Zanimljivo, zanima me tvojih top 5 igrača svih vremena?Kawhi je napisao/la:Ma na Magica. Mislim da mu je prajm malo jači od Karimovog i Timovog, ali nedovoljno da nadoknadi prednost u trajanju koju njih 2 imaju.PaskalHens je napisao/la:Nisam baš ovaj dio najbolje shvatio, te na koga misliš? Lebrona?Kawhi je napisao/la: Samo 12 sezona. Čak i da mu je prime bio baš jači od KAJovog i Timovog, a po meni nije dovoljno iako mislim da je imao za nijansu bolji prajm od njih dvojice opet nema šanse da se mjeri s njihovim trajanjem. KAJ mi je ispred Tima, al mi ne smeta ni ako neko Tima prvog stavi.![]()
LeBron je rame uz rame s Magicom što se tiče prajma, a već je duže u ligi i da se ne lažemo iako je imao jake ekipe nikad nije imao showtime Lakerse. Uz Bullse 95-98 sigurno najjača ekipa ikad. Ne računajući one Kelte.
Jordan, Magic i Bron su mi 3 najjača prajma u historiji. Ne računajući Wilta.
NBA chat/svastara/prepucavanja
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
- PaskalHens
- Kontakt:
Re: Svaštara
Viva la France, as they say in Rome.
Jordan, KAJ, Russell, Wilt i Duncan.PaskalHens je napisao/la:Zanimljivo, zanima me tvojih top 5 igrača svih vremena?Kawhi je napisao/la:Ma na Magica. Mislim da mu je prajm malo jači od Karimovog i Timovog, ali nedovoljno da nadoknadi prednost u trajanju koju njih 2 imaju.PaskalHens je napisao/la:
Nisam baš ovaj dio najbolje shvatio, te na koga misliš? Lebrona?
Jordan, Magic i Bron su mi 3 najjača prajma u historiji. Ne računajući Wilta.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Jbg jest potesko al kad imas jedan igrac (u ovom slucaju LeBron) odudara toliko u ovim glavnim kategorijama napredne statistike od drugog (u ovom slucaju Tim i Shaq) onda je jasno valjda da je ispred. Znam, statistika nije sve al kad je tolika razlika, onda to ipak nesto govori.BernardBarnjak je napisao/la:Meni je tesko komparirati igrace po sistemu ko je bolji a da igraju na razlicitim pozicijama.Epidaurus je napisao/la:Po meni je najbolji iako se sa KAJem i mozda Magicom (iako to vise zbog postignuca nego indnvidualnog kvaliteta po kojem je LeBron u Jordanovoj kategoriji iznad svih) moze napraviti itekakav slucaj pa razumljivo mi je da neko stavi njih iznad LeBrona. Od Tima i Shaqa mi je definitivno bolji.BernardBarnjak je napisao/la:@epi, lebron najbolji igrac na ovoj listi? Hm...
Na ovoj famoznoj listi bih ja samo KAJ stavio na 1 poziciju. Ostalo je ok. LBJ je jos uvijek aktivan, za razliku od ostalih te ima mjesta za napredak (ili nazadak).
- PaskalHens
- Kontakt:
Uh, presubjektivna
Morao bi tu ugurati Magica, a i Lebrona kad završi karijeru.
Ma Bron će vjerovatno upasti tu. Trenutno je šesti.PaskalHens je napisao/la:Uh, presubjektivna![]()
Zar su dosla vremena da nije omrazen, il sam ja nesto propustio?Donnie Darko je napisao/la:Pitanje za navijace Bullsa, na skali od 9 do 10, koliko vam nedostaju vremena kad je LeBron bio omrazen, i kad je normalno bilo pljuvati ga svakodnevno?
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
Pa jeste, samo što barem u tome ima konkurenciju na svom nivou.BIHfan je napisao/la:Zar su dosla vremena da nije omrazen, il sam ja nesto propustio?Donnie Darko je napisao/la:Pitanje za navijace Bullsa, na skali od 9 do 10, koliko vam nedostaju vremena kad je LeBron bio omrazen, i kad je normalno bilo pljuvati ga svakodnevno?
- PaskalHens
- Kontakt:
Eh ovdje ćemo se poklatiKawhi je napisao/la:Ma Bron će vjerovatno upasti tu. Trenutno je šesti.PaskalHens je napisao/la:Uh, presubjektivna![]()
Morao bi tu ugurati Magica, a i Lebrona kad završi karijeru.Magic sedmi, Shaq osmi, Bird deveti i Kobe deseti.
Ne može vala Kobe biti iza Shaqa i Birda, al' nikako. On na svim listama mora biti bare bare sa Duncanom, jer imaju gotovo iste karijere. Čak i ispred njega, al' eto.
MJ, KAJ, Magic, Kobe/Duncan.
Ne je.bem onu dvojicu Russella i Wilta..
Pa objasnio sam ti nedavno da je na Kobeovoj strani jedino broj poena i nastupa u finalima. MVP, FMVP, defanzivne petorke, napredne statistike, duže prva opcija, nikad fulao PO. Isto all nba petorki, isto titula, ali se u slučaju titula mora uzeti to da je Kobe imao Shaqa uz sebe. Čak i ako Shaq nije bio iznad njega, bio je rame uz rame sa njim u 3 titule. Tim je u 4 od 5 bio neprikosnoven iako je i u petoj imao najveći utjecaj samo što su mu Tony i Kawhi bili dosta blizu. Da Ray ne zabi onu tricu niko ne bi ni smio potegnuti ovu raspravu.PaskalHens je napisao/la:Eh ovdje ćemo se poklatiKawhi je napisao/la:Ma Bron će vjerovatno upasti tu. Trenutno je šesti.PaskalHens je napisao/la:Uh, presubjektivna![]()
Morao bi tu ugurati Magica, a i Lebrona kad završi karijeru.Magic sedmi, Shaq osmi, Bird deveti i Kobe deseti.
![]()
Ne može vala Kobe biti iza Shaqa i Birda, al' nikako. On na svim listama mora biti bare bare sa Duncanom, jer imaju gotovo iste karijere. Čak i ispred njega, al' eto.
MJ, KAJ, Magic, Kobe/Duncan.
Ne je.bem onu dvojicu Russella i Wilta..
- PaskalHens
- Kontakt:
Pa isto koliko je Kobe imao Shaqa, Timi je igrao i duže u najsavršenijem sistemu. Da je toliko dominantan bio ne bi mu Parker i Kawhi kupili FMVP..
Dalje, Kobe je bio sigurno 7-8 godina najbolji igrač lige, sumnjam da je Timi to bio i u jednom dijelu karijeru. Preko 10 godina top3 igrač lige. Napredne statistike me ne zanimaju, stoga kako god uzmeš ako nije bolji nije ni gori.
Dalje, Kobe je bio sigurno 7-8 godina najbolji igrač lige, sumnjam da je Timi to bio i u jednom dijelu karijeru. Preko 10 godina top3 igrač lige. Napredne statistike me ne zanimaju, stoga kako god uzmeš ako nije bolji nije ni gori.
Na stranu sad ova rasprava. Obojica smo subjektivni, a i gdje nećemo biti. Nije mi jasno zašto tolika odbojnost prema naprednoj statistici? Teško se bez toga mogu objektivno porediti neke stvari.
- PaskalHens
- Kontakt:
Pa zato što jednostavno nisam pobornik statistike. Recimo statistika kaže da je Lebron James bolji od MJ-a, što je notorna glupost. Po mom shvatanju košarke, kad si superstar, kad si lider i najbolji igrač ekipe sve ti je dozvoljeno na putu do titule. Tu se meni ne uklapa statistika, možda zato što gledam tekme, pa dajem sud na osnovu viđenog, a ne pročitanog. Ne znam jbg, jednostavno nisam pobornik. Ok, kad hoćeš da imaš neki opšti uvid, al' sad da ja uspoređujem lebrona i kobea ili jordana preko statistike mi je glupost.
Dje bio 7-8 godina najbolji igrac lige? Od koje do koje godine? Kobe je samo mogo biti od 2006e do 2009/10e najbolji igrac ligePaskalHens je napisao/la:Pa isto koliko je Kobe imao Shaqa, Timi je igrao i duže u najsavršenijem sistemu. Da je toliko dominantan bio ne bi mu Parker i Kawhi kupili FMVP..
Samo LeBron i Jordan imaju taj apetit 5+ godina najboljeg igraca lige u novijoj historiji.
- PaskalHens
- Kontakt:
2005-2010 sigurno. Dobro eto 5-6 godina, nebitno..alemsa je napisao/la:Dje bio 7-8 godina najbolji igrac lige? Od koje do koje godine? Kobe je samo mogo biti od 2006e do 2009/10e najbolji igrac ligePaskalHens je napisao/la:Pa isto koliko je Kobe imao Shaqa, Timi je igrao i duže u najsavršenijem sistemu. Da je toliko dominantan bio ne bi mu Parker i Kawhi kupili FMVP..
Samo LeBron i Jordan imaju taj apetit 5+ godina najboljeg igraca lige u novijoj historiji.
Ma nije bio, bio 3-4 godine, 09e je bilo vrlo blizu, ali je kobe tad uzimo titule pa mu se davala prednost, 10e ga je vec Bron preso gdje je i dan danas, i gdje ce jos biti barem godinu-dvije a mozda i cijelu decenciju, s obzirom da je jos relativno mlad, e to se nije desilo, sad kad skontam, nea igraca da je bio najbolji igrac lige cijelu decenciju. Jordan da se nije oprasto vjerovatno bi bio, tu je on negdje od 89e, 90e posto najbolji igrac do 98e, ali mu se 2 godine oduzimaju zbog oprosta, tad je bio hakeem. Mozda tamo wilt i to, u novijoj historiji nea da je neko bio uzastupno.PaskalHens je napisao/la:2005-2010 sigurno. Dobro eto 5-6 godina, nebitno..alemsa je napisao/la:Dje bio 7-8 godina najbolji igrac lige? Od koje do koje godine? Kobe je samo mogo biti od 2006e do 2009/10e najbolji igrac ligePaskalHens je napisao/la:Pa isto koliko je Kobe imao Shaqa, Timi je igrao i duže u najsavršenijem sistemu. Da je toliko dominantan bio ne bi mu Parker i Kawhi kupili FMVP..
- PaskalHens
- Kontakt:
Igrac ispred svog vremena. Kolika je samo steta sto on i Kobe nisu u najboljim godinama karijere igrali zajedno, apsolutno perfektan fit su bili po mentalitetu i gladi za pobjedom.
- PaskalHens
- Kontakt:
Kakva je to sezona Garneta bilaEpidaurus je napisao/la:
Igrac ispred svog vremena. Kolika je samo steta sto on i Kobe nisu u najboljim godinama karijere igrali zajedno, apsolutno perfektan fit su bili po mentalitetu i gladi za pobjedom.
Sjecam se onog finala konferencije ja jedini bio za Minnesotu u skoli
Jbt to im je zadnji put da su usli u PO
PaskalHens je napisao/la:
![]()
![]()
Stručnjaci sa ss.ba foruma znaju bolje
Ovo ti je jak glupa izjava, valjda i sam shvacas zasto.
- PaskalHens
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.