FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

Monci
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Monci » 16 maj 2017, 00:22

Slijedeća utakmica sa FK Sarajevo (dakle derbi je davno umro jer ove provale od tekmi su sve osim derbi) na Grbavici će dobiti slovom i brojem 5%. Oni koji žele prisustvovati će dati podatke, napisaćemo mu ime na stolici, i zalijepiti sliku. Pa bujrum kinezi...

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 16 maj 2017, 00:50

Realno, ovo sa kartama je pravo njesra. Svi neke svoje priče i teorije a derbi s*eban.

Nigdje veze...
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Milkaodkokosa
Kontakt:

Post Postao/la Milkaodkokosa » 16 maj 2017, 00:53

Nešto ne mogu vjerovati da ce torpedasi propustiti priliku da zarade. Pogotovo zato sto ce izgubiti kup. Ako bude na 5% bice to najneposjeceniji derbi poslije rata.

Qwerty90
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la Qwerty90 » 16 maj 2017, 01:14

MocMahale444 je napisao/la:1. Zapamti necemo nikada biti goFnari kao oni i za svaku se sitnicu buniti.
2. Dosadni ste hljeba mi friskog iz rerne.
3. Jesmo li prvi ili 4? Cemu kukanje? Zijanili 2 boda jašta pravo pickasto. Malo teren, malo vrucina, malo strah jer znas da moras i onda malo LJencarEnja.
4. Trebamo spustiti loptu na zemlju i poceti malo pozitivno pisati i razmisljati.
5. Ono sinoc u kasno doba je fuj fuj fuj pljuvanje najtrofejnijeg trenera.
6. Podrska Petri i ekipi.
7. Ja nikad nisam mrzio pitare ali su ljigavci miksani s gnjidom i zdombovani s agdom hrakotine.
8. Daj da se pomolimo Bogu grijesni smo svi nema nafake.
9. Derbi 0-0 ili 1-1 u kost, lomi ruši vandališi na TERENU, zovi Mulalica trazi recept za jufke s sirom.
10. Koja sam ja konjusina i budala samo dragi Bog zna :pray: :(
Kakav si ti samo kralj :D :D :D

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 maj 2017, 02:48

Monci je napisao/la:Ja najviše volim gledati Englesku ligu, i nje mi bitno ko igra. Zašto? Pa kako god bilo siguran sam da će bez obzira na kvalitet ekipa, kvalitet igre i tehnike, taktike, to biti utakmica sa 90 minuta trke, požrtvovanja, bacanja glavom na kopačku, o tome se ne razmišlja, gine se. Daje se sve za klub navijače, rezultat. Neko iz ljubavi i para naravno, a neko samo zbog para. Ali razlika se ne vidi.Navijač može biti ljut nakon utakmice, može biti nesretan zbog rezultata, može biti razočaran zbog suđenja, ali rijetko kada, skoro pa nikada ne može reći ili konstatovati da ekipa nije dala svoj maksimum na terenu. To je osnovna poenta i poruka našoj ekipi, treneru, igračima. Dajte svoj maksimum, poginite za svaku loptu, i bićete ko šampioni tretirani, ma šta se desilo poslije utakmice....
Copa90 je baš prošle sedmice napravio jednu strašnu priču, koja ima dodira sa nekim stvarima koje si napisao,

"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 16 maj 2017, 09:14

Neandertalac je napisao/la:Realno, ovo sa kartama je pravo njesra. Svi neke svoje priče i teorije a derbi s*eban.

Nigdje veze...
Druže uz dužno poštovanje, davno je derbi s_****. Naime s_**** je krenulo još u ratu kada su pokupili neke od naših igrača i ispalili se na turneju dok su naši i igrači i navijači bili po rovovima. Derbi je s_**** kada su nam se poslije rata smijali nakon katastrofe od Zmaja od Bosne i još nekih smješnih ekipa. Derbi je s_**** nakon Zubanovog gola, i plača po tribinama. S_**** je na utakmici protiv Njukastla, kada nisu mogli očima vjerovati šta vide, nakon Amarovih titula, prcanja i sakrivanja, i hodanja popriječnim ulicama. Derbi je s_**** jer ne mogu podnijeti da smo najtrofejniji, najgotivniji, klub sa najvećim brojem navijača, klub koji pravi svoj stadion, klub o kojem se priča u regiji i šire...
I na kraju derbi je s_**** onog dana kada pred tekmu ne mogu sa svojom rajom otići na pivu ispred stadiona, jer mi svi zajedno, sa šalovima svojih klubova nismo više sigurni da nećemo kakav nož pod rebra fasovat....
Dakle nema derbija zbog prvenstveno kineske ljubomore, zavisti, želje da nam napakoste, urade sve samo da nama ne bude dobro. S_**** je onog dana kada smo skontali da im je bitniji neuspjeh Želje nego pobjeda njihovog kluba...
Što prije shvatimo da je sarajevski derbi otišao nepovratno biće nam lakše. Pa vidite ove sezone najjača tekma sa Slobodom (i posjetom i na terenu) prošle sezone sa Širokim, Zrinjskim. Draž derbija je na žalost totalno ubijen, kako smiješnim izvedbama bezmudih trenera (uključujem SVE trenere obje ekipe) tako i ponašanjem navijača (prvenstveno narkomana sa Kobilje glave).
I na žalost nisam optimističan da se ćar sarajevskog derbija može ikada više vratiti. Bojim se da je 5% opcija budućnosti, kao što je to pa skoro svugdje u svijetu...

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 16 maj 2017, 11:41

Nakon Krupe sam bio otrovan, a danas mnogo bolji. Ima li veceg meraka od titulu proslaviti na Kosevu. Mi dobijamo, Zrinjski gubi u Bijeljini i krece pucanje cireva i predinfarktna stanja u komsiluku.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 16 maj 2017, 12:12

Monci@

Nikako se ne slažemo kolega.

Ja sam ti nekako za derbi u punom kapacitetu, pune tribine, fer i sportsko navijanje, druženja, zahebanciju, pa neka pobijedi bolji. Tako je bilo godinama i ostavljena nam je jedna prelijepa stvar u amanet, koju smo svi mi zajedno skoro uništili. Dokle god se krivica bude tražila u suparničkom taboru a bez hrabrosti da se pogleda u ogledalo i vidi kakvi smo mi sami postali, nema napretka i rješenja ovog problema. Definitivno jeste problem osim ako neko ne smatra ovo degutantno ponašanje, revanšizme, naslađivanje obje strane nekim idealnim stanjem.

Još juče sam čitao na našim temama o kavezima, žici, 5%, hoćeš nećeš nemoraš, ismijavanju i ponižavanju sportskih rivala.

A sada, došlo nam na naplatu naša bahatost i nerazumijevanje, nedostatak fleksibilnosti i manjak kompromisa. Malo je cinično progovoriti bilo šta komšijama ako nam daju 5 %, zar ne?

Definitivno ni mi ne bi trebali otići na Koševo pa neka uprave obje kluba dobro razmisle čemu sve ovo vodi a navijači nakon pobjeda neka zahebaju i prozivaju stolice na praznom Jugu ili Sjeveru, nebitno.

Hebo ovo ba, fuj.

UPRAVA NAPOLJE!

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 16 maj 2017, 12:53

Neandertalac je napisao/la:Monci@

Nikako se ne slažemo kolega.

Ja sam ti nekako za derbi u punom kapacitetu, pune tribine, fer i sportsko navijanje, druženja, zahebanciju, pa neka pobijedi bolji. Tako je bilo godinama i ostavljena nam je jedna prelijepa stvar u amanet, koju smo svi mi zajedno skoro uništili. Dokle god se krivica bude tražila u suparničkom taboru a bez hrabrosti da se pogleda u ogledalo i vidi kakvi smo mi sami postali, nema napretka i rješenja ovog problema. Definitivno jeste problem osim ako neko ne smatra ovo degutantno ponašanje, revanšizme, naslađivanje obje strane nekim idealnim stanjem.

Još juče sam čitao na našim temama o kavezima, žici, 5%, hoćeš nećeš nemoraš, ismijavanju i ponižavanju sportskih rivala.

A sada, došlo nam na naplatu naša bahatost i nerazumijevanje, nedostatak fleksibilnosti i manjak kompromisa. Malo je cinično progovoriti bilo šta komšijama ako nam daju 5 %, zar ne?

Definitivno ni mi ne bi trebali otići na Koševo pa neka uprave obje kluba dobro razmisle čemu sve ovo vodi a navijači nakon pobjeda neka zahebaju i prozivaju stolice na praznom Jugu ili Sjeveru, nebitno.

Hebo ovo ba, fuj.
niko sretniji od većine nas ovdje kad bi to bilo moguće, ali nažalost vremeplov ne postoji a sa onima koji su prošlog jula bili na grbavici u zdenci (ne znam da li si bio na stadionu, vjerovatno nisi jer da jesi sve bi ti bilo jasno) se ne može drugačije nego sa bodljikavom žicom priključenom na struju!

Monci je u pravu, za sve nas koji smo išli na derbije u sretnijim vremenima je sarajevski derbi uništen i jedino pametno ga je izbjegavati. a kad već ne može drugačije onda barem treba uraditi sve što je moguće da ne dođe do toga da bude mrtvih na derbiju, jer nam samo još to fali!

