AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Zenga
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Zenga » 08 maj 2017, 10:21

Opet ponavljam, Montella nije covjek za velike stvari, niti mu je mjesto u ozbiljnom Milanu. Evo mala analiza pred iducu sezonu

Zadrzati 11 igraca:
Gigio, Rom, Abate, Locatelli, Bonaventura, Suso, Deulofeu, Bacca
Backup/za klupe/dio rostera: Antonelli, Zapata, Kucka

OUT 14 levata:
Honda (0m), Lapadula (4m), Di Sciglio(8m), Montolivo(3m), Bertolacci (8m), Poli (4m), Mati F (0m), Paletta (3m), Sosa (3m), Ocampos (0m), Gomez (5m), Pasalic (0m), Calabria (2m), Vangioni (2m)

Isticu ugovori ovim sa 0M, na osnovu Transfermarkta sam dosao do ovih cijena u zagradi, i srezao par ne realnih, kao sto su naveli da vrijede po 6M Sosa i Paletta, ili Lapadula 8M, ne vjerujem da je iko voljan dati te pare za njih.
Dakle 40ak M za sav ovaj sljam, mozes kupit 3-4 fina igraca za te pare.

Pojacanja:
3 top igraca tipa Fabregas,Pjanic po cijeni 35-40M, sto je nekih 100-120M
6 solidnih igraca tipa Zielinski (placen 12M), Nianggolan (placen 9M), Eriksen (placen 13,5M) koji ce doci iz manjih klubova, recimo po 12M, sto daje ca 70M
3 perspektivna mladica tipa Petagna po 5M, ukupno 15M

Konkluzija
Ukupno 150-200M za pojacanja da bi se mogli pobit za Scudetto i nazad u top10 u CL. To su taman te pare koje Berlusconi nije ulozio u ekipu zadnjih 5 godina. Izgubili smo profile tipa Zlatan i T.Silva a mi smo doveli levate iz Genoe i propale igrace tipa Fernando Torres da ih zamjene.
Dok je Juve izgubio Pirlo-Pogba-Vidal, pa su onda doveli Pjanica, Benatiju, Dani Alvesa, Pjacu, Higuaina kako bi ostali jaki....

Samo sa nasih prostora bi ovoj ekipi puno znacili igraci tipa recimo Kolasinac, Subotic, ili Kovacic, to bi bila drasticna pojacanja; a jedan je besplatan, drugi 5M, treci se mozda moze dovesti na posudbu.... Dakle sve se moze, samo ciljana pojacanja uz konkretan plan.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 maj 2017, 19:17

SonVolt je napisao/la:Sudija, sviraj kraj sezone.
Sreća da su mečevi sa Interom i Juventusom završeni ranije inače bi bila velika bruka.
Protiv Intera bi se takmičili ko će više golova primiti.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Vasilije
Kontakt:

Post Postao/la Vasilije » 08 maj 2017, 19:27

Zenga je napisao/la:Opet ponavljam, Montella nije covjek za velike stvari, niti mu je mjesto u ozbiljnom Milanu. Evo mala analiza pred iducu sezonu

Zadrzati 11 igraca:
Gigio, Rom, Abate, Locatelli, Bonaventura, Suso, Deulofeu, Bacca
Backup/za klupe/dio rostera: Antonelli, Zapata, Kucka

OUT 14 levata:
Honda (0m), Lapadula (4m), Di Sciglio(8m), Montolivo(3m), Bertolacci (8m), Poli (4m), Mati F (0m), Paletta (3m), Sosa (3m), Ocampos (0m), Gomez (5m), Pasalic (0m), Calabria (2m), Vangioni (2m)

Isticu ugovori ovim sa 0M, na osnovu Transfermarkta sam dosao do ovih cijena u zagradi, i srezao par ne realnih, kao sto su naveli da vrijede po 6M Sosa i Paletta, ili Lapadula 8M, ne vjerujem da je iko voljan dati te pare za njih.
Dakle 40ak M za sav ovaj sljam, mozes kupit 3-4 fina igraca za te pare.

Pojacanja:
3 top igraca tipa Fabregas,Pjanic po cijeni 35-40M, sto je nekih 100-120M
6 solidnih igraca tipa Zielinski (placen 12M), Nianggolan (placen 9M), Eriksen (placen 13,5M) koji ce doci iz manjih klubova, recimo po 12M, sto daje ca 70M
3 perspektivna mladica tipa Petagna po 5M, ukupno 15M

Konkluzija
Ukupno 150-200M za pojacanja da bi se mogli pobit za Scudetto i nazad u top10 u CL. To su taman te pare koje Berlusconi nije ulozio u ekipu zadnjih 5 godina. Izgubili smo profile tipa Zlatan i T.Silva a mi smo doveli levate iz Genoe i propale igrace tipa Fernando Torres da ih zamjene.
Dok je Juve izgubio Pirlo-Pogba-Vidal, pa su onda doveli Pjanica, Benatiju, Dani Alvesa, Pjacu, Higuaina kako bi ostali jaki....

Samo sa nasih prostora bi ovoj ekipi puno znacili igraci tipa recimo Kolasinac, Subotic, ili Kovacic, to bi bila drasticna pojacanja; a jedan je besplatan, drugi 5M, treci se mozda moze dovesti na posudbu.... Dakle sve se moze, samo ciljana pojacanja uz konkretan plan.
Brate jel se ti sprdas ili sta? Gdje mozes kupiti 3-4 fina igraca za 40 mil. danas? Mozes 2.

Top igraci su ti Fabregas i Pjanic, a Naingolan i Eriksen solidni? :urnebes: Eriksena ne mozes dovesti ispod 50mil, Naingolana isto, Zielinski.. koji je razlog da Zielinski napusti Napoli? Koji je razlog da Naingolan ili Eriksen odu u Milan? :urnebes:

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 08 maj 2017, 19:45

Ja ne znam što ste vi toliko zapeli za Erikssena isto da je Djalminha iz najbolji dana u Deportivu u pitanju, a ne neko ko se realno i ne spominje cesto, spominju se Dele Alli i Harry Keane... poenta je sto se sada moze naci strasno dobrih igraca za posudbe, daj im platu i dovedi ih samo da se maknemo s **** sredine tabele....Arda Turan ocito nema mjesta u Barci, znaci daju mu platu dobru i dovedi ga, Fabregas istu stvari, Probaj dogovoriti s Realom za Kovacica makar na godinu ga posudi i eto rijesio si sredinu..jer cim klub zivne i izbori 2 ili 3 mjesto, zivnuce i sve oko njega, a trenutno je mrtvo!! i da Montelle se rijesiti. :salut:

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 08 maj 2017, 21:09

Di Marzio je javio da smo dogovorili uslove sa Ricardo Rodriguezom i također se raspravljalo o Luizu Gustavu. Ti igrači bi bili veliki upgrade našoj ekipi.

Također je bio agent Keite Baldea u Casi Milan :thumbup:

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 08 maj 2017, 21:22

Sve je to rekla kazala i nema bas nikakvog razloga da vjerujemo da ce bilo ko od ovih igraca doci. Nemojte se puno nadati da se ne bi razocarali jer je mnogo toga mutno sa ovim kinezima i laprdanje medija kada je Milan u pitanju ima neku posebnu dimenziju. Mislim da ce prvi transfer pokazati kakve su namjere kineza ili pokojnik ili pukovnik.
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 08 maj 2017, 22:19

zazvoni meni mobitel kad ono obavijest sa twittera, par ljudi koje pratim (neki profili vezani za milan) koristili hashtag #rodriguez... e boga mi kad me srčika nije uhvatila, rekoh da nisu ovo hameza doveli jadna ti majka :mrgreen:

kad ono jok, onaj rodrigeuz iz wolfsburga mada daleko bilo da sam nezadovoljan tim, odlično pojačanje bi bio.

pratim malo i ovog fabregasa što igra večeras, dobar je, uspio je doći čak do 10 asistencija sa mizernom minutažom ove godine... eh kako ovaj milan žudi za takvim profilom igrača, to nisu istine. :nedam:

uglavnom imam velika očekivanja ove sezone i sumnjam da će iko od nas ostati razočaran.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 08 maj 2017, 22:31

Znaci mi ako dovedemo Fabregasa doveli smo WC igraca,kako igra milina ga gledati kako dijeli ove lopte kao da ih rukom.salje,nzm da li ce ga Chrlsea uopste htjeti prodato jel oni nemaju igraca kao sto je on,a ustalio se u prvoj postavi kod.Contea

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 08 maj 2017, 22:38

Listam neke stranice od sinoć da baš vidim šta sam propustio i koja se imena najčešće dovode u neku vezu sa Milanom. I ako je vjerovati medijima, a neki relativno pouzdani izvori su u pitanju. Milan dakle praktički ima dogovorene lične uslove sa 4 igrača, Musacchio, Kessie, R.Rodriguez i Keita Balde. Naravno to ništa nije službeno, ali da je ogroman korak u pregovorima napravljen to je istina. I 4 ova izuzetno kvalitetna igrača ukupno koštaju negdje oko 85M eura. Što apsolutno nije puno, i ostaje novca da se riješi pitanje napadača i još jednog veznog igrača.

Koliko se sjećam onaj novi direktor Milana je najavio još prije par sedmica, da treneru na raspolaganje želi staviti 70%-80% pojačanja već do početka priprema.

Apsolutno bi bio užitak gledati Milan u ovom sastavu sljedeće sezone recimo: Gigio-Calabria-Romagnoli-Musacchio-Rodriguez, L.Gustavo-Kessie-Fabregas-B.Keita-(?)- Bonaventura. Mislim da bi ovaj tim sa lakoćom bio u top 3 a ulaganje tokom ljeta ne bi prešlo 120-130M eura. Ostaje samo upitnik koji napadač je dovoljno dobar a opet pristupačan Milanu.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 08 maj 2017, 23:13

to kessie-gustavo mi se čini kao previše defanzivno :think:

mislim ok, imaš fabregasa kao izvor kreativnosti, ali neće ni on uvijek biti na raspologanju ili na visini zadatka.

joj mi pričamo unaprijed k'o da su ljudi već ovdje došli... :mrgreen:

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 08 maj 2017, 23:21

Pa nije bas ni Gustavo operisan od kreativnosti. Nije top pojačanje ali je vrlo zahvalan igrač.

Sent from my x600 using Tapatalk
Il Club più titolato al mondo!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 08 maj 2017, 23:29

pa nisu ni on ni kessie operisani od kreativnosti, ali su po vokaciji ipak defanzivni vezni.

ali evo baš čitam da je gustavo tek alternativa kessiju (oko kojeg su ipak optimistični da će doći), u svakom slučaju se neće obojica dovesti nego jedan od njih + fabregas(?).

čak i ako neko od ovih igrača ne dođe opet otprilike znamo kakve profile igrača ciljaju i šta očekivati, samo još jedino nemam ideju šta će izvesti sa napadačem. :think:

FORZA MILAN !

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 09 maj 2017, 01:10

Ja sam već otprije bio za Rodrigueza kad nije ni bio u planu i bilo bi to dobro pojačanje. Dobar i pozadi i naprijed a koliko se sjećam izvodi i slobodne udarce. Uglavnom bi bio ogroman napredak u odnosu na ono što sad imamo. Eh sad ne znam šta bi bilo bolje a ni šta bi više volio: njega ili Kolašinca. Svaki ima neku svoju prednost u odnosu na onog drugog.

Što se tiče sredine sve se vidi šta nam treba jer od igre koju vodi zadnja linija sa Susom i Deulofeuom ne vodi ničemu gdje niko em ne zna em se ni ne nudi da radi svoj posao a to je da povezuje redove. Iako ima već 30 godina tu bi Fabregas uskočio fenomenalno gdje bi i Locatelli mogao dosta da nauči jer uz Sosa, Fernandeza, Bertolaccia, Polia i Kucku ne može da nauči ama baš ništa (pozitivno).

Što se tiče napada neka prodaju svu ovu gamad koju imaju i kupe barem jednog a po mogućnosti i dva dobra napadača.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 09 maj 2017, 03:21

ma ok dovedeš rodrigeza i riješiš problem lijevog beka, ali šta je sa desnim? koliko god abate bio nepopularna opcija, ali sviđalo se to nekome ili ne opet je miljama bolji od calabrie koji je rupa u odbrani. :roll: ali daleko od toga da sam zadovoljan tim što će on igrati.
a šta je sa tim abateom uopšte, problem sa okom i zbog toga će propustiti čitavu polusezonu? nadam se da će biti ok, podsjeća me na onaj gatusov slučaj otprije par godina.

na kraju će haman šćiljkan ostati za desnog beka, neće ga niko :zzz:

ovaj suso previše sere jer ga već mjesecima ganjaju za novi ugovor :roll: ja ne znam šta je to on umislio ko je on, bez obzira što se vodi kao naš ponajbolji igrač, opet svaki iole bolji krilni napadač u ligi ima bolju statistiku što više govori o katastrofalnom rosteru nego njegovoj dobroj sezoni.
majmune, milan ti je oživio karijeru i daje ti novu priliku i poboljšani ugovor, šta ba hoćeš više.

FORZA MILAN !

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 09 maj 2017, 07:52

Dajte ljudi šta će nam L.Gustavo, lik ima 30 godina. Da ne može igrati u velikim klubovima pokazao je u Bajernu. Jedna od najslabih karika Wolfsburga ove sezone, zato se i bori za opstanak. Rodrigez je druga priča, barem je mlađi 5 godina, a i igra odlično.
Pozicija tog defanzivnog veznog za iduću sezonu treba da pripadne Lokateliju, stvarno ne vidim potebe za bacanjem para za tu poziciju, kada tu već imamo mladog i perspektivnog igrača, koji je ove sezone pokazao da može igrati. Upariti njega i Fabregasa za iduću sezonu bi bio pun pogodak.
Nama treba krativni ofanzivni vezni igrač, treba nam napadač (Baca je ispuhao, Lapadula nije nešto), trebaju nam oba beka, jedan stoper, manimo se više pojačanja na defanzivnom veznom.

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 09 maj 2017, 08:25

_forzamilan_ je napisao/la:Sve je to rekla kazala i nema bas nikakvog razloga da vjerujemo da ce bilo ko od ovih igraca doci. Nemojte se puno nadati da se ne bi razocarali jer je mnogo toga mutno sa ovim kinezima i laprdanje medija kada je Milan u pitanju ima neku posebnu dimenziju. Mislim da ce prvi transfer pokazati kakve su namjere kineza ili pokojnik ili pukovnik.
Slažem se u potpunosti. Slični su se igrači povezivali s Milanom i prethodnih sezona i na kraju bude Ocampos, Kucka, Birsa i sl.
Prvo pojačanje će pokazati koji su im planovi i ambicije kao i kolika je stvarna finansijska snaga novih vlasnika.

I ne razumijem ovo povezivanje s Mancinijem. Na osnovu cega taj covjek ima karijeru???
Od svih ljudi, Mancini. Bolje Brocchia da vrate.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 09 maj 2017, 12:32

Joj sila smo

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 09 maj 2017, 13:10

Ako Mancini preuzme ekipu ja prestajem pratiti milan do njegove smjene!!!
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 09 maj 2017, 16:27

Hahahahahaha samo nam on treba hahahha
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 09 maj 2017, 16:44

Mancini je trećerazredni trener koji je tokom svoje karijere osvojio puno trofeja(tačnije 13), ali je sigurno potrošio blizu milijardu eura na pojačanja. Najsretniji trener u posljednjih 20 godina i više, jer u Italiji je sigurno u ovom trenutku barem 5 trenera koji su bolji od njega, a jedan od njih je Montella.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []