daj ba ljudi, ila l´ loma sive u pm

kod vas sve crno il bijelo.
iako sam bio medju prvima koji su bili za pepov odlazak, mora se priznati da je donio i mnogo dobrog.
prvo, cova je imao nosinu za pojacanja. koga god je doveo, ne mozes reci da nije dobar.
e sad, ako vec dovedes jednog od najtrofejnijih i najtrazenijih trenera, onda mu daj odrijesene ruke.
mi ne znamo sta bi pep napravio da je yebena uprava ispostovala ono sto je trazio, izmedju ostalih i nejmara.
vidimo kako taj cova igra u barsi.
drugo, ligu je izdominiro ko nijedan prije njega. jbt., vec krajem augusta si znao ko ce biti prvak
trece, imao je par briljantnih predstava, recimo protiv gradskog u mancesteru. u toj tekmi je pokazan fudbal kakav nije gledan na ovom svijetu.
peponji je presudilo to sto je imao premalo takvih utakmica i sto je zakazao u lp.
ostaje da se pita sta bi napravio da je dobio igrace koje je htio. da ste procitali van gaalovu knjigu kao sto niste, znali bi koliko je bitno da trener dobije igrace koje zeli tj. one koji ce odgovarati njegovom sistemu.
jedino je taj van gaal od gov.ana pravio pitu. kad sam procitao knjigu i resumirao nj. rad (mladi igraci, sistem za stare i taktika), shvatio sam da je on najbolji trener koji se u novijem vremenu pojavio u minhenu.
i da se osvrnem na karla. sad, ne mogu a da ne bacim neko poredjenje.
recimo da je nas drug sljivo autoprijevoznik

i da mu treba kedi kojeg bi koristio da po gradu prevozi neke sitnije stvari.
ako se nas drug sljivo spremi u auto kucu i kupi mercedesa dvosjeda, neka se kasnije ne zali na premali gepek
dakle, ako su nasi ocekivali "klempu" i bezbolnu smjenu generacija, onda nisu smjeli dovoditi karla. il, sto bi reko prosjecni bosnjo, koji ce im k. karlo

a ako si vec doveo karla, ond si moro znati da covjeku trebaju formirani igraci kako bi napravio rezultat tj. adekvatne zamjene za oronulog kapitena, robena, riberija, kao i neka zamjena za levu kako se cova ne bi moro muciti protiv nizerazrednih klubova.
helem, moralo se je uloziti 100+ miliona (jbg., trziste je podivljalo) i onda si mogo ocekivati klempu.
sto se tice vecerasnje tekme, navijam za poraz
prvo zbog samih domuzara i onog bombardovanja koje su prezivjeli, a i zbog nas samih. jasno je da bi poraz u kupu znacio istresanje vece svote novca za pojacanja.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."