditi njegov posao.
drugo, sto se tice ove sezone, bayern je bio najubojitiji kada su igrali leva i muler.
sinoc nije smio izvesti levata. i ne, nije ga izveo zbog ramena. rekao je da je ta izmjena bila takticki potez.
dakle, da je blagovremeno zamijenio vidala, vjerujem da bi bayo dobio. jer, zadnjih 15-ak min. smo dobrano uzdrmali real.

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 19 apr 2017, 21:51

:( :shifty: poz moji dragi bavarci-Sta reci nakon sinocnje tekme.Razocarenje,tuga ,bjes,ljutnja ...sve u jednom.Tesko je sve ovo ne imati nakon sinocnje ,kradje,dogovorne kradje .

Tesko je se pomiriti sa cinjenicom da smo ispali na onakav nacin kao sinoc :( :sick: :puke: , da si bio bolji i da si imao postenu priliku da mozda odes dalje,da odes u jos jedno u nizu od polufinala.Opet uz to ne mogu se nikako oteti dojmu da bajern kad god je nuzno trebao sreci ,sreca ga je nebroj puta ostavila na cjedilu,i nikad nije bio njen miljenik. :( Sta reci o kassaiu ,ako ima obraza i stida i morala neka ga je stid i sram ,i nadam se da vise nikad ovakav sudija bajernu nece suditi ali nikad vise :!:

Vracam se na srecu ,pored toga sto smo sinoc na ocigled svog svjeta brutalno pokradeni,sreca nam je okrenula ledja takodje i u nekom drugom segmetu po ko zna koji put u zadnjih par godina.Neposredno prije prvog meca svi haman kompletni ,optimizam na samom vrhu ,nadamo se najboljem ,i onda nam sreca opuca samarcinu koja nas je bacila na tlo i pofino uzdrmala ali ne i porazila dokrajcila.Prvo humels,lewa izenadne povrede,kud ces gore dva mozda najbitnija igraca ove sezone,pa i noer bedem naseg gola, ozbiljno uzdrman.Sta je tu je hajde ,opet covjek ,ono nada se hajde igramo prvu tekmu doma vjerovatno ce biti pozitivno,imamo i druge igrace koji "mogu" nadomjestiti pomenuti dvojac,trojac.krene kako tekma ,damo gol bolji budeomo bolji trudimo se onda ,poklonjeni penal koji ruku na srce nismo trebaali dobiti ,promasimo,uslijedi kao sto biva kazna na samom startu dr.poluvremena i vec nastupa neka konfuija u nasim redovima slag na tortu je neogovoran crveni javia i ostajemo na cjedilu,ostajemo na milost i nemilost uspavanom lavu (realu) da se igra sa oslabljenim plijenom,udarali su nas sa svih strana i samo tad nas je sreca pomazila ka rijetko kada da nas momentalno ne rastgaju i rijese vec pitanje prolaska dalje u nasoj kuci, ali premalo je to srce bilo za dva meca sa reaalo. zavrsilo je kako je zavrsilo po nad i vise nego dobro kako je moglo biti 1-2 za real.

Hajde covjek se opet nada nije sve tako crno ima nade ipak smo mi La bestia negra.veliko uizbudenje ,Napeto par dana pred sami revans,dodje i dan odluke,uzbudenje na vrhuncu.Krece tekma mnasi moci od starta pokazju vise volje ,zelje,nade cega vec ne .trce trude se ,igraju super ali nema golova,uz to vidal prerano dobija zuti karton i iznenada je javlja strah od eventualnog crvenog zbog njeg.temperamenta i cega vec ne ,real niti smrdi niti mirse ali uvijek potencijalno opasan.Krece kako krece drugo poluvrijeme .dajemo gol iz penala erupcija odusevljenja eto nade uzbudenje kulminira,igramo trudimo se ali i real ponegdje zaprijeti i dade gol nama nesimpaticni penaldo,hajde covjek se nada nista jos nije gotovo,kad iz vedra nekba kad se niko nije nadao ramos postigne autogol,kad ono covjek pomisli e evo dosslo je vrijeme za one tragine poraze u finalima,i nokaut fazama,imamo ako nista produzeteke ,u podsvijeti stalno zebnja od nekog preksaja vidala i crvenog i eto belaja i pitanje zasto Andjeloti odavno nije izvrsio izmjenu sa kimicem ili renatom i riskirao jer je vidal potencijaln bomba bio po nas,kad ko iz vedra neba,na nepostojeci prekrsaj, podsvjenu zebnju kassai pretvori u djelo,onako zaledjen nevjerujem sto se desilo desi se cega sam se najvise pribojavao,crveni eto belaja i problema,a uz to igrac reala Casemiro je do tada barem dva puta bio gori po prekrsajima u odnosu na Vidala ali se svjesno i ocigledno gledalo kroz prste.-Hajde reko momci mozemo ,moramo izdrati do kraja regularnih 90.pa u produzetcima sto dragi Bog da.Krece kako krec nismo losi, real trudi se ali nije to to .,dobri smo izdrali smo prvi produzetak,kontam hajde ,i ovaj drugi pa na penale sta opet Bog da .E onda krece pljackakoja ce se dugo pamtiti u profesion. fudbalskim ,svjetskim okvirima ,kakvu ni u najcrnjim snovima,mislima nisam mogao imati ,zamisliti da se to moze desiti u dvomecu renomea klubova bajerna i reala.golovoi iz ofsajda ,prvo jedan bajern je na podu drugi nas p'onovo baca na patos,cini se to je to kraj stize 4 finalni nokaut i to je to .kraj nasih nadanja u prolazak u polufinale.Nakon posljednjeg sudijskog zvizduka ,ogromna praznina ,jedno pola sata,nakon toga ogromna tuga ,razocarenje bjes.svega mi dosta .odo ,razum govori spavaj ali srce ne da ,dusa ne da ,previse je boli :( .zavrsilo je kako je zavrsilo ,i samo cu reci jedno i ne ponovilo se nikad nikome. :roll:

Jutro onako sjeban nikakav ,krenu u radne obaveze ,ali jedna misao se mota po glavi zasto sve ovo ,zasto toliko razocarenja.I onda nesto kontam pa boze dragi,sjetih se odma fiorentine ,i prolse godine juventusa (nastranu sto ih volim prcati :rol: ),i kontam sve se vraca sve se placa.ali opet zasto bas onako brutalno ,onos sinoc je bilo sa kamatom i to zateznom.Pljacka sa kojom se malo koja moze porediti,mozda jedino manja od one chelsia i barce iz 2009.

Nastranu sve jednostavno previse se negatinih faktora objedinilo u tako kratkom vremenu.jednostavno protiv toga nismo mogli kako god okrenes.Iznenadene povrede kljucnih igraca lewia,humelsa,slag na tortu povreda bedema naseg gola Noera forsiranje preostali bitnih igraca tokom sezone i njihova manje vise ocita istorsenost,,tanka klupa nedovoljna da bi napravia razliku u jednom mecu kao protiv reala,sam splet okolnosti u toku tkmi,neiskoristene poklonjene prilike,i slag na tortu je krajda.Dalje nije moglo.Vidal je ispao na neki nacin tragicar ovog duela ali sta da se radi :( ,

Zao mi je iskreno ,sto se ovo generacija ,roberi ,kapeta nece barem jos jednom okiti najvecim klubskim trofejom na svjetu popularnim klempom.Da su zasluzi jesu,mnogo su dali bajernu ali i bajern je dao sebe njima.Sta je tu je to to sto se tice ove generacije ,oni su sinoc dali svoje najbolje zadnje atome u ligi prvaka i za bajern.Nadao sam se da ce se ova velika trojka oprostiti sa klempom na kraju sezone ali eto nije se dogodilo ,a i da cu ja kao i oni zavrsiti svoju forumsku karijeru na kraju sezone. :D

Po meni sinocnja tekma je mozda pocetak nekog manjeg ,a mozda i veceg pada u pogledu lp i te hijerahiske ljestvice top 3 u koju i bajern spada vrijeme ce najbolje pokazati.Ovo je def.kraj ove generacije,oni su sinoc dali svoje posljednje najbolje atome i na neki nacin stavili zavjesu na svoj top nivo ,ai defoprostaj od fudbala nekihkada je u pitanju Lp.Ovo je mozda pocetak nekog novog mladjeg bajernaza kojeg ce mozda trebati vremena ,mozda uspijesnijeg i boljeg od ovog trnutnog i mozda nastavljanje tamo gjde je ova generacijna stala ,a to su sami vrh i trofeji.Uprava najbolje zna sto je po nas najbolje ,i mislim, nadam se da ce biti sve u najboljem redu .Nek ste vi meni zivi i zdravi :D
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 19 apr 2017, 22:09

Gledam trenutno Barsa - Juve.
Veliki naklon za Pjanica.
Kako igra jako,sigurno, pametno. Nema krivog pasa.
Hladan ko spricer.

