ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

KingJamesMVP
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la KingJamesMVP » 14 maj 2017, 19:48

Otvoren put prema novom Mastersu
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 14 maj 2017, 19:59

AshburtonG je napisao/la:Thiem je najtezi matchup za Rafu na sljaci.Udara jako, servira odlicno i pored svega stize sve.Dok s druge strane mislim da Rafa trenutno udara CSBH najbolje u karijeri.Bolesno izgleda.
Ne budali. Ovaj mali luzeri je taktička rupa. Zapinje ko sivonja, pravi greške kad je to najgore.. Za iskusnog rafu nema zime. Opasniji je po njega klovn fonjini nego ovaj mali..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 14 maj 2017, 20:25

Hajde vise konjino zavrsavaj da gledam Barcelonu.
27.10.2020

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 14 maj 2017, 20:34

Tako je Rafa, sve uzeo dosad na zemlji. Samo da se nastavi. Sjajan niz, veličanstven
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 14 maj 2017, 20:34

15-0

3/3

Daj narednog, daj Rim :arrow:

30. masters, izjednacen sa Novakom, ocekujem prestizanje vec za sedmicu :mrgreen:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 14 maj 2017, 20:38

Znaci ako se sastano na RG njih dvojica i ako ovako budu igrali i tad njihov mec ce trajati jednu 6 sati :)

Dva seta ovdje dva sata i dvadeset minuta odlicnog tenisa

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 14 maj 2017, 20:59

Napet meč, dosta spasenih brejk i set lopti, gurav TB ...
Ali samim kvalitetom nisam zadovoljan, pogotovo kod Rafe.Ni Thiem nije briljirao, pogotovo u ofanzivi.

Kod Rafe ako izdvajam segmente igre sam najzadovoljniji sa BH-om, CC pogotovo.Ofanziva iz forhenda je loša i imace problema sa svim igracima koji mogu ostat duze u razmjeni, stizati loptice i slicno.IO i DTL FH-e mora popraviti.Ili ih promaši, ili je prespor udarac, ili preplitak, ili previše po sredini...Uvijek poslje jednog takvog, gdje ocekujem viner ili forsiranu gresku protivnika ili lagan volej na mrezi on produzi poen za jos par razmjena, poslje kojih nerjetko i izgubi poen.
Ono sto me u jednom trenutku zabrinulo, ali je ubrzo to popravio, je zaista los TS CC forehand.Pocetkom meca je to bilo.To je udarac koji je osnova za sve, koji sam moze pobjediti 80% toura na sljaci.Par ih je izbacio u aut prelagano, jos njih nekoliko slao preplitko.Poslje je to stabilizirao.

Sve u svemu, titula je tu, samopouzdanje raste, vrijeme ce biti sve toplije i toplije aBd :mrgreen:

Za Rim ni sam ne znam sta da mislim.Da pucamo na 2010 i Clay Slam? Je li to malo neralno? Da se nadamo nekom porazu u drugom kolu i par dana odmora više za RG? Nisam pametan, vjerujem da on zna bolje.Mozda ne bi bilo loše izginut do kraja RG-a, namjestit Zvereva u prvom kolu WB-a, ispasti, pa ponoviti 2013 poslje toga :mrgreen:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 14 maj 2017, 21:01

Dobar meč, Thiem taktički vrlo loš a tako se protiv ovih vanzemaljaca ne može igrati.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 14 maj 2017, 21:25

Za 22 dana Rafa No. 2 :thumbup:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 14 maj 2017, 21:35

samosarajvo je napisao/la:Napet meč, dosta spasenih brejk i set lopti, gurav TB ...
Ali samim kvalitetom nisam zadovoljan, pogotovo kod Rafe.Ni Thiem nije briljirao, pogotovo u ofanzivi.

Kod Rafe ako izdvajam segmente igre sam najzadovoljniji sa BH-om, CC pogotovo.Ofanziva iz forhenda je loša i imace problema sa svim igracima koji mogu ostat duze u razmjeni, stizati loptice i slicno.IO i DTL FH-e mora popraviti.Ili ih promaši, ili je prespor udarac, ili preplitak, ili previše po sredini...Uvijek poslje jednog takvog, gdje ocekujem viner ili forsiranu gresku protivnika ili lagan volej na mrezi on produzi poen za jos par razmjena, poslje kojih nerjetko i izgubi poen.
Ono sto me u jednom trenutku zabrinulo, ali je ubrzo to popravio, je zaista los TS CC forehand.Pocetkom meca je to bilo.To je udarac koji je osnova za sve, koji sam moze pobjediti 80% toura na sljaci.Par ih je izbacio u aut prelagano, jos njih nekoliko slao preplitko.Poslje je to stabilizirao.

Sve u svemu, titula je tu, samopouzdanje raste, vrijeme ce biti sve toplije i toplije aBd :mrgreen:

Za Rim ni sam ne znam sta da mislim.Da pucamo na 2010 i Clay Slam? Je li to malo neralno? Da se nadamo nekom porazu u drugom kolu i par dana odmora više za RG? Nisam pametan, vjerujem da on zna bolje.Mozda ne bi bilo loše izginut do kraja RG-a, namjestit Zvereva u prvom kolu WB-a, ispasti, pa ponoviti 2013 poslje toga :mrgreen:

U srijedu ce igrati Rafa mec 2. kola, tako da ce bit eto bar 2 dana odmora i pripreme, Rim njemu svakako X puta vise lezi od Madrida, a i uslovi u Rimu su najslicniji onim iz Pariza, tako da iskren da budem ocekujem da uzme i Rim jer ne vidim ko ce ga pobjediti. Fakat u ovom trenutku mislim da ne postoji ni jedan jedini teniser koji moze ovakvog Rafu pobjediti, eto da i to dozivimo, a godina je 2017. strasno.

Ide se po Clay Slam to je zagarantovano, ne zna on stat kad namirise krv, ja ocekujem dobar rezultat i na Wimbledonu konacno, bar neko cetvrtfinale bi bilo ok. :mrgreen:

No 1 je sve blizi i blizi, kakva sezona sunce ti bem. :mrgreen:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 14 maj 2017, 21:37

Jakobsen91 je napisao/la:Thiem jedan od rijetkih od ove mladje garde a da nije antipatican, dapace. :kafa:
thiem=austrijanac=po defaultu antipatičan dok ne dokaže suprotno (a nije još dokazao)
isto važi i za sve slovence i fancuze, za sve ostale važi obrnuto!

ali da je dobar teniser, dobar je. nisam iz logičnih razloga gledao meč, jeb.iga kad su ga mahnito terminirali, ali vidim da je bilo gusto. sad treba vidjeti šta će biti kad se susretnu u četvrtfinalu rima, hoće li biti još gušće i koliko je uopšte realno da ove godine neko rafu uzme na zemlji! vjerovatno samo on sam sebe može dobiti!

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 14 maj 2017, 22:21

Apsolutna dominacija u zadnjih par sedmica.Fizički fantastičan i samopouzdanje je na vrhuncu sad, i nadati se samo da ne bude nekih pehova.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 14 maj 2017, 23:11

Thiem je dobar dečko, čim se Kralj penzioniše mogao bi ovaj "malac" doći do koje titule na šljaci :)
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 14 maj 2017, 23:48

Sad gledam, dosta medija, portala, fb grupa, foruma isl priča o Nadalovoj formi, o 15 pobjeda zaredom i slično.Mislim i treba, poslje 2 godine spavanja na touru (uz malo izuzetaka) ovo je velika stvar ali sad mi pade na um niz od 81 pobjede na sljaci zaredom gdje pune dvije godine i 10 ak dana nije porazen na sljaci.Znaci dodas mu na ovih 15 sto sad ima potencijalnih 5 iz Rima i 7 sa RG-a i dodjes do 27 pobjeda i opet nisi ni blizu 81 :O

Genijalno

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 15 maj 2017, 00:43

DANTES je napisao/la:
AshburtonG je napisao/la:Thiem je najtezi matchup za Rafu na sljaci.Udara jako, servira odlicno i pored svega stize sve.Dok s druge strane mislim da Rafa trenutno udara CSBH najbolje u karijeri.Bolesno izgleda.
Ne budali. Ovaj mali luzeri je taktička rupa. Zapinje ko sivonja, pravi greške kad je to najgore.. Za iskusnog rafu nema zime. Opasniji je po njega klovn fonjini nego ovaj mali..
Opusti se kume i ne daj da te emocije obuzimaju pri pokusaju da napises nesubjektivan komentar.Kakva takticka rupa? Objasni se, pa onda da diskutujemo.

Ako ti pod rupom smatras uzimanje rizika u jako bitnim momentima, onda vi vjerovatno i ti ,da se bavis tenisom, bio jos jedan u nizu talentovanih bezmudih tenisera, koji ce uvijek bit trening za sampione poput Djoleta, Rafe, Fedexa... Nadala ne mozes dobit prebacivanjem loptice i cekajuci da on pogrijesi.On je tu taktiku doktorirao i igra "high percentage tennis", te po potrebi kada vec nema sta drugo igra neki tezak udarac koji mu donosi poen 80%.

Drugo, danasnji mec je bio zanimljiv, ali i ne toliko super kvalitetan.Nadal grijesio, a Thiem nije koristio svoje sanse.Ako ti smatras nekoga taktickom rupom, a covjek do zadnjeg gejma fakticki u mecu, onda ti i ja nemamo isto poimanje realnosti.Nadala na sljaci(iako nije ni na 80% forme) moze trenutno dobiti samo Novak u top formi, a nije ni blizu nje.Jedini igrac koji jos moze igrat s Nadalom na sljaci je Austrijanac u formi, a to definitvno jest.Koliko je realno, da Rafa podigne nivo za jos koju stepenicu gore, vidjet cemo vec u Rimu, jer ne moze racunati na relativno sigurnu titulu RGa sa ovom igrom.Thiem, kao sto rekoh, u igri sve vrijeme.Pokusao winnerima, nije uslo, kapa dole.Drugacije se i ne dobija, osim ako se ne zoves Rafael Nadal. ;)

Fognini je klovn i takticka rupa.On bi mozda i imao igru za Nadala, ali njegov problem je druge vrste, kao sto si i sam napisao.On i nema taktiku, jer covjek izadje i igra se tennisa.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 15 maj 2017, 01:15

Najjaci je malac definitivno od svih ostalih, jedan od rijetkih, ako ne i jedini teniser u ovom trenutku ciji jednorucni bekend na sljaci ipak ne trpi toliki horor koji trpe svi ostali igraci, to je posljedica pozicije iz koje Dominik igra relije, 2-3 metra iza osnovne i onda je u stanju te spinove hvatati tek u padu i silaznoj putanju sto mu uveliko olaksava, ali za takvo nesto moras imati strasno jak i cvrst zglob, kakav Thiem svakako ima

Na sve to decko ima i jedan od najubojitijih kik servisa na touru, a na sljaci ti dobar kik servis suhog zlata vrijedi, fali mu svakako potrebnog iskustva za ovakve klasike s Rafom, ali to ce doci vremenom

Sve u svemu, kad se Rafa povuce ocekujem da Dominik uzme nekoliko RGova u toku karijere

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 15 maj 2017, 01:45

Dodjoh samo da @bodiju cestitam, zasluzio je cestitku gotov k'o i Rafa. :P Stvarno sam ozbiljan, iskrene cestitke Rafinim fanovima na celu s @bodijem. :D

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 15 maj 2017, 01:48

Galion je napisao/la:Aj banirajte @Effea vise, prenaporan je postao s ovim o namjestanju. Mislio sam da tome i kladionici nije mjesto na ovoj temi ali sam se ocito prevario :crazy:
Odmorit ce @Effe sedmicu u Banovicima, pa se nam vraca u nedjelju na finale Rima, upozoravao sam ga jbg, pretjerao je i treba malo pauze, dosta.

@RF

:bih:

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 15 maj 2017, 11:07

bodi123 je napisao/la:
Galion je napisao/la:Aj banirajte @Effea vise, prenaporan je postao s ovim o namjestanju. Mislio sam da tome i kladionici nije mjesto na ovoj temi ali sam se ocito prevario :crazy:
Odmorit ce @Effe sedmicu u Banovicima, pa se nam vraca u nedjelju na finale Rima, upozoravao sam ga jbg, pretjerao je i treba malo pauze, dosta.

@RF

:bih:
Ko je tebi dao da možeš banovat :think:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 15 maj 2017, 11:56

Da, pretjerao je i neka malo odmori ali nećemo o tome koje banovan a ko nije, držimo se mi ipak onoga ćemu i služi ova tema.

Danas nas očekuje jedan strašan meč između Dimitrova i Delpa. Meč prvog kola.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []