Travestija od saveza zvana NFSBiH - almanah njonjavih odluka

esprit24
Kontakt:

Re: Travestija od saveza zvana NFSBiH - almanah njonjavih odluka

Post Postao/la esprit24 » 18 maj 2017, 17:58

Ja bih odredio Zenicu kao fiksno mjesto za odigravanje finala, a ako Celik bude u finalu onda prebaciti negdje drugo. Sto se tice neke kazne za Siroki ne ocekujem nista spektakularno, jer je savez nemocan da ista poduzme po tom pitanju.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 18 maj 2017, 18:02

maxmore je napisao/la:
PitarBordo je napisao/la:
maxmore je napisao/la:Trebate svi vi znati da sigurno ni jedan od vas ne voli ovu zemlju vise od mene ili bilo kojeg HRVATA (potraži u Ustavu BiH HRVAT).
Reci i koju zemlju.
Hercegovinu. Zar video ne otkriva?
:facepalm:
Samo Saraj'vo.

maxmore
Kontakt:

Post Postao/la maxmore » 18 maj 2017, 18:05

PitarBordo je napisao/la:
maxmore je napisao/la:
PitarBordo je napisao/la: Reci i koju zemlju.
Hercegovinu. Zar video ne otkriva?
:facepalm:
OK :facepalm: nemam pojma sto si očekivao...
Široki . Brate samo Široki!

Nova vatra, staro mjesto, ista nada.

Lištica

..se samo rijeka zove, oj Široki to je ime tvoje

Eisenbahner1921
Kontakt:

Post Postao/la Eisenbahner1921 » 18 maj 2017, 18:05

Izbacite gamad iz lige i bar na jednu sezonu zabranite prisustvo navijaca !
Pomrle vam !

Galic neka pogine.
Zadnja izmjena: Eisenbahner1921, dana/u 18 maj 2017, 18:07, ukupno mijenjano 1 put.
Životni saputnik! 1921

Bordomen
Kontakt:

Post Postao/la Bordomen » 18 maj 2017, 18:06

Mene sramota pojedinih komentara :roll:
MI ŽIVIMO ZA SARAJEVO VI ŽIVITE OD SARAJEVA!!!!!!

299CZ
Kontakt:

Post Postao/la 299CZ » 18 maj 2017, 18:17

Pored svega viđenog sinoć tu pojedinci imaju obraza da se javljaju na forum, objašnjavaju nešto, pokušavaju relativizirati stvari...k'o fol svi smo isti.

Široki Brijeg je sazrio za izbacivanje iz lige, a stadion Pecara za desetogodišnju zabranu odigravanja bilo kakvih zvaničnih utakmica. Njihov stav i ponašanje su oduvijek problematični, pitanje je samo šta će uspjeti uraditi, nekad ubiju navijača, nekad zapale zastavu, nekad skandiraju, nekad bacaju razno-razne predmete...tim ljudima nije mjesto u bilo kakvom sportu. Savez mora profesionalno i oštro reagovati prema ovim dugogodišnjim ispadima.

High

Post Postao/la High » 18 maj 2017, 18:49

Finale kupa svake države je svečani čin, a izgleda da to jedino nije slučaj u našoj zemlji, što potvrđuju događaji tokom i nakon revanš meča finala Kupa BiH odigranog sinoć u Širokom Brijegu između ekipa NK Široki Brijeg i FK Sarajevo . Veliko finale, koje je trebalo da bude istinski praznik nogometa, pretvoreno je u potpunu suprotnost, u sprovod civilizacijskih tekovina u najgorem obliku. Eskapada ničim izazvanog vulgarnog nacionalističkog vrijeđanja, rasizma i huliganizma te ponižavajući odnos prema državnoj himni, nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim", saopćio je NSBiH.

Savez ističe da ponašanje navijača nema ništa zajedničko sa sportom te da su incidenti zasjenili sav trud i gostoprimstvo NK Široki Brijeg.

"NS BiH ne može i neće biti nijem i slijep na parole 'Za dom spremni', 'Ubij baliju' i sve ostale oblike ponašanja koji nemaju ništa zajedničko sa sportom. Nažalost, korektno ponašanje aktera na terenu i uzoran prijem gostijuće ekipe i zvanica prije utakmice od rukovodstva NK Široki Brijeg ostali su potpuno u sjeni nesportskog, neprimjerenog i frustrirajućeg ponašanja domaćih navijača", dodaje se u saopćenju.

Najavljene su sankcije i borba protiv sličnih incidenata.

