Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

gazijabih
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la gazijabih » 09 maj 2017, 13:34

HeraklitMracni je napisao/la:Zasto sluzi ona dvorana na Grbavici ? Korisril neko ? Planiral neki klub koristiti '?
Dvorana na Grbavici nije u funkciji. Trenutno je propao parket i ima nekoliko polomljenih stakala. Onog trena kad je zvanično otvorena, od tada niko u nju nije ušao niti se vrši osnovno redovno održavanje. Trenutno ne ispunjava uslove okupljanja gledalaca iz sigurnosnih razloga zbog radova na južnoj longitudinali. Problem s tom dvoranom je upravljanje, te konkursi za direktora javnog preduzeća koje bi upravljalo dvoranom više puta padaju. Koliko sam upoznat za ovu godinu je planirano da se izdvoji još nekih 200-300 hiljada KM kako bi se stavila u funkciju, ako se ne varam.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 09 maj 2017, 15:40

Treba se prestati s praksom podjele karata guzonjama ovim
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 09 maj 2017, 19:00

legenda reala je napisao/la:Treba se prestati s praksom podjele karata guzonjama ovim
Proširite dvoranu pa će biti mjesta za sve :kafa:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 09 maj 2017, 20:33

Mogla bi vala repka doci i kod nas jednom u novu dvoranu, i nasa prima kako kazu od 2.000 do 3.000, jedna od najmodernijih u BiH :D da i mi osjetimo tu slast :D :D
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 09 maj 2017, 20:50

Papastathopoulos je napisao/la:Mogla bi vala repka doci i kod nas jednom u novu dvoranu, i nasa prima kako kazu od 2.000 do 3.000, jedna od najmodernijih u BiH :D da i mi osjetimo tu slast :D :D
Jel' završena ona vaša dvorana?

Kad prođem vidim da je izvana gotova, ali da li su gotovo radovi iznutra, imaju li negdje slike neke? :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

MrNobody
Kontakt:

Post Postao/la MrNobody » 09 maj 2017, 21:40

hz1987 je napisao/la:repka utakmice uvijek treba igrati u sredinama gdje je publika rukometno obrazovana, pa makar stalo i 500 ljudi u dvoranu.
zasto je to bitno?
zato, sto rukomet treba znati gledati, znati izvrsiti pritisak na sudije tipa 2min, pasivan napad, probijanje, a bolje i puna mala dvorana nego poluprazna/polupuna velika dvorana.
npr, kad repka igra u skenderiji, ja skocim s tribine saspem majku sudiji sa podignutom rukom u zrak da svira pasivno (tad treba da ustane cijela dvorana sa podignutom rukom), a mene dilberi gledaju i smiju mi se. ispadnem ko krme u teheranu. e to treba znati. kad dignuti hajku na sudijski par da se dozove. utakmice smo na to znali gubiti jbt. a to ruku na srce ne znaju ni publika u sarajevu, ni u tuzli, ni u zenici. to zna raja u doboju, zavidovicima, gorazdu, zivinicama, ljubuskom i nekad u banja luci (sad ne znam kako je u bl). u tim manjim sredinama se voli rukomet i tu im treba dati tu priliku.

ko zna o rukometu, zna o cemu govorim.
Protiv Makedonije kad smo igrali u Skenderiji pita neki momak koliko traje napad :wtf:

Rukometna reprezentacija treba igrati u dvoranama kapaciteta 1000-2000 ljudi i to je to nebitno s kime igramo. Rukomet kod nas nije toliko popularan kao u Njemačkoj. Trenutno najbolja sredina za repku je Goražde (kapacitet je 1600 stolica), poslije Goražda bih stavio Visoko, iako bih ja volio da repka opet igra u Živinicama, Zavidovićima, Gračanici...

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 09 maj 2017, 22:10

dovrane sa jednom tribinom baš i nisu za Reprezentaciju , možda pripremne neke utakmice , ali svejedno bi u tim navedenim gradovima bile tribine pune , čak i mlade Reprezentacije kada igraju...

Lijepu dvoranu ima Lukavac , tribine sa 2 strane , kapacitet cca 1500 mjesta , davno smo igrali u LK u eri Vojislava Rađe protiv Belgije ili Holandije...

- Šta je sa nove dvorane u Živinicama koja se reklamirala da će biti gotova do Juniorskog Svjetskog Prvenstva u BiH 2013 :mrgreen:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 09 maj 2017, 22:23

no rules je napisao/la:dovrane sa jednom tribinom baš i nisu za Reprezentaciju , možda pripremne neke utakmice , ali svejedno bi u tim navedenim gradovima bile tribine pune , čak i mlade Reprezentacije kada igraju...

Lijepu dvoranu ima Lukavac , tribine sa 2 strane , kapacitet cca 1500 mjesta , davno smo igrali u LK u eri Vojislava Rađe protiv Belgije ili Holandije...

- Šta je sa nove dvorane u Živinicama koja se reklamirala da će biti gotova do Juniorskog Svjetskog Prvenstva u BiH 2013 :mrgreen:
Dvorana u Vitezu je isto odlična :thumbup:

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 09 maj 2017, 23:06

no rules je napisao/la: - Šta je sa nove dvorane u Živinicama koja se reklamirala da će biti gotova do Juniorskog Svjetskog Prvenstva u BiH 2013 :mrgreen:
Jos joj se ni za temelje ne zna, eto sta je. :mrgreen:
Kakva dvorana u Zivinicama, jedva su i onu jednu dobili. Dvorane sa jednom tribinom definitivno ne dolaze u obzir.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 09 maj 2017, 23:10

Raonffa je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:Mogla bi vala repka doci i kod nas jednom u novu dvoranu, i nasa prima kako kazu od 2.000 do 3.000, jedna od najmodernijih u BiH :D da i mi osjetimo tu slast :D :D

Kad prođem vidim da je izvana gotova, ali da li su gotovo radovi iznutra, imaju li negdje slike neke? :D
Gotova brate davnih dana, svi nasi kosarkaski i rukometni klubovi igraju u njoj...ev ti par slika nabrzinu :D
slika

slika

slika

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 09 maj 2017, 23:33

kobe24 je napisao/la: Jos joj se ni za temelje ne zna, eto sta je. :mrgreen: Kakva dvorana u Zivinicama, jedva su i onu jednu dobili.
kako ne zna evo maketa 4500 mjesta na 1:56 :mrgreen: Smajo obećao IHF-u nove dvorane u Doboju , Živinicama i Mostaru :facepalm:

MrNobody
Kontakt:

Post Postao/la MrNobody » 09 maj 2017, 23:37

no rules je napisao/la: - Šta je sa nove dvorane u Živinicama koja se reklamirala da će biti gotova do Juniorskog Svjetskog Prvenstva u BiH 2013 :mrgreen:
Čim se završi sa gradnjom hotela Konjuh kreće se sa izgradnjom nove dvorane :mrgreen: :mrgreen:

Jedva se i ova postojeća napravila, koja je do neki dan prokišnjavala, ali je nedavno rekonstruisan krov i obnovljena fasada. Trenutno ova dvorana zadovoljava potrebe dvoranskog sporta u Živinicama i ne vidim svrhu da se gradi nova, jedino bi u postojećoj trebalo popraviti ventilaciju i eventualno postaviti stolice umjesto klupa. Igrala je repka u Živinicama 2006. godine protiv Italije, a sljedeći put će igrati kad se izgradi nova dvorana :lol: :lol:

Mislim da se kvalifikacijske utakmice moraju igrati u dvoranama sa najmanje 2 tribine, nisam siguran.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 09 maj 2017, 23:50

MrNobody je napisao/la:
Čim se završi sa gradnjom hotela Konjuh kreće se sa izgradnjom nove dvorane :mrgreen: :mrgreen:

Jedva se i ova postojeća napravila, koja je do neki dan prokišnjavala, ali je nedavno rekonstruisan krov i obnovljena fasada. Trenutno ova dvorana zadovoljava potrebe dvoranskog sporta u Živinicama i ne vidim svrhu da se gradi nova, jedino bi u postojećoj trebalo popraviti ventilaciju i eventualno postaviti stolice umjesto klupa. Igrala je repka u Živinicama 2006. godine protiv Italije, a sljedeći put će igrati kad se izgradi nova dvorana :lol: :lol:

Mislim da se kvalifikacijske utakmice moraju igrati u dvoranama sa najmanje 2 tribine, nisam siguran.
A s gradnjom hotela ce zavrsiti za minimalno 10 godina. Ocekujem da sad ovi temelji ostanu ovako bar 2-3 godine. :lol: :lol: Ma stolice bi definitivno trebalo staviti, one drvene daske su bezveze. Slazem se i za ventilaciju. Zivinice bi trebale vidjeti da urade nesto sa Slavenovim stadionom, i da se generalno fudbal digne na visi nivo. Ovo sad je na nenormalnom niskim granama (bar u 1. ligu Federacije da nekako upadnu). Slazem se da ta dvorana sasvim zadovoljava potrebe dvoranskog sporta (jedino je Konjuh i vrijedan pomena, ovi kosarkasi ce se sad vjerovatno ponovo rasuti) i bolje bi bilo popraviti stanje stadiona i mozda napraviti nekoliko poligona u gradu.
Da ne idem puno u OT, meni su previsoko postavljene ove tribine u Jablanici i tu se sigurno izgubilo par stotina stolica. Uredu bi bilo da je dvorana sa cetiri tribine, ali ovako... :roll:
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 maj 2017, 00:39

Papastathopoulos je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:

Gotova brate davnih dana, svi nasi kosarkaski i rukometni klubovi igraju u njoj...ev ti par slika nabrzinu :D
slika

slika

slika
Hvala :thumbup:

Jesi siguran da ovdje može stati 2 do 3 hiljade? Ako je samo ova jedna tribina mislim da je kapacitet dosta manji, mora biti manji nego kapacitet dvorane u Goraždu da ga yebeš :D

Doduše dvorana je moderna i super izgleda, moglo bi se nešto organizovati u njoj sigurno :)

@MrNobody

Ne znam da li postoji to pravilo za dvije tribine, ima li dvorana u Cazinu dvije tribine? Znam da se igralo tu, a nešto ne znam da li ima druga tribina...

kaca
Kontakt:

Post Postao/la kaca » 10 maj 2017, 08:32

Kapacitet dvorane u Goraždu je 1860 sjedećih mjesta.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 10 maj 2017, 09:40

Raonffa je napisao/la:
@MrNobody

Ne znam da li postoji to pravilo za dvije tribine, ima li dvorana u Cazinu dvije tribine? Znam da se igralo tu, a nešto ne znam da li ima druga tribina...
Sve čekam kad će ko spomenuti. :kafa:

Naravno da ima. Dvorana je uvijek prepunjena kad igra bilo koja reprezentacija, atmosfera uvijek na najvišem nivou, publika koja sigurno zna 'bocnuti' sudije, što sad nabrajate.
Grijanje/hlađenje je najveći problem te dvorane.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 10 maj 2017, 12:37

no rules je napisao/la:
kobe24 je napisao/la: Jos joj se ni za temelje ne zna, eto sta je. :mrgreen: Kakva dvorana u Zivinicama, jedva su i onu jednu dobili.
kako ne zna evo maketa 4500 mjesta na 1:56 :mrgreen: Smajo obećao IHF-u nove dvorane u Doboju , Živinicama i Mostaru :facepalm:
Srce me zaboli kad vidim ovu dvoranu u Doboju. :urnebes:

Ledina i sad prazna, doduđe ima kukuruza i krompira. :mrgreen:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 maj 2017, 12:59

BaDa12 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
@MrNobody

Sve čekam kad će ko spomenuti. :kafa:

Naravno da ima. Dvorana je uvijek prepunjena kad igra bilo koja reprezentacija, atmosfera uvijek na najvišem nivou, publika koja sigurno zna 'bocnuti' sudije, što sad nabrajate.
Grijanje/hlađenje je najveći problem te dvorane.
Ma imamo dosta sličnih dvorana po ovim manjim gradovima, može se birati između tri, četiri grada gdje ćemo biti domaćini i to je to :)

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 10 maj 2017, 13:11

slika
Da bi ovo kako zatvoriti i napraviti uslovnom dvoranom. Mislim da su se sve te poznate rukometne face koje su igrale u njoj ibretile kada vide kako je otvorena, sreća pa ljeto bude za vrijeme turnira. :mrgreen:

Sjećam se 2012 kada je Sloga osvojila ligu, zadnje kolo trebala sa Borcem ovdje igrati, barem se tako govorilo, pa su ostavili da se i dalje igra u SCC, vjerovatno da se nije mogla igrati ovdje liga.

Nema veze donijela je i ona dvorana sreću, osvojili smo, a dvorana kao šibica.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 10 maj 2017, 18:18

Raonffa je napisao/la:Hvala :thumbup:

Jesi siguran da ovdje može stati 2 do 3 hiljade? Ako je samo ova jedna tribina mislim da je kapacitet dosta manji, mora biti manji nego kapacitet dvorane u Goraždu da ga yebeš :D

Doduše dvorana je moderna i super izgleda, moglo bi se nešto organizovati u njoj sigurno :)
3 sam se mozda pretjer'o, al 2 hiljade kazu prima, i na portalima pise da je toliki kapacitet...jbg dosta je duga tribina pa zato :)

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.