Premijer Liga BiH 2010/11
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
Re: Premijer Liga BiH 2010/11
Izgleda iduci vikend ce se susrest Lendric (2 utakmice 3gola i taj Kojasevic iz sarajeva prvog sam gledo garantiram ako se ne ozljedi da ce bit samo taki napadac,a tog drugog cu gledat za vikend,bas me zanima kako ce odigrat....
Moze li mi neko objasniti u kakvoj je stisci sa vremenom ovaj BHT kada mu izvjestaj sa prvenstvene utakmice Borac-Velez traje 57 sekundi?!
A bilo je sta za pokazati.
Cak nisu pustili ni izjave trenera kao sa ostalih utakmica. A koliki su glupsoni potvrdjuje i to sto golmana Borca zovu Boric a golmana Veleza Avdukic! Belmine,ili ko je sad vec urednik,ovakav izvjestaj je sramotan i za televiziju mjesne zajednice,a kamoli sa drzavnu televiziju.
Cak nisu pustili ni izjave trenera kao sa ostalih utakmica. A koliki su glupsoni potvrdjuje i to sto golmana Borca zovu Boric a golmana Veleza Avdukic! Belmine,ili ko je sad vec urednik,ovakav izvjestaj je sramotan i za televiziju mjesne zajednice,a kamoli sa drzavnu televiziju.
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!
- Urban Batalion
- Kontakt:
Jes jbg imenjak mi stvarno ne radi u zadnje vrijeme poso kako treba.Dule 078 je napisao/la:Moze li mi neko objasniti u kakvoj je stisci sa vremenom ovaj BHT kada mu izvjestaj sa prvenstvene utakmice Borac-Velez traje 57 sekundi?!

Sloboda - Celik - Velez PRUGA SLAVNIH !!!
Potpis. Idioti nevidjeni! Barem je utakmica Borac - Velez zasluzila zbog tradicije ta dva velika kluba da se nesto opsiriniji izvjestaj napravi, jer su jedini Velez i Borac osvajali kup Jugoslavije iz SR BiH! Za primjer utakmica Zrinjski - Slavija izvjestaj traje 3 minute sa izjavama trenera i svim sansama i helikopterom, a izvjestaj iz BL ni izjave ni sve sanse dobro je da su golove prikazali! A Zrinjski i Slavija zajedno imaju koliko? 20 godina ukupnog postojanja manje-vise!Dule 078 je napisao/la:Moze li mi neko objasniti u kakvoj je stisci sa vremenom ovaj BHT kada mu izvjestaj sa prvenstvene utakmice Borac-Velez traje 57 sekundi?!
sorry Dule....al' vidi se bolje "sa strane" stanje u Borcu, jer previše je u BiH uslovno rečeno dobrih ekipa i svi pretenduju na visok plasman tako da će se Borac morati zadovoljiti plasmanom od 6-8 mjesta. Naša je liga objektivno najzanimljivija u Jugi....jer lijevo su tu Dinamo i samo Dinamo, nekad Hajduk, Rijeka, Belupo....desno, Zvezda, Partizan i više nikad nego nekad Vojvodina, a kod nas auuuuuuu skoro svi su izjednačeni tako da.....na tome sam temeljio svoju izjavu da nećete "pregaziti" Veleža.Dule 078 je napisao/la:Bolje ti je da tu cvaju daš u humanitarne svrhe,jer ovako je gubiš sigurno
Mi u BiH bi trebali djeci davati imena po uzoru na ove naše tablice na autima, valjda bi tada bilo svejedno KO SE KAKO ZOVE!
Miriše hljeb što Salčin sprema..
Miriše hljeb što Salčin sprema..
Bio si u pravu,jos uvijek ova nasa igra ne lici ni na sta.Velez nije ni pripreme prosao takoreci,a nista slabiji nije bio od nas u subotu.Nasim igracima treba jedno 6 lopti jer svi misle da su glavne face u timu.Odsad cu se uzdrzavati od optimistickih prognoza dok Jagodic to ne poslozi kako treba.
Koliko je Borac doveo igraca u ovome rokuDule 078 je napisao/la:Bio si u pravu,jos uvijek ova nasa igra ne lici ni na sta.Velez nije ni pripreme prosao takoreci,a nista slabiji nije bio od nas u subotu.Nasim igracima treba jedno 6 lopti jer svi misle da su glavne face u timu.Odsad cu se uzdrzavati od prognoza dok Jagodic to ne poslozi kako treba.

Treba to sve uigrati

GDJE GOD DA SMO UVJEK SMO KORAK ISPRED VAS
Zijad Blekic jedan je od nas!
FK Sarajevo-Ljubav Zivota
Cijeli zivot kompleksi, mastas kako hordas si, teski su to momenti, sve bi dao da promjenis, ali ko zna sta jos dolazi, neki novi porazi
Zijad Blekic jedan je od nas!
FK Sarajevo-Ljubav Zivota
Cijeli zivot kompleksi, mastas kako hordas si, teski su to momenti, sve bi dao da promjenis, ali ko zna sta jos dolazi, neki novi porazi

Ovog ljeta stigli su:
Avdukic
Sreco
Mikic
Raspudic
Benovic
Vukadinovic
Marcetic
Stajic
Muminovic
Stevo Nikolic
Sedmorica od gore nabrojanih su bila u timu u subotu.
Avdukic
Sreco
Mikic
Raspudic
Benovic
Vukadinovic
Marcetic
Stajic
Muminovic
Stevo Nikolic
Sedmorica od gore nabrojanih su bila u timu u subotu.
-
- Kontakt:
ne bi da se petljam u politiku administratora i moderatora oko zakljucavanja tema koje se odnose na sledece kolo, medjutim samo bih sugerisao da nema ni jedan razlog da se zatvara diskusija na tu temu. To tokom citave sedmice bude jedna od najposjecenijih tema , i ukoliko postoji interes korisnika , ne vidim nikakvu stetu od razvijanja teme o narednom kolu odmah po zavrsetku prethodnog kola, jer ljude to jednostavno interesuje.
Onaj ko ima namjeru da komentarise proteklo kolo to uvijek moze da radi na temi svog kluba ili eventualno temi od prethodnog kola.
A kad je borac u pitanju, evo da se ukljucim, u ovoj ligi ne postoji tolika razlika u kvalitetu izmedju klubova koja bilo kome garantuje da ce u fer utakmici sa sigurnoscu pobjediti.
Koliko god mi je krivo zbog ova zadnja dva kiksa borca, a kjrivo mi je jako, ovi domaci kiksevi ekipe koja pretenduje da se bori za titulu mogu biti nagovjestaj normalnijeg takmicenja u kojem nema unaprijed odredjenih pobjednika.
A Borac ce polako doci do svoje igre , od trenutka kada dodje do te igre zavisi i za sta ce se u ovoj sezoni boriti.
Koliko god kiksao kod kuce, na strani je uzeo 3 boda i makar malo kompenzirao te domace kiksove, ali dugacka j sezona, pa cemo vidjeti , i dalje se nije promjenilo moje misljenje o favoritima za uzimanje titule prvaka ove godine, bez obzira na ove rezultate iz prva tri kola, to su po meni jos uvijek borac, zeljeznicar i siroki
Onaj ko ima namjeru da komentarise proteklo kolo to uvijek moze da radi na temi svog kluba ili eventualno temi od prethodnog kola.
A kad je borac u pitanju, evo da se ukljucim, u ovoj ligi ne postoji tolika razlika u kvalitetu izmedju klubova koja bilo kome garantuje da ce u fer utakmici sa sigurnoscu pobjediti.
Koliko god mi je krivo zbog ova zadnja dva kiksa borca, a kjrivo mi je jako, ovi domaci kiksevi ekipe koja pretenduje da se bori za titulu mogu biti nagovjestaj normalnijeg takmicenja u kojem nema unaprijed odredjenih pobjednika.
A Borac ce polako doci do svoje igre , od trenutka kada dodje do te igre zavisi i za sta ce se u ovoj sezoni boriti.
Koliko god kiksao kod kuce, na strani je uzeo 3 boda i makar malo kompenzirao te domace kiksove, ali dugacka j sezona, pa cemo vidjeti , i dalje se nije promjenilo moje misljenje o favoritima za uzimanje titule prvaka ove godine, bez obzira na ove rezultate iz prva tri kola, to su po meni jos uvijek borac, zeljeznicar i siroki
Zadnja izmjena: borcev_navijac, dana/u 16 avg 2010, 12:13, ukupno mijenjano 1 put.
TREĆI PUT ČASTIMO !
to ti je nepisano pravilo.
tema o slijedečem kolu se otvara u srijedu, a tema o predhodnom se tada zaključava.
izuzetak je naravno situacija kad se kolo igra srijeda-subota.
tema o slijedečem kolu se otvara u srijedu, a tema o predhodnom se tada zaključava.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
-
- Kontakt:
znam , i ne bi da polemisem. Po meni je ok zakljucavanje teme o prethodnom kolu u srijedu, ali mislim da bi to nepisano pravilo o otvaranju teme srijedom trebalo prilagoditi interesu korisnika koji postoji , posebno zato sto od toga nema nikakve stetePasha je napisao/la:to ti je nepisano pravilo.
TREĆI PUT ČASTIMO !
Namješteno osam nogometnih utakmica u BiH?
Uvidom u dokumente njemačkih istražnih organa, Deutsche Welle saznaje za koje se nogometne utakmice sumnja da su bile namještene u BiH i Hrvatskoj. Na listi se nalazi desetak mečeva bh. timova i 15 susreta hrvatskih klubova.
U Bosni i Hercegovini Državno tužilaštvo iz Bochuma istražuje osam utakmica. Prema informacijama kojima raspolaže Deutsche Welle, ilegalni dogovor oko konačnog rezultata postignut je u susretu Premijer lige između NK Travnika i FK Slavije iz Sarajeva (3:0) u augustu 2009. Sumnja se da su dva visokorangirana klupska dužnosnika i nekoliko igrača Travnika umiješani u manipulaciju.
Na listi njemačkih organa nalazi se i utakmica između Travnika i mostarskog Zrinjskog (3:3), također iz augusta 2009. godine. U organizaciju namještaljke su po sadašnjim saznanjima i u ovom slučaju bili umiješani dva (već spomenuta) klupska čelnika i nekoliko igrača Travnika. Navodno je bio podmićen i sudija te utakmice. Travnik je trebao pobijediti.
Sumnja se da nisu namještane samo utakmice bh. lige. Državno tužilaštvo iz Bochuma vodi istragu i oko nekoliko utakmica u kvalifikacijama za Evropsku ligu (bivši Kup UEFA) u kojima su proteklih sezona sudjelovali timovi iz BiH.
Po saznanjima njemačkih istražitelja, namještanje rezultata je bilo planirano i u susretu Širokog Brijega protiv Banantsa iz Erevana (0:1) u julu 2009. godine, a dvije ekipe i sudija trebali su dobiti ukupno 50.000 eura. Državno tužilaštvo iz Bochuma još ne zna je li novac bio isplaćen ili ne.
Istražuju se i okolnosti utakmice FK Slavija – Aalborg BK (3:1) iz jula 2009. S obzirom da je Slavija pobijedila u ovom meču, njemački istražni organi pretpostavljaju da je manipulacija možda bila "otkazana". No, istražitelji su utvrdili da su u kladionicama mafijaši ipak uplatili određenu svotu na poraz sarajevske ekipe.
Na popisu utakmica koje istražuju njemački pravosudni organi nalazi se 15 nogometnih susreta u Hrvatskoj. Na listi sumnjivih utakmica je i finale nacionalnog Kupa, u kojem su se u maju 2009. sastali zagrebački Dinamo i splitski Hajduk. Na meti njemačkih istražitelja nalazi se i sedam utakmica iz Slovenije, te još najmanje pet utakmica u takmičenju Evropske lige u kojima su sudjelovale sumnjive momčadi iz Crne Gore, te jedna evropska utakmica u kojoj je nastupio i jedan makedonski klub. Utakmice klubova iz Srbije se ne spominju.
Uvidom u dokumente njemačkih istražnih organa, Deutsche Welle saznaje za koje se nogometne utakmice sumnja da su bile namještene u BiH i Hrvatskoj. Na listi se nalazi desetak mečeva bh. timova i 15 susreta hrvatskih klubova.
U Bosni i Hercegovini Državno tužilaštvo iz Bochuma istražuje osam utakmica. Prema informacijama kojima raspolaže Deutsche Welle, ilegalni dogovor oko konačnog rezultata postignut je u susretu Premijer lige između NK Travnika i FK Slavije iz Sarajeva (3:0) u augustu 2009. Sumnja se da su dva visokorangirana klupska dužnosnika i nekoliko igrača Travnika umiješani u manipulaciju.
Na listi njemačkih organa nalazi se i utakmica između Travnika i mostarskog Zrinjskog (3:3), također iz augusta 2009. godine. U organizaciju namještaljke su po sadašnjim saznanjima i u ovom slučaju bili umiješani dva (već spomenuta) klupska čelnika i nekoliko igrača Travnika. Navodno je bio podmićen i sudija te utakmice. Travnik je trebao pobijediti.
Sumnja se da nisu namještane samo utakmice bh. lige. Državno tužilaštvo iz Bochuma vodi istragu i oko nekoliko utakmica u kvalifikacijama za Evropsku ligu (bivši Kup UEFA) u kojima su proteklih sezona sudjelovali timovi iz BiH.
Po saznanjima njemačkih istražitelja, namještanje rezultata je bilo planirano i u susretu Širokog Brijega protiv Banantsa iz Erevana (0:1) u julu 2009. godine, a dvije ekipe i sudija trebali su dobiti ukupno 50.000 eura. Državno tužilaštvo iz Bochuma još ne zna je li novac bio isplaćen ili ne.
Istražuju se i okolnosti utakmice FK Slavija – Aalborg BK (3:1) iz jula 2009. S obzirom da je Slavija pobijedila u ovom meču, njemački istražni organi pretpostavljaju da je manipulacija možda bila "otkazana". No, istražitelji su utvrdili da su u kladionicama mafijaši ipak uplatili određenu svotu na poraz sarajevske ekipe.
Na popisu utakmica koje istražuju njemački pravosudni organi nalazi se 15 nogometnih susreta u Hrvatskoj. Na listi sumnjivih utakmica je i finale nacionalnog Kupa, u kojem su se u maju 2009. sastali zagrebački Dinamo i splitski Hajduk. Na meti njemačkih istražitelja nalazi se i sedam utakmica iz Slovenije, te još najmanje pet utakmica u takmičenju Evropske lige u kojima su sudjelovale sumnjive momčadi iz Crne Gore, te jedna evropska utakmica u kojoj je nastupio i jedan makedonski klub. Utakmice klubova iz Srbije se ne spominju.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
mi namjestili titulu, a nigdje se ne spominjemo, stvarno je Željo sila 

-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-
Da i ja koju napisem na ovo. Ove godine očekujem da se titula vrati u Dolinu ćupova. Jer Zeljo ce to rutinski rijesiti ma koliko ovo smijesno nekim bilo a zivi bili pa vidjeli. Misli da se ove godine nece desiti Zvijezda il Rudar il Sarjevo. Čak mislim da objektivnoo Željo ove godine u gostima će da ubije i Drinu i Budućnost jer sasvim realno je to pčekivati. Takođe će riješiti utakmice na svom terenu naravno u svoju korist. I mislim da će se puno o tituli nakon sarajevski derbija Željo je već jedan riješio u svoju korist i doni sa strane 3 boda
[quote="Gluposti"]Da i ja koju napisem na ovo. Ove godine očekujem da se titula vrati u Dolinu ćupova. Jer Zeljo ce to rutinski rijesiti ma koliko ovo smijesno nekim bilo a zivi bili pa vidjeli. Misli da se ove godine nece desiti Zvijezda il Rudar il Sarjevo. Čak mislim da objektivnoo Željo ove godine u gostima će da ubije i Drinu i Budućnost jer sasvim realno je to pčekivati. Takođe će riješiti utakmice na svom terenu naravno u svoju korist. I mislim da će se puno o tituli nakon sarajevski derbija Željo je već jedan riješio u svoju korist i doni sa strane 3 boda[/quote
po kom argumentu mozes reci da se titula vraca u dolinu cupova hahaha pa jaro ne mozes travnika da dignes a kamoli drinu i buducnost nema vam nijaza vise da vam kupuje utakmice hahaha, a sto se tice sarajeva mi se time ne opterecujemo ali nesto cemo donijet sigurno kup ili titulu ili duplu krunu
pozzz
po kom argumentu mozes reci da se titula vraca u dolinu cupova hahaha pa jaro ne mozes travnika da dignes a kamoli drinu i buducnost nema vam nijaza vise da vam kupuje utakmice hahaha, a sto se tice sarajeva mi se time ne opterecujemo ali nesto cemo donijet sigurno kup ili titulu ili duplu krunu
pozzz
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
cuj ovog, govori nesto za Travnik, a oni izgube od Slvije u Ist. SarajevuRule_hz je napisao/la:Gluposti je napisao/la:Da i ja koju napisem na ovo. Ove godine očekujem da se titula vrati u Dolinu ćupova. Jer Zeljo ce to rutinski rijesiti ma koliko ovo smijesno nekim bilo a zivi bili pa vidjeli. Misli da se ove godine nece desiti Zvijezda il Rudar il Sarjevo. Čak mislim da objektivnoo Željo ove godine u gostima će da ubije i Drinu i Budućnost jer sasvim realno je to pčekivati. Takođe će riješiti utakmice na svom terenu naravno u svoju korist. I mislim da će se puno o tituli nakon sarajevski derbija Željo je već jedan riješio u svoju korist i doni sa strane 3 boda[/quote
pozzz

VAS NACIN ZIVOTA NAVIJACKA SRAMOTA !
Jadan Travnik svugde ga ima gde se namesta.
A tacno sam znao da ima nesta sumnjivo u ovoj tekmi Slavija-Aalborg ali ne znam zasto.

A tacno sam znao da ima nesta sumnjivo u ovoj tekmi Slavija-Aalborg ali ne znam zasto.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Možda će te donijeti i NIŠTA i NIŠTA je nešto kontaš u svakom slučaju će te donijeti nešto. Moj optimizam da je Olimpik rutinski uništen kuzis demoliran pa Zvijezda rutinski preslusana. Milsim poraz od Travnika ništa strašno idemo dalje. I ne vidim razloga za sve ekipe koje dodju u hram Grbavicu mogu se vratiti praznih ruku to je činjenica. AL moraš znati željo ima jednu strašnu prednost što nijedan tim nema a to je lik i djelo Amara Osima. SAmo se prijesti ono 0-3 i znas o cemu ti govorim kad pojedini igraci FKS su se jednostavno sudaraliRule_hz je napisao/la:Gluposti je napisao/la:Da i ja koju napisem na ovo. Ove godine očekujem da se titula vrati u Dolinu ćupova. Jer Zeljo ce to rutinski rijesiti ma koliko ovo smijesno nekim bilo a zivi bili pa vidjeli. Misli da se ove godine nece desiti Zvijezda il Rudar il Sarjevo. Čak mislim da objektivnoo Željo ove godine u gostima će da ubije i Drinu i Budućnost jer sasvim realno je to pčekivati. Takođe će riješiti utakmice na svom terenu naravno u svoju korist. I mislim da će se puno o tituli nakon sarajevski derbija Željo je već jedan riješio u svoju korist i doni sa strane 3 boda[/quote
pozzz
a sigurno se sjeca i komentara inace okorjelog pitara Bahe: " Nakon ispitivanja, sjevnuo je kontra napad Zeljeznicara, Bulent Biscevic daje loptu kao David Beckham, a Beslija u stilu Ryana Giggsa bjezi pored dva igraca Sarajeva ( koja se u tom momentu sudaraju i podapinju jedan drugom i padaju u pokusaju da zaustave Besliju ) i to je 1:0, naravno odusevljenje na juznoj tribini" to je jedan citat, a sigurno se sjeca i ovog, inace sa iste utakmice, takodjer komentar pitara Bahe: " Drugo poluvrijeme donijelo je jos jedan efektan gol, Fatica u 73. minuti i nevjerovatan broj propustenih sansi napadaca Zeljeznicara. Navijaci Sarajeva su vec 20-ak minuta prije kraja napustili stadion, dok su Zeljini navijaci slavili" ili ovaj komentar, takodjer u glavnoj ulozi pitar Baho: "Zeljo je pruzio najbolju partiju ove sezone, sve je djelovalo izvanredno, a kako rekose Biscevic i Muharemovic, dva momka koja u nogama imaju bezbroj derbija, najdrazi im je bio aplauz sa Istoka, gdje su smjesteni najodaniji navijaci Sarajeva, a oni su zaista mjerilo".Gluposti je napisao/la:Možda će te donijeti i NIŠTA i NIŠTA je nešto kontaš u svakom slučaju će te donijeti nešto. Moj optimizam da je Olimpik rutinski uništen kuzis demoliran pa Zvijezda rutinski preslusana. Milsim poraz od Travnika ništa strašno idemo dalje. I ne vidim razloga za sve ekipe koje dodju u hram Grbavicu mogu se vratiti praznih ruku to je činjenica. AL moraš znati željo ima jednu strašnu prednost što nijedan tim nema a to je lik i djelo Amara Osima. SAmo se prijesti ono 0-3 i znas o cemu ti govorim kad pojedini igraci FKS su se jednostavno sudaraliRule_hz je napisao/la:Gluposti je napisao/la:Da i ja koju napisem na ovo. Ove godine očekujem da se titula vrati u Dolinu ćupova. Jer Zeljo ce to rutinski rijesiti ma koliko ovo smijesno nekim bilo a zivi bili pa vidjeli. Misli da se ove godine nece desiti Zvijezda il Rudar il Sarjevo. Čak mislim da objektivnoo Željo ove godine u gostima će da ubije i Drinu i Budućnost jer sasvim realno je to pčekivati. Takođe će riješiti utakmice na svom terenu naravno u svoju korist. I mislim da će se puno o tituli nakon sarajevski derbija Željo je već jedan riješio u svoju korist i doni sa strane 3 boda[/quote
pozzz
Cjelokupan video
[youtube][/youtube]
VAS NACIN ZIVOTA NAVIJACKA SRAMOTA !
- otpravnik_vozova
- Kontakt:
Znaju oni da smo najjači, svi su osjetili našu snagu...Želju vole svi, samo što neki to priznaju a neki ne!muXmania je napisao/la:mi namjestili titulu, a nigdje se ne spominjemo, stvarno je Željo sila

Titula i ove godine ide nama pa onda i sledeće, pa i one iza nje, pa opet i opet i tako ko zna do kad?

Ostali su tu samo da popune mjesta od 2-16.

INSTITUCIJA!
U ZENICU KADA POĐEM JA, MENE PRATI 3000 MANIJAKA...IBRAKA ĆE PLAKATI, JER ĆEMO GA K*****, A NJEMU ĆE BITI KRIV SUDIJA!
Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije...Živio nam OSIM dragi, "gospodaru familije"
Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije...Živio nam OSIM dragi, "gospodaru familije"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.