"Nadležni organi Saveza će provesti propisani postupak i poduzeti sve potrebne radnje u domenu svoje nadležnosti, slijedeći egazaktan primjer koji su disciplinski organi FIFA-e proveli za slične situacije i događaje neprilične sportskom događaju i žestoko odgovoriti propisanim mjerama. NSBiH će nastaviti odlučnu borbu za izgradnje ljepšeg, boljeg i zdravijeg ambijenta za sva buduća nogometna dešavanja, pa tako i za naredna finala Kupa BiH. Jer Bosna i Hercegovina je ipak država svih nas", poručuju iz NSBiH.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

UstanikSBII
Kontakt:

Post Postao/la UstanikSBII » 18 maj 2017, 19:09

Invazija novih forumaša odreda demokrati, antifašisti, feministi, daju podršku povorci ponosa, ljudska prava ... Stojim na braniku protiv mraka ;)
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

Dulce et decorum est pro patria mori.

HKK Široki
Prvenstva: 10 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

Nane17
Kontakt:

Post Postao/la Nane17 » 18 maj 2017, 19:15

esprit24 je napisao/la:Ja bih odredio Zenicu kao fiksno mjesto za odigravanje finala, a ako Celik bude u finalu onda prebaciti negdje drugo. Sto se tice neke kazne za Siroki ne ocekujem nista spektakularno, jer je savez nemocan da ista poduzme po tom pitanju.
Samo jedno pitanje jaruga,da se u finale plasiraju Celik-Sarajevo,a da je prije samog pocetka kupa odredjeno Bilino polje kao domacin finala,gdje bi pomjerio tu tekmu? Mislim da je glupost ista pomjerati,sta su trebali Lazio I Juve sinoc,igralo se u sred Rima,imas par stadiona I mislim da se ovo finale treba igrati jednom na neutralnom terenu I tacka kao u svim normalnim zemljama!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 18 maj 2017, 19:21

Nane17 je napisao/la:
esprit24 je napisao/la:Ja bih odredio Zenicu kao fiksno mjesto za odigravanje finala, a ako Celik bude u finalu onda prebaciti negdje drugo. Sto se tice neke kazne za Siroki ne ocekujem nista spektakularno, jer je savez nemocan da ista poduzme po tom pitanju.
Samo jedno pitanje jaruga,da se u finale plasiraju Celik-Sarajevo,a da je prije samog pocetka kupa odredjeno Bilino polje kao domacin finala,gdje bi pomjerio tu tekmu? Mislim da je glupost ista pomjerati,sta su trebali Lazio I Juve sinoc,igralo se u sred Rima,imas par stadiona I mislim da se ovo finale treba igrati jednom na neutralnom terenu I tacka kao u svim normalnim zemljama!
Dobiju i jedna i druga ekipa isti broj ulaznica bez obzira gdje se utakmica igra. I onda npr igraju u finalu Borac-Siroki i opet imas citav stadion koji zvizdi himni :lol:

Oni iz Bijeljine su prosle godine ispali gospoda, jedno 5% ih je mozda zvizdalo ostali ustali i ispratili normalno. Isto u Tuzli doslo ih je mozda 20 i ustali normala sve.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 maj 2017, 19:22

Jel ono Modriča sa nekim igrala finale kupa prije 10+ godina na Koševu? kad je doslo 100 ljudi i to rodbina od igraca :urnebes:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Nane17
Kontakt:

Post Postao/la Nane17 » 18 maj 2017, 19:24

MortemHz je napisao/la:Jel ono Modriča sa nekim igrala finale kupa prije 10+ godina na Koševu? kad je doslo 100 ljudi i to rodbina od igraca :urnebes:
Jel to bilo Modrica-Borac ili je neko drugi umjesto Borca bio?

PERO1234
Kontakt:

Post Postao/la PERO1234 » 18 maj 2017, 19:24

UstanikSBII je napisao/la:Invazija novih forumaša odreda demokrati, antifašisti, feministi, daju podršku povorci ponosa, ljudska prava ... Stojim na braniku protiv mraka ;)
Mi Hrvati smo takav narod. Umjetnici. Kada neznamo tekst neke pjesme onda zvizdjukamo laganini.......laganiniiiii :D :D
Ja umrijet ću. Brijeg se neće maći, ta plava skamenjena vječnost.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 18 maj 2017, 19:25

MortemHz je napisao/la:Jel ono Modriča sa nekim igrala finale kupa prije 10+ godina na Koševu? kad je doslo 100 ljudi i to rodbina od igraca :urnebes:
Igrati ce se ka rina jedna utakmica samo i to na random terenu, pa prosle godine je savez od Slobode pokupio 50 hiljada od ulaznica i dao joj 20 hiljada jer je igrala finale :lol:

amcibald

Post Postao/la amcibald » 18 maj 2017, 19:52

Kad se samo sjetim aplauza igracima Borca na Grbavici na kraju utakmice finala kupa kada su taj isti osvojili. Aplauzom su tada pozdravljeni a sjecam se 2-3 igraca Borca je doslo pred sjever i pokusali isprovocirart do tada vec iole korektnu publiku.
Sjecam se i kad je sjever zagrmio ubij ustasu protiv Zrinje. Naravno, niti smo mi njima ostali duzni, niti su oni bili cvijece. Doduse za njih smo bili lesevi kako to oni vole otpjevati. Lesevi koji plove Neretvom.
Zadnja utakmica sa Sirokim i docek njihovi igraca aplauzom. Pa pitam se vrijedi li biti bosanac i hercegovac?
I onda pogledam na netrepeljivost izmedju Pitara i Manijaka kako se pa mogu reci u mrznji ophode jedan prema dr. Nesmijemo. Barem mi koji jesmo u istom gradu. Mi bi trebali biti kao jedni, barem kada su u pitanju utakmice protiv ostalih protivnika. Naravno, na derbiju svak na svoju stranu, a prije i poslije derbija zajedno na pice i zdravo prepucavanje onih koji su izgubili. To je smisao naseg derbija. Nikakvi ultra tifo megalomanije. Brat mi je pitar i sinoc sam s njim zajedno navijao za Sarajevo. Zasto? Pa to je klub koji ke iz mog grada. Klub koji postuje moju drzavu. Klub koji prestavlja sa ponosom moju zastavu. A vec poslije derbija, moj brat ce reci bolje Zeljo da osvoji nego Zrinjski. A vjerujte da iako vec u ozbiljnim godinama i ja i on, i dan danas kao mala djeca se prepucavamo i jedan drugo podhebavamo.
Samo zajedno mozemo opstati u ovoj sto bi rekli maloj bari punoj krokodila

Sent from mTalk

Eisenbahner1921
Kontakt:

Post Postao/la Eisenbahner1921 » 18 maj 2017, 20:00

Braca sa ind ex.hr ispisala fasiste i jos jednom se ogradili od njih !
Svaka cast, ljudine !!
Životni saputnik! 1921

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 18 maj 2017, 20:01

amcibald je napisao/la:Kad se samo sjetim aplauza igracima Borca na Grbavici na kraju utakmice finala kupa kada su taj isti osvojili. Aplauzom su tada pozdravljeni a sjecam se 2-3 igraca Borca je doslo pred sjever i pokusali isprovocirart do tada vec iole korektnu publiku.
Sjecam se i kad je sjever zagrmio ubij ustasu protiv Zrinje. Naravno, niti smo mi njima ostali duzni, niti su oni bili cvijece. Doduse za njih smo bili lesevi kako to oni vole otpjevati. Lesevi koji plove Neretvom.
Zadnja utakmica sa Sirokim i docek njihovi igraca aplauzom. Pa pitam se vrijedi li biti bosanac i hercegovac?
I onda pogledam na netrepeljivost izmedju Pitara i Manijaka kako se pa mogu reci u mrznji ophode jedan prema dr. Nesmijemo. Barem mi koji jesmo u istom gradu. Mi bi trebali biti kao jedni, barem kada su u pitanju utakmice protiv ostalih protivnika. Naravno, na derbiju svak na svoju stranu, a prije i poslije derbija zajedno na pice i zdravo prepucavanje onih koji su izgubili. To je smisao naseg derbija. Nikakvi ultra tifo megalomanije. Brat mi je pitar i sinoc sam s njim zajedno navijao za Sarajevo. Zasto? Pa to je klub koji ke iz mog grada. Klub koji postuje moju drzavu. Klub koji prestavlja sa ponosom moju zastavu. A vec poslije derbija, moj brat ce reci bolje Zeljo da osvoji nego Zrinjski. A vjerujte da iako vec u ozbiljnim godinama i ja i on, i dan danas kao mala djeca se prepucavamo i jedan drugo podhebavamo.
Samo zajedno mozemo opstati u ovoj sto bi rekli maloj bari punoj krokodila

Sent from mTalk
Ti manijak a buraz pitar. Sta vam je stari? Nije provokacija brato
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 18 maj 2017, 20:06

skripar96 je napisao/la:K M E

Sent from my Picasso using Tapatalk

Poserem vam se na "europske vrijednosti".
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

SemirSema
Kontakt:

Post Postao/la SemirSema » 18 maj 2017, 20:06

Stari navijač najvećeg sarajevskog kluba, FK Olimpic

Stari vuk

zenica159
Kontakt:

Post Postao/la zenica159 » 18 maj 2017, 20:08

Eisenbahner1921 je napisao/la:Braca sa ind ex.hr ispisala fasiste i jos jednom se ogradili od njih !
Svaka cast, ljudine !!
Jos bolji su komentari, izdvajam:
''Bravo! Vi niste Hrvati, vi ste sramota za ljudski rod.''
''Nešto bolje se kao moglo očekivati od kozojeba? Trebalo bi im zabraniti da se izjašnjavaju kao Hrvati. Hrvati su kulturan i pristojan narod, za razliku od ovih divljaka.''

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Vanja8 i 28 gostiju.