Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

grbavicka
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la grbavicka » 09 maj 2017, 11:47

gledaj ovih pesimista... celik, sloboda, ni velez ni borac niko nece ugasiti... ipak su preveliko ime i imaju tradiciju da se takvi klubovi dovedu u tu situaciju... gledajte borac... prijeti im gasenje maltene svake sezone, a oni opet u premijer ligi... nista od gasenja ovih 4 kluba... malo optimizma vam ne skodi...
45515

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 09 maj 2017, 11:54

BadrHari je napisao/la:
Sariel je napisao/la:jel vam gradonacelnik vise odobrio potpisivanje reprograma?
lakse ovako o metalegu , ko i mi o upravama umjesto o dugovima...
Najvjerovatnije nazalost nije.. Celik se zbog nemara politicara gasi jako brzo
a reprogram je tek pocetak odmotavanj klupka, e onda dolaze na red oni sto im se duguje...
a ko sto vidim i kod vs je spisak podugacak..
prazna ne puca.
nema niko s tolikom lovom da sve rupe pokrije.
nije tu vise rijec o kriminalu,politici, nego o nedostatku love.

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 09 maj 2017, 11:57

Raspise se iz kluba kao oglas da se svi jave s potrazivanjima u određenom roku. Kome god Celik duguje da dostavi dokaz duga, vrijeme nastanka i iznos. Kad prođe taj oglas da ga nazovem, poslije roka ne smijes traziti pare jer dođe do zastare. Tako da se moze dobiti cifra otprilike dugovanja
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 maj 2017, 12:04

BadrHari je napisao/la:Raspise se iz kluba kao oglas da se svi jave s potrazivanjima u određenom roku. Kome god Celik duguje da dostavi dokaz duga, vrijeme nastanka i iznos. Kad prođe taj oglas da ga nazovem, poslije roka ne smijes traziti pare jer dođe do zastare. Tako da se moze dobiti cifra otprilike dugovanja
Čisto sumnjam da to može tako, ne može Čelik određivati rokove zastare.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 09 maj 2017, 12:06

Virtu4l je napisao/la:
BadrHari je napisao/la:Raspise se iz kluba kao oglas da se svi jave s potrazivanjima u određenom roku. Kome god Celik duguje da dostavi dokaz duga, vrijeme nastanka i iznos. Kad prođe taj oglas da ga nazovem, poslije roka ne smijes traziti pare jer dođe do zastare. Tako da se moze dobiti cifra otprilike dugovanja
Čisto sumnjam da to može tako, ne može Čelik određivati rokove zastare.
Ima zakonski to predviđeno. Kod nas i Zenici imaš dosta firmi kojima Čelik duguje pa su spremne dio oprostiti dio kompenzirati kroz marketing. Pokretač svega toga je ovaj reprogram. Najveći problem je i će biti igrači kao što je Sloboda imala problem sa Mujkićem.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 09 maj 2017, 12:13

ne napadam vas ni sekunde samo vam kazem kako to ide u stvarnosti.
tek ce da vas glava zaboli.

i ja mislim da je virtual u pravu.
da zastara zavisi od suda i tuzbe...
Zadnja izmjena: Sariel, dana/u 09 maj 2017, 12:14, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 maj 2017, 12:13

samocelik je napisao/la:Ima zakonski to predviđeno. Kod nas i Zenici imaš dosta firmi kojima Čelik duguje pa su spremne dio oprostiti dio kompenzirati kroz marketing. Pokretač svega toga je ovaj reprogram. Najveći problem je i će biti igrači kao što je Sloboda imala problem sa Mujkićem.
Ne znam kakve veze imaju te firme i kompenzacije sa ovim što sam ja napisao.

Nekome ste dužni lupam 20 hiljada KM, on se ne javi do (opet lupam) 29.05.2017. i taj dug se briše!? Ne znam kojim zakonom je to predviđeno.
Voli te tvoje Sarajevo.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 09 maj 2017, 12:16

Zavisi kakva je zastara, tipa ove komunalije i to mogu te tužiti samo za zadnjih 12 mjeseci neisplaćenih obaveza, a sad pravna i fizička lica kako to mogu zaista pojma nemam. Nisam pazio na predavanjima :rol:
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 09 maj 2017, 12:17

samo redovno predaju na sud i nema zastare hehe

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 maj 2017, 12:36

Marsal je napisao/la:Zavisi kakva je zastara, tipa ove komunalije i to mogu te tužiti samo za zadnjih 12 mjeseci neisplaćenih obaveza, a sad pravna i fizička lica kako to mogu zaista pojma nemam. Nisam pazio na predavanjima :rol:
Zastara za tzv. kućanstvo je ok, to je hajde da kažemo normalno, ali vaša dugovanja prema javnim preduzećima su zanemariva u odnosu na ostale dugove.

Vama treba reprogram i minimalno milion KM da riješite ono što gori čime bi kupili još vremena, koliko, ne znam.
Voli te tvoje Sarajevo.

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 09 maj 2017, 12:38

ni to za kucanstva vise ne pije vode,ako se redovno obnavlja tuzba..

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 09 maj 2017, 12:44

Sariel je napisao/la:ni to za kucanstva vise ne pije vode,ako se redovno obnavlja tuzba..
Ja imam samo iskustva sa obustavom postupka. :hmmmm:

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 09 maj 2017, 12:46

Sarajlijica1946 je napisao/la:
Sariel je napisao/la:ni to za kucanstva vise ne pije vode,ako se redovno obnavlja tuzba..
Ja imam samo iskustva sa obustavom postupka. :hmmmm:
garant si sklopio neki dogovor za dugovanje..
il radis negdje u pravnoj sluzbi :lol:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 maj 2017, 12:48

Ama to je ok, to im grad svakako može 'oprostiti'. Taj dug im je najmanji problem.
Voli te tvoje Sarajevo.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 09 maj 2017, 12:49

Virtu4l je napisao/la:
Zastara za tzv. kućanstvo je ok, to je hajde da kažemo normalno, ali vaša dugovanja prema javnim preduzećima su zanemariva u odnosu na ostale dugove.

Vama treba reprogram i minimalno milion KM da riješite ono što gori čime bi kupili još vremena, koliko, ne znam.
Pa da, zato i tražimo od Grada reprogram plus još neke pare ali samo ovaj put da ugasimo požar.

Ako Grad ne pomogne nema nas jer sve i jedna jača firma u Zenici je pod patronatom SDA i naređeno im je da ne smiju bit sponzor... Teška situacija, ali znat ćemo prekosutra na čemu smo.

grbavicka
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka » 09 maj 2017, 12:51

e kad sam ja napisao da je nebojska vec dobio otkaz u radniku :D a portal tek sad objavljuje...
45515

Medikament
Kontakt:

Post Postao/la Medikament » 09 maj 2017, 12:51

Navijači Čelika se "pogrešnoj crkvi" mole. Sigurno da trebaju vršiti pritisak na grad i na gradonačelnika, jer je u mnogome grad kriv za takvu situaciju. Druga stvar, postoje dokumenti ko svjedoče ko je i u kojem periodu upravljao klubom i kako je novac trošio. Lijepo zasučete rukave i tužite ljude koji su finansijski uništili Čelik i koji nisu radili svoj posao.
Treća stvar, ali i najbitnija su navijači. Shvatam razočarenje, frustriranost i sve ostalo, ali ako mislite da vam je trenutna garnitura ljudi u klubu poštena, vrijedna, radna, onda brate dragi napunite stadion, donesite novac od karata, učlanite se u klub, pa ako treba i akcije organizujte da se vrate dugovi igračima da vam savez ne uskraćuje licencu. Na vašu sreću imate fantastičan stadion, tako da mi mogli sprovesti akciju sličnu našoj kada smo skupljali za stolice na zapadnoj tribini i uređenje iste.
Akcija prikupljanja sredstava trajala je do 31. maja, a kroz ovu akciju sakupljeno je 267.951 KM. Ukupan iznos na bazi članarine od početka marta ove godine iznosi 22.200 KM, pa tako ukupan iznos prikupljenog novca iznosi 290.151 KM. Kompletna sredstva će biti utrošena za kupovinu stolica i rekonstrukciju stadiona Grbavica, gdje Plavi u narednim sezonama namjeravaju igrati evropske utakmice.
Ili akcija RA kada su kupili autobus za svoj klub.
Neka Robijaši ili klub to zvanično pokrenu i tada će se vidjeti ljubav zeničana prema klubu.
sloboda72 je napisao/la:
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 09 maj 2017, 12:51

Marsal je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:

Pa da, zato i tražimo od Grada reprogram plus još neke pare ali samo ovaj put da ugasimo požar.

Ako Grad ne pomogne nema nas jer sve i jedna jača firma u Zenici je pod patronatom SDA i naređeno im je da ne smiju bit sponzor... Teška situacija, ali znat ćemo prekosutra na čemu smo.
eto vas ko ona dzigera pjesmica, samo ovu noc plakacemo do jutraaa , :lol:

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 09 maj 2017, 12:58

Medikament je napisao/la:.
Sakupili smo jako dobre pare od članarina...pomoću njih klub je skoro 3 mjeseca funkcionisao. Da smo imnali doblokirane račune mogli smo komotno do prve Skupštine kluba... imamo preko 700+ članova.

Kad bi se priča zakotrljala u pozitivnom pravcu imali bi još više. Ali, ali, ali. Kao što rekoh pričat ćemo o tome u četvrtak ili petak, a vjeruj mi da se dotad ništa ne zna. Deset ljudi mi priča 10 različitih verzija...

Medikament
Kontakt:

Post Postao/la Medikament » 09 maj 2017, 13:05

Marsal je napisao/la:
Medikament je napisao/la:.
Sakupili smo jako dobre pare od članarina...pomoću njih klub je skoro 3 mjeseca funkcionisao. Da smo imnali doblokirane račune mogli smo komotno do prve Skupštine kluba... imamo preko 700+ članova.

Kad bi se priča zakotrljala u pozitivnom pravcu imali bi još više. Ali, ali, ali. Kao što rekoh pričat ćemo o tome u četvrtak ili petak, a vjeruj mi da se dotad ništa ne zna. Deset ljudi mi priča 10 različitih verzija...
E to je to, članarine, karte, na sve moguće načine pomoći. Ako grad odobri i potpiše taj reprogram, po meni bi bilo odlično pokrenuti neku akciju gdje bi navijači pomogli svoj klub koliko god ko može. Yebi ga, zamisli koliko bi značilo 100 000 za klub. Nek' očiste dva tri duga od tih para, uspjeh je.
sloboda72 je napisao/la:
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.