poz moji dragi bavarci-Sta reci nakon sinocnje tekme.Razocarenje,tuga ,bjes,ljutnja ...sve u jednom.Tesko je sve ovo ne imati nakon sinocnje ,kradje,dogovorne kradje .
Tesko je se pomiriti sa cinjenicom da smo ispali na onakav nacin kao sinoc

, da si bio bolji i da si imao postenu priliku da mozda odes dalje,da odes u jos jedno u nizu od polufinala.Opet uz to ne mogu se nikako oteti dojmu da bajern kad god je nuzno trebao sreci ,sreca ga je nebroj puta ostavila na cjedilu,i nikad nije bio njen miljenik.

Sta reci o kassaiu ,ako ima obraza i stida i morala neka ga je stid i sram ,i nadam se da vise nikad ovakav sudija bajernu nece suditi ali nikad vise
Vracam se na srecu ,pored toga sto smo sinoc na ocigled svog svjeta brutalno pokradeni,sreca nam je okrenula ledja takodje i u nekom drugom segmetu po ko zna koji put u zadnjih par godina.Neposredno prije prvog meca svi haman kompletni ,optimizam na samom vrhu ,nadamo se najboljem ,i onda nam sreca opuca samarcinu koja nas je bacila na tlo i pofino uzdrmala ali ne i porazila dokrajcila.Prvo humels,lewa izenadne povrede,kud ces gore dva mozda najbitnija igraca ove sezone,pa i noer bedem naseg gola, ozbiljno uzdrman.Sta je tu je hajde ,opet covjek ,ono nada se hajde igramo prvu tekmu doma vjerovatno ce biti pozitivno,imamo i druge igrace koji "mogu" nadomjestiti pomenuti dvojac,trojac.krene kako tekma ,damo gol bolji budeomo bolji trudimo se onda ,poklonjeni penal koji ruku na srce nismo trebaali dobiti ,promasimo,uslijedi kao sto biva kazna na samom startu dr.poluvremena i vec nastupa neka konfuija u nasim redovima slag na tortu je neogovoran crveni javia i ostajemo na cjedilu,ostajemo na milost i nemilost uspavanom lavu (realu) da se igra sa oslabljenim plijenom,udarali su nas sa svih strana i samo tad nas je sreca pomazila ka rijetko kada da nas momentalno ne rastgaju i rijese vec pitanje prolaska dalje u nasoj kuci, ali premalo je to srce bilo za dva meca sa reaalo. zavrsilo je kako je zavrsilo po nad i vise nego dobro kako je moglo biti 1-2 za real.
Hajde covjek se opet nada nije sve tako crno ima nade ipak smo mi La bestia negra.veliko uizbudenje ,Napeto par dana pred sami revans,dodje i dan odluke,uzbudenje na vrhuncu.Krece tekma mnasi moci od starta pokazju vise volje ,zelje,nade cega vec ne .trce trude se ,igraju super ali nema golova,uz to vidal prerano dobija zuti karton i iznenada je javlja strah od eventualnog crvenog zbog njeg.temperamenta i cega vec ne ,real niti smrdi niti mirse ali uvijek potencijalno opasan.Krece kako krece drugo poluvrijeme .dajemo gol iz penala erupcija odusevljenja eto nade uzbudenje kulminira,igramo trudimo se ali i real ponegdje zaprijeti i dade gol nama nesimpaticni penaldo,hajde covjek se nada nista jos nije gotovo,kad iz vedra nekba kad se niko nije nadao ramos postigne autogol,kad ono covjek pomisli e evo dosslo je vrijeme za one tragine poraze u finalima,i nokaut fazama,imamo ako nista produzeteke ,u podsvijeti stalno zebnja od nekog preksaja vidala i crvenog i eto belaja i pitanje zasto Andjeloti odavno nije izvrsio izmjenu sa kimicem ili renatom i riskirao jer je vidal potencijaln bomba bio po nas,kad ko iz vedra neba,na nepostojeci prekrsaj, podsvjenu zebnju kassai pretvori u djelo,onako zaledjen nevjerujem sto se desilo desi se cega sam se najvise pribojavao,crveni eto belaja i problema,a uz to igrac reala Casemiro je do tada barem dva puta bio gori po prekrsajima u odnosu na Vidala ali se svjesno i ocigledno gledalo kroz prste.-Hajde reko momci mozemo ,moramo izdrati do kraja regularnih 90.pa u produzetcima sto dragi Bog da.Krece kako krec nismo losi, real trudi se ali nije to to .,dobri smo izdrali smo prvi produzetak,kontam hajde ,i ovaj drugi pa na penale sta opet Bog da .E onda krece pljackakoja ce se dugo pamtiti u profesion. fudbalskim ,svjetskim okvirima ,kakvu ni u najcrnjim snovima,mislima nisam mogao imati ,zamisliti da se to moze desiti u dvomecu renomea klubova bajerna i reala.golovoi iz ofsajda ,prvo jedan bajern je na podu drugi nas p'onovo baca na patos,cini se to je to kraj stize 4 finalni nokaut i to je to .kraj nasih nadanja u prolazak u polufinale.Nakon posljednjeg sudijskog zvizduka ,ogromna praznina ,jedno pola sata,nakon toga ogromna tuga ,razocarenje bjes.svega mi dosta .odo ,razum govori spavaj ali srce ne da ,dusa ne da ,previse je boli

.zavrsilo je kako je zavrsilo ,i samo cu reci jedno i ne ponovilo se nikad nikome.
Jutro onako sjeban nikakav ,krenu u radne obaveze ,ali jedna misao se mota po glavi zasto sve ovo ,zasto toliko razocarenja.I onda nesto kontam pa boze dragi,sjetih se odma fiorentine ,i prolse godine juventusa (nastranu sto ih volim prcati

),i kontam sve se vraca sve se placa.ali opet zasto bas onako brutalno ,onos sinoc je bilo sa kamatom i to zateznom.Pljacka sa kojom se malo koja moze porediti,mozda jedino manja od one chelsia i barce iz 2009.
Nastranu sve jednostavno previse se negatinih faktora objedinilo u tako kratkom vremenu.jednostavno protiv toga nismo mogli kako god okrenes.Iznenadene povrede kljucnih igraca lewia,humelsa,slag na tortu povreda bedema naseg gola Noera forsiranje preostali bitnih igraca tokom sezone i njihova manje vise ocita istorsenost,,tanka klupa nedovoljna da bi napravia razliku u jednom mecu kao protiv reala,sam splet okolnosti u toku tkmi,neiskoristene poklonjene prilike,i slag na tortu je krajda.Dalje nije moglo.Vidal je ispao na neki nacin tragicar ovog duela ali sta da se radi

,
Zao mi je iskreno ,sto se ovo generacija ,roberi ,kapeta nece barem jos jednom okiti najvecim klubskim trofejom na svjetu popularnim klempom.Da su zasluzi jesu,mnogo su dali bajernu ali i bajern je dao sebe njima.Sta je tu je to to sto se tice ove generacije ,oni su sinoc dali svoje najbolje zadnje atome u ligi prvaka i za bajern.Nadao sam se da ce se ova velika trojka oprostiti sa klempom na kraju sezone ali eto nije se dogodilo ,a i da cu ja kao i oni zavrsiti svoju forumsku karijeru na kraju sezone.
Po meni sinocnja tekma je mozda pocetak nekog manjeg ,a mozda i veceg pada u pogledu lp i te hijerahiske ljestvice top 3 u koju i bajern spada vrijeme ce najbolje pokazati.Ovo je def.kraj ove generacije,oni su sinoc dali svoje posljednje najbolje atome i na neki nacin stavili zavjesu na svoj top nivo ,ai defoprostaj od fudbala nekihkada je u pitanju Lp.Ovo je mozda pocetak nekog novog mladjeg bajernaza kojeg ce mozda trebati vremena ,mozda uspijesnijeg i boljeg od ovog trnutnog i mozda nastavljanje tamo gjde je ova generacijna stala ,a to su sami vrh i trofeji.Uprava najbolje zna sto je po nas najbolje ,i mislim, nadam se da ce biti sve u najboljem redu .Nek ste vi meni zivi i zdravi

Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer