Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Goalgetter
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Goalgetter » 08 maj 2017, 22:35

Ma za Toljana nema sanse, teoretska postoji, ali je odbio i Hrvate i Amerikance - definitivna zelja mu je Njemacka.

PrinceofVeresija
Kontakt:

Post Postao/la PrinceofVeresija » 08 maj 2017, 22:39

Goalgetter je napisao/la:Ma za Toljana nema sanse, teoretska postoji, ali je odbio i Hrvate i Amerikance - definitivna zelja mu je Njemacka.
Treba onog drugog crnca iz Arsenalove omladine ganjat :urnebes:....on ima nas pasos
:mrgreen: ...Kristopher Da Graca cini mi se zove se

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 08 maj 2017, 22:41

Za sad, i vjerovatno za narednih 5-6 godina, moramo racunati na: Vrsajevic, Memija, Mateo Susic, Vranjes, i dok je tako mi smo znatno oslabljena ekipa

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 08 maj 2017, 22:47

PrinceofVeresija je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Ma za Toljana nema sanse, teoretska postoji, ali je odbio i Hrvate i Amerikance - definitivna zelja mu je Njemacka.
Treba onog drugog crnca iz Arsenalove omladine ganjat :urnebes:....on ima nas pasos
:mrgreen: ...Kristopher Da Graca cini mi se zove se
Da mi je znati po kojem postupku on moze igrati za nas... :mrgreen:
Sreca pa i nije neki igrac :D

Eh da makar Toljan kojom ludom voljom hoce, pa pjesice bi trebali krenuti po njega.. :mrgreen: Pozicija beka bi bila rjesena za sljedecih 5 godina.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 09 maj 2017, 00:08

kobe24 je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:Nadam se da ne mislis na Mersudina Ahmetovica?
Isti djavo kao i Lendric, jer nijedan od njih nikad nece ni primirisati reprezentativni dres. Jeste da je ovaj pofino mladji, ali ako do sad nije bio miljama daleko od PL, onda sigurno nema kvalitet ni za nasu reprezentaciju.
Ma imamo jednog vrhunskog napadaca (Dzeko), jednog vrlo dobrog (Vedo) i cetvoricu dosta dobrih koji su svi razliciti tipovi i na svoj nacin mogu doprinjet (Hodzic, Djuric, Bajic, Kodro). Ovi zadnji su i relativno mladi svi. Odavno nismo bolje stajali u napadu i to nam je daleko najjaca pozicija trenutno.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 09 maj 2017, 00:17

Cartman je napisao/la:
kobe24 je napisao/la: Isti djavo kao i Lendric, jer nijedan od njih nikad nece ni primirisati reprezentativni dres. Jeste da je ovaj pofino mladji, ali ako do sad nije bio miljama daleko od PL, onda sigurno nema kvalitet ni za nasu reprezentaciju.
Ma imamo jednog vrhunskog napadaca (Dzeko), jednog vrlo dobrog (Vedo) i cetvoricu dosta dobrih koji su svi razliciti tipovi i na svoj nacin mogu doprinjet (Hodzic, Djuric, Bajic, Kodro). Ovi zadnji su i relativno mladi svi. Odavno nismo bolje stajali u napadu i to nam je daleko najjaca pozicija trenutno.
Tako nekako. Mene samo neka sjeta obuzme kad shvatim da niti jedan od njih ne moze dostojno nadomjestiti Dzekin odlazak. Boga pitaj koliko ce jos proci da dobijemo njegovog legitimnog nasljednika... :(
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 09 maj 2017, 00:20

kobe24 je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
kobe24 je napisao/la: Isti djavo kao i Lendric, jer nijedan od njih nikad nece ni primirisati reprezentativni dres. Jeste da je ovaj pofino mladji, ali ako do sad nije bio miljama daleko od PL, onda sigurno nema kvalitet ni za nasu reprezentaciju.
Tako nekako. Mene samo neka sjeta obuzme kad shvatim da niti jedan od njih ne moze dostojno nadomjestiti Dzekin odlazak. Boga pitaj koliko ce jos proci da dobijemo njegovog legitimnog nasljednika... :(
Eh to je problem, takav ubica pred golom maloj zemlji poput BiH padne u krilo jednom u 20 godina. U najboljem slucaju. Ljudima nije jasno koliko je unikatno imat igraca koji je zabio 50 golova za repku naseg nivoa. U Italiji na primjer rekord 35, i to ga drzi Luigi Riva od 70 i neke. Ili u jedne Holandije, sile koja uvijek igra ofanzivno, rekord 50 ko i u nas.

Potajno se nadam da bi Bajic i Hodzic barem mogli dostignut nivo Ibisevica. I to je dobro.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 09 maj 2017, 00:34

Cartman je napisao/la: Eh to je problem, takav ubica pred golom maloj zemlji poput BiH padne u krilo jednom u 20 godina. U najboljem slucaju. Ljudima nije jasno koliko je unikatno imat igraca koji je zabio 50 golova za repku naseg nivoa. U Italiji na primjer rekord 35, i to ga drzi Luigi Riva od 70 i neke. Ili u jedne Holandije, sile koja uvijek igra ofanzivno, rekord 50 ko i u nas.

Potajno se nadam da bi Bajic i Hodzic barem mogli dostignut nivo Ibisevica. I to je dobro.
I ja se nadam i vjerujem da njih dvojica mogu dostici Vedin nivo, mada ni to im nece biti uopste jednostavno. Sad u ovim utakmicama se vidjelo koliko je on jos uvijek ispred njih, a svi smo ga milion puta psovali i kritikovali. Bajicu je npr. najveci problem sto desnu nogu gotovo nikako ne koristi, mada ja u njega najvecu nadu polazem. Hodzic ima itekakav njuh za gol, ali nekako premalo ucestvuje u igri. Od Kodre ne znam sta da ocekujem, samo se nadam da narednu sezonu ipak nece provesti igrajuci spansku Segundu. Djuric ce uvijek biti tu kao odlicna opcija sa klupe i on je realno najkorisniji u tim okolnosima, zadnjih 30-ak minuta. Ja se nadam i da ce ovaj mali iz Empolija izrasti u klasnog napadaca, a da naravno nas odabere. :D
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 09 maj 2017, 00:51

kobe24 je napisao/la:
Cartman je napisao/la: Eh to je problem, takav ubica pred golom maloj zemlji poput BiH padne u krilo jednom u 20 godina. U najboljem slucaju. Ljudima nije jasno koliko je unikatno imat igraca koji je zabio 50 golova za repku naseg nivoa. U Italiji na primjer rekord 35, i to ga drzi Luigi Riva od 70 i neke. Ili u jedne Holandije, sile koja uvijek igra ofanzivno, rekord 50 ko i u nas.

I ja se nadam i vjerujem da njih dvojica mogu dostici Vedin nivo, mada ni to im nece biti uopste jednostavno. Sad u ovim utakmicama se vidjelo koliko je on jos uvijek ispred njih, a svi smo ga milion puta psovali i kritikovali. Bajicu je npr. najveci problem sto desnu nogu gotovo nikako ne koristi, mada ja u njega najvecu nadu polazem. Hodzic ima itekakav njuh za gol, ali nekako premalo ucestvuje u igri. Od Kodre ne znam sta da ocekujem, samo se nadam da narednu sezonu ipak nece provesti igrajuci spansku Segundu. Djuric ce uvijek biti tu kao odlicna opcija sa klupe i on je realno najkorisniji u tim okolnosima, zadnjih 30-ak minuta. Ja se nadam i da ce ovaj mali iz Empolija izrasti u klasnog napadaca, a da naravno nas odabere. :D
Slazem se sve. :thumbup:

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 09 maj 2017, 07:52

Vedo je dao preko 100 golova u bundesligi, dok je uz duzni respekt za bajica i hodzica (nazalost jos uvijek) i igranje u bundesligi neostvaren cilj. zasto podcjenjujete vedada? za buducnost nam ostaju njih dvojica i prevljak (koji stilom malo i podsjeca na vedu) i aBd mali arnel jakupovic (ako ostvari svoj potencijal i uz to se vrati pod zastavu bosne).

Honorar
Kontakt:

Post Postao/la Honorar » 09 maj 2017, 08:45

kobe24 je napisao/la:
Cartman je napisao/la:

Pa dobro, tako smo kukali i za Sergejom i trebalo je par godina dok Dzeko nije isplivao i pokazao da je dostojan nasljednik. Tako ce biti i nakon Dzeke, trebace vremena ali naletice neko ko ce biti Halid poslije Halida..

SafetSajo
Kontakt:

Post Postao/la SafetSajo » 09 maj 2017, 10:04

imal' gdje onog "malog" modica ? slabo se cuje za njega

znam da je presao u bresciu al nije se naigro kod njih

sta mu je sa burazerom ?
.....::::::::::::::::iHala Madrid…y nada más::::::::::::::::.....

dvokorak
Kontakt:

Post Postao/la dvokorak » 09 maj 2017, 11:45

https://www.transfermarkt.com/vasilije- ... ler/265254 zna li neko nesto o ovom momku ? poceo je igrati za prvi tim njemackog HSV-a
? ? <3
Mirise cvijece ko moja Rinaka
Šaka bosasa i vopi, doručak šampiona <3

SafetSajo
Kontakt:

Post Postao/la SafetSajo » 09 maj 2017, 11:51

dvokorak je napisao/la:https://www.transfermarkt.com/vasilije- ... ler/265254 zna li neko nesto o ovom momku ? poceo je igrati za prvi tim njemackog HSV-a

kakve veze on ima sa Bosnom i Hercegovinom ??
.....::::::::::::::::iHala Madrid…y nada más::::::::::::::::.....

dvokorak
Kontakt:

Post Postao/la dvokorak » 09 maj 2017, 11:53

SafetSajo je napisao/la:
dvokorak je napisao/la:https://www.transfermarkt.com/vasilije- ... ler/265254 zna li neko nesto o ovom momku ? poceo je igrati za prvi tim njemackog HSV-a

kakve veze on ima sa Bosnom i Hercegovinom ??
Ili je on rodom iz Bijeljine ili roditelji mu
? ? <3
Mirise cvijece ko moja Rinaka
Šaka bosasa i vopi, doručak šampiona <3

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 09 maj 2017, 13:39

PrinceofVeresija je napisao/la:@HankMoody ma osim Kolasinca i jos kojeg nema tu realno nekog ko odskace od prosjeka..kako bi nam dobro dosao jedan veliki talenat na poziciji CB,pravi lider zadnje linije...bar jedan kao sto svake godine izbaci ili Srbija ili Hrvatska...mada jesu ti svi nabrojani gore solidna rijesenja,prioritet nam je RB a ne nazire se bar po meni neki solidan prirodni desni bek :hmmmmm:
Burnic bi mogao biti taj potencijal za pokriti stopersku poziciju u buducnosti. Iako mu to nije primarna pozicija nerijetko ju je igrao.
DM-a imamo u Besicu tako da bi Djenis mogao u obranu.
DB je vec kronicna bolest. Mozda Besic ako se Cimirot etablira do kraja. Ima stvarno puno potencijala.
Kao nikad prije.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 09 maj 2017, 20:38

"Burnić približo Dortmund finalu Juniorske Bundeslige

Juniori Borussije Dortmund gostovali su danas Wolfsburgu u prvom polufinalnom susretu play-offa i uspjeli slaviti nakon preokreta s 3:2.

Na značajnoj prednosti pred uzvrat mogu zahvaliti bh. veznjaku i kapitenu svog tima Dženisu Burniću (18), koji je bio dvostruki strijelac.

Burnić je pogađao u 75. i 84. minuti, preokrenuvši rezultat u korist momčadi iz Dortmunda.

Wolfsburg je dva puta vodio golovima Masona (14’) i Tachiea (42’), a prvi gol Borussije bio je djelo Piepera (23’).

Uzvratni meč igra se 15. maja.

(Reprezetnacija.ba)"
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

amko123
Kontakt:

Post Postao/la amko123 » 09 maj 2017, 21:57

Ekipa koju s klupe vodi legendarni Gennaro Gattuso, nekadašnji reprezentativac Italije i prvotimac Milana, primili su najmanje golova u ligi! Najbolja odbrana Serie B kapitulirala je 33 puta u dosadašnjih 40 utakmica, a prvoplasirani SPAL primio je tri gola više...

- Najbolja smo odbrana u ligi, ali je zakazao napad. Da smo imali Edina Džeku u vrhu napada, sve bi bilo drugačije - našalio se Milan Milanović, prvotimac Pise, na početku razgovora za Faktor, dodavši:

- Šalu na stranu, ali zaista nam je svima žao. Šteta za klub koji ima odlične navijače, odličnu Upravu, predsjednika... Možda su nas ispadanja koštala i četiri boda koja su nam oduzeta zbog lošeg rada ranijih čelnika, jer je klub kažnjen za neisplaćene obaveze prema igračima. Bilo je lijepo sarađivati sa Gattusom, ali ni on neće ostati u klubu.

Prijatelj sa Rahimićem i Spahićem

I Milanović je u potrazi za novim angažmanom.

- Do kraja sezone ostala su još dva kola i bukvalno kada se završi posljednja utakmica ove sezone, postajem slobodan igrač. Već tražim novi klub, postoje interesi nekih italijanskih klubova, ali vidjet ćemo još. Imam vremena da dobro izvagam i donesem, nadam se, najbolju odluku - kazao je Milanović, koji je imao zanimljiv fudbalski put:

- Sa 16 godina iz beogradske Crvene zvezde prešao sam u Lokomotiv Moskvu. Tamo sam se upoznao sa Emirom Spahićem. Trenirali smo zajedno i postali smo dobri prijatelji. U Rusiji sam dosta napredovao, jer sam radio sa iskusnim igračima. U Rusiji sam upoznao još jednog bh. igrača - Elvira Rahimića. On je legenda Moskve, u kontaktu smo i stalno se čujemo. Iz Rusije sam stigao u Italiju, gdje sam potpisao za Palermo, gdje sam proveo tri i po godine. Jedno vrijeme sam nastupao i za Ascoli, kao posuđen igrač.

Milanović je prošao sve omladinske selekcije Srbije, ali nikada nije debitovao za A tim ove zemlje. U razgovoru za Faktor priznao je ni da neće, jer ima druge planove...

- Donio sam odluku da pokušam izboriti dres reprezentacije Bosne i Hercegovine! Supruga mi je iz Doboja, na osnovu nje u junu ću dobiti pasoš BiH i imam želju da zaigram i za reprezentaciju. Često sam u Bosni, zaista mi se sve sviđa, a 9. juna dolazim na Bilino polje da bodrim BiH protiv Grčke – otkrio je Milanović, dodavši:

Stoper visok 194 cm

- Dres BiH je moja želja, potrudit ću se da dobrim igrama na terenu opravdam poziv, a struka je ta koja odlučuje. Još nisam razgovarao sa ljudima iz Fudbalskog saveza BiH, ali čim dobijem pasoš, raspitat ću se kakva je procedura oko promjene sportskog državljanstva. Na selektoru je da procijeni da li mogu pomoći. Poznajem dosta bh. reprezentativaca, Hajrovića, Zukanovića, Vranješa..., zaista su odlični momci i volio bih da zaigramo zajedno.

Stasiti defanzivac koji je rođen 31. marta 1991. godine igra na poziciji stopera. Visok je 194 cm i svakako da bi mogao biti zanimljiv selektoru Mehmedu Baždareviću, posebno zbog činjenice da u zadnjoj liniji imamo mnogo problema...

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 09 maj 2017, 22:01

amko123 je napisao/la:Ekipa koju s klupe vodi legendarni Gennaro Gattuso, nekadašnji reprezentativac Italije i prvotimac Milana, primili su najmanje golova u ligi! Najbolja odbrana Serie B kapitulirala je 33 puta u dosadašnjih 40 utakmica, a prvoplasirani SPAL primio je tri gola više...

- Najbolja smo odbrana u ligi, ali je zakazao napad. Da smo imali Edina Džeku u vrhu napada, sve bi bilo drugačije - našalio se Milan Milanović, prvotimac Pise, na početku razgovora za Faktor, dodavši:

- Šalu na stranu, ali zaista nam je svima žao. Šteta za klub koji ima odlične navijače, odličnu Upravu, predsjednika... Možda su nas ispadanja koštala i četiri boda koja su nam oduzeta zbog lošeg rada ranijih čelnika, jer je klub kažnjen za neisplaćene obaveze prema igračima. Bilo je lijepo sarađivati sa Gattusom, ali ni on neće ostati u klubu.

- Do kraja sezone ostala su još dva kola i bukvalno kada se završi posljednja utakmica ove sezone, postajem slobodan igrač. Već tražim novi klub, postoje interesi nekih italijanskih klubova, ali vidjet ćemo još. Imam vremena da dobro izvagam i donesem, nadam se, najbolju odluku - kazao je Milanović, koji je imao zanimljiv fudbalski put:

- Sa 16 godina iz beogradske Crvene zvezde prešao sam u Lokomotiv Moskvu. Tamo sam se upoznao sa Emirom Spahićem. Trenirali smo zajedno i postali smo dobri prijatelji. U Rusiji sam dosta napredovao, jer sam radio sa iskusnim igračima. U Rusiji sam upoznao još jednog bh. igrača - Elvira Rahimića. On je legenda Moskve, u kontaktu smo i stalno se čujemo. Iz Rusije sam stigao u Italiju, gdje sam potpisao za Palermo, gdje sam proveo tri i po godine. Jedno vrijeme sam nastupao i za Ascoli, kao posuđen igrač.

Milanović je prošao sve omladinske selekcije Srbije, ali nikada nije debitovao za A tim ove zemlje. U razgovoru za Faktor priznao je ni da neće, jer ima druge planove...

- Donio sam odluku da pokušam izboriti dres reprezentacije Bosne i Hercegovine! Supruga mi je iz Doboja, na osnovu nje u junu ću dobiti pasoš BiH i imam želju da zaigram i za reprezentaciju. Često sam u Bosni, zaista mi se sve sviđa, a 9. juna dolazim na Bilino polje da bodrim BiH protiv Grčke – otkrio je Milanović, dodavši:

Stoper visok 194 cm

- Dres BiH je moja želja, potrudit ću se da dobrim igrama na terenu opravdam poziv, a struka je ta koja odlučuje. Još nisam razgovarao sa ljudima iz Fudbalskog saveza BiH, ali čim dobijem pasoš, raspitat ću se kakva je procedura oko promjene sportskog državljanstva. Na selektoru je da procijeni da li mogu pomoći. Poznajem dosta bh. reprezentativaca, Hajrovića, Zukanovića, Vranješa..., zaista su odlični momci i volio bih da zaigramo zajedno.

Stasiti defanzivac koji je rođen 31. marta 1991. godine igra na poziciji stopera. Visok je 194 cm i svakako da bi mogao biti zanimljiv selektoru Mehmedu Baždareviću, posebno zbog činjenice da u zadnjoj liniji imamo mnogo problema...
Ne znam koliko bi nam on unaprijedio ekipu. Malo sam guglao, odigrao samo 10 utakmica ove sezone.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

PrinceofVeresija
Kontakt:

Post Postao/la PrinceofVeresija » 09 maj 2017, 22:03

amko123 je napisao/la:Ekipa koju s klupe vodi legendarni Gennaro Gattuso, nekadašnji reprezentativac Italije i prvotimac Milana, primili su najmanje golova u ligi! Najbolja odbrana Serie B kapitulirala je 33 puta u dosadašnjih 40 utakmica, a prvoplasirani SPAL primio je tri gola više...

Stoper visok 194 cm

Momak koji je mnogo obecavao prije 5 godina u Palermu...ali sada s 26 godina,i cinjenicom da nije ni standardan u italijanskom drugoligaskom fenjerasu jasno je da se ne radi o kvalitetu ni priblizno za reprezentacija,radije bi pozvao nekog iz nase PL gdje sigurno ima neko kvalitetniji i mladji... :eh:

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10, zeljooo13 i 18 gostiju.