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 16 maj 2017, 13:01

Dati im sljedece sezone 1.500 mjesta na Grbavici, opet ce nam osaktiti stadion ali ovaj put da se to regulise ili na sud ici.
- Zeljeznicar -

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 16 maj 2017, 13:04

nije u pitanju samo uništavanje stadiona, (stadion se da popraviti) ,to je nešto puno više. svime ovim razlika između nas i njih postaje sve veća i veća. nije da nema i kod nas maloumnika, ali generalna postavka u tome biti željovac i biti pitar je toliko različita i vidljiva u svim segmentima života, ne samo u tom navijačkom, i ona srećom spriječava da se naš put razvije u neželjenom smijeru. a nek se ekstremne horde onda bratime sa huliganima iz drezdena i sličnim maloumnicima i diče time, i jedni i drugi su isti, divljaci bez mozga, ruglo ali nažalost i ogledalo današnjice.

način razmišljanja jednog pitara i jednog željovca je toliko različit da me to ponekad zapanji. primjer taj prokleti derbi na grbavici u julu prošle godine. ja idem već duže samo na zapad, elem bilo je oko nas tu nekih 5-6 "mirnih" pitara koji su došli "da gledaju utakmicu". kada su krenule rakete iz zdenke na ostatak sjevera gdje je bilo podosta djece dosta nas je tvrdilo da utakmicu treba prekinuti, je.bo fudbal, samo nek niko ne strada! mislite da je i jedan jedini pitar nešto rekao? NIKO!!!! a neki su čak tražili da se tekma nastavi, jer "razišao se dim, može se igrati"

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 16 maj 2017, 13:19

Smiješno. Ne, pardon, nije smiješno nego je žalosno.

Ja imam jako puno familije koji su navijači Sarajeva pa ako neko smatra da su njegovi krvni rođaci kreteni koji treba zatvarati u kavez sa strujom to je njegova stvar ali nametati to svima i govoriti da smo mi bolji od njih a ograđivali bi ljude bodljikavom žicom u 21 vijeku je tako odvratno da zaslužuje stručnu pomoć i liječenje.

Čuj mi različiti. Svašta.

Fuj.
Zadnja izmjena: Neandertalac, dana/u 16 maj 2017, 13:44, ukupno mijenjano 1 put.

UPRAVA NAPOLJE!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 maj 2017, 13:19

Sami su odabrali taj pokušaj ultra hool grupe, zato ih je na sjeveru sve manje, jer obična raja ne želi da rizikuje.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 16 maj 2017, 13:21

Fino slijedece sezone nek FKS odluci sta im je povoljnije, da plate pocupane stolice, ili da daju nekoliko dnevnica, nek ljudi odsarafaju stolice, sloze ih, i vrate nakon derbija.
Ja sam ovo vec pisao u vrijeme kad se sve ovo zakuhalo. Prebrojati stolice na jugu Koseva, izracunati procentualno koliko to iznosi u odnosu na cijeli stadion, i toliko im dati mjesta u zdenci i dijelu sjevera. Odrediti dodatno osiguranje koje nece dozvoliti da se na taj ulaz ulazi sa kartama od drugih tribina, da ne bude, znamo se pasa, evo platio sam, sta cu sa njima sjediti, kao do sada. Plate kartu za nas sjever, pa se naguravaju u zdenku, neko ce nekad nastradati pa ce nasi biti krivi.
Yebiga, ne znam kakva ce odluka biti danas, ali mi u subotu igramo tekmu sezone, a oni revijalnu. Radi gluposti ostadosmo bez 7-8 hiljada ljudi na tribinama. :?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 maj 2017, 13:23

SlevinKelevra je napisao/la:Yebiga, ne znam kakva ce odluka biti danas, ali mi u subotu igramo tekmu sezone, a oni revijalnu. Radi gluposti ostadosmo bez 7-8 hiljada ljudi na tribinama. :?
E to je ono čime sam razočaran, naša uprava je trebala biti samo malo mudrija, odobriti im tih dodatnih 400 ulaznica, oni svakako ne bi došli i to je to.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 16 maj 2017, 13:24

Virtu4l je napisao/la:Sami su odabrali taj pokušaj ultra hool grupe, zato ih je na sjeveru sve manje, jer obična raja ne želi da rizikuje.
To je to. Već sam naveo svi se trebamo pogledati u ogledalo i vidjeti kakvi smo, koja su nam djela.

Generalizirati stvari da radi šačice extremnih osoba ko zna koliko desetina hiljada ljudi ispašta i trpi, nema nikakvog smisla.

UPRAVA NAPOLJE!

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 16 maj 2017, 13:36

Zenzo je napisao/la:Dati im sljedece sezone 1.500 mjesta na Grbavici, opet ce nam osaktiti stadion ali ovaj put da se to regulise ili na sud ici.
Dali im 700 ili 2000 isti djavo. Ako hoce stadion ce nam osakatiti, isto kao sto cemo i mi gradski stadion osakatiti ako hocemo bilo nas 1700 ili 5000.

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 16 maj 2017, 13:39

Ma činjenica je da su klubovi u lošim odnosima dugo vremena, sama činjenica da tvoj rođak, komšija ili brat druge boje nije htio iz njemu ko zna kojih razloga (valjda je ona bolje da komšiji crkne krava) kupiti jednu 10-godišnju ulaznicu za istok ako znak podrške, solidarnosti, a ti "fašisti" kako ih vole zvati i ubice iz Lištice jesu, je porazno, tužno, jadno, bijedno po nas kao prvo sugradjane, braću, sestre, rođake ili komšije koji navijaju jedne ili za druge. Ovo je društvo u kurcu odavno pa je moralo jednom preći i na derbi ljudi i sugrađana koji su skupa nekad išli na tekme svako na svoju tribinu a danas nas ogradama i tampon zonama žele da odvajaju. Serem im se u huliganizam!
Naime, moralo je kulminirati, naši su ispali bekani i vadili se preko murije, ako je zaista murija u tome kumovala iako su naši nudili više stolica od tih famoznih 5%, onda se cijelo vrijeme spinuje pogrešna slika o nama, ali sumnjam jer bi do sada fakti izašli na vidjelo ko, šta i kako?
Realno sam tužan, razočarenje će biti tek na dan derbija kad se vidi poluprazan stadion. FUJ da ga jbeš i samo FUJ!
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 16 maj 2017, 13:58

Da ovdje ima države, da se uvede kvalitetan zakon stvari bi bile drukčije. iako nastupaju sa pozicije mase, pojedinci su ti koji su rušilački nastrojeni. Da se mogu evidentirati oni koji čupaju stolice, pale, bacaju topovske udare, da im se opali zabrana odlaska na utakmice, da se kazne i parama i zatvorom, ko bubice bi bili svi. Racku bi čupali i palili kad bi znali da im je zabrana x tekmi i npr milja kazne...
Jedan primjer, bio sam na tekmi Engleska Hrvatska, kad su ih povalili Hrvati sa SP čini mi se....dvije skupine su samo stepenice i traka dijelila, kao i red obezbjeđenja. neki Englez je na dva gola hrvata skočio i pokazao hrvatima srednji prst. Kada je to pokušao treći put, bukvalno je iznesen sa stadiona....nakon toga je krenula pjesma engleza, nisu se više okrenuli prema gostujućim navijačima....o tome se u suštini ovdje radi...zakon...
Prijedlog za ove koji imaju familiju iz protivničkog tabora. Stavite šalove, ogrnite se zastavama i u Mekijato na kafu...ili u onu birtiju ispred stadiona Koševo....z_guzili bi Vas obadvojicu...bježi ba i neko mi priča o čarima derbija. Bila je prije 15 ak godina emisija na HRT čini mi se o derbijima, i tada je sarajevski uziman za primjer....kako navijači različitih boja pred tekmu sjede i cugaju zajedno. Nema toga više, i iskreno se tema derbija među rajom različito obojenom sve više izbjegava kako ne bi bilo konflikta i sukoba u svakodnevnom životu. Takvo je trenutno stanje sarajevskog derbija...

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 16 maj 2017, 13:58

Neandertalac je napisao/la:Smiješno. Ne, pardon, nije smiješno nego je žalosno.

Ja imam jako puno familije koji su navijači Sarajeva pa ako neko smatra da su njegovi krvni rođaci kreteni koji treba zatvarati u kavez sa strujom to je njegova stvar ali nametati to svima i govoriti da smo mi bolji od njih a ograđivali bi ljude bodljikavom žicom u 21 vijeku je tako odvratno da zaslužuje stručnu pomoć i liječenje.

Čuj mi različiti. Svašta.

Fuj.
čitaj šta sam napisao i nemoj izvrtati moje riječi

oni koji su bili taj dan u zdenci ne zaslužuju ništa manje nego bodljikavu žicom sa strujom, to nisu ljudi, to je stoka. ja stojim iza toga, i jedino drugo mjesto osim kaveza gdje pripadaju je zatvor ili popravni dom

a da je filozofija biti željovac i biti pitar dijametralno različita ja iza toga stojim, ali sa time se ne moraš složiti

P.S. ti očito nisi bio taj dan na grbavici, da jesi znao bi da sam u pravu
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 16 maj 2017, 14:02, ukupno mijenjano 3 puta.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Hrasno15 i 13 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []