FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Pitar6785
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pitar6785 » 24 apr 2017, 06:39

Posle ne prespavane noci glava se ohladila i moze se njom malo realnijr razmisljat.

Krenucu od Mehmeda; Covjek je doso kad je vec brod potono pare se potrosile igraci rastjerani sezona izgubljena. Uprava je trazila naj jeftiniju opciju da bi u tom vremenu iz ugla uprave a i vecine navijaca spasio klub da i drugu godinu zaredom ne igramo qvalifikacije kup eufa ili tiga lige uefa. I moslim da su tu napravili up grate. Siguran sam da smo doveli samprasa da bi kosto dva puta vise nego Mehmed a ostvario bi isti ili slabi rez. Da se zakljucit 5 kola prije kraja sezone da je ova sezona mnogo bolja nego prosla, posebno ako se uzme kup.

Eh sad, dolazi pitanje dali je ovo sve uradeno izgubljena evropa prosle godine, placene ogromne pare za raskide, otjerani igraci trazen naj jeftini trenet nije bilo pojacanja godinu dana da bi se malo stabilizivala situacija da Tan malo stane nanoge ne da mora trosit po pet miliona godisnje za igrace da bi osvajali titulu ili je ovo pokazatelj koliko on zeli da trosi na nas.

Moje misljenje je da je ovo drugo.Evo zasto; Ako ne produzis ugovor Duljevicu (pare imas da mozes to je bez daljenjeg), ili ga bar ne odvedes u cardif ili onaj belgiski klub gdje sigurno moze bit ako nista rezerva koja bi daleko bio naj jeftini igrac tog kluba a postoji mogucnost velka da bi se on u ta dva kluba izborio medzu 11 vrlo brzo a da nama das neku vrstu ostete sa kojombi mi mogli dovest obradovica kojica i ordagica (500€) moglibi platit ostetu i platu za dvije godine sve troici. Znaci nedajes nam pare dzaba.
Drugo. Sve u upravi je rastjerano imas 7 ljudi koji vodi klub 3 radi za platu a dino pinokio i kompanija sto je kupila po jedan glas oni platu i nemaju.
Skino si VISIT MALEYSIU SA sorca, znaci nema ni para za reklamu. Prodajes (bolje receno nudis) djecu sa 16 godina (za 200k€ do400€) a bilo je da se mi moramo maksimalno posvetit akademcima. Nevidim da se podpisuju ugovori sa nekim juniorima kadetima pionirima niti se iko dovodi u akademiju.

I na kraju bunime ovo sve. Prije dvije godine kamp se gradio TA DOVEDEN benko krste stojcev bilbija stjepanov delac dalije ovo bio dogovor izmedu dina kusturice i tana. Ulozi toliko i toliko uzmi titulu i vrati dug kluba i klub je tvoj. Mi imamo prihode od sponzora toliko i toliko to je dovoljno da klub bude 2-3 svake sezone a ti ako koji dzeko pjanic nikne za5-10 godina uzmi pare plus ako dode kakva ponuda super. Kamp i klub najveci u DRZAVI dobio za 15 m km. Sta vi mislite dali je ovo bio plan kusturice selimovica i tana, i dalije vrijedilo?

Zelim da neko od novinara postavi pitanje upravi FK SARAJEVO sta je plan naredne godine izlazak u evropu ili dupla kruna.

Zasto se nedimu neda sansa bar da bude na klupi?

Zasto u akademi nerade ljudi sa iskustvom tipa kodro

Zasto se kamp ne nastavi gradit (kad ce se nastavit i dalice se nastavit gradit)

Zasto se sa duljevicom nije produzio ugovor ili bar prodo ako ga niko nije htio zastoga nije tan kupio kortiju cardifu ?

Odgovor razmotrite sta je bilo sa CARDIFOM kad je kinez doso i kojim putem taj klub koji ide. On je pogodio u svim svoim biznisima jack pot al je isto tako profulo za fudbalom. ABRAMOVICU AKO CITAS OVO KUPINAS DOK NISAM RAZBIO JOS KOJI TV U KUCI. HVALA

Testo
Kontakt:

Post Postao/la Testo » 24 apr 2017, 08:50

Sve bi bilo lakse da je tu Ronaldo iz Mijanmara. :(
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“

JerryLouis
Kontakt:

Post Postao/la JerryLouis » 24 apr 2017, 08:52

Hajde braco sta ste pali u negativu, iduce kolo opet prilazimo na 2/3 boda zaostatka, i madjari i mali plavi ce jos xirati par puta, kad budu izmedju sebe igrali siguran sam da necemo vise od 1 boda zaostajati.
Jesmo losi, ali nisu ni oni mnogo bolji od nas.

Zato vam iz dalekog Beca porucujem:

“I dok te gledam sa tribina, u meni gori želja sva, da podigneš do visina pehar ti na rukama!"

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 24 apr 2017, 09:09

Horde zla Wien
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 24 apr 2017, 09:10

Said je sramota za klub kakav je FK Sarajevo, kod mene bi bio na tribinama o svom trosku!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 24 apr 2017, 09:38

Ljudi niste objektivni ko god da je trener isto bi bilo ,ova ekipa daje maksimum to je to ljudi . propust je napravljen sto nismo doveli pojacanja pa mi sad imamo samo jednog veznog igraca( Saric ) . Tesko je to priznati ali ova ekipa je treca po kvaliteti u ligi ,uspjeli su uci u finale kupa . objektivno zeljo i zrinjski imaju za nijansu kvalitetnije ekipe i veci roster igraca .

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 24 apr 2017, 09:47

bordobijeli je napisao/la:Ljudi niste objektivni ko god da je trener isto bi bilo ,ova ekipa daje maksimum to je to ljudi . propust je napravljen sto nismo doveli pojacanja pa mi sad imamo samo jednog veznog igraca( Saric ) . Tesko je to priznati ali ova ekipa je treca po kvaliteti u ligi ,uspjeli su uci u finale kupa . objektivno zeljo i zrinjski imaju za nijansu kvalitetnije ekipe i veci roster igraca .
Sustina je u slijedecem:nema se para!
Da se ima para ne bi nam Cala uopste bio trener,doveli bi oni tada ili celu ili nekoga drugog. Takode da se je imalo para doveli bi oni i pojacanja.
Ovako doveli su Calu kao najjeftinije rjesenje i jedinog covjeka u tom momentu koga raja nece pljuvati jer je legenda kluba i neko ko istinski voli klub za razliku od svih ostalih u klubu trenutno.
Mozemo mi sada svasta nesta diskutovati i o taktici,davanja prilika akademcima,izmjenama itd.,ali sto bi narod rekao:'prazna puska ne puca'.
Sta ce biti dalje,kakvi su im planovi za slijedecu sezonu,ima li novca,hoce li se nastaviti zapoceti posao sa akademijom,hoce li se ulagati ista u prvi tim,hoce li se pojacati struka i u prvom timu i u akademiji...? To su kljucna pitanja na koja mislim i oni koji su na najvisim pozicijama u klubu nemaju i ne znaju odgovor.
Zadnja izmjena: zagorski, dana/u 24 apr 2017, 09:52, ukupno mijenjano 1 put.

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 24 apr 2017, 09:50

Ovo juce nije valjalo nista. Potsjetilo me na opstinsku ligu (citaj seosku) izmedju gacica i kamenjaca tamo negdje 74 god. Golman izbije loptu do 16 svi skacu deru se huri je ibro, drz ga jozo!! Isto tako citavu utakmicu izbi nabi. Calina igra se zasniva na tom ako duljevic sta napravi to je to. A prica da se igraci nemogu nosit sa pritiskom je za malu djecu u vrticima mada mislim da mu ni oni nebi vjerovali :crazy: :nene: :nene:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 24 apr 2017, 09:56

Sad je izgovor da se nema para. A kad se ima para dovede se stepanov, ikande i ostale prevara. Najlakše je razbacivati se sa parama.

Tek kada se budemo oslanjali na rad i znanje, sa solidnim parama možemo napraviti uspjeh. Al' problem je naš mentalitet.

I problem je što nema znanja.
SARAJEVO

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 24 apr 2017, 09:58

dobro vece srppppskaaaaa
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 24 apr 2017, 09:59

zagorski je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:Ljudi niste objektivni ko god da je trener isto bi bilo ,ova ekipa daje maksimum to je to ljudi . propust je napravljen sto nismo doveli pojacanja pa mi sad imamo samo jednog veznog igraca( Saric ) . Tesko je to priznati ali ova ekipa je treca po kvaliteti u ligi ,uspjeli su uci u finale kupa . objektivno zeljo i zrinjski imaju za nijansu kvalitetnije ekipe i veci roster igraca .
Sustina je u slijedecem:nema se para!
Da se ima para ne bi nam Cala uopste bio trener,doveli bi oni tada ili celu ili nekoga drugog. Takode da se je imalo para doveli bi oni i pojacanja.
Ovako doveli su Calu kao najjeftinije rjesenje i jedinog covjeka u tom momentu koga raja nece pljuvati jer je legenda kluba i neko ko istinski voli klub za razliku od svih ostalih u klubu trenutno.
Mozemo mi sada svasta nesta diskutovati i o taktici,davanja prilika akademcima,izmjenama itd.,ali sto bi narod rekao:'prazna puska ne puca'.
To i hocu da kazem bezzz prizivaju Calu . sutra calu mozes promjeniti sta dobijemo s tim ?? Meni je puno veci problem ambicije kluba pa nismo htjeli platiti obestecenja za Ordagica, Obradovica da je uprava htijela titulu pojacali bi se , pa problemi oko duljevica, nejasna slika oko omladinaca itd itd .

Testo
Kontakt:

Post Postao/la Testo » 24 apr 2017, 10:31

fuj kako ste nezahvalni. :puke:
ja ne vidim ko to ima bolje igrače od nas, hajde da se uporedjujemo sa svakim klubom po pozicijama.
mi smo ubjedljivo najjači u ligi.

imamo reprezentativca almira bekića na lijevom beku.
u vezi imamo radovca koji je najveći bh.talenat jos od pjanića , rustema destruktivca, dulju - bošnjačkog ronalda i saida koji ovu ligu može prekucati sa jednom nogom.
najjači napad u ligi čine naš ibrahimović sejfudin mersudin i nekadašnji igrač velikog getafea amer bekić.

ja još vjerujem da titula nije daleko.
veće bi nam šanse bile da su tu još sa nama najbolji igrač albanskog prvenstva i naš sir almir hurtić, ali smatram i dalje da ćemo osvojiti duplu krunu.

u subotu idemo u radnik SVI SVI SVI
U MENI GORA ŽELJA SVA
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 24 apr 2017, 10:48

Čala ovdje ne može mnogo uraditi sa ovom ekipom. On nije neki taktičar, to znamo, al je borac. Ja ne smijem zamisliti gdje bi bili da je neki drugi trener zauzeo njegovo mjesto, al sigurno ne ovdje. Imamo evropu, igramo finale kupa, plus se još ništa ne zna za titulu.
Jednostavno smo limitirani u svim segmentima. Može se pljuvat po čovjeku kolko ko hoće al činjenice da nam je ovo jedna od najlošijih ekipa poslije rata na ovamo.
Selekcija igrača od početka sezone je katastrofalna, nismo imali veznog reda, napadač dodatni se nije doveo na polusezoni i još 2,3 igrača. Ako nisu mogli, imali su Smajlagića i Hadžića iz akademije, Klarića isto. Ima još par momaka iz akademije. Isprobat ih 2,3 tekme da se vidi na čemu smo s njima. Čemu služi ona yebo ih grob.
Sa ovakvom ekipom mi se ne možemo boriti na dva fronta. Nema šanse. Baš bi morali imati ludu sreću. A nije da nam se nije pružila kiksevima gurbeta i svinjskog. Samo što smo mi sami sebi po ko zna koji put dušmani.
Može se taj kup zaganjat, i inda ide remont svega po 368 put u 4 sezone. Novi stručni štab, novi igrači, neko novi u upravi, "finansijska injekcija", osvajanje duple, pišanje sirotinje, pa opet na novo sve.
Prestanite čovjeka pljuvat ba. Upravu i ljude pljujte koji su odgovorni za selekciju igrača. I igrače pič.kice.

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 24 apr 2017, 10:55

JerryLouis je napisao/la:Hajde braco sta ste pali u negativu, iduce kolo opet prilazimo na 2/3 boda zaostatka, i madjari i mali plavi ce jos xirati par puta, kad budu izmedju sebe igrali siguran sam da necemo vise od 1 boda zaostajati.
Jesmo losi, ali nisu ni oni mnogo bolji od nas.

Zato vam iz dalekog Beca porucujem:

“I dok te gledam sa tribina, u meni gori želja sva, da podigneš do visina pehar ti na rukama!"
Da Bog da šćeri da te aga uzme Nismo u stanju Krupu dobiti kuci a sa Radnika dobijemo.
04.10.2009 !!

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 24 apr 2017, 11:00

Šta ste pali u depresiju, da vas je neko pitao kad je Čala tek preuzeo ekipu jel vam dosta treće mjesto i finale kupa ( odnosno da ga osvojimo ) svi bi potpisali to. Jbg ekipa je takva kakva je iz nje je izvučen maksimum, daj kup da uzmemo i nogom u guzicu da se udaramo.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Bordomen
Kontakt:

Post Postao/la Bordomen » 24 apr 2017, 11:11

mi imamo par problema

1.Ovi odigraju dobro mi se malo dignemo pa nam opale samar o normalno da ce biti ovakva situacija
2.Trenutno da nam igraju 11 bekica mi navijaci bi opet ocekivali duplu jer smo SARAJEVO
3.Svi pominju evropu i duple i sta sve ne a niko da spomene da mi nemamo igrace da dobijemo Krupu a ne nesto vise
4.Remont se treba napraviti ali ne baci sve pa nadji druge budale, nego brt koliko imas budzet fino uklopis 2/3 top igraca i ok pa na zimu jos 1 i eto.
MI ŽIVIMO ZA SARAJEVO VI ŽIVITE OD SARAJEVA!!!!!!

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 24 apr 2017, 11:26

Lik je napisao/la:Šta ste pali u depresiju, da vas je neko pitao kad je Čala tek preuzeo ekipu jel vam dosta treće mjesto i finale kupa ( odnosno da ga osvojimo ) svi bi potpisali to. Jbg ekipa je takva kakva je iz nje je izvučen maksimum, daj kup da uzmemo i nogom u guzicu da se udaramo.
Svak' bi tad buraz potpisao, u kakvom smo qrcu bili. Al' problem je što smo hladno mogli bit prvi na tabeli, jer nismo ništa gori od prvog i drugog na tabeli. Nećemo sad gledat koliko lijepo igramo, zamisli samo da smo iskoristili kreč protiv Mađara, Hebin prazan gol protiv kona i Mersin prazan gol protiv Krupe. Imali bismo 6 bodova više nego što imamo a kone i mađari po bod manje, znači bili bismo prvi. Da su nas sve ekipe u ligi 6 satrale, da smo nemoćni, bila bi ta priča o potpisivanju 3. mjesta. Al' sami sebi bodove uzimamo, nadigrali smo svaku yebenu ekipu u ligi 6 (imali smo više šansi i kvalitetnije šanse na svakoj utakmici) a treći smo i vjerovatno smo izgubili titulu.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 24 apr 2017, 12:32

Ok je 3. mjesto i finale Kupa, ali u kakvoj konkurenciji? Šta će biti ako se sljedeće sezone Radnik i Mladost pojačaju? Šta će biti ako se Željezničar i Zrinjski pojačaju? Ko će nas pojačati? Nije problem što se nemaju milioni kao 2014., problem je što nam Faruk Ker Ihtijarević dovodi igrače. I da imamo pare njemu bi uvalio neko Cezara ili Kramara. Evo sad su mu uvalili Lelića. Problem je što treneri u Akademiji ne mogu napraviti igrača za prvog tima. Problem je što nam u Akademiji rade neznalice. Problem je što nam kojekakvi menađeri odvode djecu. Da li je istina da Čataković ne igra u Trencinu i zašto nije stavljena klauzula da posuđeni igrač mora igrati minimalno 45. minuta? Ko je za to kriv?

Problem je što nema nikakvog sistema. Najodgovorniji za sportski segmenat je Ihtijarević i on mora snositi odgovornost.
SARAJEVO

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 24 apr 2017, 12:39

skoroalen je napisao/la:
Lik je napisao/la:Šta ste pali u depresiju, da vas je neko pitao kad je Čala tek preuzeo ekipu jel vam dosta treće mjesto i finale kupa ( odnosno da ga osvojimo ) svi bi potpisali to. Jbg ekipa je takva kakva je iz nje je izvučen maksimum, daj kup da uzmemo i nogom u guzicu da se udaramo.
Svak' bi tad buraz potpisao, u kakvom smo qrcu bili. Al' problem je što smo hladno mogli bit prvi na tabeli, jer nismo ništa gori od prvog i drugog na tabeli. Nećemo sad gledat koliko lijepo igramo, zamisli samo da smo iskoristili kreč protiv Mađara, Hebin prazan gol protiv kona i Mersin prazan gol protiv Krupe. Imali bismo 6 bodova više nego što imamo a kone i mađari po bod manje, znači bili bismo prvi. Da su nas sve ekipe u ligi 6 satrale, da smo nemoćni, bila bi ta priča o potpisivanju 3. mjesta. Al' sami sebi bodove uzimamo, nadigrali smo svaku yebenu ekipu u ligi 6 (imali smo više šansi i kvalitetnije šanse na svakoj utakmici) a treći smo i vjerovatno smo izgubili titulu.
Jbg, mogli samo, ali nismo. Hebib treba 300 šansi da ga da, Ahmet juče fula praznu garsonjeru, Said meda ne može i sve je to realno. I onaj niz što smo napravili je bio nerealan sa ovim poluigračima. Pa jbg i konkurenti su kiksali, šta bi bio da su i oni pobjeđivali i uzimali bodove tamo gdje nisu. Šta bi bilo, kad bi bilo, nikad ne pije vode ni u fudbalu ni u životu. Daj da uzmemo kup i spasimo sezonu.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 24 apr 2017, 12:39

Mi trebamo dovesti Krupu. Tj. Njihovog ili nekog slicnog trenera koji ima damu dati sansu mladim igracima, zatim Jasaravica, Redzica, i jos par mladih igraca. Vukotic je Jap Stam za naseg izvikanog MIhojevica, ali mi je haman pa pogan, nesto tersa, ku.rci se...nek ide u Kazahstan :D Dati sansu mladim igracima itd itd itd.
Dobro neko rece, jedva cekam narednu sezonu, pa da citam i slusam ''Od naredne sezone potpuni remont'' !
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Tatamata1946 i 6 gostiju.