Automobili, motori...
Moderator/ica: insider
Re: Automobili, motori...
@Gigabyte to ti je senzor suvozacevog vazdusnog jastuka.[/quote]
Kako ide popravka toga? Jel skupa dzidza to za popravit da ne znas slucajno?
Kako ide popravka toga? Jel skupa dzidza to za popravit da ne znas slucajno?
-
gojzerica
- Kontakt:
Cvili nešto negdje kod točkova kad idem preko 60kmh, otprilike. Može li biti da je do guma? Remen?
Lezajevi, remen alternatora, remenica itd. To svaki majstor moze ustanovit te otkloniti za tren.
U vecini slucajeva zna bit error koji se otklanja resetom bilo samim vadjenjem senzora, rasklapanjem/spajanjem konektora ili zamijenom senzora, a msm da pomenuti ne kosta vise od 40 KM.Kako ide popravka toga? Jel skupa dzidza to za popravit da ne znas slucajno?
A smooth sea never made a skilled sailor.
Ima li ko da prodaje Alfu 147, facelift (2005+ godiste) ?
[quote="Asteriks"][/quote]
jedan jaro kupio nisana gtr sa 550 ks i odmah ga podigao na 700 ks.
bolesno auto. bolesno. svaka cast japancima.
nakon sto smo se izvozali i nakon sto sam vec presao polovinu puta kuci, sjetim se tebe i ove teme.
sad mi zao sto nisam napravio par slika.
jedan jaro kupio nisana gtr sa 550 ks i odmah ga podigao na 700 ks.
bolesno auto. bolesno. svaka cast japancima.
nakon sto smo se izvozali i nakon sto sam vec presao polovinu puta kuci, sjetim se tebe i ove teme.
sad mi zao sto nisam napravio par slika.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
Cuj, to su oni 3.8 V6 motori sto su ugradjivani u GTR - R35, Nismo, Q50 itd. Ovaj Nismo je fabricki izbijao na 600 KS, vrh auta.
Kontam i sam kakvog Japanca jamit, vjerojatno Toyotu Avensis 2.0 benzinjaru od oko 150 KS, ono meni dosta a nepoderiv motor.
Kontam i sam kakvog Japanca jamit, vjerojatno Toyotu Avensis 2.0 benzinjaru od oko 150 KS, ono meni dosta a nepoderiv motor.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Kakva je procedura sa "prelaskom sa obicnog kljuca na skakavca" da se tako izrazim ? znaci u mene je trenutno kljuc na ovaj fazon:
a htio bih da uzmem oklop od "skakavca" i prebacim svoj kljuc u to:
Citao sam da ima neko narezivanje kljuca itd pa kakva bi bila tu procedura sto se tice tezine posla i cijene ?
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
Čak mislim da možeš sam samo ti treba kućište skakavca, ključ može se prebaciti ne treba se narezati i prebaciš onaj čip transponder kako već i to je to 
A kućišta imaš na ebayu
A kućišta imaš na ebayu
- Papastathopoulos
- Kontakt:
A ne znam je li bitno ovo sto cu reci, ali kod mene na kljucu nemaju komande za daljinsko otkljucavanje/zakljucavanje jer mislim da je u mene naknadno to ugradjivano...ustvari siguran sam, ne mislim, posto imam posebno "privjesak" za to mimo kljuca..
Ovi kljucevi ti moraju biti programirani I nisu inace jeftini. Imas na internetu dosta stranica gdje mozes naci sve oko toga, kako I sta.
Ako znas engleski, dacu ti par VW/Audi foruma gdje ljudi cak opisuju procese nekih popravki itd. Ja ih isto nekad pretrazim za Audi I VW.
Ako znas engleski, dacu ti par VW/Audi foruma gdje ljudi cak opisuju procese nekih popravki itd. Ja ih isto nekad pretrazim za Audi I VW.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
Re: RE: Re: Automobili, motori...
Vjerovatno je naknadno ubačeno, ja sam sebi ubacio novo daljinsko sa skakavac komandama pa ću bas ovih dana prepakovati tj. Pokušati takav ključ u skakavac prebaciti pa ako uspijem javim ti kako ćešPapastathopoulos je napisao/la:A ne znam je li bitno ovo sto cu reci, ali kod mene na kljucu nemaju komande za daljinsko otkljucavanje/zakljucavanje jer mislim da je u mene naknadno to ugradjivano...ustvari siguran sam, ne mislim, posto imam posebno "privjesak" za to mimo kljuca..
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Je li moguce da originalni retrovizor za Audi A4 2011. godiste kosta 700 eura, tako danas rekose ocu u servisu, ja se ne razumijem bas najbolje u te cijene ali 700 eura za retrovizor
Da ga neko nije zajebavao 
guglaj autootpad Ilma kod Tesnja pa kad ih nadjes pozovi na broj i pitaj,kakav ovlasteni servis i qrchev qrac nije ti auto novo..enobarca je napisao/la:Je li moguce da originalni retrovizor za Audi A4 2011. godiste kosta 700 eura, tako danas rekose ocu u servisu, ja se ne razumijem bas najbolje u te cijene ali 700 eura za retrovizorDa ga neko nije zajebavao
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Momci treba mi pomoc. Koliko otprilike kosta zamjena stakla na retrovizoru napuklo mi je ?
SAMO ČELIK !
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
To ide komplet samo. Ako si iz Sa, javi se da te posavjetujemViper je napisao/la:Momci treba mi pomoc. Koliko otprilike kosta zamjena stakla na retrovizoru napuklo mi je ?
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Ma može samo staklo, ja mjenjo 20km platio sam ga promijenio
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Alu felge...znam neke stvari koje se gledaju pri kupovini: velicina, raspon sarafa, broj rupa, jot...ali sam mislio da je to sve sto se treba gledati i onda naletim na ove pojmove: ET i raspon centralne rupe....sta je sad to yebem ga, taman nadjem jedne felge sto mi se svidjaju kad odjednom taj klinac ? 
I sto se tice sarafa, jel mogu sarafi sa celicnih felgi na aluminijske ? posto vidim da neko prodaje aluminijske felge bez sarafa, a sarafi nisu nimalo jeftini na piku...
I sto se tice sarafa, jel mogu sarafi sa celicnih felgi na aluminijske ? posto vidim da neko prodaje aluminijske felge bez sarafa, a sarafi nisu nimalo jeftini na piku...
Centralna rupa felge, sama ti rijec kaze, oznacava se nekad sa SR. Uzmes linijar i izmjeris raspon, msm da bi za tvoj Polo trebao bit 57 mm. Ako je mal veci raspon imas nabavit onaj prsten a manji ne bi trebao jer onda imas specijalnu doradu.
ET je ono koliko je izbocena il uvucena felga od centralne rupe. Znaci raspon u mm od sredine do rubova. Ak je u minusu onda je felga izbocena vise van a u plusu onda unutra. Uglavnom ne bi trebala biti neka prevelika vr u oba slucaja.
Naravno trebas izmjeriti ostale dimenzije i kad sve pase to ide na sarafe koje imas. Izmjeris linijarom i onaj raspon od sarafa do sarafa, to vec znas. Ak bude nekih odstupanja imas u Konjicu firmu Graeve gore kod Igmana, ljudi ce ti za sicu lopatom ubacivati raznih sarafa i to u vrecu, mada ponavljam, morao bi moc sa tim sto imas.
I znas da je Jot sirina felge i 1 J = 2.54 cm pa ides npr. 6J tj 6x2.54 itd.
ET je ono koliko je izbocena il uvucena felga od centralne rupe. Znaci raspon u mm od sredine do rubova. Ak je u minusu onda je felga izbocena vise van a u plusu onda unutra. Uglavnom ne bi trebala biti neka prevelika vr u oba slucaja.
Naravno trebas izmjeriti ostale dimenzije i kad sve pase to ide na sarafe koje imas. Izmjeris linijarom i onaj raspon od sarafa do sarafa, to vec znas. Ak bude nekih odstupanja imas u Konjicu firmu Graeve gore kod Igmana, ljudi ce ti za sicu lopatom ubacivati raznih sarafa i to u vrecu, mada ponavljam, morao bi moc sa tim sto imas.
I znas da je Jot sirina felge i 1 J = 2.54 cm pa ides npr. 6J tj 6x2.54 itd.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Pa sto se tice te centralne rupe i ET, konkretno ove felge sto mi se svidjaju u opisu im pise da su za Fabiu, Polo i Seat tako da to vjerovatno odgovara sve za mog Pola, mislim to dvoje....a ove ostale stvari sve pasu: 14", 5x100, 6J (ti si mi vec jednom to objasnjavao da na sirinu gume 185 treba felga 6J)..
A sto se tice sarafa valjda mogu i ovi sa celicnih, na netu ponegdje pise da su ovi za aluminijske malo duzi...
A sto se tice sarafa valjda mogu i ovi sa celicnih, na netu ponegdje pise da su ovi za aluminijske malo duzi...
Trenutno korisnika/ca: jasmin10, MaroonBjelave i 14 gostiju.