Nisu iste situacije nikako. Jer u Slobodi sto grad ulozi toliko i uzme, prvo sto u upravi drzi svoje ljude i u skupstini, a kod vas to nije nuzno vec mozete sklepati normalne uprave. A dalje im klub moze posluziti za propagandu kada ga imaju u saci. Grad moze postaviti svog covjeka koji bi na Slobodi zaradio sa tim sistemom iskvarenim i pozajmicma i transferima.MortemHz je napisao/la:To se slazem, vi dobili sad nesto malo radi tribine od općina i slicno i to je to.. mislim da nam grad da 20 milja i to je toRas je napisao/la:Hajde, hvala im na nečemu, ali opet moraju davati više, po sto milja godišnje bi mjera bila, svi drugi sisaju gradove i kantone, samo mi ništa keša ne dobijemo!
A druga stvar npr Tuzla je jedino mjesto ili ako gledamo TK gdje Telecom u pravom smislu ubire pare od normalnih ljudi, jedino mjesto gdje se masovno pare uzimaju na Moju TV, dok u Sarajevu vise firme i ambasade i takve stvari trose od gradjana na Telecom.
Pa dalje u Tuzli se najvise zagadjuje za Elektroprivredu pa nemamo od toga nikakve koristi vec imamo i skuplju struju od ostalih. U biti dobijemo 1% onoga sto dajemo. Dok je npr Bosna ASA BHT dobijala godinama masovne pare u kosarku, da je Sloboda te pare dobijala bila bi 2-3 puta prvak NLB lige.