FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

nukleusmember
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la nukleusmember » 13 maj 2017, 22:02

dajem svih 5 kupova za jednu titulu,potpisaću to krvlju

VVVBK

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 13 maj 2017, 22:06

Cuj nije kup bitan :facepalm: real i barca su znali spasavati sezonu osvajanjem kupa a nama kao titula - dupla cilj a u posljednji 20 godina imamo 6 trofeja . naravno sve uraditi da pokusamo kup uzeti .

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 13 maj 2017, 22:09

Ma I listica je **** od ekipe.Oni ce biti pod vecim pritiskom zbog Evrope.Mi samo dole mozemo dobiti,nemamo sta izgubiti.Jedan gol sve mijenja.Uz posteno sudjenje,itekako imamo sanse.
Zadnja izmjena: amypitar, dana/u 13 maj 2017, 22:17, ukupno mijenjano 1 put.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 13 maj 2017, 22:14

Igra li Dulja u srijedu,hoce li biti spreman.
Zadnja izmjena: amypitar, dana/u 13 maj 2017, 22:16, ukupno mijenjano 1 put.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 13 maj 2017, 22:15

joker90 je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:Ne zivi se ni od kupa, fkt ne znam sta vidite u tom kupu, kup donosi Evropu, a mi smo Evropu osigurali kroz ligu, eto neko pamti osvajace kupa de mi jos to recite, pa **** Olimpic ima kup, nemojte ba bit smijesni, sezona nam je krah kako god zavrsilo, meni kup nece bit nikakva utjeha
Trofej, brate! Trofej! Imamo ih ukupno 10! Kad ih imaš kao Crvena Zvezda pun qrac, onda ti može kup biti nebitan. Nama je itekako bitan, mogli smo imati rekordnih 6 kupova BiH! Sad imamo belegiju! :opaopa:

@Chlan, jesam gledao, evo već slavim što smo ispali jer sam dušmanin i jer mi se može!
Ne kontam kako ljudi ovo vise ne shvataju..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

FKS1946
Kontakt:

Post Postao/la FKS1946 » 13 maj 2017, 22:16

Sto ne mogu ovih komentara tipa dovesti Husrefa ili nekoga opasnog da krv propisaju, pa bolan ova bagra se ne boji nikoga.Obraza nema guzici se ne boj stas ti njemu
M.Delac 2

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 13 maj 2017, 22:20

Zasto onda nisu izasli u javnost fino i rekli da nam je kup prioritet, bataliti ligu i fokusirati se na jedno takmicenje i osvojiti ga, svi smo znali da necemo imati snage ni fizike da guramo sa 12 igraca u rotaciji oba fronta do kraja. Ovako smo mi svi zajedno s Calom furali pricu dupla ovo ono huha i sad cemo ostati bez iceg, daj boze da grijesim

Doveo se debeli Said koji platu trosi na kolace u Metropolisu, Hrustem nam uzima kapitensku traku, citavo proljece ti starta napadac koji ne bi startao u drugoj federalnoj, lijevog beka ti igra lik koji je operisan od fudbala, menadzeri nam kroje postave i prave hajke izmedju 2 igraca koji dijele konkurenciju na istoj poziciji

Dotaklo smo dno dna, nema dalje, ne mogu vise biti zadovoljan ni scim, **** ga halalite mi. Dok ne vidim neki napredak i bilo kakav planski rad prostora za optimizam nece biti.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 13 maj 2017, 22:22

joker90 je napisao/la:Kako mene boli činjenica da smo za pare date na debelog gmaza mogli imati igrača kao Cvijanović!! :puke:
Nije u pitanju samo Said vec i Cetkovic te Balic. Zestoka fula, da smo umjesto njih doveli prava pojacanja, dupla bi bila puno puno blize.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 13 maj 2017, 22:25

Sabinho je napisao/la:
joker90 je napisao/la:Kako mene boli činjenica da smo za pare date na debelog gmaza mogli imati igrača kao Cvijanović!! :puke:
Nije u pitanju samo Said vec i Cetkovic te Balic. Zestoka fula, da smo umjesto njih doveli prava pojacanja, dupla bi bila puno puno blize.
To i dobijes kad ti je pojacanje covjek koji igra u Albaniji i Crnoj Gori.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 13 maj 2017, 22:26

Sabinho je napisao/la:
Tačno! Obojica fine pare dobili, učinak i doprinos igri minimalan! Naravno, niko opet neće odgovarati za prelazni rok iz snova. MEHMEDE, MOLIM TE STAVI MALOG HADŽIĆA NA DERBIJU!
Bahati, bahati Željkan!
1946

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 13 maj 2017, 22:29

bodi123 je napisao/la:Zasto onda nisu izasli u javnost fino i rekli da nam je kup prioritet, bataliti ligu i fokusirati se na jedno takmicenje i osvojiti ga, svi smo znali da necemo imati snage ni fizike da guramo sa 12 igraca u rotaciji oba fronta do kraja. Ovako smo mi svi zajedno s Calom furali pricu dupla ovo ono huha i sad cemo ostati bez iceg, daj boze da grijesim

Doveo se debeli Said koji platu trosi na kolace u Metropolisu, Hrustem nam uzima kapitensku traku, citavo proljece ti starta napadac koji ne bi startao u drugoj federalnoj, lijevog beka ti igra lik koji je operisan od fudbala, menadzeri nam kroje postave i prave hajke izmedju 2 igraca koji dijele konkurenciju na istoj poziciji

Dotaklo smo dno dna, nema dalje, ne mogu vise biti zadovoljan ni scim, **** ga halalite mi. Dok ne vidim neki napredak i bilo kakav planski rad prostora za optimizam nece biti.
To se znalo na polusezoni kad vecinski vlasnik nije htio da dovede pojacanja i cilj ove godine je izlazak u evropu . ovim momcima i treneru nema se sta puno reci jednostavno nedostaju 3 kvalitetna igraca . podrska se daje radi borbe i kluba a svi znamo da je problem vecinski vlasnik koji nema dovoljna ambicija .

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 13 maj 2017, 22:35

Sta kaze Saric nema veze skupicemo se nije kraj svijeta,porazi su sastavni dio haha jel moguce ovo

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 13 maj 2017, 22:42

zlo87 je napisao/la:
PitarBordo je napisao/la:
zlo87 je napisao/la:Pisa vam u usta vi bi odredjivali ko ce biti na klupi kreteni mali iskompleksirani
Ovo meni nešto? Hvala na komplimentima, pravo smo kolegijalni ovdje. Ne kontam kako se nekoga može vrijeđati reda radi.
Nisam vidio ko je napisao, tako da ne znam je li tebi ili nije. Halali, ovo je u afektu. Manite se takvih komentara, gledate svaku sitnicu da mu nadjete. Do prije par mjeseci bila nam je Evropa upitna i niko nije vjerovao u ovu ekipu, Ova ekipa je ogranicena i svaka sudijska greska ce na nju uticati. Tu Janjos nije kriv, pricate sto izvodi Radovca ubacuje Rustemovica, Radovac nije odigrao utakmicu par mjeseci i sasvim je normalno da ne moze izdrzati 90 minuta. Okomili ste se na pogresnog, dok vam se Elvir smjeska iz loze.
Kome se ba Elvir smjeska vama sa sjevera il nama? Eto nek si nam rekao da su dvije struje Elvir i ova druga struja to znamo vec,sto ga ne ne otjerate,prebijete jer je to u planu bilo? Dobro Cala je vrhunski takticar koji ne moze meca na Kosevu da dobije,a sta ljudi misle o igri derbi ce sve pokazat

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 13 maj 2017, 22:44

U slucaju da ne uzmemo kup, i ogranicimo na 5% kone, ovo bi mogao biti jedan od najgorih derbija ikad sto se tice posjecenosti
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 13 maj 2017, 22:46

OOOOO meni jeee najboljee hahahah, šta vam je ljudi što ste kaharli? Šta je brat govorio na početku sezone?????? Ovo je za nas uspjeh, s obzirom sa kakvom smo ekipom igrali HAHAHAHAHAHA ja slavim evropu a Vi kako hoćete ;)
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 13 maj 2017, 22:47

bodi123 je napisao/la:U slucaju da ne uzmemo kup, i ogranicimo na 5% kone, ovo bi mogao biti jedan od najgorih derbija ikad sto se tice posjecenosti
Ko ce ba uzet kup? Ove zene na terenu,rodjeni gubitnici,koji u ligi za prvaka dobiju samo jednu jedinu tekmu na Kosevu jel o njima pricamo? Jel pricamo o onim bogaljima koji su nam prizili u ligi za prvaka kad se borimo za titulu najgore igre u historiji,mucenje 90 minuta,patnju za oci itd? U trenutku kad se borimo za dvije titule mi kazemo cilj je evropa pa to mozemo samo mi niko vise

Inspiracija
Kontakt:

Post Postao/la Inspiracija » 13 maj 2017, 23:08

Poslije ovih poraza nama je kup daleko...Na derbiju ce bit max 5000 ukoliko konama damo 5%...Cali hvala za sve ovo sto je za nas uradio ali nek ide dok je vrijeme...Ja sam bio jedan od onih koji se nadao duploj ali dobro sam se zajebao...Ko ga J**+ navikli smo na ovo idemo dalje na ljeto ako se nesto ne promjeni otjerat i Makedonca,Ubuljubasicku,Ihtijarevica i ove kineze u q...Mislim da smo ovim **** od igraca dali punu podrsku a oni se pisaju po nama...Mene Kosevo na derbiju nece vidjet jer smo fakat dotakli dno dna...Malo pametnij ljudi sa ovim uslovima koje imaju bi cuda napravili i samo isli dalje...Ja kad sam rekao da se Dino ne treba tjerat raja mi je ebala mater...Eto sta nam uradi tribina na kojoj je 500 ljudi po tekmi...

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 13 maj 2017, 23:20

Eh da i ja doprinesem jednim dužim komentarom gdje ću se svega dotaknuti.

Prije svega da dam koju riječ o večerašnjoj utakmici. Nakon onakve igre i poraza protiv Širokog, očekivao sam poraz protiv Zrinjskog večeras i bio sam ubjeđen da gubimo. Ali, mene ovaj poraz uopšte puno ne boli jer su časno izgubili, dali su sve od sebe i vidjelo se da su se borili, žao je meni zbog poraza ali ne mogu im ništa zamjeriti. Mene su iskreno iznenadili, izgledali su svježije večeras nego protiv Širokog, igrali su bolje, nisu izgledali kao amateri. Naravno, bilo je dosta grešaka, ali bar su večeras ličili kao ekipa, dok je protiv Širokog igra bila na nivou federalne lige.

Sljedeća utakmica Široki Brijeg, uzvrat, vidim mnogi su ubjeđeni da i kup gubimo, istina, šanse su nam nekih 20-25% ali bitno je da šanse postoje. Po meni, ako osvojimo kup, nije loša sezona, mada opet normalno da ne možemo biti zadovoljni s obzirom kako smo igrali kroz čitavo prvenstvo. Kup je itekako bitan, i ako Bog da da' uspijemo nekako pobjediti ove s€ljake i da ih ostavimo bez evrope.

Što se tiče suđenja, istina, sudije guraju kone ka tituli. Vidim mi smo počeli puno o tome pričati, kako nas sudije zayebavaju i slično. Istina, oštećeni smo u nekoliko navrata ali smo pretjerali u tome. Većina tih situacija gdje smo oštećeni bilo je u dilemi, nije sada da je očigledno ono bilo i da kažeš sudija nije namjerno svirao penal ili nešto drugo. Evo večerašnji gol Zrinjskog, kažete ofsajd, ugao slike ne može otkriti da li je bio ili ne, ali kako god i da jest to je u centimetar i veće sudije neke ne bi svirale ofsajd. Isto tako za ove penale, ne možeš ti sad reć 10000% bio penal, vidi se iz svih uglova da je penal, to su situacije koje tek kad vidiš na usporenom snimku možeš reći da je penal ili nije dok mi ovdje pretjerujemo kao da je igrač nekom našem ulatio sa dvije noge, slomio mi nogu a sudija nije svirao penal.

Stvar je jasna, mi jesmo oštećeni u nekoliko navrata ali sami smo krivi što nismo iskoristili prilike koje smo imali. Niko drugi sem nas nije kriv što nismo pobjedili Krupu, Radnika, što nismo realizovali prenal protiv Zrinjskog. Sami smo krivi što nismo malo pojačali ekipu i bili više konkurentniji i bolji i siguran sam da bi i rezultati bili za nijansu bolji što bi nam sigurno donijelo minimalno jedan trofej.

Spominje se i pritisak, kakav pritisak, ekipa loša i nekvalitetna a ne pritisak.
Vodiš kod kuće od prve minute, treba da dobiješ krila, da igraš sigurnije, da dobiješ motiv, mi dvije takve utakmice useremo, kao da ga mi primimo odmah sa centra. Da ne spominjem izjave da nam navijači nedostaju, pa kada su tu, onda prave pritisak.

Priče da komšinice i svinjski nisu ništa bolji od nas, okačite mačku o rep. Da je tako, bili bi mi prvi. Bolji su, ali nisu puno. Ustvari, bolje rečeno, oni su manje lošiji od nas. Nije velika razlika u kvaliteti ali je razlika prisutna što pokazuje i tabela. Mi smo odigrali nekoliko preočajnih utakmica da je to toliko žalosno, a takve partije nisam vidio kod svinjskog i kona, bilo je i kod njih očajnih izdanja, ali onoliko preočajnih kao kod nas, nisam vidio i zbog toga su za nijansu ispred nas.

Idemo dalje, sezona se može spasiti osvajanjem kupa. Malo me iskreno brine situacija ukoliko zijanimo kup, onda u katastrofalnoj atmosferi, fizički istrošeni i psihički labilni dočekujemo komšinice koje će u toj utakmici proslaviti titulu. Samo se iskreno nadam da će uprava ispoštovati ono što su i rekli u vezi sa brojem gostujućim navijačima, ukoliko ne ispoštuju, popišat će sve svoje navijače.

Sami finiš sezone, spominju se i imena mogućih pojačanja.
Spominju se igrači iz naše lige, gdje ima dima ima i vatre.
Spominje se Brkić, spominje se Mehmedagić, Zec, neki iz Bratstva.. sa takvim pojačanjima ne napredujemo, već stagniramo i što znači borba za Evropu sljedeće sezone.
Spominju se i imena kao što su Ordagić, Tomić, to mi je uvijek lijepo pročitati pa makar bila laž, sa takvim igračima kao pojačanjima bi mogli u okviru našeg fudbala imati i pucati na najviše ambicije, ali naravno ukoliko ti igrači dolaze da popune ekipu a ne da zamjene najboljeg igrača kao što je Duljević, jer tako ne bi mnogo dobili.
Samo da se situacija unutar kluba popravi, da bar neko stručan i profesionalan uđe u klub, da se postavi plan, ambicije i cilj, da se radi profesionalno i u skladu sa veličinom i imenom kluba, to je ono najvažnije. Džaba i da nam je trener Conte ako će ljudi unutar kluba biti zadovoljni evropom i ako će nam prelazni rokovi svaki put biti sve gori.

Pljuvači su bili tu kad se pobjeđivalo, gdje su sad kinosvra, Majkl, zašto Lakoste više ne piše o Saidu? Ali nema veze.

bordospartanac
Kontakt:

Post Postao/la bordospartanac » 13 maj 2017, 23:28

“Najvažnija sedmica za nas dolazi. Prije svega želimo pobijediti u Kupu i sezonu završiti s trofejom, a potom vjerne navijače obradovati i pobjedom na derbiju. Moramo zbiti redove i biti pravi“, dodao je.

Kraj jednog jeste pocetak neceg drugog.
Doci ce i ovome kraj.
Najgore je gubiti glavu unositi nervozu.
Sta ce biti ako bude gore od ovoga?
Igralo se kome ili ne, mogao ili ne, odigrati do kraja kako
treba. Povecali su nam se apetiti u posljednje vrijeme gdje smo realno ocekivali i dalje ocekujemo najvise od onog sto se moze postici, i na tome treba ostati.

Ko bude igrao u prvoj sljedecoj utakmici zapamtite jedno:
Igrajte za klub maximalno spremno i skoncentrisano.
Igrajte za ponos.

F.K. Sarajevo je uvijek vise dalo nego sto je dobilo.
Oni koji su to a vjerovatno ce neki otici, otidjite ali sa pozdravom.

Ja bih "volio" da njih za ovaj derbi bude 10.000 ali zbog one situacije sa proslog, treba sa tim sada zavrsiti.

Prvo kup pa onda derbi. Dvije najvaznije za nas.
Zadnja izmjena: bordospartanac, dana/u 13 maj 2017, 23:31, ukupno mijenjano 1 put.

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 13 maj 2017, 23:29

Mene raduje cinjenica da je Radovac onaj stari !!!
Ne moze meda opeeeet :mrgreen:
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, bordobijelisampion, Laganini1986 i 14 gostiju.