FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Neandertalac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Neandertalac » 06 maj 2017, 10:52

Naprijed Željo ljubavi moja!

Ivica Osim!
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 maj 2017, 12:05

Sazna li se zašto su nas posjetili ovi iz Karabukspora? Nisu nešto prebogat klub, iako imaju jakog generalnog sponzora. Vidim da su u prošlosti znali izdvojiti i preko milion eura za igrača, ali inače ništa spektakularno.

I oni su tzv. radnički klub, Karabuk je mali gradić u Turskoj koji živi od željezare koja je i glavni sponzor kluba. Imaju stadion kapaciteta 14 hiljada, posjeta im je poprilično loša, oko 3,500 po utakmici.

Za njih nastupa naš Ermin Zec, od poznatijih igrača tu je još Seleznev. Uskoro će ostati bez 7-8 igrača, možda su zapikali nekog od naših?

Neka kupe Kjosevskog za jedno 600.000 eura i daćemo im Kerlu, Radinovića i Bogićevića gratis.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 06 maj 2017, 12:07

Mi cemo njima platiti da odvedu Kerlu i Bogicevica.[emoji3]
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 06 maj 2017, 12:50

Prvo da čestitam Ivici Osimu 76-i rođendan. Mom ocu je danas 72-i rođendan i za poklon je dobio kartu na istoku iako ima godišnju na sjeveru. U svojim 70-im godina ne propušta nijednu tekmu. On je razlog zašto sam i ja od rođenja Željovac, a uz njega sam naučio mnogo o historiji kluba, igračima koji su još 50-ih i 60-ih igrali u našem klubu. Omiljeni igrač mu je naravno upravo Osim, gledao ga je uživo i kaže da se još nikad niko nije pojavio da posjeduje tehniku kao Švabo.

Ko večeras ne dođe a bude mogao neka se srami i neka se ne zove Željinim navijačem. Povavljam, oni koji nemaju izgovora što ne budu došli jer uvijek nešto može iskrsnuti pa da budemo sprječeni.

Večeras je najvažnija utakmica sezone, Željo nas treba i Željovci odakle god dolazite, a ima nas hvala Bogu širom Bosne i Hercegovine, uputite se prema Grbavici, podržite naš tim i vodite ga do pobjede.

Ne potcjenjujte igrače koji su godinama u našem timu (Bogi i Kerla). Oni su bili tu kad smo osvajali titule i bili su veoma bitni u procesu osvajanja, u mnogim utakmicama postizali golove. Bogičević je nekoliko puta u ovoj sezoni bio među najboljim, a Kerla je upravo protiv Zrinjskog u Mostaru igrao dobro. Zašto protivničke igrače dižete u nebesa, a naše potcjenjujete. Ne valja vam to. Brzo zaboravljate koliko su nam značili, a kakvi god da su, naši su i igraju u našem Želji.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 maj 2017, 13:12

Što se rezultat iz ril opustio na ovim pressicama.
Voli te tvoje Sarajevo.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 06 maj 2017, 13:21

Ko im yebe mater, sinoć je Jakupović u jednoj kafani na čaršiji naručio pjesmu sa posvetom komitetu za sudije i suđenje NSBiH.

Poruka je jasna, idemo Jakupeeeeeeeeee :njanjanja:

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 06 maj 2017, 14:42

Nemam nista pametno, ni novo da kazem. Mrzim nacin na koji se izraz 'zasluzeno' koristi, jer vjerujem da titula uvijek treba da ide ekipi sa najvise bodova, pa makar oni bili osvojeni pobjedama od 1:0, protiv ekipa iz donjeg dijela tablice, ali kad ti 'sudbina' odredi ovakve pozicije na tabeli, i protivnika prvaka, i raspored do kraja.... Jedino pametno sto mogu smisliti jeste to da mi veceras imamo priliku 'zasluziti' tu titulu. To je to. :salut:
Cujemo se sutra. :beba:

Qwerty90
Kontakt:

Post Postao/la Qwerty90 » 06 maj 2017, 14:49

NAMA JE SAMO TITULA U GLAVI, IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI !

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 06 maj 2017, 14:59

Ako ekipa prepuna iskusnih igrača ii igrača koji znaju kako se osvajaju titule ne može okrenuti ovo u našu korist, onda mi nemamo o čemu pričati.
Ambijent će dobiti, igraju na Švabin rođendan, sigurno će, kao što je neko napisao biti nagrađeni i ako ovo sve ne iskoriste onda zaista ne zaslužuju da nose naš dres, velika većina.

Stanić, Kerla, Bogičević, Bekrić, Zeba, Lendrić, Stevanović, Blagojević, Marković, Crnov, Zakarić, Stojanović su igrači koji znaju šta znači velika utakmica u našim okvirima i zaista će biti tužno ako propuste ovu priliku.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Qwerty90
Kontakt:

Post Postao/la Qwerty90 » 06 maj 2017, 16:26

Ma mislio je čovjek vjerovatno na rođendan Ivice Osima, to i jeste praznik za ovaj grad i državu ! :D

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 06 maj 2017, 16:42

Put nas zove. Idemo lagano prema Dolini uz nadu da cemo veceras titulu zgrabiti jednom rukom. Neka nam je sretno.
Zadnja izmjena: plavousrcu, dana/u 06 maj 2017, 16:50, ukupno mijenjano 1 put.

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 06 maj 2017, 16:42

nakon dugo vremena, veceras nas ceka "velika" utakmica, za koju ne treba poseban poziv navijacima i vecini simpatizera. pobjedom dolazimo na mali korak do titule, nerjesenim rezultatom ostajemo 1. na tabeli i imali bi i dalje sve u svojim rukama, porazom umanjujemo sanse za titulu, ali ne bi sve bilo izgubljeno. nadam se da ce momci na terenu dati svoj maksimum, i mentalni i fizicki, jer samo takvim pristupom se moze napraviti nesto, ne samo u ovoj utakmici, nego uvijek i svugdje.

sto se mene tice, nek grizu 90 i kusur minuta, daju sve od sebe, pokazu da iskreno zele pobjedu i titulu... bit ce dovoljno. uz takav odnos na terenu, i poraz bi mi daleko lakse pao. kako sam vec pisao, izlazak u evropu me moze zadovoljiti, jer nakon onakvog groznog starta sezone, ova pozicija na tabeli je vise od bonusa, titula bi bila premija. medjutim, sada, u ovoj situaciji, pasti "bez ispaljenog metka", borbe, zelje... bilo bi, u najmanju ruku, bezobrazno i frustrirajuce za nas navijace.

na utakmicu idem opusteno, bez euforije, dati svoj doprinos podrskom grlom i dlanovima i nadam se da cu imati razloga slaviti pobjedu sa rajom do duboko u noc.

nek nam je sa srecom.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 06 maj 2017, 18:07

Sretno braco. Ako Bog da da se poslije utakmice radujemo novoj pobjedi.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 maj 2017, 18:14

Dok čekamo, samo da pohvalim Edisa Mulalića i sjajne rezultate koje ostvaruje sa Dečićem ovdje u CG. Sablja se bori za Evropu, a već sad pet kola prije kraja ima šest bodova više nego prošle sezone.

Obećaćemo da ćemo se bacati na glavu, ništa drugo ne možemo obećati - Edis Mulalić :bow:
Zadnja izmjena: Virtu4l, dana/u 06 maj 2017, 18:30, ukupno mijenjano 2 puta.
Voli te tvoje Sarajevo.

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 06 maj 2017, 18:23

Veceras 1:0 dosta za nova tri boda, pa u Krupu da zavrsimo posao.

:angel:
- Zeljeznicar -

risingforce
Kontakt:

Post Postao/la risingforce » 06 maj 2017, 19:03

06.05.2017. Veliki Dan

Veceras osvajamo 3 boda, titulu i slavimo rodjendan Ivice Osima!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 06 maj 2017, 19:04

slika
Zadnja izmjena: LjoZee, dana/u 06 maj 2017, 19:07, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 maj 2017, 19:05

Virtu4l je napisao/la: Rezultati su najbolji mamac naravno, ali ne smijemo se osloniti samo na rezultate, desiće nam se ponovo Krupa (prošla subota). Treba nam krov na istoku, on će poprilično uticati na posjetu.

Ovo sam dobio na stadionu Anderlehta,
slika
Sve o njihovoj utakmici sa Westerloom, intervjui, statistike, očekivani sastavi, kad 'rasklopiš' dobiješ ogoman poster sa autogramom njihovog igrača, kvalitetan glossy papir, 1/4 je iskorištena za sponzore koji pomažu printanje...
Ne moramo ništa izmišljati, samo uzeti od drugih ono najbolje.
Znači napišem ovo iznad prije mjesec dana, danas dobijemo bilten,

slika

Izgleda da šteberi ipak čitaju :bih: :bih:
Voli te tvoje Sarajevo.

risingforce
Kontakt:

Post Postao/la risingforce » 06 maj 2017, 19:06

Zeba i Bekric zajedno :ljepota:

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 06 maj 2017, 19:06

Obrisali su ovaj sastav. Ne bi me cudilo da su pogrijesili.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], MrkiMedo i 13 gostiju.