FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

samoposmatram
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la samoposmatram » 22 maj 2017, 09:04

Qwerty90 je napisao/la:
samoposmatram je napisao/la:
Qwerty90 je napisao/la:Gledanje ovog izvještaja je čisti mazohizam.

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
Gledaj na 5:54 i uzivaj.
Bio tu, skakao, urlao, divljao, al' jbg valjda naša energija na tribinama nije dobacila do manekena na terenu ...

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
To je posljedica kad se familija dijeli Sablja, 2xSadikovic, Memija, Beganovic. Ali kad se ovdje ukaze na papucare, brani ih se ko da su svete krave. slika
slikaslika

fibonacci
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la fibonacci » 22 maj 2017, 09:16

Ne mogu još sebi da dodjem i da nas zamislim u ovoj situaciji. Vračaju mi se neke slike od kako je Slavko nas preuzeo. Govorio je kada da Željo nije imao šut prema golu protivnika tri utakmice (Sloboda, Vitez, Zrinjski) koje smo izgubili, a njegova ekipa sada kada je najpotrebnije ništa nije uradila. Katastrofa... Ja svom djetetu govorio kako ćemo ići da slavimo titulu i o ambijentu mu pričao, a šta sada reći na sve ovo... Ne želim da prihvatim Slavkino izvinjenje, molio bih ga da ode sam i bez ikakave pompe. Nakon svega što je urađeno ovo za mene nije nikakav uspjeh. Toliko para uluženo, tribina urađena extra, dovedeni ko fol provjereni (ispostavilo se loši) igrači, nikad veća posjeta nije ih pratila... Nije uspjeh samo izaći u eurpou. Sarajevo i Široki pa i Zrinjski nisu ni 50% stvari uradili kao mi, a Sarajevo je na istom kao mi, a ovi kamenjari imaju još po trofej.
Ako Slavko ostane, molio bih nekog da mi da njegov kontakt, da se nadjem s njim i da mu kroz video analize objasnim kako Željo treba da igra sa igračima koji ostanu i gdje je pravio greške. NIje mi jasno da ih je stalno ponavljao kroz utakmice...
Još ne mogu sebi da dodjem...
Gledam sada ove grupe Europa Lige i mi smo nosioci u prvom pretkolu. Ekipe koje su ne nosioci su takođe kvalitetne i neko da se malo pojača ovakvog Želju lako može dobiti. Ako kojim slučajem prođemo to prvo pretkolo onda smo nenosioci i tu su ekipe strašne za nas.
Nisam zadovoljan ovom sezonom kao ni prošlom. Opet pišem da kada smo se god borili za titulu do zadnjeg kola smo gubili. Leotar šampion (Široki nas pobijedio), Zrinjski šampion (Velež nas dobio, a zadnje kolo Zrinjskog pustio i želim im da još dugooo ostanu u toj Prvoj FBIH ligi), Sarajevo šampion (Čelik remi zadnje kolo), Ponovo Zrinjski šampion (sami sebe pokopali, ali opet Sarajevo nas dobilo)

Ovo nije nikakav uspjeh za Želju i neželim da prihvatim činjenicu da smo imali sve u svojim rukama i tako lako ispustili. 4 boda više od Zrinjskog smo imali prije dva kola. Sramota. Kada je najviše trebalo, zakazali su u svakom smisli. Imam osječaj da se Bešlija vrati da bi više trčao od njih...
"Truth begins in lies."

Idemoplavi
Kontakt:

Post Postao/la Idemoplavi » 22 maj 2017, 09:41

ja evo treci dan bolestan ne znam od kud vam snaga da kenjate toliko, na tabletama. Poslije ovoga sto su nam priredili očekujem samo jedno. Otkaz/ostavke cijelom stručnom štabu i sportskom direktoru. Igračima kojima bi se zahvalio: Bekrić, Bogičević, Stanić, Kerla, Blagojević, Stojanović. Ovi ostali "možda" mogu dati ruke, neki nisu imali ni propisnu šansu nekima možda treba vremena da se naviknu na sve ovo. Od gore navedenih najmanje su krivi Blagojević i Stanic, ali prvi nema muda ni mentaliteta za velikog kluba, drugi pored sve borbe i želje fudbalski je užasan. Ako pogledate unazad nekoliko utakmica svaki go koji je pao, pao je po strani Stanica, možeš pripisati neke greške Zakaricu ali bek je bek, krilo je krilo, da mi igramo totalni fudbal pa bi i mogao optuziti zakarica ili ko je vec bio na toj strani. Obzirom da idu Miroslav, Lendric i Vedran trebat ce opet poveliki broj igrača. Nadam se da u ovim juniorima ima makar tri da valjaju i da mogu pomoći, nek nam je Bog na pomoći. Ne znam, imali su sve, svaku marku, pripreme, putovanja najbolje hotele, omogućeno im je sve kao nijednoj generaciji Želje u historiji, i oni bez muda, Dabogda sve do jednog u čeliku završili i čekali hoće li kakv bon za menzu dobiti.
1921

DbCooper
Kontakt:

Post Postao/la DbCooper » 22 maj 2017, 09:47

Sjetih se jedne jako bitne stvari a to je da je Slavko pregorio igrace i svi su vec zaboravili kako je igracima jos u decembru dao jos na odmoru neke kilometraze da odrade kod kuce, pa i sam kaze da do lige za prvaka smo dobro igrali i da nakon toga smo naglo pali!!! Mislim da je pogresno tempiranje forme glavni problem bio i mnogo rani pocetak priprema...
Samo jedan go moze promjenit sve...

Idemoplavi
Kontakt:

Post Postao/la Idemoplavi » 22 maj 2017, 09:55

Ma brate profesionalci su, nije im ovo hobi, imas liga po svijetu nemaju heftu slobodnu, od čega su pregorili, pa gledao samo ja treninge, pusti mi se te priče eto murinjo do murinja u drugim ekipama, ovi igrači su bez noge morali ovu sansu da iskoriste ne postoji izgovor taman da ih je Fata vodila.
1921

TheTruth34
Kontakt:

Post Postao/la TheTruth34 » 22 maj 2017, 10:00

Ljudi Slavko treba da ode samo ako ce se Amar vratiti, svaka druga opcija je cista glupost

Sent from my HUAWEI RIO-L01 using Tapatalk

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 22 maj 2017, 10:11

Slavko ide samo u slucaju da ga bude trazio ambiciozan klub sa boljim uslovima.
Amar kad dolazi on dovodi i upravu...

Zeljo92
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo92 » 22 maj 2017, 10:22

samoposmatram je napisao/la:Slavko ide samo u slucaju da ga bude trazio ambiciozan klub sa boljim uslovima.
Od nove uprave nema nista, Amar je trener i nema on sta dovodit upravu sa sobom.
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"

Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 22 maj 2017, 10:30

Zeljo92 je napisao/la:
samoposmatram je napisao/la:Slavko ide samo u slucaju da ga bude trazio ambiciozan klub sa boljim uslovima.
Od nove uprave nema nista, Amar je trener i nema on sta dovodit upravu sa sobom.
:D ovo moze napisati samo neko ko nezna Amara. Pogledaj u rjecniku pod T i nadji rijec ters, vidjet ces sliku Amara Osima. Rodjeni ga babo moze nasavjetovat, ali njegova je uvijek zadnja. Hos, nes, nemoras...

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 22 maj 2017, 10:42

Dolazi jos bi da svoju upravu dovede. :lol:

Mora da su strucniji i sposobniji od Misimovica i ekipe.
- Zeljeznicar -

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 22 maj 2017, 10:45

Zenzo je napisao/la:Dolazi jos bi da svoju upravu dovede. :lol:

Mora da su strucniji i sposobniji od Misimovica i ekipe.
Nemoraju biti, samo moraju slusati ga.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 22 maj 2017, 10:50

Na pripreme moraju krenuti neki juniori. Popricati sa Adzemom i vidjeti ko je spreman za prvi tim. Ne mogu ja vise trpiti ove Markovice,Stojanovice,Zakarice i druge sto ih boli briga za sve i sto meda ne mogu. Sinoc se Slavko izvinjava. Iskreno ne mogu prihvatiti njegovo izvinjenje kao navijac Zelje. Izgubiti titulu i jos izgubiti derbi na onakav nacin je ponizenje.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 22 maj 2017, 10:51

Treba Slavki nametnuti pomocnika valjda je uvidio da ne moze sve sam.
- Zeljeznicar -

Transfer1312
Kontakt:

Post Postao/la Transfer1312 » 22 maj 2017, 11:00

.
Zadnja izmjena: Transfer1312, dana/u 11 nov 2017, 14:12, ukupno mijenjano 1 put.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 22 maj 2017, 11:01

Zenzo je napisao/la:Treba Slavki nametnuti pomocnika valjda je uvidio da ne moze sve sam.
Strucni stab cine
Slavko Petrovic, Sef strucnog staba.
Aldin Cenan, Sportski direktor.
Haris Alihodzic, Tim menadzer.
Adin Mulaosmanovic, prvi pomocnik.
Elvis Karic, trener golmana
Miso Smajlovic legenda za motivaciju
Zlatan Muslimovic anticelo za zajebanciju

Ali fali Slavki pomocnik...

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 22 maj 2017, 11:01

Odličan tekst s izvora:
Jučer, u možda najvažnijem derbiju između Želje i Sarajeva u posljednje vrijeme, tim sa Koševa slavio je rezultatom 1:0, a strijelac sa bijele tačke bio je Amer Bekić.
Vjerujem da i nije bilo tog penala, već bi Sarajevo iz mnoštvo stvorenih prilika postiglo pogodak, jer jednostavno, željeli su tu pobjedu više nego Željo, zagrlizli i grizli na terenu više nego ekipa, kojoj je ta pobjeda značila i osvajanje titule prvaka. Pod svaku cijenu, igrači Sarajeva su se svojim navijačima željeli iskupiti za Kup, za neke loše igre i sezonu na svom stadionu ispratiti pobjedom. Na kraju su i uspjeli. I više nego zasluženo.

Možda, kao novinar ne bih trebala ni pisati ovako pristrasan i 'navijački' tekst. Ali kao navijač i uostalom vječni sportski romantik i zaljubljenik u fudbal, zaista imam potrebu i osjećaj da moram. I tu jedan moj identitet udara na drugi moj identitet. No, čak ne moraš ni biti navijač Željezničara da budeš vidno razočaran i šokiran kad vidiš da neko ko bukvalno jednu ruku već drži na peharu namijenjenom prvaku BiH, propusti dva zicera da ga konačno, nakon četiri godine, ponosno i objeručke prihvati, snažno zagrli i ponosno izloži u vitrine Plavog salona.

Iako (možete me sad svi napadati), ove sezone nisam bila zadovoljna, a još manje zadivljena partijama koje je pružao Željezničar, tješila sam se onom 'Igru briši, bodove piši', a i nekako sam prije Krupe skoro bila sigurna da će Plavi konačno osvojiti tu titulu. Nakon tog remija protiv Krupe, koju je Željo usput rečeno u prethodna tri susreta pobijedio, obuzeo me osjećaj panike, jer koliko god da je pao na niske grane (i to je priča za sebe), nije ti taj derbi zajebancija, sine moj.

I već u 21. minuti svi strahovi, postali su stvarnost, teška, surova i ona što izaziva veliki osjećaj bijesa, ljutne i frustracije. Nastaviš dalje gledati utakmicu, a taj bijes postaje sve veći, jer ti nikako nije jasno ko se dovraga na tom terenu najvećeg bh. stadiona bori za titulu. I onda kad vidiš da tvoj tim nije u stanju dati gol ni da se igra još 180 minuta, onako očajnički, jadnički, poniženo otvoriš rezultate i pratiš šta se dešava u Bijeljini, može li taj vražiji Radnik dobiti Zrinjski, ma barem odigrati remi. Nešto ti k'o bude lakše kad vidiš 1:1, a nekoliko minuta do kraja. Ali, malo sutra, 94. minuta penal za Zrinjski (nepostojeći, smiješan, tragikomičan, bolan, jadan), šut – gol – titula u Mostar. Nezasluženo dosuđen penal, titula – hmm, moglo bi se o tome raspravljati da li je zaslužena, ili ne...

Sami pali, sami se ubili

Ali, tek tad počinje prava borba navijača, simpatizera, onih što gledaju sve to sa strane, ma sviju. Milion nedoumica, a jedna stvar sigurna – Željezničar je propustio dva zicera da osvoji titulu. Čitam, kažu što Sarajevo nije pustilo Želju, barem remi da bude, neki kažu da je sudija kriv jer penala nije bilo, a nažalost jako malo je onih koji sasvim realno gledaju na sve to i onako iskreno i otvoreno priznaju da je Željo sam sebi jedini krivac, jedan jedini 'najjediniji'.

Igra kakvu je Željo 'furao' kroz cijelu sezonu, ne priliči Željezničaru. Željo je, ili bi barem trebao biti klub, koji u svakoj utakmici ide na pobjedu, ako se šta izjalovi, Bože moj, popravit će se do idućeg susreta. Željo ne treba da postigne pogodak i onda se povlači nazad, ili još gore – ne postigne pogodak, ali se povlači nazad, jer tobože dobar je i bod, 'još puno bodova je u igri'.

Nije Sarajevo u derbiju dužno, niti bi trebalo, a niti Želji treba, da ga pušta, poklanja mu bodove i titule. Jer kad imaš sve u svojim rukama, pobrineš se da taj cilj ostvariš SAM, bez bilo čije pomoći.

U svim segmentima igre, Bordo ekipa je nadigrala Plave, toliko da svi navijači Željezničara 'mogu biti sretni', da kroz šuplju odbranu nije zalutala još koja lopta. Također, nije kriv ni Irfan Peljto, koji je utakmicu sudio i više nego korektno i pošteno.

Uostalom, titula je napola bila izgubljena nakon remija u Krupi.

Na greškama se uči?!

Ono što je sada najbitnije je da svi u i oko Željezničara shvate i prihvate da su jedni i jedini krivci za ovo, jer jučerašnja igra Želje, taktika, zamisli, postava, igrači, (ne)zalaganje i sve ostalo, nedostojno je prvaka, kakve takve lige i države!

Čekamo titulu četiri godine, možemo još jednu, ali da znamo da će se neke stvari popraviti i da će se naučiti iz vlastitih grešaka. Da znamo, da neće opet doći priča o još jednom novom infrastrukturnom projektu, koji bi nas natjerao da zaboravimo bolnu subotu 20. maja 2017.

Jer, šta će mi stadion i teren na kojem će neko drugi proslavljati titule, a naši igrači se vući bezidejno i tromo?!
Ćelo još nije otiš'o, a ka' će ne znamo, vakat je!
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 22 maj 2017, 11:05

Ne znam sta su umislili da nas je trebao neko pustiti. Navijaci Sarajeva su se radovali kad je Zrinjski dao drugi gol i zbog toga ih sad zovu HSK Sarajevo i govore ono da Bosnje rade jedni protiv drugih.

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 22 maj 2017, 11:09

Da se ne lazemo i mi smo se radovali njihovoj nesreci u kupu, kao sto bi i mi zapeli protiv njih da im treba bod za titulu.
- Zeljeznicar -

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 22 maj 2017, 11:12

Iskreno nisam se radovao toj njihovoj nesreci. Pisao sam da mi je zao jer je ono bilo matletiranje igraca,ali i ljudi koji gledaju utakmicu. Znamo svi sta se desilo tu noc i ono je bilo sramotno. Meni je bilo zao,ali njima na sramotu sto se raduju pa poslije traze neke kazne. Vidjet cemo kakve ce se pjesme pjevati kad Zrinjskom predaju trofej. Opet uvrede i mrznja prema ovoj drzavi.

cruz40
Kontakt:

Post Postao/la cruz40 » 22 maj 2017, 11:16

Zar mu nije Šiljak rodjak? To su nekad pisali.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Alipasino, Merhaba, Paromlinac i 34 gosta.