Ne znam koliko je realno, ali znam da je ista situacija bila dva puta s dva razlicita prevoznika.Ras je napisao/la:Ma ne kažem da laže, samo auto-prevoznik debelo uzima lovu, nije realno da za milju odeš u Goražde!skripar96 je napisao/la:Nije laz, znam da je kod nas autobus 600 KM dnevno, a vjerovatno i gorivo placas, tako da opet izadje dosta skupo. Nije bitna relacija, cijena je fiksnaRas je napisao/la:Ma kradu pare, čuj milja do GoraždaPa možeš na more za te pare, deset dana biti k'o hadžija, jebote kvadrat stana platiš da odeš do madafaking Goražda
Ja sam evo sad malo progooglao i nasao sljedece. Fenixdtours iz Hrvatske ima otvorenu ponudu na svojoj web stranici. Veliki bus 55-59 mjesta kosta 2.850 kuna dnevno ako ces na relaciju do 300km, a to je nesto malo iznad 700KM. Nama do Gorazda i nazad ima oko 400km, a 9,50kn je cijena po kilometru na relaciju dalju od 300km sto dodje 3.800 kuna, znaci nekih 950KM. U te cijene nije ukljucen PDV, znaci 950KM + PDV samo za bus.
Stoji napomena da organizator placa cestarinu i smjestaj sofera ako se ide na nocenje. I cijena je bazirana po cijeni goriva od 8kn za litar dizela, a kod nas je taman tolika cijena. U Hrvatskoj je onda jos skuplje od tih 1.000KM za 400km.