ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

shminka
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la shminka » 14 maj 2017, 00:07

Nemoguće je dobiti ovakvog Thiema u Madridu, ide majstor po prvu masters titulu pješke sutra :thumbup: :thumbup: :thumbup:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 14 maj 2017, 00:10

shminka je napisao/la:Nemoguće je dobiti ovakvog Thiema u Madridu, ide majstor po prvu masters titulu pješke sutra :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ko sto je i Nolo danas razvlacio Rafu po osnovnoj :lol:

Dobar Thiem, mogao bi sutra bit strasan mec i neka 3 seta :thumbup:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Eld0rado
Kontakt:

Post Postao/la Eld0rado » 14 maj 2017, 00:24

Vamos Rafa :D

Povratak kralja konacno nakon 2x godine patnje.

Mnogi su na forumu pametovali da ne moze svoju igru igrati u 30+ godini istrošen bla bla bla :D

Favorit za 10-ti RG samo da ne bude povrede jer samopouzdanja ima i previše.

Koliko je pametno sto Federer igra prvi turnir na šljaki na RG ostaje da vidimo al sumnjam da ce napraviti nesto slicno kao na AO jer dolazi ne spreman sto se tice šljake.

Andy katastrofa od pocetka sezone, a i Nole pogotov nakon sto je raspustio svoj tim moze se komotno poceti pripremati za narednu sezonu.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 14 maj 2017, 00:48

Dajte ba ljudi Rafa ce ga opet nasamarat. Rafa je brutalan u ovom trenutku.
ZZ

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 14 maj 2017, 01:06

Zelim vidjeti finale RG izmedju Federera i Nadala ove godine, bilo bi bas zanimljivo :mrgreen:
27.10.2020

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 14 maj 2017, 01:12

shminka je napisao/la:Nemoguće je dobiti ovakvog Thiema u Madridu, ide majstor po prvu masters titulu pješke sutra :thumbup: :thumbup: :thumbup:
teško pajdo
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 14 maj 2017, 01:16

slika

kakve mu je komplekse nabio čovjek, kakvo radovanje protiv igrača u ovakvoj krizi :lol: :lol:

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 14 maj 2017, 01:18

slika

strašno, tek sad ovo vidim :lol: :lol: :lol:

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 14 maj 2017, 01:24

Kako sam znao pricati i stajati iza svog misljenja da su u onom nizu od 7 pobjeda Novaka protiv Rafe samo 2 meča (i još jedan set od trećeg meča) ličila na nešto, tj obojica su igrala tenis, dok je u preostala 4 meča (+ 1 set) na terenu bio jedan igrač koji je mlatio drugog i danas ću biti pošten i reći da je Rafa igrao sam 14 od 18 gemova ovog polufinala.
Sa psihološke strane je to bio vrlo bitan meč, Rafi ce znaciti puno, a samim time i meni jer je i on gubio ovakvih puno, nabijao se h2h protiv njega, bilo je raznih izjava, nonsensa, kako je Novak prekucao nivo iz 2011, kako ga niko nikad nece pobjediti, kako ce osvojiti 20 GS-ova itd itd
Neka je to barem malo smanjio, do kraja godine to ispeglati skroz aBd.
Inače nisam ljubitelj likovanja poslje ovakvih mečeva i mišljenja sam da je Rafa mogao odigrati još i bolje.To je bodi dobro rekao, Novak nije ni izvukao iz njega trenutni maximum.Da je Novak odigrao i nešto bolje, mislim da bi i Rafa još ubrzao i svejedno pobjedio, ali bi barem meč bio bolji ali bi i Rafa malo više istestirao svoje trenutne mogućnosti.Draze bi mi bilo tako, ali znas kako kazu, poklonu se ne gleda u oči.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 14 maj 2017, 01:38

@sminko to se on tebi u facu raduje i smije koji si ocekivao da ce ga Nolo razbiti :mrgreen:

@samosarajvo

Rafa ovom pobjedom dobija samo jednu stvar, to je neophodno samopouzdanje pred eventualni duel s njim i na RG, jer, od drugih igraca tamo Rafu vjerovatno ne moze niko pobjediti u ovom trenutku(da se razumijemo ne moze ni Novak ovakav, gluho bilo, ali ko zna sta se moze desiti za 2 sedmice)

Gledam sada, zdrijeb ih je spojio i u Rimu, tj. projektirani su za polufinale, volio bih da se i tamo sastanu jer sam sad ubijedjen da bi ga Rafa jos lakse razbio i jos vise napumpo samopouzdanje i naravno doveo h2h opet skoro u egal, danas je odigrao tek toliko da je bilo dovoljno za rutinskih 2-0 ali sa blagom dozom nepotrebnog respekta i vjerovatno neke vrste grca radi prethodne 2 i po godine, imao je on u sebi jos dosta boljeg tenisa, ali jednostavno nije imao protivnika koji ce to izvuci iz njega, u Rimu su sporiji uslovi, veci odskok, tako da bi vjerovatno tamo gledali jos boljeg Rafu i brutalnije razbijanje Novaka
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 14 maj 2017, 01:47

Slazem se bodi.
Situacija je takva da je Novak preokrenuo h2h u svoju korist na ovakvim mečevima i zato mi je posebno drago sto je Rafa danas uzeo Djokovica.(mada mislim da je Nadal u još gorem stanju bio, loša forma +povrede, nego Novak sad ali helem nejse)

Po svim ostalim standardima ovaj meč treba što prije zaboravit.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 14 maj 2017, 09:49

biće danas interesantno vidjeti koliko thiem uopšte može prići rafi. poslije ovoga ih žrijeb u rimu spaja već u četvrtfinalu, moglo bi to sve dobro poslužiti thiemu kao priprema za eventualni okršaj u RG, tj. nadgradnja meč po meč i postepeno približavanje rafi korak po korak.

naravno sve je to badža jer u pitanju je rafa koji je blizu svoje top forme, ali preduslovi su tu! doduše thiem mora prvo proći cuevasa, ali kako je juče igrao protiv njega ne bi smio imati problema, mislim da mu na servu cuevas nije ni prismrdio!

Effenberg
Kontakt:

Re: RE: Re: ATP Tour

Post Postao/la Effenberg » 14 maj 2017, 11:49

ronaldo99 je napisao/la:Jbt nikako nijr normalno da ovaj Thiem igra dva meca za redom skoro u ponoc,i.sutra ako prodje treba.igrati finale,a rafa vec sig u dubokom snu :)
Sve se podredjuje Rafi. Mora da uzme turnir. Jeste neprikosnoven ali eto za nedaj Boze ako krene po zlu moraju se riziko faktori po njega na nulu minimirati. Takodje i pustiti mu izmedju servi da se skoncentrise po minutu pripreme i tako ta silna njesra nqravno bez upozorenja, a i ako bude onda bez sankcija.

Stavite kucu na Rafu da ce dobiti ako i bude slucajno igrao lose Domi ce mu skloniti u stranu da mu ne smeta. :D
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 14 maj 2017, 11:52

Aj banirajte @Effea vise, prenaporan je postao s ovim o namjestanju. Mislio sam da tome i kladionici nije mjesto na ovoj temi ali sam se ocito prevario :crazy:

Effenberg
Kontakt:

Re: RE: Re: ATP Tour

Post Postao/la Effenberg » 14 maj 2017, 11:58

shminka je napisao/la:slika

strašno, tek sad ovo vidim [emoji38] [emoji38] [emoji38]
Nisi vidio tek slavlja protiv doktora Fogninija. Ko da je CYGS osvojio. Haj neka ga nek se raduje ionako je sezona sljake jos malo iza coska, treba ga shvatit jer kad krene hard, morace ici na kasne turnire sljake u Bastaad ili Umag ako bude zelio sta osvojiti. :urnebes:
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Eld0rado
Kontakt:

Post Postao/la Eld0rado » 14 maj 2017, 13:02

Skupljaju se bodovi uskoro opet No 1 - Vamos Rafa :D

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 14 maj 2017, 14:53

darker10 je napisao/la:Kakav crni Thiem,Federer ce ga poderat ako dodje do okrsaja na RG.Ja za razliku mnogih ovdje ocekujem finale Federera i Nadala na RG.Jedini koji bi to mogli sprijecit su Djokovic,Murray i Wawa ali ako su u formi,a evidentno je da nisu :D Ostali nemaju sanse,jer je razlika u kvaliteti jednostavno prevelika,a Federer ce doc svjez na turnir.Uglavnom,mislim da samo zdrijeb moze sprijecit novo FEDAL finale,a moram priznat da bih volio vidjet kako bi to izgledalo na sljaci izmedju Federera i Nadala ove godine :D
Bilo bi 14-2 u skoru na šljaci :kafa:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 14 maj 2017, 14:54

Cim su Djovakovi fanovi poceli da kmece o Rafinom radovanju onda znas da su savovi popucali zestoko :kafa: . Babo to rutinski na sljaci, vele nema protivnika vele nije nista posebno, ne shvataju da ce da pomete sve sto mu se nadje na putu :kafa: .
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 14 maj 2017, 15:17

Najveci dobitak ove sezone pored eventualnog osvajanja RGa ce biti, vec sada vrlo vjerovatan povratak na No 1 sa 31 punom godinom, ujedno da se posere na sve one, kojih je bilo zilion, koji su ga slali u penziju prije svega 2 godine, predvidjali mu otkazivanje misica, zglobova, snage, i cega sve ne, pravili od njega hodajuceg invalida, dok sa druge strane nisu svjesni da je ovo najveci sampion i fighter kojeg je tenis vidio. :kafa:

RafaGarros9
Kontakt:

Post Postao/la RafaGarros9 » 14 maj 2017, 16:54

To si govorio u finalu Barcelone... :D
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Koliko je Novak profitirao posljednje 3 godine dok je Rafa kuburio sa povredama,koliko su samo Novak i Roger profitirali tokom godina jer je Rafa puno vise odsustvovao van terena od doticne dovjice.Dok je Novak skupljao masterse tokom zadnje 3 godine a Rafa kuburio sa povredama zakljucak je jasan da bi Rafa imao vise mastersa a Novak dosta manje istih.I pored toga Rafa ce vec nakon pola godine dobrog tenisa i bez nekih veci problema imati priliku da danas izjednaci omjer u tom segmentu...Sto ce se najvjerovatnije i desiti iako @shminka misli suprotno... :D

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []