Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Raonffa
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Raonffa » 12 maj 2017, 13:17

Ja baš nešto vjerujem da će Široki dobiti danas, zbog svih priča o namještanju, saradnji "hrvatskih" klubova, odmaranju igrača, padanju kvote na Vitez... Sve mi to vuče na pobjedu Širokog :)
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 maj 2017, 13:21

Raonffa je napisao/la:Ja baš nešto vjerujem da će Široki dobiti danas, zbog svih priča o namještanju, saradnji "hrvatskih" klubova, odmaranju igrača, padanju kvote na Vitez... Sve mi to vuče na pobjedu Širokog :)
Ja sam uplatio dvicu k'o i protiv Metalleghe-a pa cemo vidjeti.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 12 maj 2017, 13:26

MortemHz je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Ja baš nešto vjerujem da će Široki dobiti danas, zbog svih priča o namještanju, saradnji "hrvatskih" klubova, odmaranju igrača, padanju kvote na Vitez... Sve mi to vuče na pobjedu Širokog :)
Znaš šta, protegnula se ta priča oko Olimpika i Metalegea, odnosno oko prodaje utakmice, i sad sumnjam da će sebi Široki dopustiti da ih Vitez uzme na Pecari u žiži tih priča oko namještanja u kojima se spominje i Široki.

To bi bio veoma glup potez i zato mislim da će danas sve biti fer i pošteno, a u takvim okolnostima mislim da Vitez nema šanse da uzme više od jednog boda rezervnoj ekipi Širokobriježana, iako ja opet očekujem pobjedu domaćina.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 12 maj 2017, 13:28

Je li danas ova formalna sjednica na kojoj će se donijeti Solomonska rješenja?
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 12 maj 2017, 13:30

Ljudi se smijali Vugdalicu kada je bio za onu trokruznu i govorio da ce u ovoj za prvaka i za opstanak svake godine biti nekih namjestanja, a ispasti ce da je upravu bio..

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 maj 2017, 13:34

Raonffa je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
Znaš šta, protegnula se ta priča oko Olimpika i Metalegea, odnosno oko prodaje utakmice, i sad sumnjam da će sebi Široki dopustiti da ih Vitez uzme na Pecari u žiži tih priča oko namještanja u kojima se spominje i Široki.

To bi bio veoma glup potez i zato mislim da će danas sve biti fer i pošteno, a u takvim okolnostima mislim da Vitez nema šanse da uzme više od jednog boda rezervnoj ekipi Širokobriježana, iako ja opet očekujem pobjedu domaćina.
Moguce jbg, ja samo iskoristio kvotu

Ras
Kontakt:

Post Postao/la Ras » 12 maj 2017, 13:35

tuzlak1987 je napisao/la:Ljudi se smijali Vugdalicu kada je bio za onu trokruznu i govorio da ce u ovoj za prvaka i za opstanak svake godine biti nekih namjestanja, a ispasti ce da je upravu bio..
Bolje je ovako, barem imaš tri kluba koji liče na nešto, naredne godine tu je i Široki u Ligi za prvaka!A borba za opstanak je također neizvjezna, Čelik obara neke svoje lične rekorde bez poraza i primljenog gola!
Prvenstvo Republike BiH (1): 1946!
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972!
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013!
Kup (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012!
Superkup (3): 1998, 2000, 2001!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 maj 2017, 13:36

Svako ko je bio za trokružni sistem je grobar fudbala.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 12 maj 2017, 13:40

Ras je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Ljudi se smijali Vugdalicu kada je bio za onu trokruznu i govorio da ce u ovoj za prvaka i za opstanak svake godine biti nekih namjestanja, a ispasti ce da je upravu bio..
Bolje je ovako, barem imaš tri kluba koji liče na nešto, naredne godine tu je i Široki u Ligi za prvaka!A borba za opstanak je također neizvjezna, Čelik obara neke svoje lične rekorde bez poraza i primljenog gola!
Rekord nam je 13 utakmica bez poraza. Sada smo na 11, igramo sa Metalcima i Olimpikom kući, gostujemo Širokom. Nadamo se obaranju :mrgreen:

Meni je mnogo bolja ova varijanta nego trokružno. Ovi za opstanak se kolju sa sobom, a oni za šampiona sa sobom!
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 12 maj 2017, 13:52

MortemHz je napisao/la: Moguce jbg, ja samo iskoristio kvotu
I ja sam 1, veća na Široki jbt :urnebes:

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 12 maj 2017, 13:52

Kakav trokruzni sistem. Ovaj sistem je meni bolji od cetverokruznog s deset klubova, a da ne pricamo o trokruznom s 12. Siroki tankira, logicno, i svi su protiv toga. Mislite da to ne bi mogli raditi u trokruznom sistemu? Kako je to onda radio Radnik prosle sezone?

Treba jednostavno shvatiti da pred kraj sezone oni koji ne mogu u Europu i koji ne mogu ispasti igraju ispod svojih mogucnosti, jer im jednostavno vise ne treba. Mozda ce zapeti protiv nekoga, ali je to njihovo pravo. Pa da je Celik na poziciji Sirokog isto bi radili, isto bi radila i Mladost, Zeljo, Sarajevo, Zrinjski, svi. To je taktika. Njihova racunica je jasna. Opstanak je siguran, Europe kroz ligu nema, ubaciti djecu da igraju nebitne ligaske utakmice i s odmornim prvim timom uzeti kup. Nisu ni prvi, a ni posljednji koji to rade. To su dva razlicita takmicenje i kad netko moze namjerno poslati rezerve u kupu i fokusirati se na ligu onda netko moze i namjerno slati rezerve da igraju ligu i fokusirati se na kup.

Sta bi Siroki trebao izvesti najjaci sastav i igrati na 120% svojih mogucnosti utakmice koje mu ne znace nista i na taj nacin ispustiti trofej? Koga vi je*ete? Svi bi ucinili ono sto cini Siroki i sto je cinio Radnik prosle sezone. To sto nekome to ne odgovara, to je problem tog kluba, a ne Sirokog. Mogao je i Olimpic ili bilo tko drugi obezbjediti opstanak 15 kola prije kraja i sve karte baciti na kup. Najbitnije je s*ati kad tebi ne pase, a isto bi postupio.

Ras
Kontakt:

Post Postao/la Ras » 12 maj 2017, 13:52

Marsal je napisao/la:
Ras je napisao/la:
Rekord nam je 13 utakmica bez poraza. Sada smo na 11, igramo sa Metalcima i Olimpikom kući, gostujemo Širokom. Nadamo se obaranju :mrgreen:

Meni je mnogo bolja ova varijanta nego trokružno. Ovi za opstanak se kolju sa sobom, a oni za šampiona sa sobom!
A koliko ste bez primljenog gola?Jeste li ikako ovog proljeća gol primili?
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 maj 2017, 13:53

Raonffa je napisao/la:
MortemHz je napisao/la: Moguce jbg, ja samo iskoristio kvotu
I ja sam 1, veća na Široki jbt :urnebes:
Pala je kvota malo, sad sam vidio :urnebes:

Ras
Kontakt:

Post Postao/la Ras » 12 maj 2017, 13:55

Signore je napisao/la:Kakav trokruzni sistem. Ovaj sistem je meni bolji od cetverokruznog s deset klubova, a da ne pricamo o trokruznom s 12. Siroki tankira, logicno, i svi su protiv toga. Mislite da to ne bi mogli raditi u trokruznom sistemu? Kako je to onda radio Radnik prosle sezone?

Treba jednostavno shvatiti da pred kraj sezone oni koji ne mogu u Europu i koji ne mogu ispasti igraju ispod svojih mogucnosti, jer im jednostavno vise ne treba. Mozda ce zapeti protiv nekoga, ali je to njihovo pravo. Pa da je Celik na poziciji Sirokog isto bi radili, isto bi radila i Mladost, Zeljo, Sarajevo, Zrinjski, svi. To je taktika. Njihova racunica je jasna. Opstanak je siguran, Europe kroz ligu nema, ubaciti djecu da igraju nebitne ligaske utakmice i s odmornim prvim timom uzeti kup. Nisu ni prvi, a ni posljednji koji to rade. To su dva razlicita takmicenje i kad netko moze namjerno poslati rezerve u kupu i fokusirati se na ligu onda netko moze i namjerno slati rezerve da igraju ligu i fokusirati se na kup.

Sta bi Siroki trebao izvesti najjaci sastav i igrati na 120% svojih mogucnosti utakmice koje mu ne znace nista i na taj nacin ispustiti trofej? Koga vi je*ete? Svi bi ucinili ono sto cini Siroki i sto je cinio Radnik prosle sezone. To sto nekome to ne odgovara, to je problem tog kluba, a ne Sirokog. Mogao je i Olimpic ili bilo tko drugi obezbjediti opstanak 15 kola prije kraja i sve karte baciti na kup. Najbitnije je s*ati kad tebi ne pase, a isto bi postupio.
Normalno da ne trebaju, ja da sam trener, izveo bih kadete danas!Široki radi kao 80 posto NBA timova, namjerno gube za bolje draft pozicije, samo što kod nas nema drafta :mrgreen:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 12 maj 2017, 13:59

Signore je napisao/la:Kakav trokruzni sistem. Ovaj sistem je meni bolji od cetverokruznog s deset klubova, a da ne pricamo o trokruznom s 12. Siroki tankira, logicno, i svi su protiv toga. Mislite da to ne bi mogli raditi u trokruznom sistemu? Kako je to onda radio Radnik prosle sezone?

slika

Da se ne lazemo ne bi oni nikada bili u toj situaciji da im se preko saveza nije svirao penal van 16 metara. ;)

Ako moze naredne sezone da se nas pogura ka finalu kupa, a ostali neka se ljute. (opravdano). A mi da u toj ligi za opstanak jos i prodamo koju utakmicu.
U Tuzli svirali penal Slobodi da zamazu ljudima oci u PL jer je Siroki vec bio isplanirao da ga poguraju ka kupu, a onda se u Sirokom u kupu samo cekalo da neko upadne.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 12 maj 2017, 14:00, ukupno mijenjano 1 put.

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 12 maj 2017, 13:59

Široki šampion!!
KUP-a :D
NK Široki Brijeg

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 maj 2017, 14:06

Utakmica između Metalleghea i Olimpica nije registrirana, a danas se donosi odluka o pokretanju istrage u slučaju "Cener".

Takmičarska komisija Nogometnog saveza BiH nije registrirala utakmicu 7. kola Lige za opstanak između NK Metalleghe i FK Olimpic koja je završena remijem, 1:1.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 maj 2017, 14:08

Idealne ekipe na kojima će se slomiti kola i koje će platiti za sve što se dešavalo u prošlosti.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

FaustinoAsprilla
Kontakt:

Post Postao/la FaustinoAsprilla » 12 maj 2017, 14:15

tuzlak1987 je napisao/la: slika

Da se ne lazemo ne bi oni nikada bili u toj situaciji da im se preko saveza nije svirao penal van 16 metara. ;)

Ako moze naredne sezone da se nas pogura ka finalu kupa, a ostali neka se ljute. (opravdano). A mi da u toj ligi za opstanak jos i prodamo koju utakmicu.
U Tuzli svirali penal Slobodi da zamazu ljudima oci u PL jer je Siroki vec bio isplanirao da ga poguraju ka kupu, a onda se u Sirokom u kupu samo cekalo da neko upadne.
po ovoj slici igrac slobode je ispruzio nogu na crti ? crta je 'unutra' .

mada , i da ste prosli sve do finala znas i sam da ne bi osvojili . :lol: samo ste spaseni sekirancije bezveze

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 12 maj 2017, 14:17

tuzlak1987 je napisao/la:
slika

Momak, imaš li ti nekih saznanja koje mi nemamo, slobodno izađi snjima, kao Bandović ??

Drugo, u dvomeču protiv Slobode, ovo sam 100 puta rekao, i to se vrlo lako može potvrditi ako pogleda, pogotovo uzvrat, gdje vi niste izlazili sa polovice, znači, najgori gost u sezoni kojeg smo imali, ubjedljivo. Apsolutno nikakve ambicije prema naprijed niste imali, samo nabiji što dalje i nadali se bit će dosta 1:0 iz prvog susreta. Nakraju krajeva mi smo dali u toj utakmici ne jedan, nega dva gola, jel to znači da bi vi na penale prošli 100% da je završilo 1:0? pfft

"U Tuzli svirali penal Slobodi da zamazu ljudima oci u PL jer je Siroki vec bio isplanirao da ga poguraju ka kupu, a onda se u Sirokom u kupu samo cekalo da neko upadne."

Ovaj boldirani dio, neznam šta da kažem. Evo hipotetski, da su nas u Kupu pustili, protiv 3 najjače ekipe u prvenstvu, znači Sloboda, Zrinjski, Željezničar, i sada finale, koje još nije gotovo protiv Sarajeva, e brate nek se sve goni u 3pm. Al hvala Bogu ko ima imalo mozga, ko je gledao te utakmice može vidjet da smo sve utakmice zasluženo dobili, prije svega IGROM, promjenom taktike sa 3 nazad, i naravno koristili situaciju gdje možemo odmarat igrače kroz prvenstvo.

Imamo u srijedu 17.05. uzvrat protiv Sarajeva, ako podignemo pehar, budi siguran da će to biti najzasluženije osvajanje Kupa-a BiH dosada! Znači nitko nas nije zaobišao, sve smo dobili na zelenom terenu!

Pozdrav za Tuzlake!
NK Široki Brijeg

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.