PL prepucavanja - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_

solinas
Kontakt:

Re: PL prepucavanja

Post Postao/la solinas » 23 maj 2017, 23:05

evjerovatno je, ali istinito, ozbiljno je, mada djeluje smiješno: sarajevski Željo i svi njegovi fanovi i svekolika “nacija s Grbavice” zdužno, srcem i moždanim ćelijama, u subotu će navijati za Slobodu u meču sa Zrinjskim!

Detalj sa utakmice Sloboda – Željezničar, 2014. godie (Snimio: Miroslav Petrović)
Sloboda je slamka spasa za koju se hvata “veliki” klub pišući pisma UEFA-i zbog sumnjivog penala u Bijeljini, na utakmici Radnik – Zrinjski, a u tom pismu navodi jednu krucijalnu rečenicu, koja glasi:

“Želimo da vjerujemo da će se u posljednjem kolu na fer i sportski način riješiti pitanje novog prvaka BiH, te da će ekipa uvijek rječitog trenera Vlade Jagodića na travnjaku stadiona pod Bijelim Brijegom odbraniti sopstveno dostojanstvo i boriti se časno i pošteno”! Sic!

Ko o čemu **** o poštenju, kaže narodna izreka. Umjesto da analiziraju gdje su i kako izgubili titulu prvaka, a zna se da je to bilo na Koševu, Željine pismonoše potežu za “strategijom svrake” i prizivaju Slobodu i Jagodića na čast, dostojanstvo, čojstvo, fair play, obraz, i slične trice i kučine, baš kao da toga u našem nogometu ima na pretek.

Pri tome, Željini mudrijaši zaboravljaju niz događaja koji su doprinijeli da se odnosi Slobode i Željezničara poremete do samoga dna, i da su “plavi s Grbavice” posljednja adresa s koje u Tuzlu trebaju dolaziti lekcije o “istini, pravdi i moralu”.

Ne tako davno Amar Osim je govori da mu je Sloboda najmrži klub, jer “uvijek igra tri za tri”, misleći valjda na razdoblje kada je on vodio klub i kada “crveno-crnih”, iskreno, nisu vodili značajniju ulogu u Premijer ligi.

Zaboravili su poruke srama svojih navijača koji su tvrdili da će “zapaliti Tuzlu i popišati se na Kapiju”, udarajući na tanane niti emocija Tuzlaka spram najveće tragedije tokom rata.

Na utakmici Sloboda – Željezničar “manijaci” su domaćeg navijača Halida Rahmanovića pogodili u glavu
Izlapilo im je iz sjećanja, izgleda, šta su sve “manijaci” činili po Tuzli i na tribinama Tušnja, te kako su metalnim ventilom za vodu pogodili u glavu navijača Slobode Halida Rahmanovića.

Ono što fanove Slobode najviše boli svakako je sezona u kojoj je tuzlanski tim ispao iz Premijer lige, zahvaljujući nizu “časnih” rezultata u posljednjem kolu, pri čemu se misli i na “častan” poraz prvaka Željezničara u Trebinju protiv Leotara (1:0), nakon rekordne serije utakmica u kojima “Seljo” nije poražen. Tuzlaci tada nisu prozivali nerječitog Osima i pozivali se na “čast, obraz i dostojanstvo”.

I to nije the end. U ovom prvenstvu Željo je više puta udarao na obraz Slobode. Najprije nekolegijalnim šurovanjem s Ivanom Kostićem, koji je napustio Slobodu netom nakon obećanja da ostaje na Tušnju. Iako su iz Tuzle pozivali na korektnost, ekipa Slavka Petrovića “primamila” je iz Slobode još registrovanog Kostića, s njima je trenirao, u medijima pjenio i govorio protiv “što pas s maslom ne bi pojeo”.

Iz Želje niko ni slova, ni kolegijalnog razumijevanja.

O “korektnosti, fairplayu i viteštvu” bi se mogle priče pričati, a vezano za posljednju utakmicu dva rivala, u kojoj je Željo slavio 4:2, a zadnji gol je postigao nakon što nije zaustavljena igra kada se Darko Todorović s razbijenom jagodicom previjao na tlu od zadobijenog udarca. Umjesto da loptu pošalju u aut, Željini “plemenitaši” zabili su gol!

“Rječiti Jagodić” ovlaš je spomenuo tu činjenicu, zamjerajući domaćinu na (ne)sportskom činu, iz Želje muk, tajac, radovanje.

Pripadnici navijacke skupine Manijaci iz Sarajeva u 76. minuti izazvali su prekid utakmice na Tušnju (Foto: Miroslav Petrovic)
I da ne duljimo, uoči gostovanja želje na Tušnju, kada su u strahu oči bile povelike, trener Petrović je Slobodu okarakterisao malim klubom. Kasnije se vadio da su mediji njegove riječi izvadili iz konteksta, optužujući Jagodića da “protiv Želje pali vatru i nepotrebno stvara varnice”!

I sad, nakon svega, pozivaju na obraz, čast i fair ponašanje “crveno-crnih” protiv Zrinjskog!? Što će reći: Sloboda mora uzeti bod ili tri da bi odbranila dostojanstvo, premda se malo ko sjeća kada su Tuzlaci slavili pod Bijelim brijegom, i kada su bili jači nego sada!

A sve, valjda, da bi Željo bio šampion!

Nije poenta ovdje u tome hoće li i kako Sloboda igrati u Mostaru, niti nam na um pada i pomisao da protiv Zrinjskog treba izvesti mladi sastav i da treba odigrati revijalno.

Poenta je u tome što na čast, obraz i poštenje pozivaju oni koji, ne samo kada je Sloboda Tuzla u pitanju, na to imaju najmanje prava. Kako su sijali, tako će žnjeti! A pri tome se iskreno nadamo da će igrači Slobode protiv Zrinjskog odigrati časno i pošteno, pa šta bude!

Stara narodan izreka kaže: nije bitno šta ko govori, nego ko govori! Sve rečeno! (tl
Bice Zeljo k..sampion
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

PticaSelica1921
Kontakt:

Post Postao/la PticaSelica1921 » 23 maj 2017, 23:07

escobarpablo je napisao/la:
PticaSelica1921 je napisao/la:Jeste li pomislili slucajno,sta ako se desi slucajno da uzmu fuklje bod u Mostaru a mi dobijemo Radnik? :urnebes:
Onda se probudiš, i uđeš na prepucavanja da vidiš da se taslačenje nastavilo nesmanjenim intenzitetom... :mrgreen:
Ja Te k'o insana zamolio da me zaobidjes I ne citiras da Te ne blokiram jer svim silama se trudim da vjerujem da ima nade za sve.Pa cak I za tebe.
Iz razloga sto si slagao I sto nemas karakter.Ni na internetu.Zato sto si naporan i trudis se na silu biti huligan.Ti i ja,nemamo dodirnih tacaka osim mozda broj hromosoma a i to sumnjam.
Sljedeci put cu te bas obrukati pa ces vidjeti sta je "taslacenje".
Sad ti je vrijeme da budes pametan.
U srcu nosim te ja ! 1921

rasavoje
Kontakt:

Post Postao/la rasavoje » 23 maj 2017, 23:08

Zeljo tituli..

Svi moji drumovi, moji su dusmani, nijedan tebi me ne vodiiii :njanjanja:
♥ ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje!

Capodecina

Post Postao/la Capodecina » 23 maj 2017, 23:09

Šta kaže Nefić; bezuspješno izvedena akcija kodnog naziva Zubanović 2... :mrgreen:
do zadnjeg dana života mog' samo Sarajevo

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 maj 2017, 23:10

PticaSelica1921 je napisao/la:Sad ti je vrijeme da budes pametan.
;)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 23 maj 2017, 23:10

Zenzo je napisao/la:
PticaSelica1921 je napisao/la:Jeste li pomislili slucajno,sta ako se desi slucajno da uzmu fuklje bod u Mostaru a mi dobijemo Radnik? :urnebes:
Minirali bi nam Grbavicu od muke.
odselio se iz drzave, promjenio identitet, pio apaurine do kraja zivota :kafa:
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 23 maj 2017, 23:13

Ali, kažu kupit ćemo sve do kraja, bahati smo i moćni, radimo šta hoćemo! Imamo para ne može ih krava pojesti. :lol: A na Koševo dođoše spuštenih gaća i očekujući milostinju od komšije! A sad valja i Tuzlacima slika ne bi li napravili čudo i zapeli u Mostaru. Bahati, bahati Željkan! :kafa:
Bahati, bahati Željkan!
1946

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 maj 2017, 23:14

E čuj da Sloboda napravi čudo, pa primiće tricu do poluvremena :lol:
Voli te tvoje Sarajevo.

PticaSelica1921
Kontakt:

Post Postao/la PticaSelica1921 » 23 maj 2017, 23:17

Zenzo je napisao/la:
Nosaju sahovnice...skloni su mjenjaju imena i dresova.Znas, "torpedo" je bas dinamitno,zloslutno ime :rol:

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 23 maj 2017, 23:17

;)
joker90 je napisao/la:Ali, kažu kupit ćemo sve do kraja, bahati smo i moćni, radimo šta hoćemo! Imamo para ne može ih krava pojesti. :lol: A na Koševo dođoše spuštenih gaća i očekujući milostinju od komšije! A sad valja i Tuzlacima slika ne bi li napravili čudo i zapeli u Mostaru. Bahati, bahati Željkan! :kafa:
Ne u guzicu nego u guzicji razdjeljak.. :urnebes:
Koliko vec strahuju .pricinjava im se trica do konjica :urnebes:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 23 maj 2017, 23:18

Virtu4l je napisao/la:E čuj da Sloboda napravi čudo, pa primiće tricu do poluvremena :lol:
Nemoj ba, koliko su se opustili i uzeli maha sa ovim podjebavanjem, da Sloboda ne izgubi u Mostaru (a Željo dobije Radnika tj. postane prvak) prcali bi nas što smo rekli da će ih Zrinja zgazit :lol:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 23 maj 2017, 23:22

Kaže Sampras, ovo je tekma gdje se ne smije ići na bod, stavi u prvu Zebu i Bekriju, a onda krene..
slika
Bahati, bahati Željkan!
1946

PticaSelica1921
Kontakt:

Post Postao/la PticaSelica1921 » 23 maj 2017, 23:23

A ima tu jos jedna opcija ;
Gubi zrinja,gubimo mi (pu pu pu) a upali hebibovic :rol: Il Babo fuli okvir pa pogodi mrezu :urnebes:
Odjaviti se sa kontinenta.

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 23 maj 2017, 23:24

Raonffa je napisao/la:
DenchiNL je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
Čuj pobjedu na derbiju, a svaki post se direktno ili indirektno tiče Željinog gubitka titule :urnebes:

Uostalom, zar vam toliko znači ova pobjeda na derbiju, slavite kao da niste prethodnih šest utakmica dobili :P
to je puka slučajnost :D :urnebes: sretna okolnost :rol:
pobjeda na posljednjem derbiju, se slavi do sljedećeg, grad je naš, itd.
ne ozbiljno sad..jeste vi novi? kad ste počeli navijat? :D :rol: :urnebes:
Aaa dragi den cho, pa i prije ste dobijali derbije (nekad u nekad :kafa: ) pa niste ovako slavili...

Doduše, od kako je ova tema nastala niste ostvarili pobjedu na derbiju, sad ste skinuli junf pa vam je oprošteno :lol:
Kad ih covjek slusa rekao bih da redovno dobijaju,znas li ti slucajno medjusobni omjer izmedju Sarajeva i zelje

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 23 maj 2017, 23:25

joker90 je napisao/la:Kaže Sampras, ovo je tekma gdje se ne smije ići na bod, stavi u prvu Zebu i Bekriju, a onda krene..
slika
Jest, zabio nam ga Kerla do jaja :urnebes:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 maj 2017, 23:25

PticaSelica1921 je napisao/la:Gubi zrinja,gubimo mi (pu pu pu) a upali hebibovic :rol: Il Babo fuli okvir pa pogodi mrezu :urnebes:
Sad bih to potpisao samo da kukasti ne osvoje.
Voli te tvoje Sarajevo.

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 23 maj 2017, 23:26

Zenzo je napisao/la:
Ja bi vam prvi čestitao. Isto ko što sam mislio to učiniti u subotu, međutim, to se ne desi. Uletio sam bio čak i na vašu temu rekavši da mi je drago što je Sarajevo dobilo na derbiju vas, al s druge strane mi je krivo što će na kraju najvjerovatnije prvak biti Zrinjski. Međutim, kad sam vidio kako nas sve nazivate, od ustaša, balija il kako sve ne, bi mi krivo to što napisah.. :roll:
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 23 maj 2017, 23:27

Anex je napisao/la: Kad ih covjek slusa rekao bih da redovno dobijaju,znas li ti slucajno medjusobni omjer izmedju Sarajeva i zelje
Imamo ih više nego vi, koliko me sjećanje služi.

Guest007
Kontakt:

Post Postao/la Guest007 » 23 maj 2017, 23:35

Zagor je napisao/la:
Zenzo je napisao/la:
Ja bi vam prvi čestitao. Isto ko što sam mislio to učiniti u subotu, međutim, to se ne desi. Uletio sam bio čak i na vašu temu rekavši da mi je drago što je Sarajevo dobilo na derbiju vas, al s druge strane mi je krivo što će na kraju najvjerovatnije prvak biti Zrinjski. Međutim, kad sam vidio kako nas sve nazivate, od ustaša, balija il kako sve ne, bi mi krivo to što napisah.. :roll:
Navijaci Zelje su najveca ciganija u BiH, najveci nacionalisti ;)
Pa bolan fukare ulaze na stadion ovi sa sjevera ih nazivaju cetnicima, gdje to ima? 100% tacna informacija ;)
Bilo kako bilo, u Tuzli nikad nece postojat' gradski derbi, u Tuzli postoji samo jedan klub, nasa Svetinja, Sloboda!

NS BiH mafia!
Savez napolje!

PticaSelica1921
Kontakt:

Post Postao/la PticaSelica1921 » 23 maj 2017, 23:35

Virtu4l je napisao/la:
PticaSelica1921 je napisao/la:Gubi zrinja,gubimo mi (pu pu pu) a upali hebibovic :rol: Il Babo fuli okvir pa pogodi mrezu :urnebes:
Sad bih to potpisao samo da kukasti ne osvoje.
Znas sta Virto? Zayebi to.I ja sam isto kontao,ali onda bi opet ovi danas/sutra se lizali da Borcem ili Slavijom.Evo ih za pisljivi go nosaju sahovnice,za titulu bi preko lavora orao isao,evo glave.
Ovako nek je uzmu ujke plasticne,kad tad ce propasti a mi znamo ko nam je komsija.
Sta velikom Zelji znaci 1 ili 10 titula ili 10 godina?
Sta je godina za vjecnost prijatelju moj?
Zeljo do petka,kada Sunce izadje na Zapadu!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.