Rutinska pobjeda kako se i ocekivalo,iako je trebalo ici ubjedljivije posebno prvi set al et nezz ni David sam kako je dosao do TB...
ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
- RafaGarros9
- Kontakt:
Re: ATP Tour
Kakvi potezi
Rutinska pobjeda kako se i ocekivalo,iako je trebalo ici ubjedljivije posebno prvi set al et nezz ni David sam kako je dosao do TB...
NEXT...

Re: RE: Re: ATP Tour
Vrlo mudro! Zivio govornik!arelinho je napisao/la:I tada da je dobio Murraya bila bi mu 14-a vezana pobjeda i nastavio bi niz.KingJamesMVP je napisao/la:Upravu si, kakav si ti lumen.arelinho je napisao/la: Sutra ako pobjedi biće 14. pobjeda u nizu, a ako izgubi onda se prekida niz.
Inače i lani u ovom dijelu sezone je Rafa imao 13.pobjeda u nizu i onda je izgubio u 1/2 finalu Madrida od Murraya
Sutra mu se i Novak sklanja. Dzaba cemo gledati i navijati.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!
Borna bi mozda bio i jedini koji bi mu se imao muda suprotstaviti!jopaa7 je napisao/la:Nakon Madrida LeBron zabija 30 poena u finalu konferencije uz moguci TD.arelinho je napisao/la: Sutra ako pobjedi biće 14. pobjeda u nizu, a ako izgubi onda se prekida niz.
Ajde sad jos da Borna dobije Dominica jer sam siguran da moze preko Cuevasa u finale. Dobio ga je u Miamiju 2:0 pa sto nebi i ovdje
Ma nemojte ga citirat i to je to,.nema lik veze o tenisu, njega treba shvatat ko zajebanciju i bit ce dobarNail for Real je napisao/la:Neka ga, svaki foruN treba ludu.samosarajvo je napisao/la:Ne krsi pravila, ali treba uvest neke moderatore za nonsense i nebuloze, odma bi ban dobio lik.
Dakle sutra Djodal konacno, bit ce ****, uslovi idu Novaku na ruku
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
-
samosarajvo
- Kontakt:
bodi123 je napisao/la:Ma nemojte ga citirat i to je to,.nema lik veze o tenisu, njega treba shvatat ko zajebanciju i bit ce dobarNail for Real je napisao/la:Neka ga, svaki foruN treba ludu.samosarajvo je napisao/la:Ne krsi pravila, ali treba uvest neke moderatore za nonsense i nebuloze, odma bi ban dobio lik.![]()
Dakle sutra Djodal konacno, bit ce ****, uslovi idu Novaku na ruku
Da je bilo ko drugi sem Djokovica u pitanju (npr Marej, Raonic isl) potajno bi navijao za tesku borbu ali da protivnik odigra mec zivota i pobjedi Rafu.
Idealno vrijeme za izgubit - polufinale.U finale kad se udje tu se vec mora ici na titulu, dosta je bilo poraza u finalima
Uradio bi to iz razloga sto mi nerealno zvuci da Nadal uveze toliko pobjeda, a da ga umor/nekih peh ili nesto ne sustignu upravo kad bude najpotrebnije npr na RG-u.Uvijek sam vjerovato u te zakone velikih brojeva i onu staru bošnjačku "red je da se nešto desi"
Mnogo drazi bi mi bilo da osvoji RIm npr.Nekako mi nerealno iskreno zvuci da Rafa udje na RG sa 3 mastersa i da osvoji i RG.To je uradio samo jednom u karijeri.
Ali posto je mec sa Novakom u pitanju, mora se igrati na 100% po cijenu svega, taj mec mu sa mentalne strane moze donjeti puno, previše.
Ja sam isto mišljenja da je nemoguće baš sve na zemlji osvojiti ali iskreno bih volio da me Rafa demantira i osvoji svih 5 titula (MC, Barca, Madrid, Rim i RG).
A onda turneju na travi Roger uključujući i Wimbledon pa da u zadnji dio sezone uđemo sa 2 najbolja igrača na prva 2 mjesta i pravom borbom za No. 1 poziciju
A onda turneju na travi Roger uključujući i Wimbledon pa da u zadnji dio sezone uđemo sa 2 najbolja igrača na prva 2 mjesta i pravom borbom za No. 1 poziciju
-
samosarajvo
- Kontakt:
Ma da, mada da bi zadovoljio svoj unutrasnji nemir ne bi bio nezadovoljan ni sa titulom u Madridu, a porazom u 1/2 ili 1/4 Rima (da poraz nije od Novaka)Galion je napisao/la:Ja sam isto mišljenja da je nemoguće baš sve na zemlji osvojiti ali iskreno bih volio da me Rafa demantira i osvoji svih 5 titula (MC, Barca, Madrid, Rim i RG).
Iako je Madrid najblizi RG-u, najslicniji po uvijetima, i najbolja priprema za Pariz ali haj, nema veze
-
VelaGooner
- Kontakt:
Može li se negdje na netu naći statistika koja se prikazuje na kraju setova, s winnerima, neprisiljenim greškama itd?
Znam brate, i ja sam vise volio da ga je Fabio pobjedio jos na pocetku turnira da se bezveze ne trosi pa onda leti na vrat na nos u Rim gdje je svakako prvi i najveci favorit da pomlati konkurenciju, ali sto kazes kad je vec dogurao do polufinala, i kad se sastaje s Novakom, mora se ici 100% pa kud puklo da puklo.samosarajvo je napisao/la: Da je bilo ko drugi sem Djokovica u pitanju (npr Marej, Raonic isl) potajno bi navijao za tesku borbu ali da protivnik odigra mec zivota i pobjedi Rafu.
Idealno vrijeme za izgubit - polufinale.U finale kad se udje tu se vec mora ici na titulu, dosta je bilo poraza u finalima![]()
Uradio bi to iz razloga sto mi nerealno zvuci da Nadal uveze toliko pobjeda, a da ga umor/nekih peh ili nesto ne sustignu upravo kad bude najpotrebnije npr na RG-u.Uvijek sam vjerovato u te zakone velikih brojeva i onu staru bošnjačku "red je da se nešto desi"![]()
Mnogo drazi bi mi bilo da osvoji RIm npr.Nekako mi nerealno iskreno zvuci da Rafa udje na RG sa 3 mastersa i da osvoji i RG.To je uradio samo jednom u karijeri.
Ali posto je mec sa Novakom u pitanju, mora se igrati na 100% po cijenu svega, taj mec mu sa mentalne strane moze donjeti puno, previše.
Nema Nadal s umorom veze, umor njega nece i ne moze stici, on u slucaju osvajanja Madrida leti prvim letom za Rim i odmah na trening, ludjak je to svoje vrste, njega jedino neki peh moze sustici, ali uzdat se u svevisnjeg da izdrzi jos ovih mjesec dana..
5 vezanih titula na sljaci zvuci strasno, kad malo razmislis nije to ni daleko, ali idemo mec po mec, turnir po turnir.. govorim sad @sminki da je nerealno sta je ovaj covjek u stanju odigrati, i iz kakvih se govana vaditi, pobjedjivati, i redovno mlatiti 12 punih godina ove jadnike u aprilu i maju, na covjeku se izmjenjalo hiljadi tenisera a Rafa vazda isti, izuzetak je Novak 2011. koji ga je uspio nadjacati u tih par mjeseci i zbog toga ima moj respekt do kraja karijere, ali koliko je to bilo tesko jasno pokazuju i odmah naredne 3 godine gdje je Rafa automatski vratio sebi primat od Novaka i ovaj puta on njega nadjacao, strasan je, samo boze zdravlja
Sutra ne znam sta ocekivati, ocekujem tezak i neizvjestan mec, iz razloga sto je Madrid turnir koji Novaku dosta, mnogo vise odgovara nego Nadalu, ali Rafa je nabildo samopuzdanje do neba, imas osjecaj da covjek u ovom trenutku ne moze izgubit mec, protivnike polomi, unisti brutalnim tempom, pravi test pred RG ce nam dati Rim i njihov eventualni mec, ovo sutra ce biti samo jedno jako zagrijavanje pred paklenih mjesec dana koji nam slijede.
I da, Rafa ako uzme RG i uz ova dva izvjesno dobra rezultata u Madridu i Rimu, samo je pitanje trenutka do kraja sezone kad ce sjesti na broj 1, mozda cak odmah nakon US Opena.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Jeste, samo što Rafa završava sezonu nakon RG.. To radi već 5 godina... Ustvari par je godina to samo bio izuzetakbodi123 je napisao/la:
I da, Rafa ako uzme RG i uz ova dva izvjesno dobra rezultata u Madridu i Rimu, samo je pitanje trenutka do kraja sezone kad ce sjesti na broj 1, mozda cak odmah nakon US Opena.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- KingJamesMVP
- Kontakt:
Rafa postao broj 1 na Raceu
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
Ova sezona je potpuno drugacija, jos od Australian Opena je najavio da se vratio i da mozemo ocekivati opet konstantno dobre rezultate, djeluje fit i potpuno spreman da do kraja sezone kopa po americkoj i azijskoj turneji za broj 1, eventualno zavrsetak godine kao broj 1 bi mu dosta toga znacio i za CV, tako da ne sumnjam da ce zagristi sad kad je vidio priliku, realno nema ko drugi, Roger je dobar ali ce manjak turnira po meni ga kostati neke ozbiljnije kandidature za No 1, Novak i Endi su predaleko vec sad, mnogo bodova zaostaju i tesko da ce to stici cak i ako barem jedan od njih proradiDANTES je napisao/la:Jeste, samo što Rafa završava sezonu nakon RG.. To radi već 5 godina... Ustvari par je godina to samo bio izuzetakbodi123 je napisao/la:
- RafaGarros9
- Kontakt:
Uf sutra definitivno klasik...Bez obzira na formu tu se uvijek ocekuje borba do zadnjeg poena,jest da je Rafa trenutno u boljoj formi ali naravno to su stari rivali kod kojih nema previse tajni toliko se dobro poznaju da u ovim godinama u ovoliko odigranih meceva ni podloga ni bilo sta ne igra pretjeranu ulogu,prosto je tako.Kad se nadju na suprotnim stranama prosto i jedan i drugi zaigraju mnogo bolje nego sto su igrali "jucer" pa tako da sutra ocekujem jedan dobar mec i borbu do posljednih granica...Rafa sutra ne mogu reci ulazi kao apsolutni favorit jer to se nikad ne moze reci u njihovim mecevima ali da ulazi kao dobar favorit to definitivno i upravo se obistinilo ono sto sam rekao prije pocetka turnira i prici o nekakvom tesko zdrijebu a to da ga jedino u ovom trenutku moze dobiti Novak a da je sve ostalo maciji kasalj,pa tako ce biti i u finalu ali prije toga daj da sredimo malog Novaka...
A ako pricamo o nekom porazu koji bi "dobro dosao" pred RG volio bi vise da to bude Rim bas zbog toga sto je taj turnir posljednji pred njegov najvazniji turnir sezone.Onda bi jednostavno bio budniji na tom GS,iako kad pogledam igru i rezultate upitam se da li moze biti budniji...
Al samo da ne dodje do ozljede neke i nekog sranja doce sve na svoje mjesto... 
A ako pricamo o nekom porazu koji bi "dobro dosao" pred RG volio bi vise da to bude Rim bas zbog toga sto je taj turnir posljednji pred njegov najvazniji turnir sezone.Onda bi jednostavno bio budniji na tom GS,iako kad pogledam igru i rezultate upitam se da li moze biti budniji...
- RafaGarros9
- Kontakt:
Ovoliko magije u jednom gemu nije odavno vidjeno,zato vrijedi pogledati jos jednom...
King of the clay
I da Novak uzme Nadala, izgubiće u finalu 
RafaGarros9 je napisao/la:
Ovoliko magije u jednom gemu nije odavno vidjeno,zato vrijedi pogledati jos jednom...![]()
King of the clay
ovakvog rafu na zemlji nemožeš dobiti! na nekom hardu bi pola ovih lopti završilo ko winner za protivnika, a ovdje rafa ne samo da to stigne nego i odigra passing shot iz snova
Gdja Coates je to utefterila i ne brini se ide svih 5 titula, grist ce Rafael njemu karakteristicno poslije finala sve zlatne trofeje. Zato sto to neko hoce od ovih cika!Galion je napisao/la:Ja sam isto mišljenja da je nemoguće baš sve na zemlji osvojiti ali iskreno bih volio da me Rafa demantira i osvoji svih 5 titula (MC, Barca, Madrid, Rim i RG).
A onda turneju na travi Roger uključujući i Wimbledon pa da u zadnji dio sezone uđemo sa 2 najbolja igrača na prva 2 mjesta i pravom borbom za No. 1 poziciju [emoji106]
Danas Djole ide (sklanja mu se) u 2 seta!
Effe, dogovorili smo se da nema kladionice i namjestenja na ovoj temi, nemoj da moram sankcije uvoditi, pametan si i fin decko 

50. mec najboljeg rivalstva ikada.
- KingJamesMVP
- Kontakt:
Ajmo Rafa po pobjedu protiv Novaka, prvu nakon finala RG 2014
LeBron James
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.