Sad mu je porasla cijena, ušli su u baraž za drugu ligu. Neka me Ćenan kontaktira, završiću ga za danbraco je napisao/la:http://sportsport.ba/ino_fudbal/crnogor ... dak/237522
Virto možel' ovaj biti zamjena za Lendru?
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Kako pobjedite pitare a u Krupi nisu akcije napravio akcije,odbrana haos Bogi se poceo gubit cak Sam poceo sumljat y njega sumljiv mi je,Zakaric nece nece da igra protiv svojih pa kako mislite pobjedit ici na Stevu pa sta BOG da e nemoze.Mi gubimi a Zrinjski igra nerjeseno i tako cemo osvojit titulu.
Ako nasi igraci udju 100% u utakmicu nema sanse da izgubimo, ne treba da nas zavarava ovaj njihov umor ili da su pali psihicki nakon Sirokog zapece oni 200% protiv nas sve ce uradit da nam otkinu koji bod kako bi Zrinji pomogli, Nasi igraci trebaju ozbiljno shvatit sutrasnji mec koji nam znaci Titula ne treba gore otic i branit se , treba igrat , hrabro, muski, da ginu za svaku loptu i nece bit problema, mada poznavajuci Slavku on ce ic na x tu sigurno ako se nesto otvori prema naprjed treba svaku sansu znat iskoristit.. Ako bude pristup bar 70% od onog protiv Zrinje jasam uvjeren da ih mozemo dobit .. SVE DO KRAJA ZELJO NEMA PREDAJE !Zenzo je napisao/la:Ako izgubimo od ovakvog Sarajeva onda ne znam ...
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar
Velibor Vasilić za ****: Na Grbavicu dolazim da proslavimo titulu!
Povodom predstojećeg sarajevskog derbija stupili smo u kontakt s bivšim prvotimcem 'Plavih', Veliborom Vasilićem.
Vasilić je u svojoj karijeri prije Željezničara nosio dres Radnika i Zvijezde iz Gradačca. Zanimalo nas je kako je uopće došlo do prelaska u 'Dolinu Ćupova'.
- Do saradnje sa Željom je došlo nakon povrede Bogičevića i mog propalog inostranog angažmana. Vrlo brzo sam našao zajednički jezik s tadašnjim tim menadžerom, Amarom Osimom - rekao nam je Vasilić.
Ovaj defanzivac je svoj zenit karijere dostigao igrajući za Željezničar, ali posebno je istakao da je ponosan na nastupe u reprezentaciji.
- Pa tako nekako, mada ja smatram zenitom karijere igranje za nacionalni tim. Mi smo u tom periodu, zaista, bili superiorni u ligi. Bio je to skup, zaista, odličnih igrača, a prije svega karakternih osoba, a to je nešto što moram reći jer to više cijenim. Nastupi u reprezentaciji meni, kao igraču, i sada, kao treneru, puno znače jer imam šta da ispričam svojoj djeci a i drugima koji me pitaju. Slagao bih kada bi rekao da je nekada lakše pronaći klub kada se zna gdje si igrao - kazao je bivši reprezentativac.
Iako je prošlo dosta vremena otkako je igrao na Grbavici, u ekipi Želje se nalazi još nekoliko igrača koji su i u to vrijeme bili njegovi saigrači. Vasilić kaže da je i dalje u kontaktu s njima te je komentirao odbrambenu igru iz tog perioda.
- Da, tačno je da u današnjoj postavi ima nekoliko igrača koji su i tada igrali, Bogi, Kerla, Bekrić, Stanić, Kjosevski, Zeba i naravno trener Karić koji je tada branio. Bogi i ja smo u tandemu tada igrali i primili smo najmanje golova. Mada, savremeni fudbal se ne svodi samo na odbrambene, vezne igrače ili napadače . Mi smo bili jedna homogena ekipa i svako je svakom pomagao, pa je i odbrani bilo lakše - rekao je.
Željezničar je u velikoj borbi za titulu, a samo su dva kola do kraja. Slijedi veliki derbi sa Sarajevom te meč s Radnikom. Vasilić kaže da bi prava šteta bila da njegova bivša ekipa ne postane prvak.
- Ne bih volio da me neko pogrešno protumači, ali Željo mora ostati neporažen, ne zato što je Sarajevo lošije ili nešto drugo, nego je jednostavno sve stalo u dvije utakmice koje Željo mora riješiti da bude prvak. Toliko se toga uradilo, što se tiče tima kao i infrastrukture, da bi bilo, zaista, šteta da se Liga šampiona ne igra na Grbavici - kaže Vasilić.
Vasilić je dobio ponudu iz Austrije i tu je već četiri godine. Pitali smo ga da li je bilo premišljanja i šta trenutno radi.
- Svaka ponuda je prava kada se pređe trideseta (kroz smijeh nam je kazao Vasilić). Svi mi dobro znamo da je, nažalost, svugdje bolje, nego kod nas. Ja sam došao u jednu sređenu državu gdje se sve zna. Ljudi su me zavoljeli, što govori i sama činjenica da sam još uvijek ovdje. Ja fudbalu nikada neću reći zbogom, to je ono što me čini sretnim a i to najbolje radim. Pomalo još igram, ali redovno treniram zbog sebe. Vodim drugu ekipu Hartberga, a to je jedna od najmlađih ekipa u ligi. Trenutno smo treći na tabeli i smatram to velikim uspjehom. Mislim da mogu puno dati fudbalu, kao trener, jer sam učio od najboljih, ali sigurno da je edukacija neminovna - rekao je.
Ovaj bivši defanzivac je skoro čitavu karijeru proveo u Premijer ligi Bosne i Hercegovine pa smo ga pitali kako gleda na smanjenje lige i eventualno ograničenje broja stranaca u ekipama.
- Smanjenje lige smatram idealnim potezom. Bit će više kvalitetnih utakmica od kojih obostarnu korist imaju navijači a i klubovi, dovoljno je, ako ništa, da se derbi češće igra. To s brojem stranaca je možda mač s dvije oštrice. Naravno da treba dati šansu mladim igračima koji bi kroz utakmice dolazili do reprezentativnih selekcija, a tako bi i klubovi zaradili, ali smatram da mi i nemamo baš previše kvalitetnih mladih igrača - rekao je trener druge ekipe Hartberga.
Na Grbavici se dosta toga promijenilo otkako je Vasilić napustio Željezničar. Pitali smo ga prati li redovno svoju bivšu ekipu i kada planira doći na obnovljenu Grbavicu.
- Sve pratim medijski, a i kroz razgovor s prijateljima. Već sam se dogovarao da dođem na proslavu titule ako uspijem uskladiti obaveze. Ali, tu je Grbavica, što duže čekam, sve će ljepša biti - zaključio je Vasilić.
Upravo to i hoće da mislimoZenzo je napisao/la:Ako izgubimo od ovakvog Sarajeva onda ne znam ...
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- plavousrcu
- Kontakt:
Jesmo li spremni za pobjedu? Sve je na nasoj strani, ali nakon drugog poluvremena u Krupi ne mogu biti optimista. Kod komsija je rusvaj u klubu i samo dva scenarija vidim. Ili ce se raspasti i pasti bez ispaljenog metka ili ce poginuti za pobjedu.
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Mi eventualno imamo prednost u zadnjih 20-25 minuta, cisto iz razloga sto smo svjeziji od njih, mi odmarali, oni imali iscpljujucu tekmu preko sedmice. Do tada ce sve biti u nijansama. Glupo i neozbiljno bi bilo zbog njihove teske situacije ocekivati neku rutinu sutra. Mi to tesko mozemo izvesti protiv bilo koga u ligi, a kamoli najveceg gradskog rivala koji spasava barem obraz pred navijacima. Bice pakleno. 
E cuj Osima Stanic navija za Sarajevo pa mu tesko prognozirati rezultate.[emoji38] [emoji38] [emoji38]
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Joj šta me pitara pitalo, "Jel' se to fkt bira u tih 1725 ko će doći, neki odabrani ?"

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
Sent from my SM-G925F using Tapatalk
jeb.emti ovaj naš derbi! godinama mrzimo te alibi nastupe na derbijima i silne 0:0 i 1:1 tekme i tražimo napadačku igru i pobjedu. sad dođe i taj jedan derbi na kome bi svaki željovac ovoga svijeta bio presretan upravo sa tim 0:0 ili 1:1 i mi se opet bojimo ... kuda to vodi!!!
ZGAZITI IH SUTRA TREBAMO!!! ni manje ni više pa nek cmizdre i krepaju od zavisti!!!
ZGAZITI IH SUTRA TREBAMO!!! ni manje ni više pa nek cmizdre i krepaju od zavisti!!!
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Zanimljivo je da smo uspjesniji od njih kada se igra na Kosevu, barem u ovom 21. vijeku.
18 tekmi, mi tri pobjede, oni dvije, 13 nerijesenih.
18 tekmi, mi tri pobjede, oni dvije, 13 nerijesenih.
meni kad ovo pročitam dođe da plačemSlevinKelevra je napisao/la: 18 tekmi, mi tri pobjede, oni dvije, 13 nerijesenih.
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Ma, Kosevo je proklet stadion. Ono treba ili poravnati, ili da se na njemu samo koncerti odrzavaju. Repka je dosla sebi kako je pobjegla u Zenicu, a i pitari puno bolje igraju na strani.jestamaji je napisao/la:meni kad ovo pročitam dođe da plačemSlevinKelevra je napisao/la: 18 tekmi, mi tri pobjede, oni dvije, 13 nerijesenih.
Isti protivnici, a na Grbavici u tri derbija padne golova kao u deset tekmi na Kosevu.
Vjeciti remi [emoji120] [emoji120] [emoji120] [emoji120] [emoji120]
Derbi je veliki problem i za nas i za pitare, 4 utakmice, 4 remija, 4 boda od mogućih 12... U startu prvenstva krećemo sa -8 i mi i oni.SlevinKelevra je napisao/la:18 tekmi, mi tri pobjede, oni dvije, 13 nerijesenih.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.

sutra na zapadu cemo zamijeniti uloge
Na gostovanje Željo kreće, zaustavit nas niko neće...
Danas sam vidio da je klub vec postavio plakate za utakmicu protiv Radnika. S hajrom sutra uzet bod/ove pa da napunimo Grbavicu u nedjelju. Lijep termin samo jos da se sutra poklope neke stvari aBd.
Željo odavno igra k' da mu je dosta bod
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
koristi amar svaku priliku da ga zavuče slavku
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.