AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

SonVolt
Kontakt:

Re: RE: Re: AC Milan

Post Postao/la SonVolt » 23 maj 2017, 13:27

meskalin je napisao/la:
SonVolt je napisao/la:
Tačno 10 godina
I na današnji dan 1990 protiv Benfice za odbranu titule 1-0 Rijkaard :)
:thumbup:
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU

rope11
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la rope11 » 23 maj 2017, 13:31

sosa jedva dočekao da pobjegne iz turske i sad bi da ga opet vrate nazad :rol:

ma kjaer je vjerovatno back up opcija jer zapata ide, uglavnom isti qurac, nit' šta dobijaš nit' šta gubiš osim što je ovaj tri godine mlađi.

taman se jednim potezom riješiš smeća, a sve je izglednije da će uključiti govedo u deal sa lazijem :zzz: honda i poli su maltene već bivši, ščiljo ionako vjerovatno ide, zapata, možda vangioni, fina će se tu čistka napraviti.
ali zato se vraća kancerogena ameba u kontra pravcu.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 23 maj 2017, 13:32

Chinaglia je napisao/la:pa nije njegovo da daje posljednji pas, on odigrava te kratke pasove, veze igru, diriguje ekipom i donosi sigurnost istoj, a npr pogledaj Pirla i njegovu statistiku, vidjeti ces da tu nema asistencija, a pomislio bi da ih ima bruku, obzirom da je rijec o vrhunskom fudbaleru

npr Lucas Biglia i Pjanic su dva kreativca, ali razlicita tipa igraca, prvi je zadnji, drugi je centralni vezni, prvi ima ogromnu odgovornost u obje faze, ovaj drugi je uglavnom zaduzen za igru u ofanzivi, jer obicno pored sebe ima igraca koji je zaduzen za igru u defanzivi

Lucas Biglia igra sa Parolom i Sergejom u veznom redu, ali niti jedan od te dvojice nije kreativan igrac, obojica su centralni vezni, odnosno box-to-box igraci, koji dakako i zabijaju i asistiraju, ali ih to ne cini kreativcima

Lazio bi imao mnogo problema kada bi igru morali kreirat Parolo ili Sergej
Nisam ni rekao da je on igrač tog zadnjeg pasa, da jeste ne bi bio zadnji nego prednji vezni. Govorio sam u zavisnosti od formacije koju Milan bude igrao, trebat će ili taj jedan kreativac i dirigent u veznom redu ili 'desetka' koja će dati zadnji pas.

Pošto je sve više očiglednije da Milan forsira tu formaciju sa trojicom naprijed, onda nam klasična desetka i ne treba.

Kažem ti ono što sam ja gledao Bigliu nije mi djelovao kao neki odličan organizator igre, daleko od toga da je loš igrač kao što sam i rekao da nije, samo ne mislim da će bolje dirigovati veznim redom od Montoliva.

Normalno, pošto nisam puno ni pratio, postoji mogućnost da nisam dobro ni "analizirao" Bigliu, tako da bi ti trebao biti relevantniji što se tiče toga.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 23 maj 2017, 13:42

Kakav Biglia ko ogranizator igre ko je gledao Argentinsku repku vidio je da se uvijek Messi mora vratiti po loptu, treba Milanu bez obzira od formacije kreativni veznjak, neko ko zna podvaliti loptu za krilo ili centarfora!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 23 maj 2017, 13:43

pa ne moze ti jedan igrac sve sam radit, moze on biti dobar koliko god, ali dzaba ako to nema ko ispratit

Lazio ima krila u vidu Keite i Felipe Andersona, kreativni igraci sami po sebi, njima se ne mora nuzno namjestit sansa, vec je mogu stvoriti sami sebi, a mogu je stvoriti i saigracima, pogotovo Felipe Anderson koji igra sezonu karijere, iako igra skroz atipicno od onoga sto on jeste, posto ga je Simone skroz udaljio od gola i namjenio mu ulogu razigravaca, pa on licno nije direktno opasan po gol protivnika, al zato razigrava kao mahnit

zatim imas Immobilea koji ima veliki radijus kretanja, izuzetno pokretan napadac, sto svakako odgovara Lucasu Bigliji, pa imas Parola i Sergeja koji su box-to-box veznjaci, sto mu takodjer odgovara itd

znaci, dzaba vam najbolji regista na svijetu, a i najbolji ofanzivni vezni, kada to nema ko ispratit..

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 23 maj 2017, 13:52

Kad bi uspio ovaj posao sa Laziom, pa unaprijedili bi ekipu 20% sa tim potezom. Biglia i Balde dva strasna igraca, legli bi nam k'o budali samar.
Samo nek ciste, znaci ocima vise ne mogu gledat Polia, govedo, lapadulu, siljkana i jos pojedine..

Ako se Niang vrati onda bi ga Montela sigurno korsitio u utakmicama grupne faze ako tamo budemo. Eto ispade napad kritican, Bacca i Lapadula kriminalni obojica. Negdje sam procitao i ime Mertensa kao eventualnog pojacanja, isto tako A. Vidal iz Barse se spominje dosta.

Znaci vode nekoliko bitki za pojacanja na par frontova, samo da neke kriticne pozicije rijese sto je prije moguce pa onda lagano poslije.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 23 maj 2017, 13:55

Pa zato uzimamo i Keitu, da imas Lucas sa kim igrati :kafa:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 23 maj 2017, 14:00

ovaj meskalin nema veze sta prica, Lucas Biglia je doktor ove igre :kafa:
covjek je regista, takvi igraci imaju svoja zaduzenja i stil igre

igrac koji je regista po profilu je najbitniji igrac jedne ekipe, iz prostog razloga jer je mozak ekipe

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 23 maj 2017, 14:29

Izgleda da osim Keite i Biglie iz Lazia dovodimo i Chinaglia, preselio se paša na našu temu. Veliki plus za ovaj transfer, valjat će nam u tekstualnim okršajima sa zebrama, ima pregršt iskustva. Uskoro i crveno-crni avatar. Trebamo se organizovati da mu kakav prigodan izaberemo.
:clap: :clap: :clap:

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 23 maj 2017, 14:31

Kreativac koji podvaljuje loptu je relikvija prošlosti. Ostatak iz vremena kad se na desetke gledalo kao na bogove. Danas nijedna ozbiljna ekipa na svijetu nema luksuz držanja takvog igrača na terenu. Golove daje igra, ne igrač. Igru opet daje tempo, pravilan ritam u kojem zahvaljujući dobroj geometriji štediš noge dok napadaš i skraćuješ prostor koji braniš kad ostaneš bez lopte. Danas svi moraju znati igrati lopte. Od golmana do špica. Možeš imati Messija, ali ako mu ne možeš donijeti loptu u noge dobijaš Argentinu i ovogodišnju Barcelonu. RM ima Kroosa, Juve Pjanića, Chelsea ne izgleda isto na terenu sa Fabregasom i bez njega, Bayernu je Xabi do zadnjeg dana igrao ključnu ulogu. Sve igrači koji igraju na 50 metara od gola, a jednako su važni kao i špic od dvadesetak golova.

Uzeti registu znači biti ozbiljan, ali očekivati od njega da lomi utakmice je jednako očekivanju da pauk lovi plijen bez mreže. Daj mu materijal, skloni se i uživaj.

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 23 maj 2017, 14:41

Možda jedini problem predstavljaju njegove godine, iduće godine 32, ali može dati minimalno 3 dobre sezone jer ne mora se toliko trošiti. Veznjaci tipa Pastore mene ne zanimaju.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 23 maj 2017, 14:46

Nije baš mlad, al' može nam dati par dobrih sezona, isto kao što je Pirlo dao Juventusu :)

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 23 maj 2017, 14:48

LegendKiller je napisao/la:Izgleda da osim Keite i Biglie iz Lazia dovodimo i Chinaglia, preselio se paša na našu temu. Veliki plus za ovaj transfer, valjat će nam u tekstualnim okršajima sa zebrama, ima pregršt iskustva. Uskoro i crveno-crni avatar. Trebamo se organizovati da mu kakav prigodan izaberemo.
:clap: :clap: :clap:
uvijek sam govorio da su milanisti najbolja raja na forumu, tako da bi se dalo sredit nesto :kafa:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 23 maj 2017, 15:01

Killeru, ne prizivaj nam glory huntere :P

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 23 maj 2017, 15:49

Gigio-Rodriguez-Romagnoli-Musacchio-(RB), Jack-Biglia-Kessie- Keita-(CF)-Suso.

Neki transferi su već završeni ili na korak od službene potvrde.A oko nekih igrača pregovori su u toku.Ovako bi to moglo izgledati naredne sezone, samo još fali desni bek i napadač.Najviše se spominju Morata i Conti.

Što se tiče Biglie jedan od top 3 igrača na svojoj poziciji u Serie A.Rekao bih da je poprilično potcijenjen, ali strašan igrač.Jedan od igrača koje je Galliani trebao i mogao dovesti još prije par godina.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 23 maj 2017, 15:53

Il Club più titolato al mondo!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 23 maj 2017, 16:05

Lotito vam je dao ponudu: €55 mln za Lucasa Bigliju i Keitu!
take it or leave it :kafa:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 23 maj 2017, 16:23

Pa nije to velika lova za njih dvojicu, po meni pristojna ponuda.

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 23 maj 2017, 16:44

Obojica imaju ugovore do 2018. i stoga jeste puno, ali morat ćemo u početku puno više platiti da dobijemo bolje igrače, kasnije će nam biti mnogo lakše dovoditi igrače :thumbup:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 23 maj 2017, 16:46

nextterrain je napisao/la:Obojica imaju ugovore do 2018. i stoga jeste puno, ali morat ćemo u početku puno više platiti da dobijemo bolje igrače, kasnije će nam biti mnogo lakše dovoditi igrače :thumbup:
Allaha ti, kako si dosao do tog zakljucka
moze biti samo obrnuto

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []