BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

opel
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la opel » 20 apr 2017, 07:57

anelkabvb je napisao/la:To je to za ovu godinu u LP, cilj je i bio 1/4 finale, ali kad se uzme u obzir protivnik moglo se ovo proci, ..
Pa moglo je pod uslovom da je protivnik bio neko kao onaj što smo ga prošli u osmini finala, mogli smo i tada popušiti da nas je zapao neko jači. Dva poraza u dvije utakmice, protivnik koji čitavo vrijeme vodi, Pišćek poklanja dva gola na nivou lige Federacije BiH, Burki brani što ne treba, a ne brani što treba, ulazimo s minusom iz prve utakmice i nadamo se da će nam fudbalski mrtvaci u liku Šahina i Kagawe donijeti prevagu na terenu, trener stiče neophodna iskustva u LP. Najgore od svega što očekujemo da nas Pulišić, Dembele i ostala balavurdija doguraju do polufinala, a Ronaldo sa 32 godine zabi Bayernu 5 komada u dvije utakmice.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 20 apr 2017, 07:57

Za početak treba biti pošten i reći da je pobijedio trenutno bolji. Mi cijele sezone osciliramo, a a kroz ovo četvrtfinale nas je još pogodila ona bomba, ozljeda Reusa i još nekih igrača, te povrh svega dodatno Tuchelovo lutanje sa ekipom (velike rošade u toku utakmice svjedoče o pogubljenosti).

Slažem se da bi bilo dobro razmisliti da li je TT idealan trener za sljedeću sezonu, ali prvenstveno popričati sa njim da se vidi u kojem pravcu razmišlja. Pritom je veliki problem što baš i nema dostupnih kvalitetnih trenera. Tuchel previše luta. Dovoljno je reći da je njemu Sahin cijelu sezonu bio u trećem planu, a sad odjednom iskočio kad se lomi sezona. Slično je i sa Kagawom. Rafa mu je doveden kao najbolji LB prošlog Eura, a on umjesto da ga razvija na toj poziciji napravi od njega solidnog veznjaka. Dovede Schurrlea na svoju ruku za ogromne pare a onda ga cijelu sezonu koristi kao jockera. Puno upitnih odluka, dovoljno za sumnju.

Što se tiče momčadi, jasno je da je Ginter svoje u Dortmundu odigrao. Meni je žao što je tako, jer je naš navijač, ali za njega i klub je razlaz najbolja opcija. Mislim da bi on čak mogao i proigrati npr. u Gladbachu gdje je manji pritisak i očekivanja. Mi pak možemo ugovoriti pravo prvokupa ili buy-back opciju ako struka još vjeruje da može izrasti u klasu. Uz njega, ne bi bilo loše utopiti nekome još 2-3 igrača iz drugog plana sa većim primanjima (npr. Rode, Castro, Sahin ili Schurrle), pogotovo jer su nam već došli Toprak i Dahoud. Ako bi došla ogromna ponuda za Aubu je bih barem razmislio o njoj, pogotovo ako je istina ovo da će Lacazette biti zamjena ako se ovaj proda.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 20 apr 2017, 13:48

Monaco je najaci na krilnim pozicijama plus bekovi koji su izrazito ofenzivni a tuchel se određuje za formaciju 3-4-2-1....i naravno mora vadit durma jer ovi ispada smijesan u toj situaciji,jos se određuje za guereira ispred schmelzera a marcel je ako u nicemu onda barem u obrani bolji od guereira.
Pisao sam na ovoj temi prije dvomeča ova dva suparnika da bi se moglo nesto tako dogoditi

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 20 apr 2017, 14:41

Ukupno 6-3. Od 6 golova 2 su Pišćekova, 1 autogol Bendera, 1 poklon Bürkija i 1 čisti ofsajd. Dakle 5 golova iz evidentnih grešaka, od čega 3 zadnje linije. Za to što Tuchel pokušava igrati nema pokriće u kadru jer ni Pišćek ni Ginter nemaju tu klasu da kontroliraju Mbappea i Falcaa kojima odlično asistira Lemar. Možda bi se neko opravdanje moglo tražiti u tome da je morao ići va bank zbog reze iz prve utakmice, ali on je i u prvoj igrao sa istom formacijom.
Po meni on i Watzke dijele odgovornost fünfzig-fünfzig.

