NK Široki Brijeg
Re: NK Široki Brijeg
Nek mi nadu dokaz gdje se pjevalo "ubij balije", sto se tice "Za dom spremni" kako to da sad osuđuju, a npr malo je rec da vole Blaza Kraljevica koji je gle cuda bio general HOS-a, a svi znamo kakva je ideologija HOS-a i sta im pise na zastavi
sto se kazne tice ocekujem 5-10 tisuća i 1-2 utakmice kazne.
"Borak, Lištica, Pecara svetinje.. "
Re: RE: Re: NK Široki Brijeg
Nije se pjevalo ubij balije,vec gazi balije. Razlika je znacajna izmedju poziva na ubojstvo i poziva na "gazenje" rivala. Al opet oni napravise svoj pricu od toga. Kako ces uopce skandirat ubij balije,nema ritma[emoji23]LoveSB96 je napisao/la:Nek mi nadu dokaz gdje se pjevalo "ubij balije", sto se tice "Za dom spremni" kako to da sad osuđuju, a npr malo je rec da vole Blaza Kraljevica koji je gle cuda bio general HOS-a, a svi znamo kakva je ideologija HOS-a i sta im pise na zastavisto se kazne tice ocekujem 5-10 tisuća i 1-2 utakmice kazne.
EKONNP
Horde su ne tako davno pozivale na ubojstvo, a ne sjecam se da su dobili kaznu...
6-7 utakmica je previse, bas previse... Skandiranja nisu u redu i klub zasluzuje vecu kaznu, ali toliko utakmica bez gledatelja...
6-7 utakmica je previse, bas previse... Skandiranja nisu u redu i klub zasluzuje vecu kaznu, ali toliko utakmica bez gledatelja...
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...
HRHB
HRHB
Kao da gledam,15000KM i 2 utakmice bez gledatelja.
Nema sanse vise,ili neka uzmu 30000KM,a nema praznih tribina.
Igraj Široki ti si najbolji!
2.Za klubove:
a) opomena
b) novčana kazna
c) zabrana odigravanja utakmica u inostranstvu
d) zabrana igranja utakmica na određenom stadionu ili stadionima određenog
područja
e) zabrana igranja pred gledaocima
f) oduzimanje bodova;
g) negativni bodovi
h) vraćanje u niži stepen takmičenja
Hmmm
a) opomena
b) novčana kazna
c) zabrana odigravanja utakmica u inostranstvu
d) zabrana igranja utakmica na određenom stadionu ili stadionima određenog
područja
e) zabrana igranja pred gledaocima
f) oduzimanje bodova;
g) negativni bodovi
h) vraćanje u niži stepen takmičenja
Hmmm
Ja umrijet ću. Brijeg se neće maći, ta plava skamenjena vječnost.
Taman smo namirili klubu 30000 od ulaznica i jos toliko od kupa.96BadBoy je napisao/la:Kao da gledam,15000KM i 2 utakmice bez gledatelja.
EKONNP
)Novčana kazna za klubove ne može biti manja od 1.000 KM, niti veća od 30.000. KM
Vremenska kazna zabrane igranja utakmica na određenom stadionu ili
stadionima određenog područja ne može biti manja od tri mjeseca niti veća od dvije
godine, a kazna zabrane igranja određenog broja utakmica se izriče najviše do 12
utakmica.
(1)Kazna igranja utakmice bez prisustva gledalaca se izriče kao vremenska, u
kojem slučaju ne može biti manja od jednog mjeseca niti veća od 12 mjeseci, ili za
određeni broj utakmica koji ne može biti veći od l5 utakmica.
(2)Na utakmicama moraju biti prisutna službena lica utakmice,
stadionima određenog područja ne može biti manja od tri mjeseca niti veća od dvije
godine, a kazna zabrane igranja određenog broja utakmica se izriče najviše do 12
utakmica.
(1)Kazna igranja utakmice bez prisustva gledalaca se izriče kao vremenska, u
kojem slučaju ne može biti manja od jednog mjeseca niti veća od 12 mjeseci, ili za
određeni broj utakmica koji ne može biti veći od l5 utakmica.
(2)Na utakmicama moraju biti prisutna službena lica utakmice,
slično.
Član 74.
(Rasizam i drugi oblici diskriminacije)
(1) Ko javno vrijeđa ljudsko dostojanstvo drugog po osnovu rase, boje, nacije,
religije, jezika ili počini neki drugi diskriminirajući čin ili pokazuje vidove
ekstremističke ideološke propagande, biće kažnjen:
a)igrač, zabranom igranja od tri do devet utakmica i novčanom kaznom od
1.000 KM do 3.000 KM,
b)sportski radnik, zabranom vršenja funkcije od tri do šest mjeseci i novčanom
kaznom od 1.000 KM do 3.000 KM,
c)klub, novčanom kaznom od 3.000 KM do 10.000 KM
(2) Ako se prekršaj iz st. 1. ovog člana ponovi ili se okvalifikuje kao teži prekršaj,
biće kažnjen:
a)igrač, zabranom igranja od tri mjeseca do godinu dana i novčanom kaznom
od 3.000 KM do 5.000 KM,
b)sportski radnik, zabranom vršenja funkcije od tri mjeseca do godinu dana i
novčanom kaznom od 3.000 KM do 5.000 KM,
c)klub, novčanom kaznom od 10.000 KM do 30.000 KM
(3) Kao teži prekršaj smatraće se, naročito, ako je počinjen zajedno od strane
dva ili više igrača, zajedno sa sportskim radnicima, članovima kluba, gledaocima
Član 74.
(Rasizam i drugi oblici diskriminacije)
(1) Ko javno vrijeđa ljudsko dostojanstvo drugog po osnovu rase, boje, nacije,
religije, jezika ili počini neki drugi diskriminirajući čin ili pokazuje vidove
ekstremističke ideološke propagande, biće kažnjen:
a)igrač, zabranom igranja od tri do devet utakmica i novčanom kaznom od
1.000 KM do 3.000 KM,
b)sportski radnik, zabranom vršenja funkcije od tri do šest mjeseci i novčanom
kaznom od 1.000 KM do 3.000 KM,
c)klub, novčanom kaznom od 3.000 KM do 10.000 KM
(2) Ako se prekršaj iz st. 1. ovog člana ponovi ili se okvalifikuje kao teži prekršaj,
biće kažnjen:
a)igrač, zabranom igranja od tri mjeseca do godinu dana i novčanom kaznom
od 3.000 KM do 5.000 KM,
b)sportski radnik, zabranom vršenja funkcije od tri mjeseca do godinu dana i
novčanom kaznom od 3.000 KM do 5.000 KM,
c)klub, novčanom kaznom od 10.000 KM do 30.000 KM
(3) Kao teži prekršaj smatraće se, naročito, ako je počinjen zajedno od strane
dva ili više igrača, zajedno sa sportskim radnicima, članovima kluba, gledaocima
Ma necemo dobiti tako drasticne kazne, a savez ce traziti za uzvrat barem bod celiku u zadnjoj tekmi
i mirna bosna
balija ti rival, hahahah, nauci sta znaci rijec balija, i nadji gdje se neko deklarisao balijom da bi ga ti vrijedjao na taj nacin.skripar96 je napisao/la:Nije se pjevalo ubij balije,vec gazi balije. Razlika je znacajna izmedju poziva na ubojstvo i poziva na "gazenje" rivala. Al opet oni napravise svoj pricu od toga. Kako ces uopce skandirat ubij balije,nema ritma[emoji23]LoveSB96 je napisao/la:Nek mi nadu dokaz gdje se pjevalo "ubij balije", sto se tice "Za dom spremni" kako to da sad osuđuju, a npr malo je rec da vole Blaza Kraljevica koji je gle cuda bio general HOS-a, a svi znamo kakva je ideologija HOS-a i sta im pise na zastavisto se kazne tice ocekujem 5-10 tisuća i 1-2 utakmice kazne.
Igraci su vam zasluzili Evropu i Kup i to im niko ne moze osporiti!
Neulazim u price jel bilo stimanja u Kupu ali niko nikad nije imao tezi put do titule i to je cisto zato igraci i Evropa ne smiju da trpe.To sam napisao odmah nakon utakmice.
Za publiku po meni neka kazna da sam u savezu 5 bez publike ili 3 na neutralnom udaljenom najmanje 75 km i
15 k kazne.
Neulazim u price jel bilo stimanja u Kupu ali niko nikad nije imao tezi put do titule i to je cisto zato igraci i Evropa ne smiju da trpe.To sam napisao odmah nakon utakmice.
Za publiku po meni neka kazna da sam u savezu 5 bez publike ili 3 na neutralnom udaljenom najmanje 75 km i
15 k kazne.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Re: RE: Re: RE: Re: NK Široki Brijeg
Isto ko sto smo mi vama ustase. To su samo ukrasna imena nasih kulturnih i uvijek civiliziranih ljudi. Nisam ja reko da je ispravno ni gazenje. Al znacajna je razlika izmedju zgazi i ubij,kontas?keno83 je napisao/la:balija ti rival, hahahah, nauci sta znaci rijec balija, i nadji gdje se neko deklarisao balijom da bi ga ti vrijedjao na taj nacin.skripar96 je napisao/la:Nije se pjevalo ubij balije,vec gazi balije. Razlika je znacajna izmedju poziva na ubojstvo i poziva na "gazenje" rivala. Al opet oni napravise svoj pricu od toga. Kako ces uopce skandirat ubij balije,nema ritma[emoji23]LoveSB96 je napisao/la:Nek mi nadu dokaz gdje se pjevalo "ubij balije", sto se tice "Za dom spremni" kako to da sad osuđuju, a npr malo je rec da vole Blaza Kraljevica koji je gle cuda bio general HOS-a, a svi znamo kakva je ideologija HOS-a i sta im pise na zastavisto se kazne tice ocekujem 5-10 tisuća i 1-2 utakmice kazne.
EKONNP
ne, vi se deklarisete kao ustase, pjevate ustaske pjesme nosite ustaske zastave, nosate svastike sarate nacisticke simbole, ime navijacke skupine vam je po uzoru na ustase, postujem ja to, samo nisam cuo da se ovi deklarisu balijama sto je ipak velika razlika, zar ne, mislim zao mi je sto je tako, ali postujem.
sve u svemu ne smatram ja da ste vi losi ljudi, i zao mi je zbog netrpeljivosti i svega sto se desavalo i desava, svijet je tako velik, a mi se "kao" koljemo oko sto kilometara prostora, dok drugi uzivaju putuju zezaju se i slicno. pozdrav
sve u svemu ne smatram ja da ste vi losi ljudi, i zao mi je zbog netrpeljivosti i svega sto se desavalo i desava, svijet je tako velik, a mi se "kao" koljemo oko sto kilometara prostora, dok drugi uzivaju putuju zezaju se i slicno. pozdrav
Nasa se skupina( mislim ocito na Skripare jel) odavno ne deklarira kao ustaska. Nove generacije su to potpuno potisnule. Na primjer,na ovoj zadnjoj utakmici jedino se skriparima nema sto prisiti. Na himnu zvizdali nismo,pjevalo se mi hrvati iz skroz drugog razloga,jer se podigla parola u spomena zrtava Bleiburga. Za dom spremni kao i gazi balije zapoceo neko od starijih generacija sa sjevera,jug i istok nastavili,mi u manjini. To se ne dogadja dok se ne skupi velik broj derbi navijaca,al tako je kako je. Ime su uzele starije,ratne generacije i mi to nastavljamo iz postovanja prema njima. A zastava,e yebiga. Dogodi se da debil unese zastavu,sta ces,krivi smo.keno83 je napisao/la:ne, vi se deklarisete kao ustase, pjevate ustaske pjesme nosite ustaske zastave, nosate svastike sarate nacisticke simbole, ime navijacke skupine vam je po uzoru na ustase, postujem ja to, samo nisam cuo da se ovi deklarisu balijama sto je ipak velika razlika, zar ne, mislim zao mi je sto je tako, ali postujem.
Al pokusavam ti reci da se nasa grupa udaljila od fasizma i ustastva sto je vise moguce. Pojedinaca uvijek ima,al to je sluzbeni stav grupe. Nije bas sve onako kako se na indexu i klixu prikazuje
EKONNP
Sta vam ima sa onim malim sto je u vrhu strijelaca omladinske lige, Jurcic ili Juricic ne mogu se sjetiti, ostaje li, hoce li dobiti minutaze sljedece sezone ? Sta ce biti s Menalom, jel pod ugovorom s vama, mislim da ne moze otici dzaba ?
Juric se zove[emoji1]zenica159 je napisao/la:Sta vam ima sa onim malim sto je u vrhu strijelaca omladinske lige, Jurcic ili Juricic ne mogu se sjetiti, ostaje li, hoce li dobiti minutaze sljedece sezone ? Sta ce biti s Menalom, jel pod ugovorom s vama, mislim da ne moze otici dzaba ?
Potpisuje za koji dan ugovor. Menalo ima jos 3 godine ugovor,tako da ko hoce nek plati
EKONNP
Hvala drugskripar96 je napisao/la:Juric se zove[emoji1]zenica159 je napisao/la:Sta vam ima sa onim malim sto je u vrhu strijelaca omladinske lige, Jurcic ili Juricic ne mogu se sjetiti, ostaje li, hoce li dobiti minutaze sljedece sezone ? Sta ce biti s Menalom, jel pod ugovorom s vama, mislim da ne moze otici dzaba ?
Potpisuje za koji dan ugovor. Menalo ima jos 3 godine ugovor,tako da ko hoce nek plati
ne pripisujem ja nikome nista, sto se tice slogana ili pjevanja mi Hrvati, meni to sekunde ne smeta niti imam sta protiv toga, kao i protiv bilo kojeg Hrvatskog obiljezja naprotiv Hrvatsku smatram prelijepom i dragom zemljom, jednom od najljepsih u evropi, zao mi je zbog problema koje ima i sl. takodjer protiv sirokog nemam nista, jer ne generalizujem stvari i ne smatram sve ljude istima. drago mi je da si normalan covjek, i evolve cijenim mnogo, mislim znam ja da su mnogi muslimani bili u ustasama, i da su uvijek imali odlicnu sa saradnju sa hrvatskom drzavom, i generalno ta dva naroda nikad nisu medjusobno imala problema niti ratovala, do zadnjeg rata. sad su muslimani dosta udaljeni od te ideologije sto isto zelim i Hrvatima, ne radi mene i sl, nego radi njih samih, jer jbg kad zatvoris oci pogledas realno to je lose, i ne stvara se dobra slika, mnogo Hrvatska drzava ima problema radi toga, i mnogi je pogresno dozivljavaju radi toga. ali kao sto i sam kazes tesko je kontrolirat odredjen brojh ljudi, ali sam uvijek zato da ih se ne stiti i da se mi normalniji ogradimo od njih. sve najbolje vama, vasem klubu gradu i svima upamet radi nas samih.skripar96 je napisao/la:Nasa se skupina( mislim ocito na Skripare jel) odavno ne deklarira kao ustaska. Nove generacije su to potpuno potisnule. Na primjer,na ovoj zadnjoj utakmici jedino se skriparima nema sto prisiti. Na himnu zvizdali nismo,pjevalo se mi hrvati iz skroz drugog razloga,jer se podigla parola u spomena zrtava Bleiburga. Za dom spremni kao i gazi balije zapoceo neko od starijih generacija sa sjevera,jug i istok nastavili,mi u manjini. To se ne dogadja dok se ne skupi velik broj derbi navijaca,al tako je kako je. Ime su uzele starije,ratne generacije i mi to nastavljamo iz postovanja prema njima. A zastava,e yebiga. Dogodi se da debil unese zastavu,sta ces,krivi smo.keno83 je napisao/la:ne, vi se deklarisete kao ustase, pjevate ustaske pjesme nosite ustaske zastave, nosate svastike sarate nacisticke simbole, ime navijacke skupine vam je po uzoru na ustase, postujem ja to, samo nisam cuo da se ovi deklarisu balijama sto je ipak velika razlika, zar ne, mislim zao mi je sto je tako, ali postujem.
Al pokusavam ti reci da se nasa grupa udaljila od fasizma i ustastva sto je vise moguce. Pojedinaca uvijek ima,al to je sluzbeni stav grupe. Nije bas sve onako kako se na indexu i klixu prikazuje
ps. nedavno sam na svadbi u sarajevu bio u radon plazi, volio bi da sam mogao povesti sve gradjane ove zemlje da vide nase najjace ljude svih nacija, kako se druze, pjevaju i vesele, a nas loze, posebno bi se iznenadio vjerujem da si vidio vecinu najjacih biznismena iz Sirokog neki su vam i u klubu, kako uzivaju pjevaju vesele se, a mi se kretenisemo na glodjemo na njihove bacene kosti, nadam se da ce se sve jednom promjenit i da cemo odrasti kao pojedinci da nam drugi ne kroje misljenje, izvinite na duzem postu. pozdravljam i cestitam na trofeju. da ne bude zadnji. pozz
A da te ja j..., de mi reci koliku je kaznu dobilo Sarajevo kada su njihovi navijači izvjesili transparent: U Sarajevo svratite kad muda stisnete, Lišticu tad zaboravite jer se u nju vratit nećete?avenija je napisao/la:Igraci su vam zasluzili Evropu i Kup i to im niko ne moze osporiti!
15 k kazne.
To mi izgleda očigledan poziv na ubojstvo i kako li vec hoces...
De otpepajte od nas, rušite nas kolko oćete al uvijek vam ostajemo veliki veliki trn u oku, još sad kad su naši susjedi cigani (valjda se nece naljutit, ne vrijedjam) došli na korak od titule pa ce svi trofeji put ustaškog kraja...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.