pasica je napisao/la:Jel bio penal?
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Cekamo don Boru Elcica.pasica je napisao/la:Jel bio penal?
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Pa Miroslav,nece produziti kone mu ne mogu dati koliko trazi,sto ne probatiajdohordas je napisao/la:koji Stevanovic ?zagorski je napisao/la:tomic,ordagic,stevanovic,obradovic,redzic....
Ne mora ovim redosljedom
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
1. Asim Ferhatović Hase 100
2. Safet Sušić 96
3. Dobrivoje Živkov 90
4. Emir Obuća 89
5. Vahidin Musemić 83
6. Salih Šehović 75
7. Boško Antić 67
8. Franjo Lovrić 66
9. Husref Musemić 65
10. Alen Avdić 65
2. Safet Sušić 96
3. Dobrivoje Živkov 90
4. Emir Obuća 89
5. Vahidin Musemić 83
6. Salih Šehović 75
7. Boško Antić 67
8. Franjo Lovrić 66
9. Husref Musemić 65
10. Alen Avdić 65
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
" Da u drzavi danskoj nesto smrdi, smrdi..
FK Sarajevo treba mnogo toga da promjeni. Riba smrdi od glave, zar ne..
Kao prvo, FK Sarajevo je ni na nebu, ni na zemlji.
Realno, FK Sarajevo je najveci i naj bolji FK svih
vremena u istoriji BiHa.
Vjecna 5ca EX YU fudbala. Tim koji je u EX YU ne cesto brutalno podkradan za titule..dok su neki sportski klubovi i
udruzenja u EX YU za to vrijeme bili mali i vecinom postojanja, vjecni gubitnici i drugoligasi, jel tako, a jeste. FK Sarajevo je mnogima i u EX YU, a da ne pominjemo BiHa..
Veliki Komplex. Navijaci FK Sarajeva su i prije osnivanja Hordi Zla bili, Armija koja je plijenila i bila vrlo tezak i nepokoriv protivnik. Dakle I na terenu i na tribinama, Bordo je dominirai i stvarao komplexe. Od 1995 do danas, u BiHa se desava
sve samo ne Sport i takmicenje..U takvom Ambijentu, ni naj veci se nemogu snaci. Mozda je FK Sarajevo trebalo da ima sluha i uradi sljedece.
Obici sve seoske lige i pokupiti Ratare i drvosjece koji se znaju snalaziti na oranicama.
Dakle, na svim pozicijama po jedan za
" gostovanja "
Trebalo seugledati i na mnoge neke klubove. U svojim redovima obavezno imati kao u Hokeju, one i onakve kao sto imaju vec drugi, Seljacke lole spremne da izazovaju grubost i Huliganstvo na terenu, a o saradnji sa sudijama da i ne pominjem.
FK Sarajevo nikada nesmije angazovati trebera posebno Sarajliju ili ko je igrao u FK Sarajevo.
Takav profil je u startu poguban po FK Sarajevo. Zivi 24/7 po, u i sa Carsijom.
Bivsi igraci FK Sarajevo
treba da budu angazovani u upravi i svim ostalim Segmentima kluba. Oni vole svoje Sarajevo i rszumiju navijace, jer i sami su navijaci ali kvalifikovani u struci.
Mi svi moramo da shvatimo da smo zbog nemara i zalosnog odnosa kroz istoriju FK Sarajevo jos uvijek podstanari, nemamo nista svoje sto je porazno, jadno, sramotno, tuzno i bolno.
Prakticno postojimo samo na papiru zahvaljujuci sitnim dusama i dzekovima o drzavnom trosku svih ovih godina, koji su se samo sminkali i uzivali u funkcijama. O periodu
1995 do danas suvisno je didkutovati.
U upravi i oko kluba, kriminal i kriminalci..Doveli su Istirijskog Giganta do nestanka ..
Dovodi se Tan koji ustvari ulaze tek toliko, znajuci da kupuje samo
talente, te tako uz pomoc nekih krcme i ono malo duse, a nas navijace doveli su do ivice nerava. Jednostavno su stavili FK Sarajevo u perfektnu
Ludzacku kosulju i crpe svi organizovano sve sto je moguce.
Istovremeno obezglavljene navijace bombarduju toliko providnim radnjama da sve ide polako ali sigurno u pravcu vrlo moguceg haosa.
FK Sarajevo treba i mora da pozove navijaci i svesimpatizere i zajedno da izadju pred javnost sa
jasno zacrtanim planovima rada i odnosa. Mora se pod hitno odrediti prema statusu, podstanara u svom gradu. Traziti stadion na 99 godina i na njemu biti domacin koji moze da radi i stvara, a sve zbog dugogodisnjeg ponizavanja od strane grada, opstine pa i fns.
Stadion Asiam Ferhatovic je u stanju raspadanja. Kiriju nam uzimaju, nista ne ulazu, i
veoma podlo i ruzno rasprodaju taj isti stadion za koncerte i slicno, ne rijetko u terminima kada Sarajevo treba da igra bitne i vazne utakmice.
Toliko je jada i Cemera nagomilamo oko FK Sarajevo i to mi prvo moramo da shvatimo, a onda i da reagujemo, mi koji zivimo i volimo Bordo Svetinju.
Hitno ali pod hitno treba
skinuti ludzacku kosulju sa FK Sarajevo " tan "
On vec odavno nije ulozio u FK Sarajevo niti
1KM. Ti podaci i cinjenice se vjesto prikrivaju i klub tone sve dublje u Dubiozu.
tan samo uzima i ucjenjuje, ustvari izivljava se jer uz pomoc
odredzenih profila vjesto pere pare.
Itd. Itd. Itd. Bla bla blaaa
Krajnje vrijeme usijane tacke se desilo, mozda jos pocetkom 96'
FK Sarajevo je gradski klub i klub Sarajlija i onih
sirom planete koji iskreno vole FK Sarajevo i kao takvi, imamo pravo da lupimo sakom od sto i
ucinimo nesto za spas Giganta, ako za to vec nije kasno. Uzdajmo se u onu, Nada zadnja umire.
Dakle sve iz temelja mjenjati, Akademiju na teren uz ugovornu obavezu. 3 godine nema
izlaska iz FK Sarajevo.
Bolje poceti sve iz pocetka i vratiti se na Slavne staze FK Sarajevo. Treba sepidsjetiti svih Velikana koji su nosili dres FK Sarajevo i uspjeha Giganta.
I neki svjetski velikani su posegnuli za istim principom i danas su opet Giganti koji crpe svoje resurse i profitiraju.
Licno mislim da nakon svih ruznih desavanja svih ovih godina, a posebno isprovociranih
I izrrziranih provokavija
zelje, nama vise i netreba to, te se okrenuti Sportu, vitestvu i fer igranju fudbala, ako je to uopste izvodljivo.
Mnogi koji su ( sljegli ) iz sela su tu, ali selendre nisu iz njih.
Dosta, o jadu i stanju, bolesnom u PL I nfs moze se doktorat I mahistarski odbraniti.
Obzirom da sam sve ovo otipkao uz rucak na I Phonu u dahu, a nisam ni pogledao sta mi sve iz duse se, Izmace - Ote.
Zelim sve da vas pozdravim, zazelim dobro zdravlje i nafaku i
sve moguce Bordo titule. Sad bas zelim da pricitam sta sam otipkao. Vozdra raja. "
Sent from my SM-T211 using Tapatalk
FK Sarajevo treba mnogo toga da promjeni. Riba smrdi od glave, zar ne..
Kao prvo, FK Sarajevo je ni na nebu, ni na zemlji.
Realno, FK Sarajevo je najveci i naj bolji FK svih
vremena u istoriji BiHa.
Vjecna 5ca EX YU fudbala. Tim koji je u EX YU ne cesto brutalno podkradan za titule..dok su neki sportski klubovi i
udruzenja u EX YU za to vrijeme bili mali i vecinom postojanja, vjecni gubitnici i drugoligasi, jel tako, a jeste. FK Sarajevo je mnogima i u EX YU, a da ne pominjemo BiHa..
Veliki Komplex. Navijaci FK Sarajeva su i prije osnivanja Hordi Zla bili, Armija koja je plijenila i bila vrlo tezak i nepokoriv protivnik. Dakle I na terenu i na tribinama, Bordo je dominirai i stvarao komplexe. Od 1995 do danas, u BiHa se desava
sve samo ne Sport i takmicenje..U takvom Ambijentu, ni naj veci se nemogu snaci. Mozda je FK Sarajevo trebalo da ima sluha i uradi sljedece.
Obici sve seoske lige i pokupiti Ratare i drvosjece koji se znaju snalaziti na oranicama.
Dakle, na svim pozicijama po jedan za
" gostovanja "
Trebalo seugledati i na mnoge neke klubove. U svojim redovima obavezno imati kao u Hokeju, one i onakve kao sto imaju vec drugi, Seljacke lole spremne da izazovaju grubost i Huliganstvo na terenu, a o saradnji sa sudijama da i ne pominjem.
FK Sarajevo nikada nesmije angazovati trebera posebno Sarajliju ili ko je igrao u FK Sarajevo.
Takav profil je u startu poguban po FK Sarajevo. Zivi 24/7 po, u i sa Carsijom.
Bivsi igraci FK Sarajevo
treba da budu angazovani u upravi i svim ostalim Segmentima kluba. Oni vole svoje Sarajevo i rszumiju navijace, jer i sami su navijaci ali kvalifikovani u struci.
Mi svi moramo da shvatimo da smo zbog nemara i zalosnog odnosa kroz istoriju FK Sarajevo jos uvijek podstanari, nemamo nista svoje sto je porazno, jadno, sramotno, tuzno i bolno.
Prakticno postojimo samo na papiru zahvaljujuci sitnim dusama i dzekovima o drzavnom trosku svih ovih godina, koji su se samo sminkali i uzivali u funkcijama. O periodu
1995 do danas suvisno je didkutovati.
U upravi i oko kluba, kriminal i kriminalci..Doveli su Istirijskog Giganta do nestanka ..
Dovodi se Tan koji ustvari ulaze tek toliko, znajuci da kupuje samo
talente, te tako uz pomoc nekih krcme i ono malo duse, a nas navijace doveli su do ivice nerava. Jednostavno su stavili FK Sarajevo u perfektnu
Ludzacku kosulju i crpe svi organizovano sve sto je moguce.
Istovremeno obezglavljene navijace bombarduju toliko providnim radnjama da sve ide polako ali sigurno u pravcu vrlo moguceg haosa.
FK Sarajevo treba i mora da pozove navijaci i svesimpatizere i zajedno da izadju pred javnost sa
jasno zacrtanim planovima rada i odnosa. Mora se pod hitno odrediti prema statusu, podstanara u svom gradu. Traziti stadion na 99 godina i na njemu biti domacin koji moze da radi i stvara, a sve zbog dugogodisnjeg ponizavanja od strane grada, opstine pa i fns.
Stadion Asiam Ferhatovic je u stanju raspadanja. Kiriju nam uzimaju, nista ne ulazu, i
veoma podlo i ruzno rasprodaju taj isti stadion za koncerte i slicno, ne rijetko u terminima kada Sarajevo treba da igra bitne i vazne utakmice.
Toliko je jada i Cemera nagomilamo oko FK Sarajevo i to mi prvo moramo da shvatimo, a onda i da reagujemo, mi koji zivimo i volimo Bordo Svetinju.
Hitno ali pod hitno treba
skinuti ludzacku kosulju sa FK Sarajevo " tan "
On vec odavno nije ulozio u FK Sarajevo niti
1KM. Ti podaci i cinjenice se vjesto prikrivaju i klub tone sve dublje u Dubiozu.
tan samo uzima i ucjenjuje, ustvari izivljava se jer uz pomoc
odredzenih profila vjesto pere pare.
Itd. Itd. Itd. Bla bla blaaa
Krajnje vrijeme usijane tacke se desilo, mozda jos pocetkom 96'
FK Sarajevo je gradski klub i klub Sarajlija i onih
sirom planete koji iskreno vole FK Sarajevo i kao takvi, imamo pravo da lupimo sakom od sto i
ucinimo nesto za spas Giganta, ako za to vec nije kasno. Uzdajmo se u onu, Nada zadnja umire.
Dakle sve iz temelja mjenjati, Akademiju na teren uz ugovornu obavezu. 3 godine nema
izlaska iz FK Sarajevo.
Bolje poceti sve iz pocetka i vratiti se na Slavne staze FK Sarajevo. Treba sepidsjetiti svih Velikana koji su nosili dres FK Sarajevo i uspjeha Giganta.
I neki svjetski velikani su posegnuli za istim principom i danas su opet Giganti koji crpe svoje resurse i profitiraju.
Licno mislim da nakon svih ruznih desavanja svih ovih godina, a posebno isprovociranih
I izrrziranih provokavija
zelje, nama vise i netreba to, te se okrenuti Sportu, vitestvu i fer igranju fudbala, ako je to uopste izvodljivo.
Mnogi koji su ( sljegli ) iz sela su tu, ali selendre nisu iz njih.
Dosta, o jadu i stanju, bolesnom u PL I nfs moze se doktorat I mahistarski odbraniti.
Obzirom da sam sve ovo otipkao uz rucak na I Phonu u dahu, a nisam ni pogledao sta mi sve iz duse se, Izmace - Ote.
Zelim sve da vas pozdravim, zazelim dobro zdravlje i nafaku i
sve moguce Bordo titule. Sad bas zelim da pricitam sta sam otipkao. Vozdra raja. "
Sent from my SM-T211 using Tapatalk
® GONGASHI POWERHOUSE ®
- PitarBordo
- Kontakt:
-
BordoBolesnik
- Kontakt:
Sta god da krenem napisati samo se vratim na to da je Pantelija u svom opsirnom postu sve napisao i to je to.
Da se ne bi opet vrtili u krug, covjek je sve objasnio.
Da se ne bi opet vrtili u krug, covjek je sve objasnio.
Koliko calu i ss zanimaju djeca iz akademije vidjelo se u zenici tako da sumnjam da ce neko od njih dobiti sansufico je napisao/la:Po zadnjoj izjavi Nedima, ja mislim da će on sljedeće sezone igrati za prvi tim Sarajeva. Bar se nadam. Kakav je Veladžić ove sezone? Znam da je jedno vrijeme bio pao u igri.PitarBordo je napisao/la:Kakav Subić, lik haman mrzi FKS više od Zebe. Ja ako ne vidim Hadžića, Veladžića na pripremama sa prvim timom i minutažom u pripremnim, za mene je to samo još jedna sezona kao i ove prethodne. Daj ko ne traži ništa, ko je islužen, ko je horan... Pa šta bude.
Boze pogledaj nas jarabi da nas zaobidju pojacanja iz Slobode AMINajdohordas je napisao/la:Mi sanjamo o kapitalcima a naši stručni ljudi ganjaju Zeca iz Tuzle...
- Osttribine
- Kontakt:
Sto neko neki dan napisa dosta vise tih "pojacanja" iz luzerske Slobode 
Iskreno da se pitam ne bih iz tog kluba vise ni jednog igraca doveo neko duze vrijeme bar, pa taman se i o Ordagicu radilo. Uvijek kad smo nekog igraca godinama prizivali, pa taj ako na kraju i zavrsi kod nas bude flop. A ovo za Tomica carsija vec prica nekih dvadesetak dana, ali to je o dugom stapu, naravno njemu kao i svakom igracu iz PLBiH prioritet je sta u inostranstvu naci.
Iskreno da se pitam ne bih iz tog kluba vise ni jednog igraca doveo neko duze vrijeme bar, pa taman se i o Ordagicu radilo. Uvijek kad smo nekog igraca godinama prizivali, pa taj ako na kraju i zavrsi kod nas bude flop. A ovo za Tomica carsija vec prica nekih dvadesetak dana, ali to je o dugom stapu, naravno njemu kao i svakom igracu iz PLBiH prioritet je sta u inostranstvu naci.
- Sarajlijica1946
- Kontakt:
Al kad neko provali za Novakovica. Trci Novakovic, kaze brat digao mu se kabriolet vezano za kosu. Ja oplakao, jos mi je smijesno. Xuj digao se kaabriolet. 
Statutom blokirat transfere igrača iz Slobode. Pa dosta je više, nije Ajax jbt. Nadam se da je tačno za Tomića, valjao bi nam pravo. A izuzev njega, moj stav je i dalje da moramo kupit mlade igrače iz lige i da ih do 22.-23. formiramo kao pobjednike, da im usadimo pobjednički mentalitet. Za sad, to su Redžić i Šerbečić prije ostalih. Da dovedemo pomenutu trojicu, plus isforsiramo Hadžića i Veladžića, pa zašto ne i Smailagića i Sadikua, riješimo se dva Bekića, Saida, Rustemovića, Balića i Adilovića (za drugog golmana ostavit Kovačevića). Na sve to dovest jednog kapitalca od 28+, koji je prošao sito i rešeto po balkanskim ligama, i imali bismo itekako respektabilan tim. Nažalost, ovo su pusti snovi.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
Nego, nakon sto prodje pripreme, hoce li Said biti najbolji igrac lige?
@Lakoste, rekoh li ti ja jos u martu, da do kraja prvenstva on nece tri utakice uvezati?
Poslano sa mog HUAWEI GRA-L09 koristeći Tapatalk
@Lakoste, rekoh li ti ja jos u martu, da do kraja prvenstva on nece tri utakice uvezati?
-
SiouxLukavac
- Kontakt:
Čekaj, još su 4 utakmice ostale ili ti ga 360 minuta plus sudijska nadoknada.Evander je napisao/la:Nego, nakon sto prodje pripreme, hoce li Said biti najbolji igrac lige?
Zadnja izmjena: SiouxLukavac, dana/u 12 maj 2017, 11:36, ukupno mijenjano 1 put.
Da nam samo hoce reci tacno sta je sa Saidom,onako da Cala izadje i kaze on ne moze meda do kraja sezone je tu ne racuna se na njega i jbg skinuti ga i sa klupe i staviti nekog juniora koji moze uci i to je to.
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
Za dolazak igrača profila Tomića ili Ordagića jesam jer takav jedan igrač realno nedostaje u ekipi a ova dvojica imaju i to potrebno iskustvo.
Ali za dolazak Zeca već nisam. Ovdje ću opet pomenuti pomladak Sarajeva. Hadžić je nemilosrdni golgeter koji jednostavno mora igrati na višoj, seniorskoj razini. Kako se momak kreće, ulazi u šanse i poentira pa ja to još nisam vidio među domaćim talentima. Onda Veladžić, pa šteta je što taj momak nije nastavio dobijati šanse prošle sezone, ove bi se već afirmirao i konkurisao za Duljevićevog nasljednika. Pametnije je bilo njega razvijati a ne čekati na Saida. Pitanje je da li ćemo ga ikad dočekati.
Na desnoj strani se niko novi ne mora dovesti jer je grehota ne dati šansu tu Šefkiji Resiću. Mislim da je momak najbolji asistent u juniorima i da ove sezone već ima 20+ asistencija. Nema nezavidne fizičke karakteristike ali je po talentu odmah uz spomenuti dvojac.
Ali za dolazak Zeca već nisam. Ovdje ću opet pomenuti pomladak Sarajeva. Hadžić je nemilosrdni golgeter koji jednostavno mora igrati na višoj, seniorskoj razini. Kako se momak kreće, ulazi u šanse i poentira pa ja to još nisam vidio među domaćim talentima. Onda Veladžić, pa šteta je što taj momak nije nastavio dobijati šanse prošle sezone, ove bi se već afirmirao i konkurisao za Duljevićevog nasljednika. Pametnije je bilo njega razvijati a ne čekati na Saida. Pitanje je da li ćemo ga ikad dočekati.
Na desnoj strani se niko novi ne mora dovesti jer je grehota ne dati šansu tu Šefkiji Resiću. Mislim da je momak najbolji asistent u juniorima i da ove sezone već ima 20+ asistencija. Nema nezavidne fizičke karakteristike ali je po talentu odmah uz spomenuti dvojac.
-
SiouxLukavac
- Kontakt:
Ma što se tiče mladih igrača, mi nemamo ekipu da bi se mladi igrači 'pokazali', utopili bi se u sivilo, vjerovatno ne bi bili ništa lošiji od većine s obzirom na njihove igre ali sada da iskoče iz ovog sivila, teško, jer se patimo sa svakim timom. Lahko bi bilo davati šansu da u ekipi imaš Cimirota, Jajala, Benku, Velkoskog, Stojčeva i takve velemajstore, a davati šansu djeci da igraju sa Almirom Bekićem, Rustemovićem, Hebibovićem.. i sa ekipom gdje malo ko igra svoju prirodnu poziciju, teško da bi bili zadovoljni njihovim igrama i mislim da bi to loše uticalo na njih.
To je moje mišljenje, mislim i ja sam za to da se mladim dadne šansa, pogotovo Hadžiću, zatim Veladžiću pa mom sugrađanu Imamoviću.. ali takva nam je ekipa da bi vjerovatno 'pali' obzirom s kim igraju.
To je moje mišljenje, mislim i ja sam za to da se mladim dadne šansa, pogotovo Hadžiću, zatim Veladžiću pa mom sugrađanu Imamoviću.. ali takva nam je ekipa da bi vjerovatno 'pali' obzirom s kim igraju.
Kad već spominjemo odlaske, mislim da je red spomenuti i Crnkića.
Sigurno da je jedan od boljih igrača na onoj poziciji u posljednjih par godina kod nas, ali mi djeluje da je on nas gleda kao usputnu stanicu.
Nabija sebi statistiku, počeo je solirati dosta, i izgleda mi kao da ga i ostali momci nikako ne cijene upravo zbog toga.
Sve mi se čini da nagodinu gledamo ponovnu rekonstrukciju tima.
Što se mene tiče, ostaviti Pavlovića, Novakovića, Mihojevića i Hodžića za prvu postavu.
Ovo ostalo sa Ivetićem, Kovačevićom, Sarićem, Rustemom, Radovcem, Hebibovićem i Ahmetovićem držati na klupi za rotacije.
Saidu se zahvaliti, Bekićima obavezno pa i Baliću koji je stranac i dovesti par igrača, dodati par akademaca i mislim da je dovoljno za prvo mjesto u našoj ligi.
U europi je realno naš vrhunac treće pretkolo..
Sigurno da je jedan od boljih igrača na onoj poziciji u posljednjih par godina kod nas, ali mi djeluje da je on nas gleda kao usputnu stanicu.
Nabija sebi statistiku, počeo je solirati dosta, i izgleda mi kao da ga i ostali momci nikako ne cijene upravo zbog toga.
Sve mi se čini da nagodinu gledamo ponovnu rekonstrukciju tima.
Što se mene tiče, ostaviti Pavlovića, Novakovića, Mihojevića i Hodžića za prvu postavu.
Ovo ostalo sa Ivetićem, Kovačevićom, Sarićem, Rustemom, Radovcem, Hebibovićem i Ahmetovićem držati na klupi za rotacije.
Saidu se zahvaliti, Bekićima obavezno pa i Baliću koji je stranac i dovesti par igrača, dodati par akademaca i mislim da je dovoljno za prvo mjesto u našoj ligi.
U europi je realno naš vrhunac treće pretkolo..
-
SiouxLukavac
- Kontakt:
To bi jedino i bilo ispravno, nažalost.haris004 je napisao/la:Sve mi se čini da nagodinu gledamo ponovnu rekonstrukciju tima.
Evo, ekipa duže na okupu, igra nula bodova, kornera ne znaju izvesti a kraj sezone.. uopšte nikakva prednost što su igrači duže vrijeme zajedno u odnosu na vremena kada smo mjenjali skoro pa cijelu ekipu.
-
bordobijeli
- Kontakt:
Ne znam zasto, al mislim da cemo dobit u Mostaru 
Trenutno korisnika/ca: DoktorXabaras, kupus army, Napapijri i 31 gost.