Najbolje ocjene u dosadasnjem dijelu utakmice sto se tice Juventusovih igraca. Mnogi su ovdje osporavali njegove kvalitete. S toga ovo pisem.

Sent from my E6533 using Tapatalk
Mia San Mia

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 19 apr 2017, 23:23

@Karlo, znaš šta ti Lahm poručuje? Ima i bitnijih stvari u životu od fudbala, zato opušteno. Biće i titula - a i kao da su bitne, titule su stvar prestiža, da se djeca prepucavaju. Niti ćeš ti bit bolji zato što je Bayern osvojio niti je ko drugi bolji od tebe zato što je od tog Bayern izgubio. Uživaj u tekmama Bayerna, a ne u jednoj ili dvije titule.

Btw, Neuer će biti odsutan dva mjeseca i vraća se tek na pripreme.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 19 apr 2017, 23:46

sljivo je napisao/la:@Karlo, znaš šta ti Lahm poručuje? Ima i bitnijih stvari u životu od fudbala, zato opušteno. Biće i titula - a i kao da su bitne, titule su stvar prestiža, da se djeca prepucavaju. Niti ćeš ti bit bolji zato što je Bayern osvojio niti je ko drugi bolji od tebe zato što je od tog Bayern izgubio. Uživaj u tekmama Bayerna, a ne u jednoj ili dvije titule.

Btw, Neuer će biti odsutan dva mjeseca i vraća se tek na pripreme.
Bayo je isuvise veliki klub da ga uzdrma sudjenje jednog madjarskog klosara :puke:

Nece mu Svabo ostati duzan.

Vratit ce se Bayern jos jaci. Bayern vec sada mora poceti traziti adekvatne zamjene za Robbena, Riberija i Lahma. Tu ako pogodi, a ne sumnjam u skauting kluba, ima da abd osvojimo klempu u inat svima.

Costa nije taj kalibar igraca da zamjeni Robbena. Mozda nas demantuje, ali ovo sto pokazuje, ispod je kvaliteta Robbena.

Bit ce dosta posla pred Carlom ali to mu je job, koji on najbolje zna. :salut:

NEILA
Kontakt:

Post Postao/la NEILA » 19 apr 2017, 23:51

Karlo nema te na temi juveta do juce si visio tamo.

Niste imali stece igrac manje i sudija lakrdija niđe veze,vise srece drugi put
Vatra

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 20 apr 2017, 01:05

Kad dozvolis da ti jedan igrac da 5 golova onda i ne zasluzujes da prodjes. Koliko mediokritetski moras odigrati da ti jedan igrac pet puta pobjegne, pa makar se zvao i Ronaldo.Imali smo penal, imali smo serviran Real na pladnju, izgubili smo tekmu. Kasai je ****, obicni kriminalac, ali iskljucivi krivci za ispadanje su nasi igraci. Veci problem od sinocnjeg poraza je cinjenica da Riberya, Robbena, Lahma, Alonsa nema ko da zamjeni. Na njihove zamjene treba potrositi minimalno 150miliona, ali od toga nema nista. Pad Bayerna ce se desiti, koliko ozbiljan pokazace iduca sezona.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 20 apr 2017, 02:56

Prijatelji s kojima sam gledao tekmu složili su se da su krivci za ispadanje Bayerna: 50% sudac i 50% Ancelotti.

O sucu je sve rečeno više manje.

Da smo ljuti na suca i danas jasno je kao dan. Frajer je odradio svoje i momački zakucao Bayern u pod. Kakve greške na tako velikoj razini. I sve na štetu Bayerna.

Casemiro je trebao dobiti 2 puta 2 žuti pa ništa. I onda Vidalu da za ništa. Znači 4 krucijalne odluke sve na štetu Bayerna.

Ali dobro...

Carlo Ancelotti.

Pa ako sam mogao pishati non-stop po Guardioli, koji je to itekako zaslužio, i dalje tako mislim jer je imao Bayern u naponu snage i napravio jedno veliko ništa, moram se dotaknuti i Don Karla.

Što se tiče Don Karla, jučer je zakazao potpuno.

Zašto je izvadio Riberya?

Ok, Ribery je u prvom poluvremenu bio loš ali u drugom kao da je to bio onaj stari Ribery. U tim trenucima je Bayern bio najopasniji i izgledali smo moćno. Pogledajte još jednom utakmicu i kako smo igrali u tih 20 minuta drugog poluvremena. Rapsodija.

