Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Suki46
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Suki46 » 05 maj 2017, 22:20

LjoZee je napisao/la:Tek sam sad vidio da onaj mladic zivi blizu mene. Bas je mlad. Ima 18 ili 19 godina. Najgore je sto ovo nece nista promijeniti. Opet ce pirotehnika biti "furka".[emoji20]
Nikad mi iz gresaka necemo pouku izvuci . Pirotehnika i to odvodi ljude sa djecom od stadiona , mislim sta ce im ovo u zivotu da neki topovski udar zavrsi medu njima . Uzas u soku sam

p.s. Subiceva glupost je ucinala svoje , sta koji ku... ima dirati loptu
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 05 maj 2017, 22:56

Zna li se sta je momkom koji je nastradao, kakva mu je povreda ?
- Zeljeznicar -

Vijadukt
Kontakt:

Post Postao/la Vijadukt » 05 maj 2017, 23:00

Ljudi moji treba savez uvesti momentalni prekid utakmice cim se pocne koristiti pirotehnika. Klub ciji "navijaci" to ucine snosi posljedice u vidi gubitka bodova.
"Der Schlüssel zum Erfolg ist Kameradschaft und der Wille, alles für den anderen zu geben!"

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 05 maj 2017, 23:13

Fakat frustrijaruća situacija večeras na koševu. Pa ima li iko da im zabrani ova **** od pirotehnike i da im se objasni da gotovo nikog ne boli karna za njihove pirotehničke partije. Pa treba li neko glavu izgubiti da bi prestali svi za sva vremena jesti **** na stadionima. Kako nakon ovih scena motivisati ljude da povedu djecu na stadion, kako nekom objasniti da ovo nije ljubav prema klubu , hiljadu pitanja a svi se prave budale. Fujjjjj

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 05 maj 2017, 23:29

mma_hz je napisao/la:Nije vala ni teatar. :kafa:
Slažem se.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 05 maj 2017, 23:31

bhsport je napisao/la:
mma_hz je napisao/la:Nije vala ni teatar. :kafa:
Slažem se.
Subic je osjetio care Istoka, morao je Vlado reagovati. :cool:

MaroonSquad
Kontakt:

Post Postao/la MaroonSquad » 05 maj 2017, 23:38

Vijadukt je napisao/la:Ljudi moji treba savez uvesti momentalni prekid utakmice cim se pocne koristiti pirotehnika. Klub ciji "navijaci" to ucine snosi posljedice u vidi gubitka bodova.
Nemojte ba cirkuzat, najlakse samo klubove kaznjavati. Nije dovoljno sto savez guli klubove novcano jos ih treba bodovno kaznjavati. Klubovi masno placaju obezbjedjenje utakmica, a to obezbjedjenje ne radi nista. Jel trebaju ljudi iz kluba stati na ulaz i pregledat raju. Policijski komesar treba da postavi dva policajca na svaki ulaz pored ovih redara da ih kontrolisu i kada vide da te redar preko kurca pregledo opomene da to ucini bolje i detaljnije. Al boli policiju briga, oni dodju na utakmicu sjednu sa strane i uzmu dnevnice. Savez jos vise boli kura.c njima ovo odgovara jer pune kasu.
Kad navecer oci sklopim, ja pjevam tebi i u snu
snagu ja cu uvijek skupit i bodrit te na samom dnu.
Saraj'vo je zivot nama, ne stanica prolazna
uz tebe smo uvijek znaj i ne idemo nikada.

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 05 maj 2017, 23:42

Ja danas ponio burazu jaknu u kesi i svezao. Pretresa me, reko hocu izvaditi ovo iz kese kaze ma jok necu ti ja to gledati. Eto kakva je kontrola na ulazu.

Vijadukt
Kontakt:

Post Postao/la Vijadukt » 05 maj 2017, 23:50

MaroonSquad je napisao/la:
Vijadukt je napisao/la:Ljudi moji treba savez uvesti momentalni prekid utakmice cim se pocne koristiti pirotehnika. Klub ciji "navijaci" to ucine snosi posljedice u vidi gubitka bodova.
Nemojte ba cirkuzat, najlakse samo klubove kaznjavati. Nije dovoljno sto savez guli klubove novcano jos ih treba bodovno kaznjavati. Klubovi masno placaju obezbjedjenje utakmica, a to obezbjedjenje ne radi nista. Jel trebaju ljudi iz kluba stati na ulaz i pregledat raju. Policijski komesar treba da postavi dva policajca na svaki ulaz pored ovih redara da ih kontrolisu i kada vide da te redar preko kurca pregledo opomene da to ucini bolje i detaljnije. Al boli policiju briga, oni dodju na utakmicu sjednu sa strane i uzmu dnevnice. Savez jos vise boli kura.c njima ovo odgovara jer pune kasu.
Vidio bi ti sto bi klubovi cekali komesare, policiju, nazovi redare da uvedu red.
"Der Schlüssel zum Erfolg ist Kameradschaft und der Wille, alles für den anderen zu geben!"

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 06 maj 2017, 00:49

Pirotehnika je u mojim ocima nesto kao "peer pressure" gdje ako samo jedna navijacka grupa u drzavi je koristi sve ostale ce osjecati obavezu da se takmice sa njima da budu bolji.

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 06 maj 2017, 02:55

Ja cu samo rec ovo sto se tice tekm iskreno nisam ni gledo puno ,vidio sam gol al po meni je najbitnije na tekmi sto je onaj momak nastrado ..Zelim mu brz oporavak i nadam se bez posljedica i da se opet vrati na svoj sijever navijat sto prije ....Ovo su stvarno idioti nisu to vise navijaci oni koji vole svoj klub i svugdje su kopovi sve manji i manji to se vidi u svim grupama ne bitno da li su HORFDE MANIJACI ROBIJASI FUKARE ULTRASI LESINARI SKRIPARI RED ARMY ITD ...l sto su nam kopov sve manji i manji,pa zato sto puno zih vatrenih navijaca koji voče svoj klub su normalni momci a ovakvi idioti tjeraju te navijace zopovskim udarima il tucama nekih i zele se skloniti o d takvih budala ....a da ne pricam da neko porodicno dodje il dijete da povede da odmah to dijete klub zavoli al jok oni tjeraju tim ponasanjem ...Pogledajte svi svje kopove jesul svaki danom sve slabji i slabiji tj sve manje i manje ljudi ..Nek svak krene od svoje grupe pa nek vidi danas ..Ja recimo znam kakvi su Robijasi bili a sad su bas pali 3 koplja nazad po brojnosti organizaciji po svemu e tako svaka grupa je ista ..PAMET U GLAVU SVI JER POSLE OVAKVIH STVARI NIJE BITNA NI TITULA NI OPSTANAK NI EVROPA ,JBO SVE AKO NEKO NEDAJ BOZE NASTRADA ......

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 06 maj 2017, 04:33

BatistutA19 je napisao/la:Ja cu samo rec ovo sto se tice tekm iskreno nisam ni gledo puno ,vidio sam gol al po meni je najbitnije na tekmi sto je onaj momak nastrado ..Zelim mu brz oporavak i nadam se bez posljedica i da se opet vrati na svoj sijever navijat sto prije ....Ovo su stvarno idioti nisu to vise navijaci oni koji vole svoj klub i svugdje su kopovi sve manji i manji to se vidi u svim grupama ne bitno da li su HORFDE MANIJACI ROBIJASI FUKARE ULTRASI LESINARI SKRIPARI RED ARMY ITD ...l sto su nam kopov sve manji i manji,pa zato sto puno zih vatrenih navijaca koji voče svoj klub su normalni momci a ovakvi idioti tjeraju te navijace zopovskim udarima il tucama nekih i zele se skloniti o d takvih budala ....a da ne pricam da neko porodicno dodje il dijete da povede da odmah to dijete klub zavoli al jok oni tjeraju tim ponasanjem ...Pogledajte svi svje kopove jesul svaki danom sve slabji i slabiji tj sve manje i manje ljudi ..Nek svak krene od svoje grupe pa nek vidi danas ..Ja recimo znam kakvi su Robijasi bili a sad su bas pali 3 koplja nazad po brojnosti organizaciji po svemu e tako svaka grupa je ista ..PAMET U GLAVU SVI JER POSLE OVAKVIH STVARI NIJE BITNA NI TITULA NI OPSTANAK NI EVROPA ,JBO SVE AKO NEKO NEDAJ BOZE NASTRADA ......
Tako je, svaka grupa trenutno ima debelih problema zbog kojih neko može zaplatit glavom zbog razno-raznih stvari. Meni je muka gledat kad bilo koja grupa ima teških problema, pogotobo kad se biju međusobno, ili pak kao u ovom sinoćnjem događaju, bez ikakve potrebe jedni drugima ugrožavaju živote zbog neopreznosti i bez namjere. Da ne govorim kad tome lično svjedočiš, pa ti još više buda muka u želucu zbog svega. Pošto čisto sumnjam da se ikad mogu grupe dovest u takav red samoinicijativno da ni na jednoj utakmici niko ne bude ugrožen na tribini od samih sebe (jer je vazda priča: desilo se ybg, neće više), drotovi moraju raditi posao za koji su plaćeni i spriječiti ovakve scene na stadionu.

Što se konkretno te vrste pirotehnike tiče, ja sam kao dijete baš volio bacat ta **** i svašta radit s njima kad bi bila nova godina, pa ono još nisi počeo ić na neko slavlje, glavno ti bilo izać s rajom u mahalu i cirkusat. Jednom mi je pukla u ruci, hvala Bogu pa je piratka obična bila, pa sam bezveze povredu imao, i tek tad sam shvatio da mi fakat može glave doć, jer svi smo mi znali da ti može puć u ruci, da je rizik, al vazda kontaš ono, ma neće meni, nisam baksuz, to se desi jednom u milion, i tek kad te klepi tako nešto i zaplatiš na sopstvenoj koži, otrijezniš se i nikad više. Poslije toga, raja koja je bila sa mnom tad, nastavili su regulare palit, sa opet istim stavom, ma neće meni puć. Isto tako sam siguran da ovaj momak više nikad zapalit neće, jer ima lično iskustvo, a za ostalu ekipu nisam baš siguran.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 06 maj 2017, 08:16

Po meni je bolje da se lova koja se da za pirotehniku uruci nekome sa tribina. Ima dosta ljudi koji tesko zive a veliki su navijaci kluba zbig kojeg dolaze na utakmice. A u krajnjem slucaju ako nema takvih bolje popiti tu lovu.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 maj 2017, 08:22

Dvije izuzetno bitne utakmice u ligi za opstanak. Olimpicu je ovo vjerovatno zadnji voz, dok Čelik ne smije izgubiti i otići ispod crte jer bi prosuli sve dobro što su uradili i ponovo bi se doveli u izuzetno neugodnu situaciju gdje se ne bi ništa pitali do kraja i zavisili bi od drugih.

slika
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 06 maj 2017, 08:51

Po nekim mojim saznanjima u NK Vitez je već neko vrijeme vrlo teška finansijska situacija i mislim da oni sele u niži rang. Znam da je u Čeliku još teže stanje ali oni ipak silno žele opstanak u PL, te sam zato mišljenja da Čelik danas dobija ovu tekmu.

PS već ranije sam pisao da jako poštujem Čelik kao jedan veliki bh klub, ali definitivno mi ostaje misterija zašto po svaku cijenu žele PLBIH, kad imaju mali milion prečih i važnijh stvari. Po nekim najavama vrlo brzo bi smo trebali dobiti PL sa 10 klubova, zar neko misli igrati tu ligu bez sređenog finansijsko-infrastrukturnog stanja. Možda griješim, ali ubjeđen sam da im je pametnije čistiti repove iz prošlosti, posložiti klub kako bog zapovjeda pa tek onda graditi ambicije za nešto veće. Evo i kad sad opstanu, šta će slijedeće sezone ? Ovo ne važi samo za Čelik, ovo važi za sve i jedan klub u BIH.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 maj 2017, 08:59

Pa prirodno je da svaki klub zeli najvisi rang takmicenja, probleme mozes rjesavati bio u Federalnoj ili u PL, a definitivno ih je lakse rijesiti u najvisem rangu takmicenja.

Povratak u PL nije bas lako izboriti, sad imas Veleza, naredne sezone ces imati i Azmirovu Slogu, plus 2-3 standardno jaka kluba tako da moras biti bolji od nekih premijerligasa da se vratis.

To ispadanje u nizi rang pa da se onda regenerises je po meni velika ubleha.

Celik ima mnogo problema, vjerujem da ce im i licenca za narednu sezonu biti upitna, ali to jednostavno moraju rijesiti ako izbore opstanak.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

convictsjalija
Kontakt:

Post Postao/la convictsjalija » 06 maj 2017, 09:07

Sto se tice danasnje utakmice mislim da Celik nece izgubiti. Igra se znatno popravila, Pavic je po meni jako perspektivan trener sa svojim stilom igre. Vitez je oslabljen, a sa pobjedom opstanak je tu gotovo sigurno.

Slazem se sa Virtu4alom da je gradjenje ekipe i rjesavanje problema u drugoj ligi ubleha. Ako zelimo kvalitetnu ligu nuzno je da imamo velike klubove jake. Naravno, lijepe price poput Krupe su pozeljne, ali zna se da Krupa nikad ne moze bii interesantna kao Velez ili Borac.

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 06 maj 2017, 09:26

Najveća ubleha je imati desetak miliona duga i godinama tavoriti između opstanka i dna tabele. Imati omladinski pogon pod drugim imenom, imati za vratom nepoznat broj onih koji samo čekaju da klubu malo bolje krene i da izvade iz latica već dobijene sudske presude koje čekaju na naplatu. Svijež primjer je lanjska Sloboda, kad su bivši uposlenici vidjeli da se Azmir raspojaso i dovodi kvaziigrače za desetke hiljada maraka, ljudi samo izvadili presude i došli na kasu. Na kraju je to i dohakalo Azmiru, neka firma imala potraživanja za prevoz stara desetak godina. Jedino što je Aza pametno uradio, posudio pare Slobodi i sad ih ima u šaci. Još je svjeziji primjer Velež, oni izbace svaki mjesec na svojoj stranici koliko para ide u prihod-rashod. Neki treneri od prije 3-4 godine ih uzimaju lopatom, čini mi se oko 200K im Velež treba isplatiti.

Nije isto imati igrača koji igra drugu ligu i plačaš ga 5-6 stoja i imati recimo Subića kojem moraš 10 K mjesečno izdvojiti. Mnogo je lakše, praktičnije i razumnije napraviti reset kluba, očistiti se od virusa i krenuti ozdravljen dalje.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 06 maj 2017, 10:06

Često se ovdje može pročitati oko tradicije, osvojenih trofeja, europskih nastupa, stadiona, vrhunskih terena.Takođe spominju se i mali klubovi, bez tradicije nedavno osnovani, bez uspjeha, i ostvarenja bilo kakvih. Odmah da se zna ne aludiram niti na koga, ali moram nešto reći. Liga je smanjena na 12 klubova, i siurno će ići na 10. Neki kvalitet će se dodatno koncentrisati, to je sigurno. Da bi do toga došlo trebaju pare, finansijska stabilnost, i sigurni izvori finansiranja. Klubovi koji to mogu obezbjediti biće među prvih 10. Nije bitno odakle su i kako se zovu. Mi vidimo da privatni kapital lagano ulazi u naše klubove. Krupa i Mladost su privatni klubovi. Husić je uzeo Slogu...to su klubovi gdje ljudi za svaku marku zavlače ruku u svoj džep, pa dobro vode računa o potrošnji budgeta. Sa druge strane svi znamo koliko su igrači kvarna roba. Nisu glupi, znaju oni ko redovno izmiruje obaveze, a ko obećava a ne isplaćuje. I tu će i potpisivati ugovore. Iluzorno je misliti da igrači manjih klubova imaju lošija primanja, i da su manje kvalitetni. Rezultati sve govore. I savez će dodatno raditi na kriterijima za takmičenje-po instrukcijama UEFE (uslovima, finansijskim izvještajima klubova, kvaliteti stadiona i terena, navijačima itd....) i ko ne mogne pratiti sve ovo ide out...niže razine takmičenja. Bez obzira na tradiciju, i sve ostvareno kroz istoriju. Takođe se nadam da će se i sudije kvalitetnije educirati, i bilo bi sjajno da se UEFA značajnije tu uključi. Naša liga nije kvalitetnija od okruženja, ali činjenica je da imamo najneizvjesniju i najujednačeniju ligu na Balkanu, i da će kao takva doživljavati svoju evoluciju, i da će se iz sezone u sezonu unapređivati i biti bolja i atraktivnija.....

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 06 maj 2017, 10:17

Zna li se sta je sa momkom koji se sicnoc od pirotehnike povrijedio ?
- Zeljeznicar -

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beli98, maraBL, MikiPirs i 32 gosta.