Kvalifikacije za Eurobasket 2011

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

neno#4
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za Eurobasket 2011

Post Postao/la neno#4 » 15 avg 2010, 00:50

I da dodam, sudije su bile sasvim OK, moglo se stici itekako do povoljnog rezultata....

Momci su se borili, vratili se, nije bilo svjezine, snage, kvaliteta, mada su se Makedonci bukvalno nudili na tacni...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Robert81
Kontakt:

Post Postao/la Robert81 » 15 avg 2010, 00:50

Sta da se reci losa igra i jedni i drugi. Licno nmogu da se setim kad sme odigrale ovaka lose u kuci.

Igrale nas ljepa kosarka 18 minuta onda se opustile od jednom igrale sa manje tempo pa izgubile ritam neznam sta selektor staval klinaca jos pri kraj druga ctvartina pa to je rano. Onda nasi se razbudile kad im bilo jasno ej ljudi +3..

Jedino pozitivno je pobeda, mozda je i snaga da dobies tekma i kad igras loso. Makaleb samo 21 min, Gec samo 20 min.. Antic sinoc najverovatno zaglavil u kafana :evil: .....

Navivanje pravo sportsko fer i korekno. Solidna atmosvera. Prenos odlican.

Fali nam Riste i Vlado to je jasno.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 15 avg 2010, 00:55

Robert81 je napisao/la:Sta da se reci losa igra i jedni i drugi. Licno nmogu da se setim kad sme odigrale ovaka lose u kuci.

Igrale nas ljepa kosarka 18 minuta onda se opustile od jednom igrale sa manje tempo pa izgubile ritam neznam sta selektor staval klinaca jos pri kraj druga ctvartina pa to je rano. Onda nasi se razbudile kad im bilo jasno ej ljudi +3..

Jedino pozitivno je pobeda, mozda je i snaga da dobies tekma i kad igras loso. Makaleb samo 21 min, Gec samo 20.. Antic sinoc najverovatno zaglavil u kafana :evil: .....

Ne znam kakav je standard prijenosa u Makedoniji, ali ono je bilo amaterski. Nigdje ne pise koliko je vremena ostalo, slika staje...Ma ko da je iz Zimbambvea. Ali dvorana je lijepa, nema sta. Bolje nego one stale gdje ste prije igrali.

Nego gledam nesto, i vidim da ce u ovom playoffu gdje ce igrat 6 ekipa, bit prava bagra. Ako uspijemo doc do toga (a ni to nije sigurno), mozda bi mogli i ugrabit to zadnje mjesto. Naravno kad bi svi bili zdravi, pogotovo Teletovic. Sta mislite?
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Robert81
Kontakt:

Post Postao/la Robert81 » 15 avg 2010, 01:01

Ma OK prenos, resultatski non stop update, mal kiks sta nisu imale update za vreme. Komentator cesto informiral zali zaboravile da im i Bosanaca koj prebnose nas prenos.

10 kameri. To je povise od OK. Svaki im cast ako imaju vise u Zimbabve.

Ako tise svidga dvorana onda samo vidi novi fudbalski stadion koj ce bit najbolji u bivse YU. Gotov za 6 meseca.

Zelim vam brz kombek na stari pateka. Ovo danas nie dobro blago receno.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 15 avg 2010, 01:03

Cartman je napisao/la:
Robert81 je napisao/la:Sta da se reci losa igra i jedni i drugi. Licno nmogu da se setim kad sme odigrale ovaka lose u kuci.

Jedino pozitivno je pobeda, mozda je i snaga da dobies tekma i kad igras loso. Makaleb samo 21 min, Gec samo 20.. Antic sinoc najverovatno zaglavil u kafana :evil: .....

Ne znam kakav je standard prijenosa u Makedoniji, ali ono je bilo amaterski. Nigdje ne pise koliko je vremena ostalo, slika staje...Ma ko da je iz Zimbambvea. Ali dvorana je lijepa, nema sta. Bolje nego one stale gdje ste prije igrali.

Nego gledam nesto, i vidim da ce u ovom playoffu gdje ce igrat 6 ekipa, bit prava bagra. Ako uspijemo doc do toga (a ni to nije sigurno), mozda bi mogli i ugrabit to zadnje mjesto. Naravno kad bi svi bili zdravi, pogotovo Teletovic. Sta mislite?
Italija se sigurno nece plasirati, mobilisat ce sve sigurno, ustvari jos samo tu fali Galinari, oni ionako nista nemaju, ne pomaze ni Pjanigani. Oni su potonuli.... S njima se itekako moze igrati.Jednostavno, igraju divljacku kosarku, samo sutiraju trojke, Bargnani vise puta opali nego pola vanjske linije..Iz one grupe C najvise bih volio kada bi Poljaci otisli ili Belgija koja je u jednom velikom usponu.. Ja bih volio da odu Makedonija, VB, Crna Gora, Izrael i pobjednik grupe C na EP..

Lakse cemo sa Italijanima nego sa CG ili sa Izraelom. Ko god ostane iz grupe C mozemo da se nosimo s njim...

Samo da se ove pomenute plasiraju, ako se obezbijedi trece mjesto u grupi, treba pustiti Makedonce pod svaku cijenu da dobiju u Sarajevu...

Ostalo je samo ime.....

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 15 avg 2010, 01:07

hvala Bogu pa večeras nije ekipu vodio "majstor" Mensur
potonuli bi mi do -40 garant...
FORZA MARŠAL !!!

CoDe
Kontakt:

Post Postao/la CoDe » 15 avg 2010, 08:53

neno#4 je napisao/la:I da dodam, sudije su bile sasvim OK, moglo se stici itekako do povoljnog rezultata....

Momci su se borili, vratili se, nije bilo svjezine, snage, kvaliteta, mada su se Makedonci bukvalno nudili na tacni...
sem jedne velike greske kad su nam cistu loptu uzeli to je ta 3 poena :)
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !

Kontakt:

Post Postao/la #16 » 15 avg 2010, 11:25

BaOrT je napisao/la:kad mi neko spomene damira mrsica ja bi ga plunjo
**** o od covjeka
zašto??

dacco
Kontakt:

Post Postao/la dacco » 15 avg 2010, 12:12

I ja se nemogu oteti dojmu da Edi treba dati veću minutažu Keno mi je nekako istrošen.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 15 avg 2010, 13:16

Ja se jednostavno ne mogu oteti dojmu da je u ove dvije utakmice bio startni bekovski par Gorda - Nihad da bi smo upisali pobjede, sinoc kada smo Makedonce napunili penalima, Antic 5, Gec 4, Mekkejleb 4, nasi su jednostavno bili preumorni, e tu bi do izrazaja dosao Nihadov ulaz i prodor, jer puno bi odmornija vanjska linija bila..

Pogotovo se ovo odnosi na utakmicu sa Britanijom, Britanci ne bi prosli ispod 10 razlike sigurno. Taman je Gorda poceo da igra, i onda mu se desi taj peh, da se povrijedi, ali sta je tu je, za proljevenim mlijekom ne treba plakati..

Koliko god nestvarno zvucalo, ipak smo napravili neki uspjeh, makar su se ljudi borili, i sinoc nakon -15 uspjeli da se vrate u egal, Mensin tim to sigurno ne bi uspio.

Neki dan Misko je izjavio da se dva kluba iz Eurolige interesuju za Nihada (van Spanije), to bi bila odlicna stvar kada bi otisao i dobio minutazu, jer ima itekako prostora za napredak i u odbrani i u napadu...

Bavcic jeste napredovao i puno zrelije igra, ali i dalje mu se desava da ne moze da realizira dva bacanja, da promasi dodatno bacanje i slicne stvari....

Ako/Kad se izbori baraz, onda treba ostaviti ovih par igraca plus Mirza ako bude htio, i naravno pitanje je da li ce htjeti Domercant i Varda...

Ako njih dvojica budu htjela da dodju i da igraju, i da se ovako bore, plus evenutalno jos jedan centar, ne znam sta je s onim Hodzicem iz NCAA, ili neko drugi onda bi se mogla fina ekipa sklopiti...

Do sada sam branio Jazvina, ali ono sinoc sta je covjek uspio da (ne)uradi u par minuta je bilo strasno...I onda se buni i pravi grimase kada ga vadi iz igre, pa stvarno on ne moze da iznese kvalitetnih pet minuta...Mekkejleb mu je iscperkao cistu loptu sinoc, a prije toga odmah pravi faul u napadu, i nonsalantno dize ruku kao svi sretni..

Na back - up playa zvati Princa i back - up krilo umjesto Minje Opacka i mozemo se nositi sa svima u barazu sigurno...

Realno ni Italija nema nista u rosteru, sve su to prosjecni igraci, i oni samo tonu...

Kljucni igrac ovih kvalifikacija je bio Mirza, da je kojim slucajem dosao i pruzio makar 70% onoga sto radi u Caji, mi bi danas vjerovatno slavili prolaz na EP...

P.S. Sinoc nas je maltene dokrajcio Darko Sokolov, nama itekako poznat igrac..Maltene nam je on dao kljucne poene za seriju 6 - 0....

Ostalo je samo ime.....

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 15 avg 2010, 13:23

Kamo srece da se odigrala cijela utakmicana nvou trece cetvrtine, pa Makedonce bi rastavili na proste faktore. Vidi se da imamo kvalitet, ali on nije u potpunosti izrazen na terenu. Dosta soliranja i pokusaja prodora pojedinih igraca dovodi do nepovoljnog rezultata i do velikog broja izgubljenih lopti.

Sad nam valja u Ukrajini ganjat tu pobjedu, jer sa istom bi bili u dobroj sansi da barem kroz baraz trazimo Litvaniju.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 15 avg 2010, 13:26

halo ba ljudi kad cete shvatit, nemamo mi u gostima sta trazit protiv bilo koga, nemamo taj mentalitet

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 15 avg 2010, 14:09

armin dju je napisao/la:halo ba ljudi kad cete shvatit, nemamo mi u gostima sta trazit protiv bilo koga, nemamo taj mentalitet
ooooo, mi smo samo cekali da nam to ti kazes :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ostalo je samo ime.....

hannibal825
Kontakt:

Post Postao/la hannibal825 » 15 avg 2010, 14:35

Je li moze neki raspored preostalih utakmica BiH?

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 15 avg 2010, 14:41

BaOrT je napisao/la:neno gdje je onaj centar radivojevic tako nesto bio visok 2 . 20
igra li jos
Radojevic, visok je bio cini mi se 2.21...

Igrao je na Kipru u sezoni 2008 - 2009...

Ukrajina - BiH 20. 08
BiH - Madjarska 23.08
VB - BiH 26.08
BiH - Makedonija 29.08

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 15 avg 2010, 16:39

BaOrT je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
BaOrT je napisao/la:neno gdje je onaj centar radivojevic tako nesto bio visok 2 . 20
igra li jos
Radojevic, visok je bio cini mi se 2.21...

Igrao je na Kipru u sezoni 2008 - 2009...

Ukrajina - BiH 20. 08
BiH - Madjarska 23.08
VB - BiH 26.08
BiH - Makedonija 29.08
mozemo ga zovnuti ko back up centra
mislim da je on isuvise mator...Ima sada vec oko 35 - 36 godina, nisam siguran koje je godiste...Covjek se mozda i oprostio 8-) 8-) 8-)

Ostalo je samo ime.....

jordan 23
Kontakt:

Post Postao/la jordan 23 » 15 avg 2010, 16:47

dacco je napisao/la:I ja se nemogu oteti dojmu da Edi treba dati veću minutažu Keno mi je nekako istrošen.
nisam gledao sinoc tekmu,tako da ne mogu dati komentar,ali hocu za kenu nesto da kazem.on je cudan igrac,jos je nizi u odnosu na protivnike.onda se pogubi,konta na snagu ,samo se zabije,pravi korake.zna biti dobar,ali ...
ma brate treba fino poraditi na nasoj svijesti,da ljudi ne gube identitet,kada je reprezentacija u pitanju.da im bude cast igrati,kod nas vazda neke teorije zavjere,stide se ljudi bosne.eto onaj hukic,od kada je ozenio onu slovenku,lik nije igrao za nas.onda fol povrede.ljudima se ne igra za reprezenitaciju
VOLIM TE ŽELJO

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 15 avg 2010, 19:06

nije niko budala da igra kad ga se tretira na nacin na koji ga se tretira, ovdje posebno mislim na Mirzu kod Mensura a ni Mrsa i Huka nisu puno bolje prosli kod Nenada.
Mrsa bi do sad igrao,a mozda i sad oprostajno :D , da Nenad na njemu nije autoritet gradio.
nikad necu zaboravit kad ga Mrsa posla u pm na jednom time out-u haha
svi znamo kako se drzava odnosi prema kosarkasima i onda kad dodje i selektor koji pocne da se gradi na nekom, nebi ni ja dolazio na njihovom mjestu. Zasto im to treba da svoje zivce trose, trosili su prije dok nisu dosli u godine...
stanje u sportu je odraz stanja u drzavi. Nije nas pobijedio niko ko ulaze manje od nas i ko ima gore stanje u drzavni. Dobiju nas sve zemlje koje su ili daleko jace ili prosperitetnije od nas.Tako je pocelo i u fudbalu
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

sandiegochargers
Kontakt:

Post Postao/la sandiegochargers » 15 avg 2010, 19:29

jaran mi je ovih dana u vogosci vidio kenu bajramovica kako hoda u svom dresu. ja kapitena i seljaka

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gosta.