Nermin Bjelak zastupnik u Skupštini kantona Sarajevo 1.2.2016pasica je napisao/la:Fakat sam se potrudio, al ne mogu da odgonetnem svrakopis. Pa ako kome nije mrsko..pitic je napisao/la:Hitno pročitajte zadnji papir na klixu hebem li mu majku dušmansku i lopovsku. Nisam znao da nam je ovoliki dušman. Papir je od 1.2.2016
https://www.klix.ba/vijesti/bih/pogleda ... 70421008#5
Po poslaniku Skupštine Kantona Sarajevo postavio bih zastupničko pitanje Tužilaštvu KS.
A odnosi se na dugovanje FK Sarajevo prema Ministarstvu unutrašnjih poslova KS u iznosu od 455.446 KM pa me interesuje dokle je došlo sa ovim predmetom u potraživanju MUP-a-KS prema spomenutom klubu. Jer sva ova dugovanja su napravljena od 2013, 2014, 2015 jer sa ovim sredstvima koja su u potraživanju MUP-KS bi se adekvatno opremio , zaposlio nove pripadnike policije i na neki način bi se pojačala sigurnost građana.
Jer po mojim nekim saznanjima da treneri prvog tima imaju dvogodišnju platu između 600 000 i 800 000 KM da igrači pojedini imaju čak i po 12 hiljada eura platu, a nemaju da plate dugovanje prema MUP-u KS i građanima KS jer sa ovim se i plaća građanska sigurnost. Pa zato tražim od Tužilaštva KS da istraži ovaj predmet i da krene u realizaciju ovog dugovanja, a o spomenutom predmetu da mi se ismeno odgovori na poslaničko pitanje. Također tražim od Vlade KS da obustavi svaku finansijsku pomoć dok se neriješi ovaj predmet.