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 20 apr 2017, 18:28

Ja ne razumijem upravu zasto se povezujemo s Bobby Wood kao drugog spica uz Aubu.
Mislim da bi to bio los potez , zasto smo onda doveli malog Isaka?!
Bolje bi puno bilo da se dovede jedan iskusan desni bek i da se odbrana zakrpi , tu plivamo ne normalno.

Borusse00
Kontakt:

Post Postao/la Borusse00 » 21 apr 2017, 03:29

Što se lp tiče zasluženi prolaz Monaca i to je to.... Ostaje samo pitanje kako bi tekme prošle da nije bilo napada na autobus ali mišljenja sam da imamo pre šuplju obranu za nešto više..... Puno eksperimenata i gluposti u ove dvije tekme od strane TT-a i po mnogim talijanskim medijima on je bivši... Prije par mjeseci su pisali o tome a navodno je Paulo Sousa pratio sa tribina meč u srijedu.... Sad koliko ima u tome istine ostaje nam da vidimo.... U ove dvije sezone pod TT-om Šta reči? Vidjeti kako budemo prošli u kupu ali meni ne uljeva povjerenje u neki napredak s TT-om.... Jedino ako uprava ima ciljeve poput Arsenala da se uđe u lp i ispadne u osmini finala i da je sezona uspješna neka nam ostane on.... Ima tu podosta igrača kojima treba dati šut kartu i s kojima se flopalo prošlo ljeto a još je pitanje uopče hoče li neki igrati ozbiljan nogomet.... Dahoud i Toprak su tu sad nam ostaje da vidimo događanja na ljeto.....

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 21 apr 2017, 07:17

ledar je napisao/la:Ukupno 6-3. Od 6 golova 2 su Pišćekova, 1 autogol Bendera, 1 poklon Bürkija i 1 čisti ofsajd. Dakle 5 golova iz evidentnih grešaka, od čega 3 zadnje linije. Za to što Tuchel pokušava igrati nema pokriće u kadru jer ni Pišćek ni Ginter nemaju tu klasu da kontroliraju Mbappea i Falcaa kojima odlično asistira Lemar. Možda bi se neko opravdanje moglo tražiti u tome da je morao ići va bank zbog reze iz prve utakmice, ali on je i u prvoj igrao sa istom formacijom.
Po meni on i Watzke dijele odgovornost fünfzig-fünfzig.
Treba s razlogom prozvati Watzkea, a ne sve svaljivati na TT, jer u zadnje četiri godine jedina dva pojačanja su bili Auba i Sokrat, koji su i izborili mjesto u prvom timu, masa ostalih je prodefilovala kroz klub bilo je tu svašta od totalnih promašaja do srednje žalosti,ni blilzu da nadomjeste Lewata, Gecea, Gundogana, Humelsa i Mikija. Kakvo je čudo trebalo da se desi da Jojić, Januzaj, Ramos, Kampl, Šiber postanu neko ko će nešto značiti u BL, pa i tamo gdje su otišli u slabije klubove su niko i ništa. Veliko je pitanje da li Watzke više ima ideje ili intuicije da bitnije nešto popravi, jer ovako kako stvari stoje, četiri godine nismo osvojili ništa i nema ni izgleda da se u dogledno vrijeme možemo nečemu nadati.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 21 apr 2017, 07:49

opel je napisao/la:
Treba s razlogom prozvati Watzkea, a ne sve svaljivati na TT, jer u zadnje četiri godine jedina dva pojačanja su bili Auba i Sokrat, koji su i izborili mjesto u prvom timu, masa ostalih je prodefilovala kroz klub bilo je tu svašta od totalnih promašaja do srednje žalosti,ni blilzu da nadomjeste Lewata, Gecea, Gundogana, Humelsa i Mikija. Kakvo je čudo trebalo da se desi da Jojić, Januzaj, Ramos, Kampl, Šiber postanu neko ko će nešto značiti u BL, pa i tamo gdje su otišli u slabije klubove su niko i ništa. Veliko je pitanje da li Watzke više ima ideje ili intuicije da bitnije nešto popravi, jer ovako kako stvari stoje, četiri godine nismo osvojili ništa i nema ni izgleda da se u dogledno vrijeme možemo nečemu nadati.
Ma koliko se ti vodio onom "100 puta ponovljena laž postat će istina" NEĆE MOĆI. Schibi, Jojić, Ramos i slični koje tako rado i zloguko nabrajaš kad treba pljuvati nisu ni dovođeni da budu starteri, već da pune kadar. Što se tiče Kampla, lik je poprilično dobar igrač koji je kod nas došao u krivo vrijeme. Što se tiče Schibija on je u klubu bio i u sezoni kad smo bili u finalu LP, čak je protiv Malage opravdao svaki Euro svog transfera.

A kad smo kod pojačanja, šta su npr. Weigl, Dembele, Rafa...?

Što se tiče nestašice trofeja šta ćemo npr. s nepriznatim golom Dummelsa u finalu kupa ili lanjskim penalima? Kako utjecati na takve faktore?

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 21 apr 2017, 08:20

Zato imamo startere u vidu Šmelcera kojeg svi odreda pljuju, Pišćeka koji nas je svojim greškama izbacio iz LP, Gintera koji je pogubljen, Reusa koji ne odigra ni 50% utakmica već ko zna koju sezonu, imamo Bendera koji odigra 3 utakmice u sezoni,imamo Šahina i Kagawu koji su svoje najbolje odigrali prije 5 godina, imamo skupo plaćene bolesnike i invalide u liku Gecea i Šurlea, imamo i Rodea koji nam je stigao iz giganta Bayerna, uglavnom imamo standardne prvotimce za koje se osim Aube niko od velikih više ne otima, Weigl, Dembele su neko u koga treba polagati nade, ali još trebaju pure pojesti, a ti mater svoju nazivaj lažovom, kad te fino tako odgojila.

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 21 apr 2017, 09:58

Ovaj idot nas je izbacio iz LP.

Rus hteo da pobije igrače Dortmunda zbog 78.000 evra

pre 4 minuta | ****.com

Nemačka policija noćas uhapisla Rusa sa nemačkim pasošem zbog sumnje da je 13.aprila organizovao teroristički napad
elovalo je, čak je i sve ukazivalo na to, da iza terorističkog napada na autobus sa fudbalerima Borusije iz Dortmunda stoje militantne islamističke organizacije.

Međutim, došlo je do novog zapleta. A možda i raspleta. Nemačka policija noćas je uhapsila ruskog državljanina Sergeja V. (28) zbog osnovane sumnje da je organizovao teroristički akt o kojem već deset dana priča cela Evropa.

On je uhapšen u Ritenburgu, a u akciji su učestvovale elitne snage nemačke policije pod punom ratnom opremu. Pored toga što je ruski državljanin uhapšen, detaljno se pretresa njegova kuća.

Naime,namečka policija je dobila dojavu da je teroristički akt delo pomenutog Sergeja V (28) zbog njegove želje da na berzi obori akcije Dortmunda. On je do tog cilja želeo da dođe ne birajući sredstva, čak i po cenu da neko od fudbalera nemačkog predstavnika u Ligi šampiona pogine.

Mediji pišu i da je napad izveo iz pohlepe.Bild navodi da je želeo da obori cenu akcija Dortmunda kako bi profitirao,. Prema rezultatima istrage, napadač je kupio na internetu deonice kluba u vrednosti od 78.000 evra, dodaje list.

Navodi da je osumnjičeni na dan napada navodno bio u istom hotelu u kom su odseli i fudbaleri i da je njegova soba gledala na ulicu u kojoj su ođjeknule eksplozije.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 21 apr 2017, 10:38

opel je napisao/la:blablabla
Sram te bilo. Lažovčino i kompleksašu.
Borusse00 je napisao/la:Puno eksperimenata i gluposti u ove dvije tekme od strane TT-a i po mnogim talijanskim medijima on je bivši... Prije par mjeseci su pisali o tome a navodno je Paulo Sousa pratio sa tribina meč u srijedu.... Sad koliko ima u tome istine ostaje nam da vidimo.... U ove dvije sezone pod TT-om Šta reči? Vidjeti kako budemo prošli u kupu ali meni ne uljeva povjerenje u neki napredak s TT-om....
Mene kod Tuchela najviše iritira dojam koji on ostavlja, a taj je da je lako uvredljiv i da teško prihvaća sugestiju/savjet/dobronamjernu kritiku. On kao da očekuje da se klub podredi njemu i njegovoj viziji 1/1, a zna se da to ne može tako i da se treneri najbrže mjenjaju.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 21 apr 2017, 10:56

KayserSose je napisao/la:
opel je napisao/la:blablabla
Sram te bilo. Lažovčino i kompleksašu.[
Sam sebe si definisao, uštedio si mi trud. A pošto na pdf Bundesliga osporavaš silaznu putanju BVB, onda uzmi u obzir sljedeće:

Minusi u BL u odnosu na FCB od 2013 do danas, minimalno 10 maksimalno 33 boda, trenutno "samo 16". Plus minus u odnosu na Hofu i RB, što ranije nije bilo. U LP finale, pa ispadanje u 1/4 finalu, pa u 1/8 finala, pa pauza, pa prolaz u 1/4 finale protiv portugalske najslabije ekipe u toj fazi takmičenja, onda ispadanje u 1/4 finala od najslabije ekipe u toj fazi takmičenja uz oba poraza. Trenutno borba za 3. mjesto u BL, što će reći da je ovo druga najslabija sezona u zadnjih sedam godina. Doduše imaju bolje rezultate od MU koji im pokupi igrača kad hoće, valjda oni što igraju u BVB najbolje znaju kakva im je perspektiva, pa tako lako odlaze.

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 21 apr 2017, 11:02

@Kayser:
Ne vara te dojam. Ljudi koji su bili u kontaktu s njim kažu da je strašno arogantan. Info iz prve ruke.

Znaš da ga poštujem, čak i volim prije svega radi vizije fudbala koju propagira, ali u fudbalu na ovom nivou ima još nešto osim geometrije, savršenog izlaska od golmana i stvaranja čistih šansih za napadače na par metara od gola protivnika. Tu je ono gdje za mene Tuchel pada i gdje se primjeti nedostatak iskustva. I ne čudi, ovo mu je prva sezona u LP i tek druga gdje ima rezultatski imperativ koji ne podrazumijeva preživjeti u ligi.

Taktički pristup je često sporedna stvar, jer sa svom dostupnom tehnologijom i informacijama koje kruže internetom ništa se više ne može sakriti od protivnika. Ljudi mjere visinu odraza pojedinca kod prekida, mislim o čemu pričamo. Ako imaš detaljno razrađen plan, kroz 90% sezone ga možeš neometano forsirati, tek uz minimalne prilagodbe protivniku. Fizička i psihološka priprema je mjesto gdje se utakmice dobivaju i gube. Zato me čudi kako TT izvadi jednog Sahina koji minimalno godinu dana nije igrao ozbiljan fudbal i ubaci ga u utakmici sezone u početnih XI. Ginter, Durm, Kagawa pa i Reus protiv onakvog Monaca, dok Dembele i Pulisic sjede na klupi? Ne ide.

E sad ako će ga zbog nedostatka iskustva otpustiti onda ga nisu trebali ni dovoditi. On je tu da raste sa ekipom, da proizvodi kadar koji će se naći u izlogu za najveće europske klubove. Neko drugi treba odgovarati zašto se nisu pronašle adekvatne zamjene za nosioce igre koji su napustili klub prošlo ljeto i zašto je klupska politika takva kakva jeste. Ona je takva bila i prije Tuchela, bit će sigurno i poslije. Ko očekuje iz ovakve situacije borbu rame uz rame s Bayernom i europske uspjehe živi u zabludi. Bayernova smjena generacija je bila šansa, ali ne za ovakav BVB. Top 16 LP je Dortmundovo mjesto pod fudbalskim nebom i time trebaju biti zadovoljni svi, od uprave do forumskih navijača. Ako se ponekad preskoči, trebaju se šutati nogom u guzicu.

Sousa nije ništa bolji od Tuchela, štaviše. Fiorentina stagnira pod njegovim vodstvom.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 21 apr 2017, 11:27

Feldmarschall je napisao/la: On je tu da raste sa ekipom, da proizvodi kadar koji će se naći u izlogu za najveće europske klubove. Neko drugi treba odgovarati zašto se nisu pronašle adekvatne zamjene za nosioce igre koji su napustili klub prošlo ljeto i zašto je klupska politika takva kakva jeste. Ona je takva bila i prije Tuchela, bit će sigurno i poslije. Ko očekuje iz ovakve situacije borbu rame uz rame s Bayernom i europske uspjehe živi u zabludi. Bayernova smjena generacija je bila šansa, ali ne za ovakav BVB. Top 16 LP je Dortmundovo mjesto pod fudbalskim nebom i time trebaju biti zadovoljni svi, od uprave do forumskih navijača. Ako se ponekad preskoči, trebaju se šutati nogom u guzicu.
Ja upravo ovo pokušavam i da dokažem pojedincima, koji izgleda nemaju pametnija posla, nego da vrijeđaju i određuju ko je navijač, a ko provokator i troler.

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 21 apr 2017, 21:52

Da li iko zna , jednu dobru aplikaciju za iphone ali da radi dobro da ne prekida , naravno sportsku??

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 22 apr 2017, 09:24

@opel ti si toliko opterećen time da popljuješ Borussiju da ti je i jedan Leicester bolji od Monaca. Dakako, da smo izvukli Leicester bilo bi obrnuto. Ovaj Monaco je kopija Kloppove Borussije 2013. Mbappe će uskoro ostvariti najveći transfer u povijesti, Bernardo, Lemar, Fabinho i još kogot također završiti u top klubovima, a Falcao u formi i zdrav je i danas u svjetskom vrhu.

@Feld onda možemo zaključiti da Tuchelu fali malo socijalne inteligencije. Dobro je da se to s iskustvom može popraviti. Svakako bi trebalo sa njim otvoreno popričati, a prvenstveno mu ututviti da BVB nije Mainz i da ovdje ne vrijede isti odnosi, pravila i očekivanja. Ako bi se razišli s njim, ja navijam za Portugalca, ali ne Sousu već Jardima. Lik je u par godina stvorio 2 odlična Monaca.

Što se tiče transfer politike, jedini problem prošlog ljeta je odlazak Dummelsa. Gundo je ionako želio ići, plus je prečesto ozljeđen, dok je Miki zamjenjen Dembom što je po meni plus ako gledamo širu sliku. Isto tako bi gledao i ako ovo ljeto Aubu zamjenimo Lacazetteom. Tuchel je kriv što je Rafa izgubio sezonu umjesto da raste kao LB (vidi šta je Simeone napravio s Vrsaljkom), što je Ginter psihički potonuo, što je jedno vrijeme totalno ignorirao zahvalnog Kagawu, što je preplatio miljenika Schurrlea za mizeran učinak, što Bendera uopće ne koristi na poziciji na kojoj je igrao najbolje...

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 22 apr 2017, 09:51

Laipziegov trener > Tuchel
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 22 apr 2017, 10:55

KayserSose je napisao/la:@opel ti si toliko opterećen time da popljuješ Borussiju da ti je i jedan Leicester bolji od Monaca. Dakako, da smo izvukli Leicester bilo bi obrnuto. Ovaj Monaco je kopija Kloppove Borussije 2013. Mbappe će uskoro ostvariti najveći transfer u povijesti, Bernardo, Lemar, Fabinho i još kogot također završiti u top klubovima, a Falcao u formi i zdrav je i danas u svjetskom vrhu...
Lester je recimo slabiji od Monaka, koji je opet slabiji od Bayerna, Barce, Reala, Atletica i Juventusa, a mogli smo i u osmini finala dobiti nekog slabijeg od Benfice, da smo dobili Real mjesto Monaka koliko bi golova primili, Bayern je primio 6, toliko smo mi primili od Monaka, pa eto teme za tvoje hipotetičke zaključke. Ako je Mbappe takva klasa sa 19 godina što ga mi ne kupismo za 60 miliona umjesto Gecea, Šurlea i Rodea. Ako je Falcao klasa svjetskog kalibra, što ga mi ne dovedosmo kao zamjenu za Lewata, umjesto Ramosa. Pa mi ne možemo uzeti Džeku pored jedne Rome, a mrtvi MU nam uzima igrače kad mu se ćefne. Pitaš li se ti zašto je Klopp nakon jedne loše sezone digao sidro i otišao a sad je treći u PL. Je li ti to bolje znaš situaciju i perspektive BVB od njega ili misliš da on ide samo za parama, jer i kod nas je bio među top 10 po plati.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 22 apr 2017, 17:56

opel je napisao/la: Pitaš li se ti zašto je Klopp nakon jedne loše sezone digao sidro i otišao .
Kakvo spinovanje :lol: :lol:

Bürki - Durm, Bender, Ginter, Schmelzer - Castro, Sahin - Dembele, Pulisic, Guerreiro - Reus

Sokratis povreda...Auba,Weigl,Pisczek na klupi.

Fina prilika za Gladbach.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 22 apr 2017, 18:42

Sa ovim bajernovim golmanom, sanse nam drasticno rastu u srijedu ;)

Sto se tice ovog penala, ovdje je samo Pulisic up'o u sesnaesterac, sve ostalo je bilo vani :crazy:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.