Ja mislim da ni Pjanicu protiv Grcke nisu priznali onaj slobodnjak, a ovdje je i ocitije da se lopta odbila od golmana. Po meni je ovo malo glupo, jer golman ne moze biti isto sto i ostali igraci, ali tako je kako je nazalost.Raonffa je napisao/la:Jel' službeno to da mu nisu priznali gol? Vidim da svugdje piše da je on strijelac.
A i realno gol jeste njegov, mislim da se ovakvi golovi priznaju igračima.
Riad Bajić
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Riad Bajić
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Ne znam kakva su tacno pravila u Turskoj ligi kad su u pitanju ovakve situacije, ali vjerovatno da mu nece priznati gol. Dzeki u Engleskoj nisu priznali a odbitak od stative do golmana je bio 30 cm, ovdje je bio vise od metra.Raonffa je napisao/la:Jel' službeno to da mu nisu priznali gol? Vidim da svugdje piše da je on strijelac.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin
Pjaniću je FIFA dodijelila gol protiv Grčke i vodi se kao njegov.kobe24 je napisao/la:Ja mislim da ni Pjanicu protiv Grcke nisu priznali onaj slobodnjak, a ovdje je i ocitije da se lopta odbila od golmana. Po meni je ovo malo glupo, jer golman ne moze biti isto sto i ostali igraci, ali tako je kako je nazalost.Raonffa je napisao/la:Jel' službeno to da mu nisu priznali gol? Vidim da svugdje piše da je on strijelac.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015
Tosun i Vagner su zabili po šest golova iz penala, Eto'o je dao tri, Gurler dva... Bajić ni jedan.

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ipak su mu priznali gol, što je i logično po meni, jer ondje golman nije ni znao gdje je lopta, udarac je bio čisto Bajićev i bilo bi baš glupo da se ono pripiše kao autogol.
Ako će već onakve golove, gdje lopta udari u sastav gola pa u golmana i onda uđe u gol, pripisivati golmanima onda komotno mogu svaki gol gdje golman barem malo dira loptu pripisati kao autogol, a takvih golova gdje golman malo okrzne loptu i ona opet uđe u gol ima na hiljade...
Ako će već onakve golove, gdje lopta udari u sastav gola pa u golmana i onda uđe u gol, pripisivati golmanima onda komotno mogu svaki gol gdje golman barem malo dira loptu pripisati kao autogol, a takvih golova gdje golman malo okrzne loptu i ona opet uđe u gol ima na hiljade...
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Ne slazem se s tobom i to su Englezi vrlo dobro definisali...sta da nije lopta dirala golmana da li bi usla u gol? - ne bi, stoga je i logicno da je autogol.Raonffa je napisao/la:Ipak su mu priznali gol, što je i logično po meni, jer ondje golman nije ni znao gdje je lopta, udarac je bio čisto Bajićev i bilo bi baš glupo da se ono pripiše kao autogol.
Druga je stvar sto Englezi u tancine vode racuna o svom sportu, a Turci i vecina drugih ne - zato Premiership i jeste tu gdje jeste.
Pravilo je da ako lopta ide u okvir gola i na tom putu zakaci golmana ili protivnickog igraca racuna se kao gol (i da nije dirala protivnickog igraca svakako bi bio gol).
Ako ne ide u okvir gola ali se od protivnickog igraca ili golmana odbije u gol, tada se racuna kao autogol (da nije dirala protivnickog igraca lopta bi otisla pored gola i ne bi zavrsila u mrezi).
...sto je i logicno naravno.
- QUARTERBACK
- Kontakt:
otkud znas da ne bi mozda dobila neki povratni fels pa zavrsila u goluhurem je napisao/la:Ne slazem se s tobom i to su Englezi vrlo dobro definisali...sta da nije lopta dirala golmana da li bi usla u gol? - ne bi, stoga je i logicno da je autogol.Raonffa je napisao/la:Ipak su mu priznali gol, što je i logično po meni, jer ondje golman nije ni znao gdje je lopta, udarac je bio čisto Bajićev i bilo bi baš glupo da se ono pripiše kao autogol.
Druga je stvar sto Englezi u tancine vode racuna o svom sportu, a Turci i vecina drugih ne - zato Premiership i jeste tu gdje jeste.
Pravilo je da ako lopta ide u okvir gola i na tom putu zakaci golmana ili protivnickog igraca racuna se kao gol (i da nije dirala protivnickog igraca svakako bi bio gol).
Ako ne ide u okvir gola ali se od protivnickog igraca ili golmana odbije u gol, tada se racuna kao autogol (da nije dirala protivnickog igraca lopta bi otisla pored gola i ne bi zavrsila u mrezi).

Ma ima to logike ne kažem ja, nego mi bezveze pripisati golmanu autogol kada lik nije haman ni svjestan da ga je lopta pogodila, pravilo je pravilo i treba ga poštovati al' da ponekad može biti poglupo, možehurem je napisao/la:Ne slazem se s tobom i to su Englezi vrlo dobro definisali...sta da nije lopta dirala golmana da li bi usla u gol? - ne bi, stoga je i logicno da je autogol.Raonffa je napisao/la:Ipak su mu priznali gol, što je i logično po meni, jer ondje golman nije ni znao gdje je lopta, udarac je bio čisto Bajićev i bilo bi baš glupo da se ono pripiše kao autogol.

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Ma dobro, razumijemo se 
Meni je vise, po pitanju napadaca, krivo kada govorimo o ovim penalima, a u vezi s ovim sto je @virtual gore naveo...
Rijad je daleko bolji strijelac od ove dvojice ako iskljucis penale...i meni je to uvijek bivalo nefer u borbi za najboljeg strijelca, sjetim se samo Grafitea koji je ponio tu titulu ispred Edina i to zahvaljujuci samo 11-ercima, ako se dobro sjecam sutao ih je 8 ili 12...
Ispade da je Perotti recimo u top 3 strijelaca Rome jer je dao 8 golova, svih 8 s penala...a vrlo cesto igraci nemaju nikakvog doprinosa kod izborenog 11-erca.
Ali sta se moze, pravilo je takvo i to je to.
Naravno, neko ce reci valja znati i opucati penal.
Moja poenta je da mi je zao napadaca koji zbog gola ili dva izgubi titulu najboljeg strijelca a ovaj ispred njega trecinu golova dao s bijele tacke.
Meselen, Messi dao 34 gola (10 s penala) a Suarez 33 (ni1 s penala).
Pravi napadac i rasni strijelac je onaj koji zabija iz igre.

Meni je vise, po pitanju napadaca, krivo kada govorimo o ovim penalima, a u vezi s ovim sto je @virtual gore naveo...
Rijad je daleko bolji strijelac od ove dvojice ako iskljucis penale...i meni je to uvijek bivalo nefer u borbi za najboljeg strijelca, sjetim se samo Grafitea koji je ponio tu titulu ispred Edina i to zahvaljujuci samo 11-ercima, ako se dobro sjecam sutao ih je 8 ili 12...
Ispade da je Perotti recimo u top 3 strijelaca Rome jer je dao 8 golova, svih 8 s penala...a vrlo cesto igraci nemaju nikakvog doprinosa kod izborenog 11-erca.
Ali sta se moze, pravilo je takvo i to je to.
Naravno, neko ce reci valja znati i opucati penal.
Moja poenta je da mi je zao napadaca koji zbog gola ili dva izgubi titulu najboljeg strijelca a ovaj ispred njega trecinu golova dao s bijele tacke.
Meselen, Messi dao 34 gola (10 s penala) a Suarez 33 (ni1 s penala).
Pravi napadac i rasni strijelac je onaj koji zabija iz igre.
Bajazit iz penala , 1-0.
Samo trpajjjj
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
-
- Kontakt:
De stani malo Rijade, nije fer 

A ljudi moji...
Još trpajjjj
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Aferim momak! Svaka cast. Doduse Zeljovci nikad nisu sumnjali u njegove kvalitete!
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Nemoj toliko Riki..
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Nema stajanja Baja, samo naprijed! 

Trenutno korisnika/ca: Goalgetter i 23 gosta.