FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Lik
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lik » 25 apr 2017, 15:31

hrn je napisao/la:http://****.ba/na-pomolu-prelazak-u-italiju-od-iduceg-cimirotovog-kluba-sarajevo-nece-dobiti-ni-euro/

:(
Kako bombastičan naslov i debilan tekst debilnog portala :sick:
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 25 apr 2017, 15:41

PitarBordo je napisao/la:
zlo87 je napisao/la:@PitarBordo trenutna mu je funkcija da izvlači maksimum što i radi. To za pritisak ne treba biti nikakva izvlakusa, ali da ga ima, ima ga.
Pa ako je ovo maksimum, zašto smo otjerali Hurtića, ne vidim razliku između te igre i ove igre. Čak si i direktnog konurenta mlatnuo na Koševu. Daleko od toga da je treba Hurtić da bude uopšte ikad trener FKS, ali ako je ovo izvlačenje maksimuma, onda je to radio i Hurtić. Da se ne lažemo.
??
na kojem je mjestu bio Hurtić sa Leonom Benkom u ekipi???

na kojem je Čala bez Leona? i zašto je Čala "morao" doći uopšte?
:facepalm:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 25 apr 2017, 15:48

HeraklitMracni je napisao/la:Janjosa postujem , al je jedna P icka ogromna , ako vidi da ne ide , neka mijenja nesto , neka uvodi nesta novo , on kao onaj Celo sa grbavice jedno te isto , samo onom se posrecilo , ocekujem Liivaka od prve , pa kud puklo da puklo ...
A,sta je to novo? Ima li to svoje ime i prezime?? Novo bi trebalo biti to da ubaci Saida koji se doveo u takvo stanje da se moze ugledati na svakog jaceg rekreativca? Ako si povrijedjen ne moras se udebljati 20 kg!
Novo bi bilo to da ubaci Andjusica koji ne zna ko mu glavu nosi!?!?
Mozda Bekica,kojeg i ubacuje,a koji pri tom svaki put na terenu izgleda ko da se tek probudio iz ruznog sna??

Dajte ba ljudi o cemu pricamo mi ovdje?? Pa ovo je najjaloviji tim ikad. Kao brod pun pijanih mornara. Pored svega i kao takav moze se smatrati sezona i uspjesnom ako uzmemo kup,a misljenja sam da hocemo jer ko nam god dodje u finalu nista narocito nije jaci od nas,zapravo ne pravi tu bitnu razliku sto samo ovu ligu cini takvom kakva jeste. Ovdje se nista ne uzima na licni kvalitet nego na nekvalitet rivala i konkurenata.

Apsolutna rekonstrukcija se namece pod moranje,ali ovaj put u kompletu ukljucujuci i neka mjesta u upravi pocev od SD. Da li je realno sve to ocekivati da se desi preko noci i da dodje neko i kaze okrecemo list nije tesko zakljuciti. Bojim se da dolazi vrijeme kad cemo opet mi navijaci biti na potezu,na ovaj ili onaj nacin. Klub nam je gotovo pa na aparatima,dugorocno gledano!
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 apr 2017, 16:03

Portal Gazzette.gr javlja da je reprezentativac BiH sve dalje od Bundeslige, jer Werder iz Bremena navodno nije spreman ispuniti finansijske zahtjeve Cimirotovog aktuelnog kluba, solunskog PAOK-a, koji je već odbio ponudu Nijemaca od četiri miliona eura.

No, italijanski Sassuolo ne misli tek tako odustati od pouzdanog veznjaka. Član Serije A također nije u mogućnosti platiti cijenu koju PAOK traži za bivšeg ljubimca navijača Sarajeva, ali Italijani su, prenosi Gazzette, blizu dogovora o jednosezonskoj posudbi.

Ta opcija, naravno, najmanje odgovara upravo Sarajevu, jer samo u slučaju direktnog transfera bordo klub bi dobio dio iznosa od obeštećenja, od 10 do 15 posto (zavisno od detalja ugovora). U slučaju posudbe, dakle, to ne vrijedi. Za nadati se, ipak, da će Sassuolo s Grcima postići dogovor oko otkupa Cimirotovog ugovora i realizirati transfer.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 25 apr 2017, 16:05

bordobijeli je napisao/la:
Nije frka kritikovanje, de da barem to razgraničimo. Ionako se neće ništa promjeniti do ljeta, ako i tad. Zašto ne bi pisali o očiglednim stvarima? Ko ima koristi od guranja pod tepih?
Pa mislim da se kritikuju pogresni ljudi Cala i igraci su najmanje krivi , oni su cak ispunili svoj cilj igraju finale kupa izborili su evropu . Nasa uprava je pod tepihom to treba protresti .
Igrače ne može niko kriviti, jer niti se mogu sami zaposliti u FKS niti mogu sami od sebe ući u igru. A Čala za ovu polusezonu nosi jednak dio krivice onom Menadžmenta kluba. Jer je pristao na ovo sve.
gluposti, ne znam gdje se interim menadžer drži odgovornim za igrače koje je aminovao/tražio njegov prethodnik???(i Faruk). Čala je napravio odličan posao i igra na sigurno i uzima bruku poena sa limitiranim igračima. Čak su bili i u prilici da ostvare puno i puno više , međutim zbog njihovih mana, nisu mogli iskoristiti megaprilike koje su se same nudile...nije se rodio ko je oživio 5 karijera u isto vrijeme...Čali su stavili kompletan tim da vadi iz crnjaka...previše...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 25 apr 2017, 16:19

Da nas Husref ili Kodro vode bili bi prvi s 10 bodova vise od prvog pratioca.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 25 apr 2017, 16:25

Mokes je napisao/la:Da nas Husref ili Kodro vode bili bi prvi s 10 bodova vise od prvog pratioca.
Kako znas? Ovdje su price da je Cala kukavica, a iste su bile i za Kodru jer nije izasao i javno rekao da ga igraci bojkotuju.
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 25 apr 2017, 16:26

Mokes je napisao/la:Da nas Husref ili Kodro vode bili bi prvi s 10 bodova vise od prvog pratioca.
Jašta bi. Pa ovi igrači se kriju jedan iza drugog kod izvođenja auta. Volio bih kada bi mogao pogledati utakmicu u snimku i prebrojati koliko stoperi i golman imaju dodira s loptom. A najvise dodira bi trebali da imaju vezni igrači. Niko ne zna da povuče naprijed, da odigra dupli pas, o seriji pasova da ne pričam. Sve je samo puko nabijanje lopte na Ahmetovića i Duljevića.
O centaršutevima Al. Bekića da ne govorim ali mu treba odati priznanje bar pokušava centrirati dok Hodžić i ne pokušava samo se zabije u igrača. Crnkić u svakom napadu ide na isti dribling pa i ja bih mu uzeo loptu. Sarić naniže dvojicu i treći mu uzme loptu kao početniku .... Hebibović je rijetko kad na mjestu gdje bi trebao biti.
Itd, itd, do sutra bi se dalo nabrajati šta sve kod nas ne valja.
Da li je do trenera, sigurno da ima krivice ali u ovom trenutku je on najmanje kriv.

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 25 apr 2017, 16:28

Kup osvojiti i sezona bi bila uspješna a onda na ljeto po pojačanja skoro na svakoj poziciji i riješiti se igrača koji ne igraju.

Samo se nadam da ce Cala odmoriti neke igrače u Bijeljini
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 25 apr 2017, 16:35

hilmo je napisao/la:
Jašta bi. Pa ovi igrači se kriju jedan iza drugog kod izvođenja auta. Volio bih kada bi mogao pogledati utakmicu u snimku i prebrojati koliko stoperi i golman imaju dodira s loptom. A najvise dodira bi trebali da imaju vezni igrači. Niko ne zna da povuče naprijed, da odigra dupli pas, o seriji pasova da ne pričam. Sve je samo puko nabijanje lopte na Ahmetovića i Duljevića.
O centaršutevima Al. Bekića da ne govorim ali mu treba odati priznanje bar pokušava centrirati dok Hodžić i ne pokušava samo se zabije u igrača. Crnkić u svakom napadu ide na isti dribling pa i ja bih mu uzeo loptu. Sarić naniže dvojicu i treći mu uzme loptu kao početniku .... Hebibović je rijetko kad na mjestu gdje bi trebao biti.
Da li je do trenera, sigurno da ima krivice ali u ovom trenutku je on najmanje kriv.
Sarkazam je u pitanju :)
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 25 apr 2017, 16:36

Mokes je napisao/la:
hilmo je napisao/la:
Sarkazam je u pitanju :)
u moru ovakvih i slicnih komentara, nismo mogli skontat da je sarkazam :D
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 25 apr 2017, 16:36

hilmo je napisao/la:
Da je svo ovo vrijeme ili Husref ili Kodro bio trener dakle te neke 2-3 sezone zaredom...ja vjerujem u to da bi sad već imali uhodan sistem igre i znali bi kakve igrače tražimo, a taj manjak stabilnosti se vidi i na terenu...problem je što se već Čala pogrdno naziva i spominje se njegov odlazak a čovjek je izvadio sezonu plasmanom u finale kupa(3 trofej u 4 godine) i ostvario zacrtani cilj 100%....nešto što njegova 2 prethodnika nisu mogla sa svojom igračkom željotekom i boljom plaćom....Ovom čovjeku još minimum 2 godine dati , jer ako može ovo napraviti sa ovim fudbalskim neznalicama i poluigračima, ako sebi dovede par znalaca normalno je očekivati bolje....želim da Čala napravi jedan remont i integrira par juniora u tim, pa da vidimo...

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 25 apr 2017, 16:45

E ne znam kako mozete i po cali pljuvati a covjek je maksimum izvukao iz ove ekipe. I eto udovoljiće vam guzonje pocetkom naredne sezone prvom prilikom ce se trener mijenjati...
Sve dok je u klubu nesređena situacija dok su odnosi uprave i navijaca losi dok ima problema s investitorom to ce se osjetiti na terenu.
Eno zrinjskog cim se ta harmonija poremetila ode prednost ogromna i titula vjerovatno...
Treba imati jasne planove za budućnost i otvoreno ih predociti navijačima i ako ce se raditi na drugim stvarima(infrastruktura, rad sa mladima...) i 10 godina nek se radi al kako treba ali realno ne mora tu rezultat ispaštati ako se pametno radi. Biti među prva 4 tima u ovoj ligi se moze izboriti i u periodu tranzicije i reorganizacije samo treba imati hrabrosti a ne ovako jedne sezone se uzima titula i piša po sirotinji da se opet naredne sezone ne bi imalo za plate.
You are someone else I am still right here

Ismire odlazi!!!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 apr 2017, 16:51

Polufinale Kup-a BiH, prve utakmice
Sarajevo - Mladost DK FK „Sarajevo“, novčana kazna u iznosu 2.000,00 KM (propusti u organizaciji utakmice, upotreba pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača)

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 25 apr 2017, 16:59

Kad imaš dobre igrače u klubu ne moraš bit' jak trener, tvoje je da održavaš atmosferu i ne dopuštaš klanove, bojkote itd. Primjer Džene, čovjek ima dva trofeja sa Sarajevom i play-off EL a niko ga nikad neće spomenut kad se priča o velikim trenerima. Ako nemaš igrače onda se moraš dokazat kao trener a po meni je Čala to i uradio. Lahko je bit Enrique u Barceloni, haj' budi u Romi.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 25 apr 2017, 17:04

Ja mislim i ubjeden sam u to da mi sa ovim 'investitorom' (kako neki vole da nazivaju kinesku ublehu) ne mozemo i necemo ici naprijed! Mozemo samo stagnirati i tapkati u mjestu.
Cak je ovo za mene i dobar rezultat (3. mjesto i finale KUP-a) obzirom na to ko nam je vlasnik i koja struktura fudbalski neznalica i birokrata obnasa najvaznije funkcije u klubu.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 apr 2017, 17:05

slika

Fudbalski klub Sarajevo i domaća kompanija Senigor d.o.o potpisali su novi ugovor, te će pomenuta firma biti podrška Bordo klubu i u narednoj godini. Nastavak uspješne saradnje uspostavljen je zahvaljujući pozitivnim iskustvima iz prethodne godine, u kojoj su FK Sarajevo i kompanija Senigor d.o.o. po prvi put sarađivali.

“Mnogi od naših poslovnih partnera i klijenata su navijači Fudbalskog kluba Sarajevo i saradnju nastavljamo na obostranu korist. FK Sarajevo je klub sa ambicijama, jedna od najkvalitetnijih i najpoznatijih i drago nam je što smo dio Bordo priče.”, rekao je Alem Omerhodžić, ispred kompanije Senigor.

Naš partner jedna je od vodećih firmi u industriji građevinskog materijala u Bosni i Hercegovini. Veliki je broj prodajnih partnera sa kojima surađuje Senigor, a podrškom FK Sarajevo, kompanija realizuje svoju misiju društvene odgovornosti.

"Koristim priliku da se zahvalim kompaniji Senigor na podršci, profesionalnom pristupu i kvalitetu usluge. Drago nam je da smo opravdali očekivanja za prošlu godinu, te mogu istaći da se radi o društveno odgovornoj kompaniji, koja podržava sport i koja bi trebala biti primjer mnogim kolektivima. Kompanija Senigor je mnogo pomogla FK Sarajevo pri realizaciji projekata Trening centra FK Sarajevo na Butmiru i nadam se da će se ova saradnja nastaviti i u budućnosti.", izjavila je Anela Potura, direktorica Marketinga FK Sarajevo

U sklopu svojih djelatnosti, Senigor d.o.o zapošlajava približno 80 radnika, a vrijedi istaći da naš partner krajem ovog mjeseca otvora novi prodajni objekat u gradu Sarajevu, gdje će dodatno poboljšati svoju ponudu i odnos sa kupcima.

Fudbalski klub Sarajevo poziva svoje navijače i simpatizere da posjete jednu od poslovnica kompanije Senigor d.o.o, a sve informacije mogu dobiti putem web stranice: www.senigor.ba

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 25 apr 2017, 17:09

Sarajlijica1946 je napisao/la:Ne mogu nam nikako uzimati sa Haseta bodove Jajce i Krupa! Al nikako! A vi to pakujte kako hocete!
Ovo je srž frustracija ove sezone. Mene ne boli ni što nismo uspjeli ostat u realnoj trci za titulu, neće mi aman zaman krivo bit ni ako Kup ne uzmemo, ali to da se na Koševu više niko ne osjeća inferiornim, to je najveći poraz koji je ovaj klub doživio u svojoj historiji.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 apr 2017, 17:16

uNbx je napisao/la:
Sarajlijica1946 je napisao/la:Ne mogu nam nikako uzimati sa Haseta bodove Jajce i Krupa! Al nikako! A vi to pakujte kako hocete!
Ovo je srž frustracija ove sezone. Mene ne boli ni što nismo uspjeli ostat u realnoj trci za titulu, neće mi aman zaman krivo bit ni ako Kup ne uzmemo, ali to da se na Koševu više niko ne osjeća inferiornim, to je najveći poraz koji je ovaj klub doživio u svojoj historiji.
Gdje mi nece biti krivo, rasut cu nekoga u komade :oops:

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 25 apr 2017, 17:21

uNbx je napisao/la:
i Barca izgubi nekad od karine od ekipe , samo fakat ne bi trebali strahovat za bodove kući jbg...pretjerali smo ove godine što jest jest, ali mentalitet jbg...trebamo više iskustva u ekipi , igrača koji ne paniče pod pritiskom i očekivanjima...mi imamo suprotno trenutno , igrače iz manjih klubova koji ne poznaju taj pritisak i očekivanja...zato nije čudo što naši bivši igrači sasvim dobro igraju u manjim sredinama...kao da im kamen s leđa spadne kad odu u manju sredinu....

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 33 gosta.