I onda, shranje uradi Ancelotti. Izbacuje van Riberya i uvodi igrača koji je NEZADOVOLJAN I TOTALNO VAN forme. Kaos. Šok. Tuga i nevjerica. Izvaditi Riberya van u takvoj utakmici? Pa i da jedva stoji na nogama napravio bi više nego što je Costa napravio.

Costa? Costa? Costa? Oko 100 minute JEDINA PRAVA PRILIKA za Bayern u produžetku. Robben napravi sve i položi kao na pladnju loptu za ovog igrača. On sam, nikoga oko njega, momak ne uspije niti pucati niti dodati Kimmichu na drugoj strani koji je bio sam................. Skoro smo TV izbacili van. Kaos.

Ali ono bitno? Zašto vadi Riberya? Zašto? Zašto? Pustimo priče da je stari. Jeste. Ali pogledaj kako je igrao! Nije stajao samo i čekao loptu. Pa ja ne vjerujem da je to uradio Ancelotti.

U tom trenutku, Bayernova igra se raspala i nismo napravili jednu pravu šansu do kraja regularnog dijela, ispravite me ako griješim.

Strašno kako loš potez Ancelottija.

Pa onda i zadržavanje Thiaga u utakmici umjesto da ubaci Mullera umjesto Thiaga već na poluvremenu?

Daleko najveće razočaranje je Thiago koji je u dvije utakmice TOTALNO PODBACIO. WWWWWOOOOOOOOOOOOWWWWWWWWWWWW. Kako loše. Najbolji Bayernov igrač ove sezone, ili hajde ponajbolji uz Lewu i Hummelsa.

Ali u ove dvije utakmice je Bayernovoj igri donio ama baš JEDNO VELIKO NIŠTA. A očekivao sam jako, jako, jako, jako, jako puno.

Čovjek kad objektivno pogleda, pa mi smo u 2 utakmice igrali sa 2 igrača manje u svakoj tekmi. Uz ove izbačene koji su dobili crvene, Thiago nije postojao na terenu.

Ali svejedno, nadam se da mu je ovo škola za iduće godine i da će ga očvrsnuti jer u takvoj tekmi nam je potreban pravi Thiago koji donosi prevagu.

Alonso?

Ljudina i doktor. Sve to stoji. Ali ja volim Bayern a ne Alonsa. Ja volim kad je Bayern NAJJAČI. Kad u Ligi Prvaka mazne Reala, Barcu i ostale velikane europskog nogometa. To me čini ponosnim i iznimno sretnim jer meni Bayern ne predstavlja samo jedan običan klub kojeg pratim već mi Bayern znači puno više od toga...

I zato govorim već 3 godine za redom slijedeće:

Ne može Alonso igrati u najvažnijim, najjačim, najvećim tekmama. Opet se to dokazalo u ove 2 teške utakmice.

Ljudi moji.... koliko sam se u ovih zadnjih godina sjetio LUIZA GUSTAVA. Pa momak je za mene DOKTOR sredine terena i igrač koji je bio BEDEM u sredini terena.

Pa je tu i Javi Martinez koji je u sredini najbolji zadnji vezni na svijetu.

Nedostaju takvi igrači u sredini....

Vratimo se na Don Karla:

Vadi Alonsa i stavljaj Kimmicha. Znači Thiago i Alonso van, Kimmich i Muller unutra. Po našem mišljenju.

I onda kad je izvadio Lewu znali da ćemo ispasti jer ne može Robben SVE SAM PROĆI I DONIJETI POBJEDU UNATOČ VRHUNSKOJ PARTIJI.

A to je bio šlag na tortu:

Znači isti film smo gledali prije tjedan dana kad je uveo Costu koji je za mene nakon prve utakmice u Minhenu PREKRIŽEN I ŽELIM DA ODE, jer toliku razinu LJUDSKE SEBIČNOSTI i NEZAHVALONSTI ja nisam vidio nikada u nogometu.

I onda uvodi Costu OPET? Muller ne može na napadaču i to je bilo jasno i prvu tekmu. I onda vadi Lewu i stavlja Mullera naprijed?

Sve ok, ne kažem ja da bismo sa nekim mojim "idejama" prošli dalje ali ovo je čisto logičko razmišljanje po meni u tim trenucima.

U svakom slučaju, možda i griješim ali mi nitko ne može reći da smo pali napadački kad je ušao Costa a potonuli do kraja kad je izbacio Lewu.

Dosta za danas...

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.