Travestija od saveza zvana NFSBiH - almanah njonjavih odluka

High

Re: Travestija od saveza zvana NFSBiH - almanah njonjavih odluka

Post Postao/la High » 18 maj 2017, 20:08

DA STE listanjem TV kanala naletjeli na uzvratnu utakmicu finala Kupa Bosne i Hercegovine, a da niste znali da igraju Široki Brijeg i Sarajevo, ništa vam ne bi bilo jasno osim da ima puno istine u onoj narodnoj "Gdje prestaje logika, tu počinje Bosna".

Himna države u kojoj se igra utakmica nije se ni čula od zaglušujućih zvižduka cijelog stadiona i prekidana je skandiranjem "Mi, Hrvati!". Takvo navijanje predvodili su Škripari, navijači nazvani po gerilskim grupama koje su djelovale nekoliko godina nakon razbijanja NDH-a i navijači poznati po isticanju ustaških i nacističkih simbola.

Da ste i nakon toga ostali uz TV prijenos sa stadiona Pecara, iako je atmosfera na stadionu više podsjećala na ratnu nego nogometnu, čuli biste i skandiranje "Za dom spremni", "Ubij baliju", "Gazi balije" ili vidjeli ratne zastave Hrvatskog vijeća obrane. I sve to na jednoj nogometnoj utakmici

"Navijači, hvala vam", sve je što su iz Nogometnog kluba Široki Brijeg, kluba u kojem igraju samo katolici, poručili o skandaloznom ponašanju svojih navijača. Skandaloznom za sve, osim za ljude iz kluba i one koji su orgijali na tribinama.

Hvala na kazni koju će klub dobiti zbog njihovog ustašluka? Hvala na vrijeđanju države koju klub predstavlja u Europi, Saveza pod kojim igra? Hvala na atmosferi koja nas je vratila na početak 90-ih? Na čemu se točno klub, koji je nakon penala osvojio Kup, zahvalio navijačima?

Sramotno ponašanje bilo je toliko izraženo da je morao reagirati čak i Nogometni savez Bosne i Hercegovine, koji inače zbog "mira u kući" često zažmiri na slične situacije.

"Vulgarno, nacionalističko vrijeđanje, rasizam, huliganizam, ponižavajući odnos prema himni nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim", poručili su iz Saveza i najavili kaznu za Široki Brijeg.

Prije 20 dana Široki Brijeg je s 3:0 razbio Željezničar u polufinalu Kupa, a gostujući igrači su nakon trećeg gola dobili pljesak većeg dijela stadiona Grbavica. A sinoć su igrači Sarajeva brutalno izvrijeđani u Širokom Brijegu i gađani raznim predmetima prilikom gotovo svakog izvođenja prekida. Mnoge je osvojila reakcija igrača Sarajeva Hebibovića koji je s travnjaka uzeo žvaku kojom su ga gađali divljaci i odgovorio im tako što je skinuo omot i žvaku stavio u usta.

U Širokom Brijegu živi 99,60 posto stanovnika koji su se na posljednjem popisu izjasnili kao Hrvati, a budući da su nezadovoljni svojom pozicijom u vlasti Bosne i Hercegovine te još nezadovoljniji činjenicom da su i dalje dio te zemlje, mnoge nisu ni začudili ispadi sa sinoćnje utakmice.

Ne čudi takvo ponašanje i ako se zna prošlost navijača Širokog Brijega i Sarajeva, točnije sukob iz 2009. godine u kojem je ubijen navijač Sarajeva Vedran Puljić, a za čiju smrt do danas nitko nije odgovarao. Navijačima Sarajeva od tog događaja uoči gostovanja na Pecari oduzimaju se zastave s likom ubijenog navijača, a na skandiranje njegovog imena domaći navijači tradicionalno odgovaraju sramotnim: "Javi se, javi se..."

Jedino što čudi je reakcija navijača Širokog na osvajanje Kupa Bosne i Hercegovine. Trijumf protiv Sarajeva donio im je plasman u Europu i, s obzirom na sve gore navedeno, to bi trebalo biti jedino zadovoljstvo navijačima i igračima.

Ali ne, navijači su utrčali na travnjak odmah nakon što je Čabraja realizirao posljednji jedanaesterac i gotovo svi su se utrkivali kako bi se fotografirali s peharom?!

Čemu slikanje s trofejem države koju mrzite? Čemu paradiranje s istim trofejem po gradu do ranih jutarnjih sati?

Drugi put, a bit će drugog puta jer je Široki Brijeg godinama jedan od najuspješnijih bosanskohercegovačkih klubova, predlažem navijačima da umjesto slikanja s peharom isti otmu igračima, popišaju se na njega i bace ga umotanog u zastavu BiH u Lišticu, rijeku koja protječe kroz grad. Tada biste ispali dosljedni, ovako ste samo dvolični.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

amcibald

Post Postao/la amcibald » 18 maj 2017, 20:14

SemirSema je napisao/la:Stari navijač najvećeg sarajevskog kluba, FK Olimpic

Stari vuk
Haha dobra. Nije,babo je stari navijac Zelje jos i prije neg je radio na zeljeznici.

Sent from mTalk

Tristan
Kontakt:

Post Postao/la Tristan » 18 maj 2017, 20:19

Nane17 je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Jel ono Modriča sa nekim igrala finale kupa prije 10+ godina na Koševu? kad je doslo 100 ljudi i to rodbina od igraca :urnebes:
Jel to bilo Modrica-Borac ili je neko drugi umjesto Borca bio?
Krenulo je dosta navijaca iz BL na tu utakmicu, medjutim doslo je do tuce sa seljacima iz Modrice kod Maglaja i policija je i jedne i druge vratila nazad. :D ''jos jedna srpska bruka'' :mrgreen:
slika
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.

Ras
Kontakt:

Post Postao/la Ras » 18 maj 2017, 20:19

zenica159 je napisao/la:
Eisenbahner1921 je napisao/la:Braca sa ind ex.hr ispisala fasiste i jos jednom se ogradili od njih !
Svaka cast, ljudine !!
Jos bolji su komentari, izdvajam:
''Bravo! Vi niste Hrvati, vi ste sramota za ljudski rod.''
''Nešto bolje se kao moglo očekivati od kozojeba? Trebalo bi im zabraniti da se izjašnjavaju kao Hrvati. Hrvati su kulturan i pristojan narod, za razliku od ovih divljaka.''
Hrvati su daleko od kulturnog naroda!To je jedini narod na planeti koji je imao koncentracioni logor za djecu u NDH-a :puke:
Prvenstvo Republike BiH (1): 1946!
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972!
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013!
Kup (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012!
Superkup (3): 1998, 2000, 2001!

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 18 maj 2017, 20:20

Po meni realan prijedlog za pravilnik NFSBiH kada su u pitanju vrijeđanje državnih simbola, pjevanje fašističkih pjesama, a znamo svi koje su to pjesme, ne pravimo se mahniti.

1. Ako se to desi u PLBiH kazniti klub sa nekom debelom novčanom kaznom, te sa uduzimanjem 3 boda, mislim da je to puno realnije očekivati.
2. Ako se to desi u kupu. Delegat utakmice mora postupiti tako da navijače koji to rade treba prvo narediti da prestanu sa tim, ako se to ne desi isprazniti cijelu tribinu (recimo najčešće onu gdje su smješteni najvatreniji navijači jednog tima). Ako se nastavi kasnije sa tim, prekinuti meč i registrovati 3:0 u korist protivnika.

To bi opametilo mnoge klubove i njihove navijače. Međutim, znam da se nikada neće ovako nesto slično uvesti, ili je mozda i uvedeno samo se ne primjenjuje. Ne znam.
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

maxmore
Kontakt:

Post Postao/la maxmore » 18 maj 2017, 20:23

High je napisao/la:
DA STE listanjem TV kanala naletjeli na uzvratnu utakmicu finala Kupa Bosne i Hercegovine, a da niste znali da igraju Široki Brijeg i Sarajevo, ništa vam ne bi bilo jasno osim da ima puno istine u onoj narodnoj "Gdje prestaje logika, tu počinje Bosna".

Himna države u kojoj se igra utakmica nije se ni čula od zaglušujućih zvižduka cijelog stadiona i prekidana je skandiranjem "Mi, Hrvati!". Takvo navijanje predvodili su Škripari, navijači nazvani po gerilskim grupama koje su djelovale nekoliko godina nakon razbijanja NDH-a i navijači poznati po isticanju ustaških i nacističkih simbola.

Da ste i nakon toga ostali uz TV prijenos sa stadiona Pecara, iako je atmosfera na stadionu više podsjećala na ratnu nego nogometnu, čuli biste i skandiranje "Za dom spremni", "Ubij baliju", "Gazi balije" ili vidjeli ratne zastave Hrvatskog vijeća obrane. I sve to na jednoj nogometnoj utakmici

"Navijači, hvala vam", sve je što su iz Nogometnog kluba Široki Brijeg, kluba u kojem igraju samo katolici, poručili o skandaloznom ponašanju svojih navijača. Skandaloznom za sve, osim za ljude iz kluba i one koji su orgijali na tribinama.

Hvala na kazni koju će klub dobiti zbog njihovog ustašluka? Hvala na vrijeđanju države koju klub predstavlja u Europi, Saveza pod kojim igra? Hvala na atmosferi koja nas je vratila na početak 90-ih? Na čemu se točno klub, koji je nakon penala osvojio Kup, zahvalio navijačima?

Sramotno ponašanje bilo je toliko izraženo da je morao reagirati čak i Nogometni savez Bosne i Hercegovine, koji inače zbog "mira u kući" često zažmiri na slične situacije.

"Vulgarno, nacionalističko vrijeđanje, rasizam, huliganizam, ponižavajući odnos prema himni nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim", poručili su iz Saveza i najavili kaznu za Široki Brijeg.

Prije 20 dana Široki Brijeg je s 3:0 razbio Željezničar u polufinalu Kupa, a gostujući igrači su nakon trećeg gola dobili pljesak većeg dijela stadiona Grbavica. A sinoć su igrači Sarajeva brutalno izvrijeđani u Širokom Brijegu i gađani raznim predmetima prilikom gotovo svakog izvođenja prekida. Mnoge je osvojila reakcija igrača Sarajeva Hebibovića koji je s travnjaka uzeo žvaku kojom su ga gađali divljaci i odgovorio im tako što je skinuo omot i žvaku stavio u usta.

U Širokom Brijegu živi 99,60 posto stanovnika koji su se na posljednjem popisu izjasnili kao Hrvati, a budući da su nezadovoljni svojom pozicijom u vlasti Bosne i Hercegovine te još nezadovoljniji činjenicom da su i dalje dio te zemlje, mnoge nisu ni začudili ispadi sa sinoćnje utakmice.

Ne čudi takvo ponašanje i ako se zna prošlost navijača Širokog Brijega i Sarajeva, točnije sukob iz 2009. godine u kojem je ubijen navijač Sarajeva Vedran Puljić, a za čiju smrt do danas nitko nije odgovarao. Navijačima Sarajeva od tog događaja uoči gostovanja na Pecari oduzimaju se zastave s likom ubijenog navijača, a na skandiranje njegovog imena domaći navijači tradicionalno odgovaraju sramotnim: "Javi se, javi se..."

Jedino što čudi je reakcija navijača Širokog na osvajanje Kupa Bosne i Hercegovine. Trijumf protiv Sarajeva donio im je plasman u Europu i, s obzirom na sve gore navedeno, to bi trebalo biti jedino zadovoljstvo navijačima i igračima.

Ali ne, navijači su utrčali na travnjak odmah nakon što je Čabraja realizirao posljednji jedanaesterac i gotovo svi su se utrkivali kako bi se fotografirali s peharom?!

Čemu slikanje s trofejem države koju mrzite? Čemu paradiranje s istim trofejem po gradu do ranih jutarnjih sati?

Drugi put, a bit će drugog puta jer je Široki Brijeg godinama jedan od najuspješnijih bosanskohercegovačkih klubova, predlažem navijačima da umjesto slikanja s peharom isti otmu igračima, popišaju se na njega i bace ga umotanog u zastavu BiH u Lišticu, rijeku koja protječe kroz grad. Tada biste ispali dosljedni, ovako ste samo dvolični.
Moramo se natjecati negdje!! Koji glupi tekstovi , zašto ovo , zašto ono. Osudi, pljuni na grad Široki, NK Široki nemoj biti glup. Nemam pojma ko je u potpisu, nije ni bitno.
Široki . Brate samo Široki!

Nova vatra, staro mjesto, ista nada.

Lištica

..se samo rijeka zove, oj Široki to je ime tvoje

High

Post Postao/la High » 18 maj 2017, 20:26

maxmore je napisao/la:
Moramo se natjecati negdje!! Koji glupi tekstovi , zašto ovo , zašto ono. Osudi, pljuni na grad Široki, NK Široki nemoj biti glup. Nemam pojma ko je u potpisu, nije ni bitno.
Definicija gluposti i primitivizma sinoć je izrečena - grad Široki i ljigavi fašizam. Ako nemaš šta pametno kazati, ne dolazi na ovo sijelo. Gamad ogavna. Od ovog vas ni sto voda neće oprati.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 maj 2017, 20:28

Tristan je napisao/la:
Nane17 je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Jel ono Modriča sa nekim igrala finale kupa prije 10+ godina na Koševu? kad je doslo 100 ljudi i to rodbina od igraca :urnebes:
Jel to bilo Modrica-Borac ili je neko drugi umjesto Borca bio?
Krenulo je dosta navijaca iz BL na tu utakmicu, medjutim doslo je do tuce sa seljacima iz Modrice kod Maglaja i policija je i jedne i druge vratila nazad. :D ''jos jedna srpska bruka'' :mrgreen:
slika
Izvini brate ali otkud njima navijaci? :tokralju: :rol:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 18 maj 2017, 20:28

I ja gledam. Modrica hools . Osam pardon sedam autobusa wtf :rol:
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Ras
Kontakt:

Post Postao/la Ras » 18 maj 2017, 20:30

Ova skandiranja samo poslati na adresu UEFE i ban i je za Evropu minimum godinu dana!
Prvenstvo Republike BiH (1): 1946!
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972!
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013!
Kup (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012!
Superkup (3): 1998, 2000, 2001!

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 18 maj 2017, 20:32

Treba zabraniti sve simbole koje vrijedjaju "druge"!!! Zastave hvo,zastave vojske rs,zastavu s ljiljanima...Sve parole tipa gdje se spominje ubijanje"drugih"...Da savez da na potpis ugovor i obaveze da klub i navijaci koji nece da postuju simbole drzave pod cijim takmicenjem igraju da ne mogu biti ucesnici istog...ne potpiše na primjer neki klub ugovor sa savezom,ne moze automatski da se takmici u ligi koju savez organizuje...ne poštuješ drzavu,himnu,simbole,neces vala ni igrat u savezu te drzave..nek onda taj klub igra u ligi Hrvatske ili Srbije..
::::SAMO ČELIK::::

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 18 maj 2017, 20:33

High je napisao/la:
maxmore je napisao/la:
Definicija gluposti i primitivizma sinoć je izrečena - grad Široki i ljigavi fašizam. Ako nemaš šta pametno kazati, ne dolazi na ovo sijelo. Gamad ogavna. Od ovog vas ni sto voda neće oprati.
Ma sta ce ti pametno kazati. Vjeruj ja sam mislio da su dole širokobrijezani puno kluturniji i da ce barem himnu ispostovati, al bas sam se šokiro, nisam onake zvizduke očekivao. Mislio sam da ce moza neka grupica, recimo škripari to izvest, al cijelom stadionu se nisam nadao nikako.. Gori od Dodikovih.

maxmore
Kontakt:

Post Postao/la maxmore » 18 maj 2017, 20:34

High je napisao/la:
maxmore je napisao/la:
Bas strasno ni sam ne znam sta da radim nakon ovih tvojih riječi strasno si me pogodio. :tokralju:
Kada ja u svom gradu doživim ovaj civilizacijski uspon prikazan u videu ispod, prestati ću pratiti svoj klub... teško da se ovaj "Lištički kamenjar" sofisticira do ovolike razine gluposti i sramote. Jedan video, mogu jos ... mani me se moralnih pouka.
Zadnja izmjena: maxmore, dana/u 18 maj 2017, 20:36, ukupno mijenjano 1 put.

Lištica

amcibald

Post Postao/la amcibald » 18 maj 2017, 20:35

Ma da je normalan savez i uredjenje u drzavi,necu reci drzava,jer ona nije kriva sto su je naselili razno razne mutivode i prevrtljaneri,ovo bi se moglo dovesti veoma brzo u red. Ma samo opali po dzepu cim ima i mrva osnova pa makar bio u pitanju i klub za koji navijam. Baklja,baklja. A nas savez izjednacava bakljadu sa fasizmom. Mi smo mali, i zivimo na malom prostoru da bi se gurali laktali i podapinjali jedni drugima a za uzvrat ocekivali da time dobijemo zraka i prostora. Kad mogu enormno visoke kazne u saobracaju, kad moze policija kaznjavati prije utakmice za konzumiranje alkohola na javnom mjestu u iznosu od 200KM, pa moze i savez onda poceti raditi svoj posao i oplesti po kaznama za svaki ispad. Opet kazem,makar se to odnosilo i na moj klub.

Sent from mTalk

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 18 maj 2017, 20:37

maxmore je napisao/la:
High je napisao/la:
maxmore je napisao/la:
Bas strasno ni sam ne znam sta da radim nakon ovih tvojih riječi strasno si me pogodio. :tokralju:
Kada ja u svom gradu doživim ovaj civilizacijski uspon prikazan u videu ispod, prestati ću pratiti svoj klub... teško da se ovaj "Lištički kamenjar" sofisticira do ovolike razine gluposti i sramote. Jedan video mogu jos ... mani me se moralnih pouka.
Jarane jesi ti glup il sta. Malo skotaj zbog cega su navijaci ovdje uletili. Nijedan igrac sirokog nije bio meta, Uprava SRAJEVA JE Ovdje bila meta. malo ukluci taj mozak.

MMM
Kontakt:

Post Postao/la MMM » 18 maj 2017, 20:37

High je napisao/la:
maxmore je napisao/la:
Jel se to kratkopantalonić iz Željeznog Polja opet dočepo Šehera? Bujrum, bujrum otvoreni grad.
Nigdje glasnijih 2,5 % antifašista ko u Bosni!

maxmore
Kontakt:

Post Postao/la maxmore » 18 maj 2017, 20:40

Zagor je napisao/la:
maxmore je napisao/la:
High je napisao/la:
Kada ja u svom gradu doživim ovaj civilizacijski uspon prikazan u videu ispod, prestati ću pratiti svoj klub... teško da se ovaj "Lištički kamenjar" sofisticira do ovolike razine gluposti i sramote. Jedan video mogu jos ... mani me se moralnih pouka.
Jarane jesi ti glup il sta. Malo skotaj zbog cega su navijaci ovdje uletili. Nijedan igrac sirokog nije bio meta, Uprava SRAJEVA JE Ovdje bila meta. malo ukluci taj mozak.
Ni ne sumnjam da bi zaobišli igrače Širokog :lol: :lol: :D. Znači ovo je ok?

Lištica

Tristan
Kontakt:

Post Postao/la Tristan » 18 maj 2017, 20:43

MortemHz je napisao/la:Izvini brate ali otkud njima navijaci? :tokralju: :rol:
Nisu pravi navijaci u smislu navijacke grupe, nego je valjda pod tom euforijom njihovih dobrih rezultata pola Modrice krenulo prema Sarajevu taj dan. :D Vjerovatno su imali i besplatan prevoz. Sjecam se nekog njihovog transa - Epidemija Modrica, tako su se valjda zvali. :)
Zadnja izmjena: Tristan, dana/u 18 maj 2017, 20:47, ukupno mijenjano 1 put.
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.

tareizo
Kontakt:

Post Postao/la tareizo » 18 maj 2017, 20:46

zamislite da se ovo juce dogodilo na finalu recimo njemackog kupa npr.köln-bayern i da navijaci jednog od ova dva kluba uzvikuju onakve grozote

ne da bi im oduzelo titulu ,vec bi ich izbacili iz svih takmicenja u drzavi

Kazem opet treba se kaznjavat pa bilo ko to bio moj celik,leotar,gosk svejedno ko ,al dok ovakve stvare ostaju nekaznjene necemo mi ni za 100 godina na boljitak
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana

SAMO CELIK

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 maj 2017, 20:54

Opet se poredi fasizam, nacionalizam, rasizam i jos dosta toga sa ulijetanjem u teren i sa ''napadom'' na upravu FK Sarajevo. Svaka cast, isto je to. :tokralju:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, MaroonBjelave, mosarajvosa83 i 28 gostiju.