AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Romagnoli13
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Romagnoli13 » 17 maj 2017, 21:38

Luiz Gustavo i Badelj su dva prekaljana internacionalca.Puni iskustva a još uvijek u njima ima kuveta i barem po 2-3 kvalitetne sezone. Izgleda da mnogi nisu ni svjesni koliko je bitno za ekipu imati dva igrača od zadatka.Taktički jako potkovani i u svakom trenutku znaju šta im je raditi na terenu. Pa Badelj je uz Luku Modrića bio najbolji igrač Hrvatske na prošlogoišnjem Euru.A da ne pričam o tome koliko bi Milan bio bolje izbalansirana ekipa sa ta dva igrača, i defanzivno mnogo jači.Mada niti jedan a ni drugi nisu operisani od ofanzivnih zadataka. Jeste li svjesni kolika je razlika između tria Gustavo-Badelj-Kessie i Mati-Sosa-Kucka, te Pašalić-Locatelli-Bertalocci. Dvije klase ih dijeli sigurno.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 17 maj 2017, 21:41

ako ne dovedu fabregasa ili bilo kojeg drugog kreativnog veznjaka, šta da radiš sa kessijem i badeljom na sredini, na šta će to ličiti? :roll:

to je da ti oči prokrvare od nekreativnosti.

a očekivati da dovedu tri veznjaka u istom merkatu, nema teoretske šanse... i u tom slučaju navijam da se uz kessija dovede kreativac (pa ko god to bio), pa yebemu mater više mi je muka od ovih drvosječa u sredini, već 5 godina ih gledam.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 17 maj 2017, 21:45

Ni Kessie ni Badelj nisu potpuno defanzivni igrači. To su igrači koji itekako znaju kreirati akcije, naravno ne kao jedan Fabregas recimo, ali dovoljno dobro da Milan ne bude impotentan na sredini trena kad je ofanziva u pitanju.Uz to imaš Bonaventuru i Suso-a, eventualno Keitu, koji itekako znaju igrati fudbal.Ali o tome ćemo više kad vidimo za par sedmica kako će se nastaviti graditi ekipa.

P.S Ako imaš dva jaka beka onda će i krilni igrači biti još opasniji.Svaki potez na merkatu je očito dobro isplaniran, i nakon pola decenije Milan bi napokon mogao imati ozbiljnu, konkurentnu i dobro izbalansiranu ekipu.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

meskalin
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: AC Milan

Post Postao/la meskalin » 17 maj 2017, 21:57

rope11 je napisao/la:ako ne dovedu fabregasa ili bilo kojeg drugog kreativnog veznjaka, šta da radiš sa kessijem i badeljom na sredini, na šta će to ličiti? :roll:

to je da ti oči prokrvare od nekreativnosti.

a očekivati da dovedu tri veznjaka u istom merkatu, nema teoretske šanse... i u tom slučaju navijam da se uz kessija dovede kreativac (pa ko god to bio), pa yebemu mater više mi je muka od ovih drvosječa u sredini, već 5 godina ih gledam.
Ja sad to krenuo napisati, Badelj je bio ekstra uz Luku, a Luke ni navidiku u Milanu zato fino dovedu Fabregasa, pa vrate normalnu formaciu s 4 vezna, pa to onda na nesto lici
Baca
Keita Balde
Bonnaventura Kessie Fabregas Badelj
Rodriguez. Musacio Roma. Conti

Moze recimo i 4231 formacija, ali za 433 ti moras imati stvarno 3 dobra veznjaka...

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 17 maj 2017, 23:04

Haman mali Tielemans ode u Monaco :( Nek makar onda nama posalju Bernarda Silvu

Sent from my x600 using Tapatalk
Il Club più titolato al mondo!

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 17 maj 2017, 23:10

Badelj nam je nepotreban.

Najbolje da Montellu ne pitaju za savjete, lik sve neke panjuge ima u vidu. Daj traži nekog kreativca a ne otpad iz Viola i neke krkane.

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 17 maj 2017, 23:18

Ako je sve ovo do sad istina super iako sam ja skeptican sve dok ne vidim igraca sa dresom. Jedan kvalitetan amc i Beloti i ja bi bio zadovoljan
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 18 maj 2017, 00:24

Brate pričate o Badelju kao da je odgirao 50 utakmica lige prvaka. Lik iz hrvatske lige otišao u HSV gdje se borio za opstanak, i sada igra u osrednjem italijanskom klubu, i kao takav treba nas podići na viši nivo. Ako ćemo od Milana praviti Fiorentinu, neka dođe. Uz sve to lik ima 28 godina, nije tako ni mlad. L.Gustavo je sličan slučaj. Bajern ga kupio i zeznuo se, a sličnu situaciju je uradio i Wolfsburg. Vezni red Badelj-Kesi-Gustavo ništa bolji ne bi bio od Pašalić-Lokateli-Sosa. Po meni uz Kesia (ako je već kupljen), Lokateli i Montolivo su dovoljni kao def. vezni u narednoj sezonu. Uz njih će ostati još neko od ovih panjeva Kuco, Bertolaci, Poli.
Treba nam neki ofanzivni vezni, Fabregas bi bio idealan. Uz njega bi Lokateli izrasatao u pravog igrača.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 18 maj 2017, 00:28

Milan are ready to offer €17M to Atalanta for Andrea Conti
:tokralju: :tokralju:

što se mene tiče, ako dovedu contija, rodrigeza, musaku, fabregasa i kessija, u napad ni ne trebaju dirati... eventualno pokušati ići na keitu ako bude ostalo dovoljno novca, ali prioritet je prije svega sredini odbranu i sredinu, a za ovo ostalo šta (ako) ostane.
ima uostalom i zimski merkato, treba i to iskoristiti :mrgreen:

gigi
conti musaka rom rodriguez
kessie fabregas ?
suso bacca bonaventura

FORZA MILAN !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 18 maj 2017, 00:40

Jedan napadač će sigurno doći,jer Bacca odbrojava zadnje dane u Milanu.Ali nakon potpune rekonstrukcije odbrane, treba i sredinu regulisati.To je apsolutni prioritet.

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 18 maj 2017, 00:49

I ja sam upravo vidio to za Contija i htio objaviti. Ja ga lično nisam nešto primjetio ali po nekim komentarima to bi bio dobar potez. Kad već popravljaju odbranu onda je treba totalno poboljšati. Sa Rodriguezom i Contijem (ako dođu naravno) otjerati De Sciglia, riješiti se Vangionija a ostaviti Abatea i Antonellija a može i Calabriu. Njega ne treba prodavati ali ga se uvijek može poslati na posudbu.

Što se tiče sredine Kessie bi bio pun pogodak ali ipak je prijeko potreban bar jedan kreativac. Po mogućnosti neki iskusan igrač (Fabregas) uz koga bi mladci kao Locatelli i Kessie još više napredovali. Još je neki pametnjaković a može biti i vidovnjak na wikipediu napisao da je Kessie igrač Milana. Uz Susa i Bonaventuru a i što da ne Montoliva koji je solidno odigrao ovu povratničku utakmicu imali bi dobru sredinu. Ali najvažnije je dovesti pravog kreativca. I promijeniti Baccu naravno.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 18 maj 2017, 02:47

nešto kontam kako sa ovim pojačanjima ne bi bilo loše igrati 343 :mrgreen:
tj. bar dok se ne uzme treći veznjak jer kako god obrneš neko fali, bonaventura mi nešto nije za veznjaka, a kucka/pašalić/mati/poli/lokateli/nastavi niz nisu neki kalibar za prve postave.

musaka paleta rom
conti fabregas kessie rodriguez
suso bacca keita

ovako su ofanzivno i defanzivno dobro uravnoteženi.

FORZA MILAN !

SafetSajo
Kontakt:

Post Postao/la SafetSajo » 18 maj 2017, 08:44

kessie je sasvim sigurno ovog ljeta ide u AC

25 mio i platu 2,5 mio godisnje

dobar transfer za rossonerre

(prema pisanju transfermarkt.de)
.....::::::::::::::::iHala Madrid…y nada más::::::::::::::::.....

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 18 maj 2017, 08:59

Izgleda da Rodriguez košta ipak 12 miliona + 3 miliona bonusa :tokralju:
slika

TuSeiTuttaLaMiaVita
Kontakt:

Post Postao/la TuSeiTuttaLaMiaVita » 18 maj 2017, 09:16

LegendKiller je napisao/la:Brate pričate o Badelju kao da je odgirao 50 utakmica lige prvaka. Lik iz hrvatske lige otišao u HSV gdje se borio za opstanak, i sada igra u osrednjem italijanskom klubu, i kao takav treba nas podići na viši nivo. Ako ćemo od Milana praviti Fiorentinu, neka dođe. Uz sve to lik ima 28 godina, nije tako ni mlad. L.Gustavo je sličan slučaj. Bajern ga kupio i zeznuo se, a sličnu situaciju je uradio i Wolfsburg. Vezni red Badelj-Kesi-Gustavo ništa bolji ne bi bio od Pašalić-Lokateli-Sosa. Po meni uz Kesia (ako je već kupljen), Lokateli i Montolivo su dovoljni kao def. vezni u narednoj sezonu. Uz njih će ostati još neko od ovih panjeva Kuco, Bertolaci, Poli.
Treba nam neki ofanzivni vezni, Fabregas bi bio idealan. Uz njega bi Lokateli izrasatao u pravog igrača.
Taj Badelj drži kovačića na klupi u repki.
Nije lik novi iniesta ali bi nam itekako dobro došao za širinu u ekipi. Pogotovo jer mu uskoro ističe ugovoro i dobit ćemo ga za siću na krjau ( 5-10 miliona). Prema svim najavam riješit ćemo se panjeva tipa poli, sosa i falit će igrača. Da ne govorim o povredama koje mogu zadesiti. Ukratko zahvalan i kvalitetan igrač.
Conti pun pogodak ako je istina.
Keitu svim silama zaganjat.
Bonu treba računat u vezni red jer se ne snalazi na poziciji wingera ( iako po potrebi može uletiti). Ubjedljivo najbolje partije pruža kao ofanzivni vezni po strani, daj mu RR i pravit će dar mar po lijevoj.
Nadam se i belotiju, mislim da je bolja kupovina od aube uzevši u obzir godine i sl. Ne bih imao ništa ni protiv morate za realnu cijenu 45 mil. npr.
Lično volio bih asensija iz Reala, dečko je bolja verzija davida silve ali mislim da je nemoguće.

Ako se većina stvari ostvari imat ćemo najbolji merkato od sezone kad su dosli ibra, robinjo i sl.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 18 maj 2017, 10:20

Ekipi je najpotrebniji kreativac tipa Fabregas, bez toga nema pomaka.

Montelline zelje tipa Badelj treba potpuno ignorisat, jer nije bolji od Bettolaccija, i kao takav bi postao dio problema, ne solucije... Dalje Montella vjerovatno nece jos dugo bit trener Milana tako da...

U Milanovom slucaju je fakticki lako biti pametan, jer svi se ovdje slazu sta treba ovoj ekipi i da treba otjerat 10ak parazita. Nije realna tolika cistka preko ljeta, ali recimo do iduceg ljeta taman, nogirat ih 5-6 sad, 1-2 u januaru18, ostatak ljeto18.
150M i moze se napravit respektabilna ekipa koja ce se uskoro pobit sa Napolijem i Romom za 2.mj. Mozda i Interom ukoliko se probude, jer po igracima su i oni tu negdje

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 18 maj 2017, 10:21

Ako je ovo tacno 12+3 za Rodrigueza onda im svaka čast

Sent from my x600 using Tapatalk
Il Club più titolato al mondo!

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 18 maj 2017, 12:22

..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 18 maj 2017, 13:48

kessie je izgleda doveden na posudbu, naravno sa obaveznim otkupom na kraju (28 miliona).

yebo te koji posao rade ona dvojica, ovako si sebi uštedio gotovo 30 miliona za ovaj merkato :tokralju: :tokralju:

ona debilna ameba neće da ostane u watfordu, znači ode 18 miliona u qurac :facepalm: yebo ti mater svoju kancerogenu, baš je ona tumorčina koje se ne možeš riješiti.

FORZA MILAN !

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 18 maj 2017, 14:13

Ako je tačno za Rodrigueza i Kessie-a onda je to fantastičan posao.
15 mil iz ovogodišnjeg budžeta a dobijaš 2 jaka pojačanja.

Kessie, Rodriguez, Badelj, Muska bi bili velika pojačanja ali su svi oni "mišići" ekipe. Ovom Milanu treba malo mozga, znanja, kreativnosti .
Nadam se da će iznenaditi nekim znalcem na sredini terena. To nije vidjeno na San Siru još od Pirla. Računajući oba milanska tima.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []