FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Neandertalac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Neandertalac » 25 apr 2017, 09:53

________________Kjosevski
____Bogićević____Kerla_____Osmanković
_Miroslav__Marković__Blagojević__Siniša
__________________Zeba
____________Lendrić___Nikolić

Od prve minuta pritisak, napasti ih na njihovoj polovici i ne dati im da igraju. Dva špica na dva stopera, pet igrača u veznom redu i prisiliti ih na duge lopte koje bi naš zadnji red mogao lako rješavati. U napadu imamo opciju Nikolića kao sidraša i Lendrića koji bi se izvlačio, probao poremetiti njihov defanzivni blok čime bi veznjaci dobijali više prostora.

U kost, napad je najbolja odbrana :D
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 apr 2017, 09:55

Zvezda i Partizan racunaju titule iz Jugoslavije, znaci nama trebaju jos tri za zvjezdicu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Idemoplavi
Kontakt:

Post Postao/la Idemoplavi » 25 apr 2017, 10:05

Broj napadača nužno ne znači ofanzivnija igra, sjetimo se samo Slovenca i derbija sa 4 napadaca :hmmmmm:
Široki ima dva ili tri brza igrača i mislim da bi mi imali popriličnu rupu u veznom redu a da bi nam se štoperi sudarali, za tri igrača u zadnjoj liniji moraš imati jednog strašnog centralnog stopera ala svojevremeno libera koji svojim postavljanjem riješava pola posla, ova druga dva mogu više biti orjentisani kao bekovi i onda da praviš totalni višak u napadu, na našu žalost nemamo takvih igrača već manje više 4 idetična štopera, kruta, spora sa groznom tehnikom...
1921

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 25 apr 2017, 10:37

Ko je pratio Želju i kad smo **** bili, sjetiće se da smo prije desetak godina imali zvijezde na dresovima, po jednu za svaku titulu [emoji38] tako da se za grb ne brinem, kad je išlo u takvom vremenu ići će i sad...

Mijenjanje formacije je čista glupost, Barbarić je mijenjao u Zrinjskom pa su sad iza nas, čini mi se da 4-2-3-1 idealno paše u našem podneblju :D
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 25 apr 2017, 10:46

Kako bi imali rupu ako igramo sa pet veznih. Miro može sigurno igrati od šesnaest do šesnaest, Siniša takođe dosta mobilan. U zavisnosti od strane sa koje naopdamo tako se i njih dva pomijeraju kao uostalom i sve linije. Svakako igramo više sa Lm i Rm nego sa nekim klasičnim krilima.
Dva napadača su tu radi pritiska, ofanzivno a posebno defanzivno, ne smijemo ih pustiti da kombinuju već vršiti konstantan pritisak. Računam da im je Krstanović u napadu, ili Vagner, niti jedan nije brz, brži od naših stopera.

A možemo i standardnom postavkom. Ovo ja malo po svom, agresivno da znaju od starta ko je gazda na terenu.
Da li je glupost, ne znam jer nisam dovoljno stručan. Ono što znam jeste da nam u zadnje vrijeme standardna formacija škripi u napadu a takođe nam stvaraju dosta problema u def dijelu i prilike, doduše i sportska sreća jeste sastavni dio.

UPRAVA NAPOLJE!

cruz40
Kontakt:

Post Postao/la cruz40 » 25 apr 2017, 10:47

jestamaji je napisao/la:odakle vam to sa zvijezdama, je li to negdje piše.

ako je to stvarno tako, računaju li se tu i SFRj titula i Zubandan titula koja je bila prije osnivanja premijer lige? ako se računaju onda je realistična procjena Virtu4la na mjestu :mrgreen:
Naravno da se računaju i te titule, pa YU titula ima vrijednost po meni kao ove 3 BiH, jos malo nam fali za zvijezdu! :D

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 25 apr 2017, 11:14

Virtu4l je napisao/la:Zvezda i Partizan racunaju titule iz Jugoslavije, znaci nama trebaju jos tri za zvjezdicu.
anonimni je napisao/la:Ko je pratio Želju i kad smo **** bili, sjetiće se da smo prije desetak godina imali zvijezde na dresovima, po jednu za svaku titulu [emoji38] tako da se za grb ne brinem, kad je išlo u takvom vremenu ići će i sad...
cruz40 je napisao/la: Naravno da se računaju i te titule, pa YU titula ima vrijednost po meni kao ove 3 BiH, jos malo nam fali za zvijezdu! :D

pitao sam jer se u bundesligi npr računaju titule samo od osnivanja iste, ali istina je, u većini zemalja se računaju sve titule i za svakih 10 ide po jedna zvijezda, to je skroz OK

Qwerty90
Kontakt:

Post Postao/la Qwerty90 » 25 apr 2017, 11:56

Jojj ja sanjam da jednom zaigramo u 3-5-2 ili 3-4-3 pa kud puklo da puklo, nek gori sve :D

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 25 apr 2017, 11:59

Virtu4l je napisao/la:Mi bi u narednim godinama definitivno trebali promijeniti oblik grba, za 3-4 godine ćemo morati staviti zlatnu zvijezdu iznad grba i nikako mi se ne uklapa u ovaj okrugli dizajn, evo, meni je baš bez veze

slika
Bez obzira na zvjezdicu, nama treba neka promjena na grbu. Evo, recimo, ova lopta u sredini je potpuno suvisna, plus, ovo je ona crno- bijela. Da ne znas pomislio bi da smo osnovani 1978. Mislim da bi od ovih vagona na grbu, tzv. 'krila', napraviti neki simbol kluba i oko njega praviti marketing i sl. Nesto kao Juventus sa slovom J.

Quinlan
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la Quinlan » 25 apr 2017, 11:59

Qwerty90 je napisao/la:Jojj ja sanjam da jednom zaigramo u 3-5-2 ili 3-4-3 pa kud puklo da puklo, nek gori sve :D

Ne treba sa tim čak ni pokušavati bez dobre pripreme za to, jednostavno mi nemamo igrača osim možda bocce da je to nekad možda učen bio i igro, težak je to sistem za naučiti mnogi vrhunski igrači se ne snadju, a ne nasi

To jedino jedne pripreme posvetiti tome, ali po meni nema potrebe sada sa tim eksperimentirati ;)

Qwerty90
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la Qwerty90 » 25 apr 2017, 12:04

Quinlan je napisao/la:
Qwerty90 je napisao/la:Jojj ja sanjam da jednom zaigramo u 3-5-2 ili 3-4-3 pa kud puklo da puklo, nek gori sve :D

Ne treba sa tim čak ni pokušavati bez dobre pripreme za to, jednostavno mi nemamo igrača osim možda bocce da je to nekad možda učen bio i igro, težak je to sistem za naučiti mnogi vrhunski igrači se ne snadju, a ne nasi

To jedino jedne pripreme posvetiti tome, ali po meni nema potrebe sada sa tim eksperimentirati ;)
Ma znam i ja sam svjestan da bi to u ovom djelu sezone bio nepotreban eksperiment. Al' što kažeš na pripremama ne bi bilo loše pokušati to uigrati i malo raditi na tome kao B varijanti. Trebalo bi vremena dok se igrači priviknu, to je totalno drugačiji set kretnji i pomjeranja, naročito za vezne i leteće bekove.

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 25 apr 2017, 12:08

Sta mislite hoce li Musa sutra poceti utakmicu, volio bih da nas vrijeme posluzi da stadion bude pun, zajedno do finala.

A onda cemo o Slobodi.
- Zeljeznicar -

Quinlan
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la Quinlan » 25 apr 2017, 12:14

Qwerty90 je napisao/la:
Quinlan je napisao/la:

Ma znam i ja sam svjestan da bi to u ovom djelu sezone bio nepotreban eksperiment. Al' što kažeš na pripremama ne bi bilo loše pokušati to uigrati i malo raditi na tome kao B varijanti. Trebalo bi vremena dok se igrači priviknu, to je totalno drugačiji set kretnji i pomjeranja, naročito za vezne i leteće bekove.

Ma skroz drugačija filozofija je to, jbg ovo naši teško nauče ovu koju igraju cijelu karijeru, u mladjim kategorijama treba nekako i to uvesti bar da ti udje u glavu dok si mladji jer kretanje je skroz drugačije

Kao B varijanta bi bila super ali to neka na ljeto možda malo uigraju pa će se syebati protivnici kad to zaigramo protiv njih :D

amcibald

Post Postao/la amcibald » 25 apr 2017, 12:16

sa zvanicne str. NSBiH:

ORGANIZACIJA UTAKMICA

Ĉlan 6.

Organizacija utakmica se vrši prema odredbama Pravilnika o nogometnim/fudbalskim takmičenjima NS/FS BiH i Propozicijama takmičenja BH Telecom Premijer lige BiH.

Utakmice se igraju na terenima registriranim za prvenstvene utakmice klubova učesnika Kupa, a nakon 1/8 finala utakmice se mogu igrati
isključivo na terenima licenciranim za odigravanje utakmica BHT PL BiH.

Organizaciju utakmica šesnaestine finala, osmine finala, četvrtfinala i polufinala vrši klub domaćin.

Organizaciju finalnih utakmica završnice Kupa BiH vrši NS/FS BiH u saradnji sa klubom domaćinom.

Klub domaćin obavezan je neovisnoj snimateljskoj kompaniji, koju ovlasti NS/FS BiH, omogućiti adekvatne uslove za snimanje utakmice s
najmanje 3 (tri) kamere, jednom na sredini terena i dvije bočne u visini kaznenog prostora.

TakoĎer, TV kompaniji koja vrši direktni prijenos utakmice, osigurati punu sigurnost za opremu i djelatnike, za vrijeme i nakon završetka
utakmice, u objektu stadiona.

Tako da u slucaju susreta sa komsijama savez odredjuje br karata za gostujuce navijace.

ljalja
Kontakt:

Post Postao/la ljalja » 25 apr 2017, 12:27

Ma uvijek kad se prica o redizajnu grba padne mi na pamet onaj momak sto je napravio redizajn za sve grbove u ligi.

Evo našeg....
slika

Evo ostalih https://www.behance.net/gallery/4721513 ... egovina-CS

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 25 apr 2017, 12:45

Ja bih redizajn za 100-godisnjicu samo za tu sezonu, nije potreban generalni redizajn grba
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 apr 2017, 13:07

Redizajn grba je sasvim normalna stvar u fudbalu, mora se ici u korak sa vremenom, marketingom, tako da ne vidim problem u redizajnu sve dok isti ima neki smisao.

slika
Voli te tvoje Sarajevo.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 25 apr 2017, 13:15

Kada je finale kupa a kada derbi. Datumi, je li se poklapaju?

UPRAVA NAPOLJE!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 apr 2017, 13:22

Neandertalac je napisao/la:Kada je finale kupa a kada derbi. Datumi, je li se poklapaju?
Finale bi trebalo 10.05 i 17.05, a derbi je 20.05

06.05. Željezničar - Zrinjski
10.05. Kup
13.05. Krupa - Željezničar
17.05. Kup
20.05. Sarajevo - Željezničar
Voli te tvoje Sarajevo.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 25 apr 2017, 13:37

Virtu4l je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Kada je finale kupa a kada derbi. Datumi, je li se poklapaju?
Finale bi trebalo 10.05 i 17.05, a derbi je 20.05

06.05. Željezničar - Zrinjski
10.05. Kup
13.05. Krupa - Željezničar
17.05. Kup
20.05. Sarajevo - Željezničar
Ni malo "ugodan" raspored ako se plasiramo u finale. Nadao sam se da je derbi ili između dvije utakmice finala ili prije pa da oni malo više razmišljaju o finalu jer im je to jedina vadiona gdje bi do neke granice izvukli sezonu.
Dočekat će nas na "nož" nakon finala, nebitno ko ga osvoji. Zato je ova utakmica u nedjelju itekako bitna da bar malo rasterećeniji uđemo u finiš sezone.

UPRAVA NAPOLJE!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 58 gostiju.