NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 maj 2017, 00:14

Epidaurus je napisao/la:
alemsa je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la:Pa ovi se sad zato šetaju do finala, ni ne oznoje se pošteno, dok je tada puno teže bilo doći do tog finala, nije bila ovolika razlika u kvaliteti. I Jordan nije gubio finala, dok je James i sa 3 AS izgubio ono protiv Dallasa. Ako ćemo već uzimati ono prošlogodišnje za primjer, onda treba i to pomenuti.
Bilo teze na zapadu, kad su svi bili relativno blizu, kao sto bi i ove godine bili da nea gsw. Zato je svake sezone druga ekipa izlazila sa sa zapada, osim raketa 2 put i utahe kasnije 2 put. Na istoku mu niko nije parirat mogo, cle malo pocetkom 90ih, kasnije reggie miller, ewing pls...

Samo dallas i sas 2014e mogu bronu na dusu
Kako mu Spursi 2014. mogu na dusu ? Citava ekipa mu se raspala, ni na sta nisu licili i lik opet imao cini mi se 28 poena po tekmi sa preko 50% iz igre i preko 50% trice. Jos su i Spursi igrali skoro savrsenu timsku kosarku tad, fulat nista nisu mogli. Dallas je jedina mrlja covjeku u karijeri, to nema spora.
A stani opravdanje je sto je SA tada igrao vrhunsku kosarku, a MIA to nije? :facepalm:
Gdje tu logika?Ko je kriv MIA sto oni nisu bili na tom nivou sa boljim igracima?Pricamo o 3 All stara.
Hoces mi reci da se Wade raspadao,a Duncan u 38.i Manu u 37. to nisu dok je Jamesa cuvao klinac od 22 god?Itekako je i to mrlja.A slobodno mozemo porediti igraca za igraca pa da vidimo ko je imao bolji roster.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 22 maj 2017, 00:20

NEZALAGANJE je napisao/la:
alemsa je napisao/la: Uveo jer je boston imo 4 allstara kad su ga izbacili 2010e, napravio je heat da prodje boston. Pa mj i bron jesu velicina, samo sto jordanu nije postojala ekipa poput gsw, velika velicina bas kad je on velicina, analiziraj finala, osim utah-e niko nije imo sanse ni teoretske, zapitaj se sto nikad nije otislo u 7 tekmi, pa da ode u 7, ekipe moraju biti blizu, niko nije bio ni blizu bullsima, a samo nemoj da kazes nije on dao da ode u 7.

Pa jordanu su nakon 3e titule rekli da je goat, kad se prvi put oprostio vec je bio goat.

Nea igraca da 12-13 sezona zaredom ima 25+ ppg, nije se rodio (cak ni 11), career high u asistencijama i skokovima u 13oj sezoni, nije se rodio, nakbolju kosarku igra u 13oj sezoni cojk.
Nije se rodio neko ko ima 30ppg u POu na 50% suta iz igre,niti se rodio neko ko je u PO tekmi zabio 63p jednoj od najvecih ekipa ikada.
Nadalje,nije uveo BOS jer su KG i Allen 2008. izlazili iz svog prajma, niti su se svojevoljno udruzili. Uveo je James. ;)
Takodjee,protivnici CHI nisu bili blizu zato sto Mike nije dozvolio da budu blizu,a daleko od toga da su bili slabi.Dovoljno je vidjeti gdje rangiraju igraci na All time listama koje je Jordan pobjedjivao u finalima.Protivnici Jamesa nece biti ni blizu vrhovima tih lista,izuzimajuci Duncana iz SA kojeg je dobio u njegovoj 37.god.Jordanu se nije moglo desiti da igra sa jos 2 All stara u prajmu,ako vec govorimo da se njegov CHI i Jamesovi timovi(MIA i danasnji CLE) supertimovi,da izgubi protiv nekakvog DAL,gdje je Nowitzki bio jedina prava zvijezda ili da ga onako pocisti SA 2014 sa najvecom razlikom u historiji finala dok je opet,nominalno, imao bolju ekipu.
Ali opet ti ponavljam,sve to cu evo odbaciti,ali nek James uzme 6 titula pa da diskusija pocne.Nije GS na vrhu 14 god,sa ovakvom ekipom,pa da James svako finale cini nesto nemoguce.
Ma dje su izlazili, pa igrali su finale '10e.

Nisu bili blizu jer su bullsi bili daleko bolji, pa ne mos kralju to izjavit da on nije dozvoljavo, pa protiv tog bostona je dao 63 poena i izgubio je tu tekmu, sto ih nije dobio/izbacivo zato sto su bili daleko bolja ekipa, bas kao bullsi sto su bili daleko bolja ekipa od svakog kad je uzimao. Kotiraju visoko na all time listi ali su vecina ekipa imala po 1 superstara, rijetko k'o je imao 2. Da su se udruzili hakeem, barkley i drexler recimo vidjeli bi bil imo 6. Tad bi bilo nesto u fazonu kao danas, dok tad bullsi nisu imali konkurencije,nije bilo ekipe koja ih je mogla izbacit, do shaqa ali se penny brzo povrijedio i to je otislo juzno.

Lebrin je bio favorit u 4 od 7 finala, mj je bio cisti favorit u 6 od 6 finala

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 22 maj 2017, 00:22

Sta imam poredit jbt igraca za igraca kad znam kako je Miami igrao taj PO, bukvalno se provlacili. Ona Indiana ih odvukla u 6, a znamo svi kakva je bila timska hemija toj Indiani nakon silnih ekscesa te godine. James je to finale odradio itekako vrhunski i bio najbolji igrac na parketu, Wade, Bosh, Battier koji su bili kljucni za igru tog Miamija uz Jamesa su uzas bili to finale. Spursi su tu bili favoriti, nadji eto i postove kako moje tako i tvoje prije tog finala pa ces vidjet sta se pisalo. Svi su jednostavno vidjeli da je Miami u zestokom padu tj svi osim Jamesa sto se i pokazalo u narednim sezonama.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 22 maj 2017, 00:25

Nezalaganje fino objasnio. To oko konkurencije cemo moci staviti na vagu ako stigne Jordana ili dodje barem na -1. Koliko bi ovaj osvojio u onom vremenu, i onaj u ovom rasprava imas u svakom sportu ali drzimo se cinjenica.

http://mon do.rs/a664045/Kolumne/Edin-Avdic/Majkl-Dzordan-Najveci.html

Da se podsjetimo.

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 22 maj 2017, 00:28

Titulu osvaja ekipa, ne jedan igrac.
Jedino finale u kome je LeBron zakazao jeste ono 2011.
2007. je doveo skupinu, blago receno, sumnjivih igraca do finala. Tad je Detroit jos uvijek bio odlicna ekipa na istoku.
2014. i 2015. je bio najbolji igrac na parketu, a ostali nisu bili na svom nivou.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 maj 2017, 00:29

@alem Jok eto nisu izlazili iz prajma u 33.,34. i 35god godini zivota(Pierce,KG,Ray). :roll: Totlano nebitno je ostalo...Rekao sam ti sta mislim,necu se ponavljati.

@epi Opet te pitam,ko je kriv MIA sto je sa 3 All stara u prajmu igrao tako lose i sto su pojedinci bili u losoj formi?Jel to opravdanje protiv manje talentovane ekipe? Na stranu sto je SA pronasao vrhunsku igru i formu,ali je cinjenica da je James i tada izgubio finale sa talentovanijom ekipom.Njegova dobra igra ga ne odvaja od tima,jer se u ovoj igri gubi ili dobija kolektivno,ma sta pojedinac radio.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 22 maj 2017, 00:33

Al sta mu covjece mozes zamjerit za 2014., to te ja pitam ? Jel odigrao odlicno finale ? Itekako. Druga stvar je sto je u tom trenutku naletio na drasticno bolju ekipu al je bio najbolji igrac finala.

O kakvom majke ti primeu sve 3 AS igraca Heata pricas ? Wade imao vec pune 32 godine i prije historijat povreda koljena, dakle nidje veze s primeom. Bosh punih 30, tu mozemo pricati u primeu al Bosh opet nikad nije bio rang Wadea, a kamoli Brona. Jbt dokle je doslo da Brona branit moram a organski ga ne mogu :facepalm:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 22 maj 2017, 00:35

Najednostavnije, James osvoji ove i naredne sezone = GOAT. Makar imao jednu titulu manje.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 maj 2017, 00:39

Epidaurus je napisao/la:Al sta mu covjece mozes zamjerit za 2014., to te ja pitam ? Jel odigrao odlicno finale ? Itekako. Druga stvar je sto je u tom trenutku naletio na drasticno bolju ekipu al je bio najbolji igrac finala.

O kakvom majke ti primeu sve 3 AS igraca Heata pricas ? Wade imao vec pune 32 godine i prije historijat povreda koljena, dakle nidje veze s primeom. Bosh punih 30, tu mozemo pricati u primeu al Bosh opet nikad nije bio rang Wadea, a kamoli Brona. Jbt dokle je doslo da Brona branit moram a organski ga ne mogu :facepalm:
Koliko znam,prajm je po svim mjerilima ljudskog bica(intelektualno i fizicki) izmedju 28-32 god,tako da se sva trojica uklapaju tu.
Mozes mu zamjeriti jer je izgubio sa talentovanijom ekipom i sa najvecom razlikom u historiji finala.A ako cemo biti potpuno iskreni,u barem 3 od 5 tekmi tog finala je sminkao svoje brojeve dok je ekipa bila u -20.Uostalom,svako izgubljeno finale gdje imas,barem na papiru jacu ekipu, je mrlja za mene.Zato mu i ne zamjeram 2007. i 2015. gdje je bio autsajder.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 22 maj 2017, 00:43, ukupno mijenjano 1 put.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 22 maj 2017, 00:42

Ne znam vala, i da uzme ovu i sljedeću, i onu poslije te, meni će Jordan i dalje imati impresivniju i bolju karijeru.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 22 maj 2017, 00:48

Talentovanija mozda jeste al bolja ni u ludilu. Osim velike trojke (koja je u tom finalu imala jednog clana i to Brona), najvecu minutazu su igrali Ray Ray (38 godina), Rashard Lewis (34 godine) i Mario Chalmers (Boze sacuvaj). Wade je sa 32 godine i povredama koljena koje je imao do tada bio uzasnom stanju, ni na sta nije licio. Uzimati Bronu to finale kao mrlju moze samo neko mnogo nerealan. Igrao je skoro sam (pusti imena, to su sve bile sjene nekadasnjih igraca) protiv ekipe na maksimumu. Pogledas rotaciju Spursa i rotaciju Heata tad i sve ti jasno bude ko je bolja ekipa bila.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 maj 2017, 01:02

Odlicno...opet te pitam...Ko im je kriv sto bolji talenat nisu bolje uigrali i stvorili bolju ekipu?Niko.
Prema tome,opravdanja nema,a posebno opravdanja nema sto se radilo o aktuelnom prvaku i ekipi koja je igrala svoje 4.uzastopno finale.Znaci,do tada su bili veliki Heatless i sta sve ne,ali odjednom su postali losi.Kako da ne.SA je ucinio da izgledaju lose,niko i nista drugo i naplatili su im ono nevidjeno provlacenje iz 2013.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 22 maj 2017, 01:07

Dobro haj vjeruj u sta god ti hoces, vi ih natjerali da zaborave igrat kosarku, nikako u raspadu nisu bili :facepalm:

Cuj provlacenje iz 2013., ko je kriv Kawhiju sto slobono bacanje ne moze ubacit kad je bitno i Popu sto vadi Duncana prije zadnjeg napada. Nikakvo provlacenje, to je najbolje finale u zadnjih Bog zna koliko godina i apsolutno zasluzena pobjeda Heata. Isto bi bilo i da su SPursi dobili.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 maj 2017, 01:13

Nije,sve je do Jamesa i MIA bilo.Ne znam samo sto se nisu odmah predali u finalu i rekli,evo...mi se raspadamo,a ja odoh nazad u CLE. ;)
I gdje ce biti provlacenje....Inace je normalno da se 5 razlike stigne u 28sec i da imas po nekoliko ofanzivnih skokova gdje ti lopta upada u ruke bukvalno....

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 22 maj 2017, 01:17

Kolko si ti salty lik kad ti gubi ekipa, nevidjeno nesto jbt. Ko je kriv Leonardu sto ne zna slobodno pogodit u bitnim trenucima ? Il ko je kriv Duncanu sto fula ZICER u 7. utakmici na -2 cini mi se ? Izgubili jer je Heat ocito bio bolji i zasluzio titulu, u serijama na 4 dobijene je suludo govorit o nekom provlacenju.

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 22 maj 2017, 01:23

Ne možeš nikoga slucajno dobiti 4 puta.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 maj 2017, 01:25

Epidaurus je napisao/la:Kolko si ti salty lik kad ti gubi ekipa, nevidjeno nesto jbt. Ko je kriv Leonardu sto ne zna slobodno pogodit u bitnim trenucima ? Il ko je kriv Duncanu sto fula ZICER u 7. utakmici na -2 cini mi se ? Izgubili jer je Heat ocito bio bolji i zasluzio titulu, u serijama na 4 dobijene je suludo govorit o nekom provlacenju.
Niko im nije kriv,samo kazem provlacenje jer bas nije uobicajeno da se izgubi 5 razlike za 28 sec u nekoj bitnoj utakmici.To se desi mozda jednom u 10 god.ili tvrdis drugacije?
E posto njima niko nije kriv,niko nije kriv ni Jamesu sto su izgubili finale 2014. sa talentovanijom ekipom i sto nema opravdanja.Mrlja.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 22 maj 2017, 01:49

Jedino zanimljivo sa ovom sezonom je igrica od 2K gdje ne osvoje GSW ili Cleveland nego ja sa Minnesotom :mrgreen:

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 22 maj 2017, 02:18

Ova prica @nezalaganja me podsjeca na pricu @romaria koji je nekom sizologikom utvrdio da je Messi kriv za Barcinu losu sezonu,iako je uradio sve sto je bilo do njega.
I nemoj da lazes da je sminkao statistiku u 3 od 5 meceva,u prvoj tekmi da nije dobio grceve 3,4 minute prije kraja Miami bi vjerovatno i dobio utakmicu,u 2 sam dobio,u 5oj povukao maximalno ekipu od pocetka,pogadjao nestvarne suteve i odlijepio ih na +15 ali nikakve pomoci od Wade i Bosha nije dobio,za ostatak rostera da i ne govorim i tu je bio kraj.
Ako se vodimo ovom logikom onda je i Dallas 2011 mrlja na Wadeovoj karijeri,ipak su izgubili,nema veze sto je lik ubacivao 32 poena u prosjeku i sto mu se LeBron raspo :crazy:
I da,to sto su Wade i Bosh izgledali razbijeno u toj seriji protiv Spursa,posebno Wade,mislim covjek je sutirao jbnih 37% iz igre ne umanjuje ni najmanje kosarkasku rapsodiju Spursa posebno od 3 utakmice.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

PaskalHens
Kontakt:

Post Postao/la PaskalHens » 22 maj 2017, 03:19

Lebron nikad neće moći biti najveći, nikad. Upravo zbog izgubljenih finala sa Miami Heatom. Imaš **** dream team ekipu, najavljuješ 8-9 titula i sve što uradiš je da si na 50% sa tom ekipom. Za nekog ko se smatra najvećim ikad ili jednim od najvećih to je nedopustivo.

I da, nezalaganje je u pravu. Jeste 2014 šminkao svoje brojeve itekako. Nije tako daleko bilo, sve je dostupno na netu danas.
Viva la France, as they say in Rome.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []