Prva Liga FBiH 2016/2017
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: Prva Liga FBiH 2016/2017
Stvarno 16 ekipa ispada 4-5 ekipa pa normalno da pola sezone nije regularno, Kakva je to liga 5 si izgubis dvije i hop boris se za opstanak .
1000000 nakih livada igraju lopte po onim drugim ligama a nemaju za bahlje i trebaju 4 molim te uc.
Prvo ako misle ista ozbiljno smanjit ovu na 12 pa na 10 tako i PL isto . na 12 dvije ispadaju na 10 ispada 1 sa eventualno nekim play off sa predzadnjim. Druge lige ne trebaju nam 4 , pa nije Bosna ko Australija , mogu stat svi u dvije i da lici to na nesta,
Prvaci ako treba nek ulaze ditektno ne smeta mi da dvije ispadaju 2 ekipe posto znam da nece smanjut na 10 nikad.
Ja sad hocu da porucim Radnickom(meni jako drag tim i grad ) . Nemojte se bojat druge lige , za razliku od ove ona je skoro djaba i nema kupovanja, mozda koja pred kraj .al i to je ako se desi da bas dva imaju ogromnu zelju da udju.
Liga ispod ove je postenija 50 puta, jeftinija 1000 puta sto vam daje mogucnost da reorganizujete klub ,nes i napravite(pobogu smjenite te metuzaleme vise) , jer ovdje se ne moze napravit nista koliko ovi otimaju. Bosna da nije ispala i ostala tri sezone dole i smjenila upravu mladim ljudima i sad bi onaj staduin bio ruglo i disali bi na slamku.
Ovdje nazalost sam vidio da igracki kadar znaci jedno 20% , veze sa sudijama i savezom 30% i kes na kamari da udjes je 50 %. Takodje su i talovi nacionalni, jer ako ispadne Vitez ulazi Gosk i to ni pare nece sprjecit . Sto znaci da mi bukvalno iz opstine ,vecina klubova finansira ovaj cirkus gdje 40 ljudi prave ovcama hiljade i hiljade. Znao sam kad smo se vratili da smo u dobrom stanju ko klub ,organizacija i sve ,al da nemamo ogroman kes ni politicke i savez ,veze i konto sam ...... valjda se moze nekako uc sa dobrim timom ,upravom, sa velikim napredkom u infrastrukturi , sa pionirima, kadetima ,juniorima sa pravilnim radom.
Al sam izgleda il slabo skroz pratio prije il sam zaboravio koji je ovo cirkus. Znaci ja ruku stavljam da ima negdje manje vise ispisana tabela koliko ce ko bodova imat na kraju i sve ce to oni da naplate bilo u novcu ili politickim uslugama. Iskreno Gosk je dobar , al ono sto sam siguran gledajuci par klanja od sudjenja na sve strane i npr sisoja sjedi sa kontrolorom jebote , pa to nema u pionira! Znaci ono sto sam siguran je da niko nece uci sto je dobar.
Jadna nam je ova zemlja kad ti je eto ova liga - SPORT- najbolje ogledalo da je sve otislo otislo u pm.
1000000 nakih livada igraju lopte po onim drugim ligama a nemaju za bahlje i trebaju 4 molim te uc.
Prvo ako misle ista ozbiljno smanjit ovu na 12 pa na 10 tako i PL isto . na 12 dvije ispadaju na 10 ispada 1 sa eventualno nekim play off sa predzadnjim. Druge lige ne trebaju nam 4 , pa nije Bosna ko Australija , mogu stat svi u dvije i da lici to na nesta,
Prvaci ako treba nek ulaze ditektno ne smeta mi da dvije ispadaju 2 ekipe posto znam da nece smanjut na 10 nikad.
Ja sad hocu da porucim Radnickom(meni jako drag tim i grad ) . Nemojte se bojat druge lige , za razliku od ove ona je skoro djaba i nema kupovanja, mozda koja pred kraj .al i to je ako se desi da bas dva imaju ogromnu zelju da udju.
Liga ispod ove je postenija 50 puta, jeftinija 1000 puta sto vam daje mogucnost da reorganizujete klub ,nes i napravite(pobogu smjenite te metuzaleme vise) , jer ovdje se ne moze napravit nista koliko ovi otimaju. Bosna da nije ispala i ostala tri sezone dole i smjenila upravu mladim ljudima i sad bi onaj staduin bio ruglo i disali bi na slamku.
Ovdje nazalost sam vidio da igracki kadar znaci jedno 20% , veze sa sudijama i savezom 30% i kes na kamari da udjes je 50 %. Takodje su i talovi nacionalni, jer ako ispadne Vitez ulazi Gosk i to ni pare nece sprjecit . Sto znaci da mi bukvalno iz opstine ,vecina klubova finansira ovaj cirkus gdje 40 ljudi prave ovcama hiljade i hiljade. Znao sam kad smo se vratili da smo u dobrom stanju ko klub ,organizacija i sve ,al da nemamo ogroman kes ni politicke i savez ,veze i konto sam ...... valjda se moze nekako uc sa dobrim timom ,upravom, sa velikim napredkom u infrastrukturi , sa pionirima, kadetima ,juniorima sa pravilnim radom.
Al sam izgleda il slabo skroz pratio prije il sam zaboravio koji je ovo cirkus. Znaci ja ruku stavljam da ima negdje manje vise ispisana tabela koliko ce ko bodova imat na kraju i sve ce to oni da naplate bilo u novcu ili politickim uslugama. Iskreno Gosk je dobar , al ono sto sam siguran gledajuci par klanja od sudjenja na sve strane i npr sisoja sjedi sa kontrolorom jebote , pa to nema u pionira! Znaci ono sto sam siguran je da niko nece uci sto je dobar.
Jadna nam je ova zemlja kad ti je eto ova liga - SPORT- najbolje ogledalo da je sve otislo otislo u pm.
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!
-
sviunapad1010
- Kontakt:
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...
-
sviunapad1010
- Kontakt:
Sloga-Travnik vjerovatno direktan prenos na City TV
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...
-
GracanicaAA
- Moderator
- Kontakt:
oko 60 min. Pukla je jedna petarda i radi toga je garant. Znas kako se jako culo, pa zato je i kazna.jasminka je napisao/la:http://www.nsfbih.ba/novost/11348/odrza ... je_ns_fbih
Pirotehnika u Gracanici ?????
Radi jedne petarde od 10km klub dobije od 300km.
Toliko smjesno, a i zalosno.
Jel moguce da u prvoj federalnoj ligi se toliko namjesta da se javno pravi cirkus od toga, da bruji od toga!?
Uzas od lige sefesemcho je napisao/la:Jel moguce da u prvoj federalnoj ligi se toliko namjesta da se javno pravi cirkus od toga, da bruji od toga!?
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!
Javna tajna, bukvalno se zna kolo unaprijed svi rezultati...semcho je napisao/la:Jel moguce da u prvoj federalnoj ligi se toliko namjesta da se javno pravi cirkus od toga, da bruji od toga!?
- 7aprildomemoj
Molim rezultat utakmice Bratstvo-GoškIceplayer je napisao/la:Javna tajna, bukvalno se zna kolo unaprijed svi rezultati...semcho je napisao/la:Jel moguce da u prvoj federalnoj ligi se toliko namjesta da se javno pravi cirkus od toga, da bruji od toga!?
moj uzor-S.G je napisao: Ako nastave kaznjavat klubove za baklje i gramofon ( :facepalm: ) a na ovo ostanu gluhi i nijemi, prvo Sarajevo treba da digne glas a valjda ostali to i podrze.[/quote]
2:37aprildomemoj je napisao/la:Molim rezultat utakmice Bratstvo-GoškIceplayer je napisao/la:Javna tajna, bukvalno se zna kolo unaprijed svi rezultati...semcho je napisao/la:Jel moguce da u prvoj federalnoj ligi se toliko namjesta da se javno pravi cirkus od toga, da bruji od toga!?
-
sviunapad1010
- Kontakt:
Jedinstvo-Travnik?
- theboss_RD07
- Kontakt:
-
sviunapad1010
- Kontakt:

Zadnjih 5 kola će biti svega. Cirkus se nastavlja.
Izgleda nikome se ne ide u PL
Čapljina i Budućnost u zoni ispadanja imaju teoretske šanse biti prvaci
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:

Bosna ima dobar raspored. Ima i Gosk. Kod obadvije ekipe gostuje Velez koji ce bez kalkulacija ici na pobjedu. Bit ce zanimljivo. Dajem prednost Bosni radi N Travnika u gostima
UEFA TEAM RANKING 1989
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
-
sviunapad1010
- Kontakt:
Mislim da su kandidati Travnik i GOSK. Bosna će rasuti bodove protiv Budućnosti iduće kolo. Ovaj Kakanj niko ne doživljava kao kandidate zbog toga što su 10 godina blizu a nikad PL možda nas iznenade ovaj put. Mada svaka čast ali dvije ekipe iz Kaknja u PL puno je.
Velež da je imao 4-5 bodova više prvu polusezonu ušli bi kao od šale. Baš se čini kao da se nikome ne ulazi u PL vjerovatno zbog infrastrukture i pooštravanja uslova za PL. Zato bi izdvojio Travnik i Gosk ispred Bosne i Rudara.
Velež da je imao 4-5 bodova više prvu polusezonu ušli bi kao od šale. Baš se čini kao da se nikome ne ulazi u PL vjerovatno zbog infrastrukture i pooštravanja uslova za PL. Zato bi izdvojio Travnik i Gosk ispred Bosne i Rudara.
- SamoTravnik
- Kontakt:
Travnik nece u PL, slobodno nas izbacite iz kalkulacija.
Varas se da se nikome ne ulazi, povlacis tu tezu par puta pa evo da ti kazem iz prve ruke da se Bosni ulazi.sviunapad1010 je napisao/la:Mislim da su kandidati Travnik i GOSK. Bosna će rasuti bodove protiv Budućnosti iduće kolo. Ovaj Kakanj niko ne doživljava kao kandidate zbog toga što su 10 godina blizu a nikad PL možda nas iznenade ovaj put. Mada svaka čast ali dvije ekipe iz Kaknja u PL puno je.
"Der Schlüssel zum Erfolg ist Kameradschaft und der Wille, alles für den anderen zu geben!"
Sve mi ovo vise lici na grcevitu borbu za ne ulazak u PL ove sezone..
@pastrmka druze ja stvarno ne znam u kojem svijetu ti zivis pa si umislio da ste vi jaka ekipa...Realno daleko ste vi od ozbiljne ekipe , sto se tice zelenog terena. Da me OPET ne shvatite pogresno kad sam rekao kod zelenog terena ne aludiram da nesto stelite nego zelim da kazem da ste organizacijski klub najjaci ali da vam je ekipa trenutna, tanka skroz.
@pastrmka druze ja stvarno ne znam u kojem svijetu ti zivis pa si umislio da ste vi jaka ekipa...Realno daleko ste vi od ozbiljne ekipe , sto se tice zelenog terena. Da me OPET ne shvatite pogresno kad sam rekao kod zelenog terena ne aludiram da nesto stelite nego zelim da kazem da ste organizacijski klub najjaci ali da vam je ekipa trenutna, tanka skroz.
-
sviunapad1010
- Kontakt:
Ako vam se ulazi u PL nikad bolju priliku nećete imati. Raspored super +2 boda nad konkurentima.Vijadukt je napisao/la:Varas se da se nikome ne ulazi, povlacis tu tezu par puta pa evo da ti kazem iz prve ruke da se Bosni ulazi.sviunapad1010 je napisao/la:Mislim da su kandidati Travnik i GOSK. Bosna će rasuti bodove protiv Budućnosti iduće kolo. Ovaj Kakanj niko ne doživljava kao kandidate zbog toga što su 10 godina blizu a nikad PL možda nas iznenade ovaj put. Mada svaka čast ali dvije ekipe iz Kaknja u PL puno je.
Možda se varam ali i meni se čini kao što reče @sodaacm da se svi sklanjaju od ulaska ove godine.
Evo ne može pastrmka da ti odgovori, bacio si ga u pravu depru tumačenjem statistike i tabele pa je morao otići čak i kd doktora da vidi jel on vidi dobro ili mu se sve ovo čini. Uzmi pogledaj tabelu jesenjeg dijela, a evo ti sad tabela nakon 10 kola proljetnjeg dijela, samo da ti napomenem nijedan klub koji je gostovao u Mostaru nije uputio ni najmanju žalbu ni na jednu utakmicu. E haj ti sad nama objasni kako je moguće da najuspješniji tim proljeća je tako loša ekipa ko što ti kažeš. I kako jedna tako uspješna ekipa u 10 kola može biti tanka skroz? Uz to ia gola razliku 21:9. Eto haj molim te pokušaj nam objasniti kako ti to vidiš, a odmah da ti kažem da bog da uvijek ovako tanki bili a ovako igrali. Živio ti i tvoja statistika.sodaacm je napisao/la:Sve mi ovo vise lici na grcevitu borbu za ne ulazak u PL ove sezone..
Samo je jedna riba- Pastrmka!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.