Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

macak_
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la macak_ » 09 maj 2017, 13:16

Medikament je napisao/la:Navijači Čelika se "pogrešnoj crkvi" mole. Sigurno da trebaju vršiti pritisak na grad i na gradonačelnika, jer je u mnogome grad kriv za takvu situaciju. Druga stvar, postoje dokumenti ko svjedoče ko je i u kojem periodu upravljao klubom i kako je novac trošio. Lijepo zasučete rukave i tužite ljude koji su finansijski uništili Čelik i koji nisu radili svoj posao.
Treća stvar, ali i najbitnija su navijači. Shvatam razočarenje, frustriranost i sve ostalo, ali ako mislite da vam je trenutna garnitura ljudi u klubu poštena, vrijedna, radna, onda brate dragi napunite stadion, donesite novac od karata, učlanite se u klub, pa ako treba i akcije organizujte da se vrate dugovi igračima da vam savez ne uskraćuje licencu. Na vašu sreću imate fantastičan stadion, tako da mi mogli sprovesti akciju sličnu našoj kada smo skupljali za stolice na zapadnoj tribini i uređenje iste.
Akcija prikupljanja sredstava trajala je do 31. maja, a kroz ovu akciju sakupljeno je 267.951 KM. Ukupan iznos na bazi članarine od početka marta ove godine iznosi 22.200 KM, pa tako ukupan iznos prikupljenog novca iznosi 290.151 KM. Kompletna sredstva će biti utrošena za kupovinu stolica i rekonstrukciju stadiona Grbavica, gdje Plavi u narednim sezonama namjeravaju igrati evropske utakmice.
Ili akcija RA kada su kupili autobus za svoj klub.
Neka Robijaši ili klub to zvanično pokrenu i tada će se vidjeti ljubav zeničana prema klubu.
To niko neće i to nikad neće uspjeti. Zašto? Pa zato što niko neće da daje pare od svojih usta u bunar iz kojeg je neko krao desetinama godina. To je odgovornost grada i vlasti jer oni su postavljali te ljude godinama u klub i oni treba za njih odgovarao. Ako grad neće da ih procesuira, nek plati te dugove. Našao se način kako da to postane što bezbolnije, a iz budžeta se ne traže nikakvi dodatni novci ili dodatno zaduživanje.
Dvije akcije koje si naveo su konkretne akcije, za konkratnu stvar i to je dosta lakše i izvesti, pratiti, reklamirati i sve. Da je klub izašao s takvim prijedlogom, sigurno bi se tu skupile neke pare, ali infrastrukturno smo mi jako dobro pokriveni.
Ali zamisli da neko ljudima kaže "hajde da skupljamo pare da se plati porez za doprinose basnoslovnih plata i poreze koje je neko sebi trpao u džep", pa to ne bi niko platio.
Što se tiče javnih preduzeća, oni te pare neće nikada dobiti. Godinama su aminovali te dugove i sami su krivi što su nagomilani. Njima je isto ako se klub ugasi i ako se oprosti dug, a u drugoj opciji samo mogu dobiti pluseve kao drušveno odgovorne firme, a direktori mogu pokupiti njima bitne političke poene.
Pravda za flash-a!!!

Medikament
Kontakt:

Post Postao/la Medikament » 09 maj 2017, 13:25

macak_ je napisao/la:
Medikament je napisao/la:Navijači Čelika se "pogrešnoj crkvi" mole. Sigurno da trebaju vršiti pritisak na grad i na gradonačelnika, jer je u mnogome grad kriv za takvu situaciju. Druga stvar, postoje dokumenti ko svjedoče ko je i u kojem periodu upravljao klubom i kako je novac trošio. Lijepo zasučete rukave i tužite ljude koji su finansijski uništili Čelik i koji nisu radili svoj posao.
Treća stvar, ali i najbitnija su navijači. Shvatam razočarenje, frustriranost i sve ostalo, ali ako mislite da vam je trenutna garnitura ljudi u klubu poštena, vrijedna, radna, onda brate dragi napunite stadion, donesite novac od karata, učlanite se u klub, pa ako treba i akcije organizujte da se vrate dugovi igračima da vam savez ne uskraćuje licencu. Na vašu sreću imate fantastičan stadion, tako da mi mogli sprovesti akciju sličnu našoj kada smo skupljali za stolice na zapadnoj tribini i uređenje iste.
Akcija prikupljanja sredstava trajala je do 31. maja, a kroz ovu akciju sakupljeno je 267.951 KM. Ukupan iznos na bazi članarine od početka marta ove godine iznosi 22.200 KM, pa tako ukupan iznos prikupljenog novca iznosi 290.151 KM. Kompletna sredstva će biti utrošena za kupovinu stolica i rekonstrukciju stadiona Grbavica, gdje Plavi u narednim sezonama namjeravaju igrati evropske utakmice.
Ili akcija RA kada su kupili autobus za svoj klub.
Neka Robijaši ili klub to zvanično pokrenu i tada će se vidjeti ljubav zeničana prema klubu.
To niko neće i to nikad neće uspjeti. Zašto? Pa zato što niko neće da daje pare od svojih usta u bunar iz kojeg je neko krao desetinama godina. To je odgovornost grada i vlasti jer oni su postavljali te ljude godinama u klub i oni treba za njih odgovarao. Ako grad neće da ih procesuira, nek plati te dugove. Našao se način kako da to postane što bezbolnije, a iz budžeta se ne traže nikakvi dodatni novci ili dodatno zaduživanje.
Dvije akcije koje si naveo su konkretne akcije, za konkratnu stvar i to je dosta lakše i izvesti, pratiti, reklamirati i sve. Da je klub izašao s takvim prijedlogom, sigurno bi se tu skupile neke pare, ali infrastrukturno smo mi jako dobro pokriveni.
Ali zamisli da neko ljudima kaže "hajde da skupljamo pare da se plati porez za doprinose basnoslovnih plata i poreze koje je neko sebi trpao u džep", pa to ne bi niko platio.
Što se tiče javnih preduzeća, oni te pare neće nikada dobiti. Godinama su aminovali te dugove i sami su krivi što su nagomilani. Njima je isto ako se klub ugasi i ako se oprosti dug, a u drugoj opciji samo mogu dobiti pluseve kao drušveno odgovorne firme, a direktori mogu pokupiti njima bitne političke poene.
ne govorim o porezima. ko će skupiti 7-8-10 ili koliko miliona duga imate. to je odgovornost kluba i grada da osiguraju reprogram. govorim za akciju da se pomogne klubu da se isplate drugi dugovi prema igračima i bivšim uposlenicima. jer ti dugovi mogu klub izbaciti iz lige ili iz evrope ako je u nekom slučaju izborite.
i normalno tužiti sve one koji su nesavjesno upravljali čelikom i doveli ga u situaciju u kojoj je sad. čelik jeste udruženje građanja, ali postoji i neka odgovornost za to kako ljudi rade i ako ne rade kako treba moraju postojati neke sankcije.
naravno, sve to pod uslovom da su vam u klubu trenutno pošteni i vrijedni ljudi.
sloboda72 je napisao/la:
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 09 maj 2017, 13:51

BadrHari je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:
BadrHari je napisao/la:Gdje je @pinoglavi da ismijava teorije zavjere oko Metaleghea i saopstenja Gradonacelnika Zenice? :)
Saopstenje bez dokaza je jos uvijek smijesno. To sto su htjeli kupiti od Olimpica me ne cudi, a tebi sretno u zivotu ako mislis da su kupili i od Zrinjskog i od SB prvu utakmicu, jer s takvom logikom srece ce ti trebati. Namjesta se podosta u ovoj ligi ali opet ni blizu kako se prica. Svaka tekma koja nekom klubu ne odgovara je namjestena.
Decko malo si kontradiktoran sam sebi, kazes ne cudi te pokusaj kupovine kluba za koji si se kleo da je častan i da ne bi nikad.
Meni ismijavas logiku a vjerovatno vjerujes da se ovaj samo šalio, koji ti još dokazi trebaju čovječe. Metaleghe je smećarski klub koji je i u Federaciji kupovo i slao poruke igracima, cini mi se Bratsva, da prodaju. Kad to nije islo kupili sudije. Imas to na njihovoj temi momak pisao. Ako se namjesta podosta zar ima sumnjivije utakmice od 9 bodova iz tri utakmice s ekipama koje razvale cmar Zeljeznicaru i provedu pola godine na vrhu tabele. Ista ekipa koja slavi u Mostaru moli golmana raspalog Olimpica da brani pod ručnom... Zapitaj se
Ne znam da li trebas biti poseban kapacitet da shvatis da ako ne mislim da su kupili od Zrinjskog to ne znaci da mislim da su oni castan i posten klub. Poz.
Nad tobom sunce najljepše sja

macak_
Kontakt:

Post Postao/la macak_ » 09 maj 2017, 13:58

Medikament je napisao/la: ne govorim o porezima. ko će skupiti 7-8-10 ili koliko miliona duga imate. to je odgovornost kluba i grada da osiguraju reprogram. govorim za akciju da se pomogne klubu da se isplate drugi dugovi prema igračima i bivšim uposlenicima. jer ti dugovi mogu klub izbaciti iz lige ili iz evrope ako je u nekom slučaju izborite.
i normalno tužiti sve one koji su nesavjesno upravljali čelikom i doveli ga u situaciju u kojoj je sad. čelik jeste udruženje građanja, ali postoji i neka odgovornost za to kako ljudi rade i ako ne rade kako treba moraju postojati neke sankcije.
naravno, sve to pod uslovom da su vam u klubu trenutno pošteni i vrijedni ljudi.
Mislim da dugova prema igračima i dobavljačima nema mnogo, jer prema igračima se uglavnom sve isplaćivalo, jer se ne bi mogle dobiti licence ili igrati utakmice. Ali, kad se potpiše reprogram, kad se klubu odblokiraju računi i kada stane na svoje noge, nije isključeno da će biti neke akcije kojim bi se privukli navijači i sponzori, ali i skupile pare.
Ima na zacelik.org tačna struktura duga.
Pravda za flash-a!!!

UDHZSA
Kontakt:

Post Postao/la UDHZSA » 09 maj 2017, 19:19

Realno kad su mogli Napoli,Firenca i sada Parma krenuti iz četvrte lige mogao bi i Celik. Da ste to uradili prije 3-4 god sad bi opet igrali premier ligu i to čist klub bez dugova . Svakako te zadnje 3-4 sezone borba za opstanak ništa ne bi ste propustili . Čak i sad vam je bolje da krenete ispočetka nego ispadanje ove ili sljedeće sezone , treba dugoročno razmišljati . Zao mi je ali tako je

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
#DIVOVI

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 09 maj 2017, 19:51

UDHZSA je napisao/la:Realno kad su mogli Napoli,Firenca i sada Parma krenuti iz četvrte lige mogao bi i Celik. Da ste to uradili prije 3-4 god sad bi opet igrali premier ligu i to čist klub bez dugova . Svakako te zadnje 3-4 sezone borba za opstanak ništa ne bi ste propustili . Čak i sad vam je bolje da krenete ispočetka nego ispadanje ove ili sljedeće sezone , treba dugoročno razmišljati . Zao mi je ali tako je

Ja lično bih sad potpisao tu opciju da postoji. Proglašenje bankrota, izbacivanje u posljednju ligu, dug se resetuje a klub i njegova historija ostaju,ali takva opcija "stečaja" kod nas nije moguća. Il ti klub postoji takav kakav jeste sa svom svojom historijom od nastanka do danas, ili se gasi, to jeste ne postoji više kao takav i sva historija mu se briše. Neke fuzije i osnivanje novog kluba ne dolazi u obzir, jer onda nije to taj isti klub za kojeg su živjeli naši djedovi i očevi, pa i mi sami ;)

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 09 maj 2017, 19:53

UDHZSA je napisao/la:Realno kad su mogli Napoli,Firenca i sada Parma krenuti iz četvrte lige mogao bi i Celik. Da ste to uradili prije 3-4 god sad bi opet igrali premier ligu i to čist klub bez dugova . Svakako te zadnje 3-4 sezone borba za opstanak ništa ne bi ste propustili . Čak i sad vam je bolje da krenete ispočetka nego ispadanje ove ili sljedeće sezone , treba dugoročno razmišljati . Zao mi je ali tako je

Kod nas stecaj znaci gasenje jer klub nema imovine. Ako hoces iz zadnje lige krenuti cist onda gubis tradiciju i identitet. To bio bio Celik 2017 ili sta ja znam... Borimo se već tri godine da iz prve lige vraćaju dug oni koji su ga napravili, a da se mi pobrinemo za tekuće poslovanje ( plate uposlenim, troskovi takmicenja, marketing, sponzorstvo, poslovni prostori ). Grad se pobrine za poresku a mi ćemo dalje dizati Celik na noge.
Već smo skoro obezbjedili opstanak, usvojili demokratski sistem jedini u ovom dijelu Evrope, to su dvije velike pobjede u ovoj teskoj situaciji. Treća bi bila reprogram i od ljeta bi trebali gledati Celik s odblokiranim racunima koji ulazi u proces stabilizacije, reorganizacije omladinskog pogona i vraćanja dugova. Napokon bi se stvorile pretpostavke da poslujes pozitivno, nadgledas rad direktora, predsjednika ( finansijski izvjestaj trosak/prihod za svaku radnju ).
Sistem koji hvata maha u Evropi, gdje klub sto posto pripada i pitaju se navijaci i simpatizeri, kojiuvijek gledaju sta je najbolje za klub.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 09 maj 2017, 19:59

Niste vi jedini s tim demokratskim sistemom u ovom dijelu Europe. Taj sistem se primjenjuje u Crvenoj Zvezdi.

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 09 maj 2017, 20:12

Signore je napisao/la:Niste vi jedini s tim demokratskim sistemom u ovom dijelu Europe. Taj sistem se primjenjuje u Crvenoj Zvezdi.
Jesi ti siguran da je bas ovaj? Posto ima raznih varijacija, tipa u Njemackoj socios demokratski model je 50+1 % navijaci a ostalo privatno vlasnistvo. Koliko znam najblize je Hajduk imao nasem clanskom modelu a opet su se clanovi kluba ( skupstine ) daleko manje pitali nego mi.
Ovdje bukvalno odlucujes izborima o svakoj kandidaturi u klubu ( od generalnog sekretara i potparola do Upravnog i Nadzornog odbora ). Zato i jest najskuplja clanska kartica u odnosu na prosjecnu platu u cijeloj regiji.
Koliko znam najblizi i najpoznatiji primjer cistog socios modela ( 100 % navijaca ) je Schalke 04
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Ras
Kontakt:

Post Postao/la Ras » 09 maj 2017, 20:17

BadrHari je napisao/la:
Signore je napisao/la:Niste vi jedini s tim demokratskim sistemom u ovom dijelu Europe. Taj sistem se primjenjuje u Crvenoj Zvezdi.
Jesi ti siguran da je bas ovaj? Posto ima raznih varijacija, tipa u Njemackoj socios demokratski model je 50+1 % navijaci a ostalo privatno vlasnistvo. Koliko znam najblize je Hajduk imao nasem clanskom modelu a opet su se clanovi kluba ( skupstine ) daleko manje pitali nego mi.
Ovdje bukvalno odlucujes izborima o svakoj kandidaturi u klubu ( od generalnog sekretara i potparola do Upravnog i Nadzornog odbora ). Zato i jest najskuplja clanska kartica u odnosu na prosjecnu platu u cijeloj regiji.
Koliko znam najblizi i najpoznatiji primjer cistog socios modela ( 100 % navijaca ) je Schalke 04
Ma Zvezdu vodi Terzić kakva demokratija!A kolika vam je članarina?Kod nas je 20 maraka!
Prvenstvo Republike BiH (1): 1946!
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972!
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013!
Kup (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012!
Superkup (3): 1998, 2000, 2001!

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 09 maj 2017, 20:18

Prvi put čujem za Zvezdu i mislim da je to netačno.

@ Ras

60 KM

Ras
Kontakt:

Post Postao/la Ras » 09 maj 2017, 20:21

Convicts1988 je napisao/la:Prvi put čujem za Zvezdu i mislim da je to netačno.

@ Ras

60 KM
Mnogo je to brat za Zenicu i standard!Da vam je 20 kao kod nas, nakupili bi i preko dvije milje, to se mora smanjiti pod hitno, a recimo za dijasporu ostaviti tu cijenu!
Prvenstvo Republike BiH (1): 1946!
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972!
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013!
Kup (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012!
Superkup (3): 1998, 2000, 2001!

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 09 maj 2017, 20:23

@Ras 60 km obicna i 600 vip.
Imamo 700 clanova bez dijaspore. To je i predviđanje bilo momaka koji su iznijeli ovu pricu, 0.7 % od ukupnog stanovnistva grada.
A zvezda mi i jest sumnjiva jer kod njih se vođe navijaca pitaju i talove pucaju, nesto ne vjerujem da ima tu demokratije ko sto ovaj Željovac kaže :D

UDHZSA
Kontakt:

Post Postao/la UDHZSA » 09 maj 2017, 20:25

BadrHari je napisao/la:

Kod nas stecaj znaci gasenje jer klub nema imovine. Ako hoces iz zadnje lige krenuti cist onda gubis tradiciju i identitet. To bio bio Celik 2017 ili sta ja znam... Borimo se već tri godine da iz prve lige vraćaju dug oni koji su ga napravili, a da se mi pobrinemo za tekuće poslovanje ( plate uposlenim, troskovi takmicenja, marketing, sponzorstvo, poslovni prostori ). Grad se pobrine za poresku a mi ćemo dalje dizati Celik na noge.
Već smo skoro obezbjedili opstanak, usvojili demokratski sistem jedini u ovom dijelu Evrope, to su dvije velike pobjede u ovoj teskoj situaciji. Treća bi bila reprogram i od ljeta bi trebali gledati Celik s odblokiranim racunima koji ulazi u proces stabilizacije, reorganizacije omladinskog pogona i vraćanja dugova. Napokon bi se stvorile pretpostavke da poslujes pozitivno, nadgledas rad direktora, predsjednika ( finansijski izvjestaj trosak/prihod za svaku radnju ).
Sistem koji hvata maha u Evropi, gdje klub sto posto pripada i pitaju se navijaci i simpatizeri, kojiuvijek gledaju sta je najbolje za klub.
Lijepo je to sve na papiru , ali ....

#DIVOVI

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 09 maj 2017, 20:26

Ras je napisao/la:
Convicts1988 je napisao/la:Prvi put čujem za Zvezdu i mislim da je to netačno.

@ Ras

60 KM
Mnogo je to brat za Zenicu i standard!Da vam je 20 kao kod nas, nakupili bi i preko dvije milje, to se mora smanjiti pod hitno, a recimo za dijasporu ostaviti tu cijenu!
Ma kakvi puno, ja bih to još pojačao :) Bit će ta brojka i s ovim cjenama, dok se malo vrati povjerenje i kad krenu i neki rezultati. Ev sad smo recimo na brojci 700+ bez dijaspore i to nije mala brojka s obzirom na cijene. S ovom članskom biraš rukovodstvo, smjenjuješ, pratiš rad kluba itd itd , tako da vrijedi ona i malo više .

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 09 maj 2017, 20:39

UDHZSA je napisao/la:
BadrHari je napisao/la:

Lijepo je to sve na papiru , ali ....
Sve te klubove sto si nabrajo to nije isto ,oni bolan imovinu imaju a sta nasi klubovi imaju dres sorc i kopacke i kostobrane ..Znaci koji god klub bi kreno iz zadnje lige gubi svu istoriju ...ZNACCI NEMA GA VISE NIKAD a cELIK POSTOJI 72 GODIE I IGRO 17 GODINA BIVSE YUGE I OSVOJI DVA MITRO KUPA ..ne mozes tako to .Lahko je Glazgovu Fiorentini i ostalim krenit od nule kad imaju imovinu

https://PrivateLadyEscorts.com - [url=https://privateladyescorts.com/girl/caren-welli-126.html]Caren Welli[/url] [url=https://privateladyescorts.com/girl/catalina-127.html]Catalina[/url] [url=https://privateladyescorts.com/girl/bella-pregnant-99.html]Bella Pregnant[/url] [url=https://privateladyescorts.com/girl/mimi-45.html]Mimi[/url] [url=https://privateladyescorts.com/girl/sofia-119.html]Sofia[/url] - No Selfie - Anonymous Casual Dating - [url=https://PrivateLadyEscorts.com] Local Private Lady Dating [/url]

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 09 maj 2017, 22:56

Zar se ne igraju zadnja tri kola u isto vrijeme?
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 maj 2017, 23:09

Dva.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 09 maj 2017, 23:11

I to su promijenili u odnosu na prethodne sezone.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 maj 2017, 23:24

Ovaj Hebibović da zna davati golove, prodao bi se za milion eura.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.