dje si ovo procitao? ako je istina, svaka cast savezu...MortemHz je napisao/la:Utakmica između Metalleghea i Olimpica nije registrirana, a danas se donosi odluka o pokretanju istrage u slučaju "Cener".
Takmičarska komisija Nogometnog saveza BiH nije registrirala utakmicu 7. kola Lige za opstanak između NK Metalleghe i FK Olimpic koja je završena remijem, 1:1.
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
45515
- Marsal
- Kontakt:
Naravno.Ras je napisao/la:
A koliko ste bez primljenog gola?Jeste li ikako ovog proljeća gol primili?
Regularni dio:
Čelik - Zrinjski 1:1
Vitez - Čelik 0:0
Krupa - Čelik 0:0
Čelik - Mladost 2:2
LZO:
Mladost - Čelik 3:3
Čelik - Vitez 1:0
Metalleghe - Čelik 0:0
Olimpic - Čelik 0:1
Čelik - Široki 1:0
Čelik - Mladost 1:0
Vitez - Čelik 0:2
Dakle zadnji pogodak(pogoci Primljeni u 1. kolu Lige za opstanak.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ovo ce biti jedno od najnezasluzenijih osvajanja ikada, pored onog Radnikovog od prosle godine kada je Radnik protiv bas vas poguran na nacin na koji ste vi pogurani protiv Slobode.Evolve je napisao/la: Momak, imaš li ti nekih saznanja koje mi nemamo, slobodno izađi snjima, kao Bandović ??
Drugo, u dvomeču protiv Slobode, ovo sam 100 puta rekao, i to se vrlo lako može potvrditi ako pogleda, pogotovo uzvrat, gdje vi niste izlazili sa polovice, znači, najgori gost u sezoni kojeg smo imali, ubjedljivo. Apsolutno nikakve ambicije prema naprijed niste imali, samo nabiji što dalje i nadali se bit će dosta 1:0 iz prvog susreta. Nakraju krajeva mi smo dali u toj utakmici ne jedan, nega dva gola, jel to znači da bi vi na penale prošli 100% da je završilo 1:0? pfft
"U Tuzli svirali penal Slobodi da zamazu ljudima oci u PL jer je Siroki vec bio isplanirao da ga poguraju ka kupu, a onda se u Sirokom u kupu samo cekalo da neko upadne."
Ovaj boldirani dio, neznam šta da kažem. Evo hipotetski, da su nas u Kupu pustili, protiv 3 najjače ekipe u prvenstvu, znači Sloboda, Zrinjski, Željezničar, i sada finale, koje još nije gotovo protiv Sarajeva, e brate nek se sve goni u 3pm. Al hvala Bogu ko ima imalo mozga, ko je gledao te utakmice može vidjet da smo sve utakmice zasluženo dobili, prije svega IGROM, promjenom taktike sa 3 nazad, i naravno koristili situaciju gdje možemo odmarat igrače kroz prvenstvo.
Imamo u srijedu 17.05. uzvrat protiv Sarajeva, ako podignemo pehar, budi siguran da će to biti najzasluženije osvajanje Kupa-a BiH dosada! Znači nitko nas nije zaobišao, sve smo dobili na zelenom terenu!
Pozdrav za Tuzlake!
Nakon onog smijesnog penala drugi gol je sam dosao, jer je ekipa psihicki pala. Da nije bilo penala zavrsilo bi se 0:0 jer do penala Siroki nije nista uradio.
Dokaz da je vasa uprava isla samo na kup i na nista drugo su i 4 mlohave utakmice na proljece gdje ste mogli izboriti ligu za prvaka ali jednostavno niste imali namjeru.
Onda dolaze Zrinjski i Zeljeznicar, dva smijesna duela gdje i jedni i drugi ne zele da idu na kup, pogotovo Zeljeznicar koji je da je igrao mogao lako izbaciti Sirokog ali su znali da na dva fronta ne smiju pa jednostavno ispali iz kupa.
U konacnici idede u Evropu nezasluzeno, po igri u ovoj sezoni niste zasluzili nikako ali eto. Napravili ste taktiku, a najbitnije od svega Hercegovci ste, sto zazelite u ovoj drzavi koju mrzite dobijete.
U konacnici i pored svih usluga koje ste dobili ste napravili i tesko sranje u ligi za opstanak gdje gubite od ekipa koje ne znaju napada sastaviti, a tamo kao pobjedjujete vrhunske ekipe u gostovanjima. Give me a break.
Kako to izgleda kada se gine po kupu koji nemas osiguran je pokazala Sloboda prosle godine, dobila je i Sarajevo i Zeljeznicara kojima je kup bio potreban za Evropu. Znalo se da im treba jer je Sloboda poebala situaciju i u ligi pa se nije moglo dogovoriti. Onda tamo proguraju Radnika koji ne igra citavo proljece odmornog preko Sirokog ali eto. Ko hoce da vjeruje u ovu farsu neka vjeruje.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 12 maj 2017, 14:28, ukupno mijenjano 2 puta.
Godi vam Liga za opstanakMarsal je napisao/la:Naravno.Ras je napisao/la:
A koliko ste bez primljenog gola?Jeste li ikako ovog proljeća gol primili?
Regularni dio:
Čelik - Zrinjski 1:1
Vitez - Čelik 0:0
Krupa - Čelik 0:0
Čelik - Mladost 2:2
LZO:
Mladost - Čelik 3:3
Čelik - Vitez 1:0
Metalleghe - Čelik 0:0
Olimpic - Čelik 0:1
Čelik - Široki 1:0
Čelik - Mladost 1:0
Vitez - Čelik 0:2
Dakle zadnji pogodak(pogoci Primljeni u 1. kolu Lige za opstanak.
Prvenstvo Republike BiH (1): 1946!
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972!
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013!
Kup (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012!
Superkup (3): 1998, 2000, 2001!
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972!
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013!
Kup (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012!
Superkup (3): 1998, 2000, 2001!
Slazem se sa vecinom da bi trokruzni sistem bio promasaj. Tek tad bi bilo bas nerealno i raspored bi odredjivao dosta toga. Ja sam cak nekog misljenja da je trenutni sistem bolji od "cetverokruznog u ligi 10". Sto? Jednostavno, najbolji igraju izmedju sebe za titulu i Evropu dok ova slabija grupa razigrava za ispadanje. Znaci ko osvoji prvenstvo i pozicije za Evropu to su zasluzili a isto tako 2 ekipe koje ispadaju su realno najslabije jer su razigravali sa ekipama iste klase. U ligi 10 bi se moglo desit da pred kraj lider igra sa ovima sa dna lige itd itd...
Jedino sto mi se ne svidja je zimska stanka koja ostavlja samo 4 kola regularnog dijela da se odigraju na proljece ali opet ne moze drugacije nikako.
Sto se tice Sirokog i ove sezone, da je kojim slucajem Vitez pobijedio koju utakmicu vise, sto je realno, k.itu bi i Siroki "tankiro". Borli bi se i oni za opstnak brato a normalno u prilog ide sto ganjaju i kup. Znaci da ne ganjaju kup isto ne bih imali izgovora.
Jedino sto mi se ne svidja je zimska stanka koja ostavlja samo 4 kola regularnog dijela da se odigraju na proljece ali opet ne moze drugacije nikako.
Sto se tice Sirokog i ove sezone, da je kojim slucajem Vitez pobijedio koju utakmicu vise, sto je realno, k.itu bi i Siroki "tankiro". Borli bi se i oni za opstnak brato a normalno u prilog ide sto ganjaju i kup. Znaci da ne ganjaju kup isto ne bih imali izgovora.
Zadnja izmjena: KenoRob, dana/u 12 maj 2017, 14:39, ukupno mijenjano 1 put.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Valjic je inace pametan momak, zna i on da je bolje odmoriti par kola za uslugu, a onda suditi Evropske utakmice ispred BIH. Ne gine momak za neke ideale..
