Evolve je napisao/la:Signore je napisao/la:.
Mi smo trenutno prvi iznad linije, kakve su nam šanse da tu ostanemo druze?

Rekao bih ti odmah 50-50, al evo, izanalizirat cu sve detaljno. Dosadno mi na poslu pa da ubijem vrijeme
13 je slobodnih mjesta u koja se Siroki moze ugurati. Za njih se takmici 25 klubova. Pet klubova je sigurno iznad Sirokog (Zira , Irtysh, osvajac kupa Moldavije, predstavnici Bugarske i Slovenije). Broj slobodnih mjesta pada na 8 za 20 klubova, ali 6 klubova je sigurno ispod Sirokog sto znaci da ostaje 14 klubova u borbi za 8 pozicija. Medju tih 14 je i Siroki sto znaci da mu se od 13 situacija mora poklopiti 7. Idemo redom.
1. Luksemburg - Dudelange mora biti prvak. Kolo prije kraja imaju jednak broj bodova kao i Differdange, ali bolju gol-razliku koja odredjuje plasman u slucaju istog broja bodova. Znaci da trebaju pobjedu i prvaci su. Idu u goste ekipi koja treba pobjedu za opstanak.
2. i 3. Slovenija - Finale Kupa igraju Domzale - Olimpija, a u prvenstvu su dva kola do kraja uz poredak MB 69, OL 57, DOM 55, GOR 54, CELJ 51, KOP 49. Potrebno je da Gorica i Celje budu drugi i treci i potpuno nebitan kup. Ako Gorica i Celje budu treci i cetvrti ili drugi i cetvrti tad je bitno da osvajac kupa ne bude peti. Ovdje ce se tesko desiti to i ja mislim da ce proci jedna situacija sto je opet OK. Znaci bitno da Koper ne bude medju cetiri.
4. Armenija - Shirak treba biti prvak i osvojiti kup u kojem igra finale s Pyunikom, ali 3 kola prije kraja zaostaje 6 bodova za vodecim Alashkertom.
5. Bugarska - Malo kompliciraniji sistem takmicenja. Igra se dodatni play off u kojem ce vjerojatno Levski igrati u finalu. Tri kola prije kraja imaju viska 9 bodova i manjka 4, ostat ce tu gdje jesu gotovo sigurno. U polufinalu tog play offa igrat ce Botev protiv pobjednika Pirin - Vereya i bitno je da netko od ta dva osvoji to doigravanje. U slucaju da doigravanje osvoji Levski, bitno je da Ludogorets osvoji kup protiv Boteva. Ovdje dakle igra ulogu da Botev ili Levski ostanu bez Europe.
6. Albanija - Partizani ne smje biti prvak. Dva kola prije kraja zaostaje cetiri boda.
7. i 8. Madjarska - Ferencvaros mora zavrsiti peti i izgubiti kup. Trenutno su treci s 49 bodova, Vasas ima 48 i Paks 44. Finale kupa igraju s Vasasom, a u ligi imaju 2 kola do kraja. Druga stavka je da Vasas osvoji kup ili zavrsi medju cetiri. Ovdje je vrlo moguce da ce treci i cetvrti biti Vasas i Ferencvaros pa finale kupa nece biti bitno sto znaci da ce ovdje proci jedna stavka jer ce Paks tesko skinuti Ferenca.
9. Lihtenstajn - Finale kupa igraju Eschen - Vaduz i potrebno je da osvoji Eschen.
10. i 11. Slovacka - Pet kola prije kraja, poredak od treceg RUZ 46, POD 45, DUN 41, TRE 41, TRN 40. Bitno da Trencin i Trnava ostanu tu gdje jesu ili se pomjere za jedno mjesto naprijed, tj. da treci i cetvrti bude netko od Ruzomberoka, Podbrezove i Dunske Strede. Oni za sad i jesu u najboljim pozicijama, samo da tako ostane i proci ce dvije opcije.
12. Moldavija - Zaria ne smje biti prvak. Kolo prije kraja zaostaje bod za Daciom i Sheriffom koji gostuju kod dvije posljednjeplasirane ekipe.
13. Makedonija - Rabotnicki mora zavrsiti cetvrti ili nize. Tri kola prije kraja su treci RAB 53, PEL 51. Pelister ima tezi raspored i moguce da se ovo nece ostvariti.
Luksemburg, Slovenija, Bugarska, Albanija, Madjarska Slovacka 2x i Moldavija. Imamo osam situacija za koje bih ja rekao da ce 90% proci. Jedna se moze izjaloviti, ali se moze mozda desiti iznenadjenje u Lihtenstajnu.
Ali ajde, sad konacno bar neka napetost prije zdrijeba. Bar nesto za pratiti, a Siroki po meni u odlicno situaciji

Sad bih rekao da su sanse 80% u korist Sirokog.