kobe24 je napisao/la:FRANK RIBERY je napisao/la:
Samo malo strucnjak, nisi mi odgovorio na pitanje. Gdje si igrao i koga si trenirao? Sta pise u cv-u, trener Bullsa, Lakersa? Sad si postao i Vidovita Dzemila, znas koliko pratim Nba ligu. Vau, daj mi bingo brojeve? Nba ligu pratim vjerovatno duze od godina sto imas, u to sam vise nego siguran. Ne bi bio toliko odvazan da dam procjenu vanzemaljskih kvaliteta Embiida na osnovu 50tak odigranih utakmica u Nba-u. Da si spomenuo Cousinsa ili Davisa, ne bi ni replicirao, ali glorifikovati Embiida , igraca koji vise provodi vremena po bolnicama je previse smjelo i za forum strucnjaka poput tebe.
Drugi dio posta, Chaco rezervni play u Fili, a odlican u Evropi. I na osnovu ove recenice ide pisanje po Euroligi. A sta su u Evropi bili Jokic, Nurkic, Saric ili npr. Luwawu? Mani se ovakvih konkluzija, Edine Avdicu nisam te prepoznao.
Najbolji su ovi samoprozvani eksperti, milina mi ih je citati.
Druze, imas li ti sta konstruktivno napisati? Ovako samo potvrdjujes ono sto sam vec u startu pretpostavljao - tvoje neznanje i nepoznavanje nba kosarke. Nisam ja nikakva Dzemila, samo vidim na osnovu tvrdnji u koje si ubijedjen da nemas pojma. Mozda si ti pratio, ali sad ne pratis jer je ocigledno da nisi upoznat za tematikom o kojoj raspravljamo. Vidi, evo ja nemam veze o zivotu, ali eto neka se ostali forumasi izjasne o razlici u kvalitetu izmedju Udoha i Embiida. Ovaj se u najboljim godinama u nba nije mogao da izbori za startnu petorku i za bar pet poena u prosjeku, dok Joel u svojoj ruki sezoni zabija preko 20 poena za samo 25 minuta na parketu. Nisu to nikakve vanzemaljske kvalitete, ali u poredjenju sa Ekpeom svakako jesu.
Embiid, Holmes, Okafor i Saric su bar troduplo bolji od visokih igraca Fenera (Udoh, Veseliy, Antic, Duverioglu, plus Datome povremeno na PF);
Stauskas, Rodriguez, McConnell, Henderson, Anderson i Luwawu isto tako bar troduplo bolji od oni koji u Feneru pokrivaju PG/SG pozicije (Dixon, Sloukas, Mahmutoglu, James i Bogdanovic).
Covington, Poythress i Long bar tri puta bolji od niskog krila Fenera (Kalinic prvenstveno, te Liugi povremeno).
U deset takmicarskih utakmica sa maksimalnim nabojem, Fener bi ovoj ekipi Phile uzeo dvije pobjede (maksimalno tri u nekim najludjim snovima). Pa jesi li ti svjestan da je ovaj Fener hladno gubio od Zvezde u Beogradu? Sad su odjednom u stanju boriti se za PO u najjacoj ligi svijeta (tako dodje, ako su bolji od 76ersa)?! Ne bih uopste ulazio u ovu raspravu, da nisi poceo da se pravis pametan bez ikakvog pokrica. Ja sam ti fino napisao da je glupost pomisliti da bi ovaj Fener tamburao nba ekipe, a ti si se automatski zapalio i sad samo pokazujes koliko ne znas.