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Kakvu bolan uslugu? Idi na temu Sarajeva pa procitaj sta ljudi pisu kako je pad izgledao sa tribina, kao najofirnija gluma. Druga je stvar sto je snimak s druge strane pokazao da je penal. Nesto sto se desava i u najjacim ligama svijeta skoro pa svako kolo. Moj je utisak, a posebno u drugom poluvremenu, da je sudjenje bilo poprilicno domacinsko. Dobar dio onih pola-pola prekrsaja je otisao u korist Sarajeva, a bilo je i cistih startova koji su svirani... Druga je stvar sto je u ovom trenutku bolja i odmornija ekipa od Sarajeva.tuzlak1987 je napisao/la:Valjic je inace pametan momak, zna i on da je bolje odmoriti par kola za uslugu, a onda suditi Evropske utakmice ispred BIH. Ne gine momak za neke ideale..
- Evolve
- Kontakt:
Čuj drugi gol sam došao,ko da smo dali 2 u 2 min u pmtuzlak1987 je napisao/la:Ovo ce biti jedno od najnezasluzenijih osvajanja ikada, pored onog Radnikovog od prosle godine kada je Radnik protiv bas vas poguran na nacin na koji ste vi pogurani protiv Slobode.Evolve je napisao/la: Momak, imaš li ti nekih saznanja koje mi nemamo, slobodno izađi snjima, kao Bandović ??
Drugo, u dvomeču protiv Slobode, ovo sam 100 puta rekao, i to se vrlo lako može potvrditi ako pogleda, pogotovo uzvrat, gdje vi niste izlazili sa polovice, znači, najgori gost u sezoni kojeg smo imali, ubjedljivo. Apsolutno nikakve ambicije prema naprijed niste imali, samo nabiji što dalje i nadali se bit će dosta 1:0 iz prvog susreta. Nakraju krajeva mi smo dali u toj utakmici ne jedan, nega dva gola, jel to znači da bi vi na penale prošli 100% da je završilo 1:0? pfft
"U Tuzli svirali penal Slobodi da zamazu ljudima oci u PL jer je Siroki vec bio isplanirao da ga poguraju ka kupu, a onda se u Sirokom u kupu samo cekalo da neko upadne."
Ovaj boldirani dio, neznam šta da kažem. Evo hipotetski, da su nas u Kupu pustili, protiv 3 najjače ekipe u prvenstvu, znači Sloboda, Zrinjski, Željezničar, i sada finale, koje još nije gotovo protiv Sarajeva, e brate nek se sve goni u 3pm. Al hvala Bogu ko ima imalo mozga, ko je gledao te utakmice može vidjet da smo sve utakmice zasluženo dobili, prije svega IGROM, promjenom taktike sa 3 nazad, i naravno koristili situaciju gdje možemo odmarat igrače kroz prvenstvo.
Imamo u srijedu 17.05. uzvrat protiv Sarajeva, ako podignemo pehar, budi siguran da će to biti najzasluženije osvajanje Kupa-a BiH dosada! Znači nitko nas nije zaobišao, sve smo dobili na zelenom terenu!
Pozdrav za Tuzlake!
Nakon onog smijesnog penala drugi gol je sam dosao, jer je ekipa psihicki pala. Da nije bilo penala zavrsilo bi se 0:0 jer do penala Siroki nije nista uradio.
Dokaz da je vasa uprava isla samo na kup i na nista drugo su i 4 mlohave utakmice na proljece gdje ste mogli izboriti ligu za prvaka ali jednostavno niste imali namjeru.
Onda dolaze Zrinjski i Zeljeznicar, dva smijesna duela gdje i jedni i drugi ne zele da idu na kup, pogotovo Zeljeznicar koji je da je igrao mogao lako izbaciti Sirokog ali su znali da na dva fronta ne smiju pa jednostavno ispali iz kupa.
U konacnici idede u Evropu nezasluzeno, po igri u ovoj sezoni niste zasluzili nikako ali eto. Napravili ste taktiku, a najbitnije od svega Hercegovci ste, sto zazelite u ovoj drzavi koju mrzite dobijete.
U konacnici i pored svih usluga koje ste dobili ste napravili i tesko sranje u ligi za opstanak gdje gubite od ekipa koje ne znaju napada sastaviti, a tamo kao pobjedjujete vrhunske ekipe u gostovanjima. Give me a break.
Kako to izgleda kada se gine po kupu koji nemas osiguran je pokazala Sloboda prosle godine, dobila je i Sarajevo i Zeljeznicara kojima je kup bio potreban za Evropu. Znalo se da im treba jer je Sloboda poebala situaciju i u ligi pa se nije moglo dogovoriti. Onda tamo proguraju Radnika koji ne igra citavo proljece odmornog preko Sirokog ali eto. Ko hoce da vjeruje u ovu farsu neka vjeruje.
"Dokaz da je vasa uprava isla samo na kup i na nista drugo su i 4 mlohave utakmice na proljece gdje ste mogli izboriti ligu za prvaka ali jednostavno niste imali namjeru. "
Pazi sad ovo, razvoj prvenstva PRIJE lige za ostanak:
1.kolo 24.07.16. NK Široki Brijeg - NK Vitez 1:1 - Prvo hebeno kolo, KUĆI neriješeno, jel ovo već Široki počeo spašavat Viteza ???
2.kolo 31.07.16. NK Široki Brijeg - FK Sloboda 2:2 - Nakon vodstva 2:0 na pol, završava 2:2, primamo dva goal u 3-4min odmah na početku, čak smo mogli i izgubit tu utakmicu
3.kolo - poraz od Želje u gostima
7. kolo - poraz od MDK 3:1 u gostima, isto nakon vodstva od 1:0 u 70min
9.kolo - poraz od Radnika u gostima nakon vodstva 1:0, poraz 2:1
11. kolo - poraz od Olimpika u gostima
pa ide poraz od Slobode u gostima 13.kolo, poraz u gostima od Krupe 17. kolo, i onda tebe je.beno iznenađuje poraz Metaleghe u GOSTIMA, 2:2 protiv Radnika KUĆI, poraz protiv Srajeva opet u gostima i kući kad je sve bilo gotovo neriješeno opet protiv Olimpika.
Široki je imao užasnu, najgoru sezonu što se tiče prvenstva odkad se takmiči, užasna sama igra na terenu. Ova 4 kola nakon pauze su nastavak torture od samog PRVOG kola prvenstva. Evo znači samo činjenice, ništa drugo, sad ti možeš sra.t koliko oćeš ovo ti je crno na bijelo. Široki je sve podredio Kupu, i samo nas to zanima. Tebi može to biti krivo, kao što jest, al zaboli me neka stvar. Tješi se ti pogurancima tim u svojoj glavi.
NK Široki Brijeg
- tuzlak1987
- Kontakt:
Pa kako ste dosli do finala kupa preko jacih ekipa onda ako ste imali tako losu sezonu?
Mogli ste u 4 kola proljeca obezbjediti ligu za prvaka kako ste htjeli i boriti se normalno za 4. mjesto koje moze dovesti u Evropu ali ste znali nesto sto drugi nisu
Krupa je uzela u te utakmice samo 2 boda, a vi igrali protiv Olimpika, Metalleghea i Radnika.
Znas i sam kako si se zalio kada je Radnik prosle sezone preko Bjelice otisao dalje, a sada pricas drugu pricu.
Mogli ste u 4 kola proljeca obezbjediti ligu za prvaka kako ste htjeli i boriti se normalno za 4. mjesto koje moze dovesti u Evropu ali ste znali nesto sto drugi nisu
Znas i sam kako si se zalio kada je Radnik prosle sezone preko Bjelice otisao dalje, a sada pricas drugu pricu.
Jest klinac, bila 2,60, ja uhvatio 1 na 3,10MortemHz je napisao/la:Pala je kvota malo, sad sam vidioRaonffa je napisao/la:I ja sam 1, veća na Široki jbtMortemHz je napisao/la: Moguce jbg, ja samo iskoristio kvotu
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Mislim na Vitez, ja ugrabio dok je bila 2.60 a sad je 2.10
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Kod mene 1,8 na Vitez 
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
HeraklitMracni
- Kontakt:
Keca na siroki , metall ce biti izbacen ...
- Evolve
- Kontakt:
Pa kako ste dosli do finala kupa preko jacih ekipa onda ako ste imali tako losu sezonu?tuzlak1987 je napisao/la:Pa kako ste dosli do finala kupa preko jacih ekipa onda ako ste imali tako losu sezonu?
Mogli ste u 4 kola proljeca obezbjediti ligu za prvaka kako ste htjeli i boriti se normalno za 4. mjesto koje moze dovesti u Evropu ali ste znali nesto sto drugi nisuKrupa je uzela u te utakmice samo 2 boda, a vi igrali protiv Olimpika, Metalleghea i Radnika.
Dva faktora, u biti 3, motiv, promjena taktike, i odmor igrača.
Kad kažem motiv, mislim kad su shvatili da je KUP jedina opcija da dodjemo do europe normalno da se tu išlo 120%, tu se uključio i grad i navijači sa nabrijavanjem atmosfere nakon što smo prošli u četvrtfinale protiv Zrinjskog, onda polufinale protiv Želje i sad finale.
Dalje, promjena taktike, ovo je jako bitno, kad smo prešli sa 3 nazad, gdje imamo 3 sporija igrača al kad stanu u liniju zgusnuti jako teško nam se prave šanse, a to nam je bila ogromna bolja u prošlosti jer smo bili jako skloni kiksanju zadnje linije, gdje bi praktički svaka lopta u prostor završavala u našoj mreži.
I treće, odmor igrača, gdje su mogli glavni igrači biti totalno fokusirani samo na KUP natjecanje, ne brinuti se kako će prvenstveno proć, dok ti protivnici igraju srijeda subota, i normalno da smo tu u prednosti.
Opet mi isto pišeš kao u prošlom postu a ja ti nabrojao naše utakmice PRIJE te zadnje 4, gdje čitavo prvenstvo igramo užasno.
Široki kao GOST prije razdvanja liga:
10. Široki Brijeg 11 2 1 8 5 : 15
11 utakmica 2 pobjede 1 neriješen 8 poraza , gol razlika 5:15
Ispod nas samo bili Čelik i Olimpik.
Da bi ta tvoja "teorija" držala vodu, života mi onda je netko trebao 20.07. doc, iz saveza, "Ej, odje.bite prvenstvo, vaš je KUP" . Mi nismo igrali loše zadnja 4 kola, igamo loše prvenstvo od prvog kola, PRVOG!
NK Široki Brijeg
- KingJamesMVP
- Kontakt:
Zašto bi izbacili Jajčane? Treba ostat ispred Olimpica i ako se izbaci JajceHeraklitMracni je napisao/la:Keca na siroki , metall ce biti izbacen ...
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
Aha, nismo se razumijeli ondaMortemHz je napisao/la:Mislim na Vitez, ja ugrabio dok je bila 2.60 a sad je 2.10
@Virtual
U tebe najmanja izgleda
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- KingJamesMVP
- Kontakt:
Sad se pojavile priče bit će 1. Svi sve znaju i kad završi pričat će kako su znali i da je upravo onako kao su oni rekli. Imate kladionicu i igrajte 1 ako znate, nemojte ovdje solit pamet
LeBron James
-
HeraklitMracni
- Kontakt:
Bit ce 1 na S iroki , Vitez opstaje a ispada Olimpic i Metall bit ce izbacen .
Jel ce biti 1 na Siroki, Vitez ostaje a ispada Olimpic, kao i Metalleghe koji ce biti izbacen ?
jel tako ?
jel tako ?
VI Prekršaji sa koruptivnim obilježjima
Član 72.
(Učešće u neregularnosti)
(1)Ako igrač, sportski radnik, službeno lice utakmice ili klub u svoje ime, ili u ime
i za korist treće strane, u direktnom kontaktu ili preko drugog nagovara, obećava ili
pruža poklone ili bilo koju drugu materijalnu i nematerijalnu korist, kako igrač ne bi igrao
prema svojim mogućnostima i znanju te da lažira jednu ili više utakmica na štetu svog
kluba a u korist trećeg, odnosno da igrač, sportski radnik ili službeno lice utakmice učini
bilo što protivno važećim propisima ili da ne čini ono što im propisi i društvene norme
nalažu, biće kažnjen:
a) igrač, zabranom igranja od šest mjeseci do dvije godine,
b) sportski radnik i službeno lice utakmice,zabranom vršenja funkcije od jedne
do dvije godine,
c) klub, oduzimanjem od šest do 18 bodova, odnosno od šest do 18 negativnih
bodova.
(2)Ako bilo ko bude nagovoren, prihvati poklon ili bilo koju materijalnu i
nematerijalnu korist i počini prekršaj iz st. 1. ovog člana ili na drugi način učestvuje u
neregularnosti, biće kažnjen po tačkama istog stava.
(3)Ako se prekršaj iz st. 1. i 2. ovog člana ponovi ili se okvalifikuje težim
prekršajem,biće kažnjen:
a) igrač, zabranom igranja od jedne do dvije godine dana ili isključenjem iz
nogometne/fudbalske organizacije
b) sportski radnik i službeno lice utakmice, zabranom vršenja funkcije od jedne
do dvije godine ili isključenjem iz nogometne/fudbalske organizacije
c) klub, vraćanjem u prvi niži stepen takmičenja i kaznom od šest do 18
negativnih bodova.
(4)Ako je igrač ili bilo koji sportski radnik, svjedok nagovaranja, obećanja,
davanja i primanja bilo kakve koristi u vezi sa neregularnostima u
nogometnom/fudbalskom sportu, a svoja saznanja o tome ne prijavi nadležnim
organima, biće kažnjen kao i da je sam počinio taj prekršaj.
(5)Uz kazne iz st. 1, 2 i 3. ovog člana, izreći će se i novčana kazna.
(6)Za pokušaj će biti kažnjen.
http://www.nfsbih.ba/nsbih_userfiles/fi ... %20kon.pdf
Član 72.
(Učešće u neregularnosti)
(1)Ako igrač, sportski radnik, službeno lice utakmice ili klub u svoje ime, ili u ime
i za korist treće strane, u direktnom kontaktu ili preko drugog nagovara, obećava ili
pruža poklone ili bilo koju drugu materijalnu i nematerijalnu korist, kako igrač ne bi igrao
prema svojim mogućnostima i znanju te da lažira jednu ili više utakmica na štetu svog
kluba a u korist trećeg, odnosno da igrač, sportski radnik ili službeno lice utakmice učini
bilo što protivno važećim propisima ili da ne čini ono što im propisi i društvene norme
nalažu, biće kažnjen:
a) igrač, zabranom igranja od šest mjeseci do dvije godine,
b) sportski radnik i službeno lice utakmice,zabranom vršenja funkcije od jedne
do dvije godine,
c) klub, oduzimanjem od šest do 18 bodova, odnosno od šest do 18 negativnih
bodova.
(2)Ako bilo ko bude nagovoren, prihvati poklon ili bilo koju materijalnu i
nematerijalnu korist i počini prekršaj iz st. 1. ovog člana ili na drugi način učestvuje u
neregularnosti, biće kažnjen po tačkama istog stava.
(3)Ako se prekršaj iz st. 1. i 2. ovog člana ponovi ili se okvalifikuje težim
prekršajem,biće kažnjen:
a) igrač, zabranom igranja od jedne do dvije godine dana ili isključenjem iz
nogometne/fudbalske organizacije
b) sportski radnik i službeno lice utakmice, zabranom vršenja funkcije od jedne
do dvije godine ili isključenjem iz nogometne/fudbalske organizacije
c) klub, vraćanjem u prvi niži stepen takmičenja i kaznom od šest do 18
negativnih bodova.
(4)Ako je igrač ili bilo koji sportski radnik, svjedok nagovaranja, obećanja,
davanja i primanja bilo kakve koristi u vezi sa neregularnostima u
nogometnom/fudbalskom sportu, a svoja saznanja o tome ne prijavi nadležnim
organima, biće kažnjen kao i da je sam počinio taj prekršaj.
(5)Uz kazne iz st. 1, 2 i 3. ovog člana, izreći će se i novčana kazna.
(6)Za pokušaj će biti kažnjen.
http://www.nfsbih.ba/nsbih_userfiles/fi ... %20kon.pdf
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.