FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 24 maj 2017, 12:29

Joj kad nas Slavko iznenadi sastavom u nedjelju pa stavi Markovica i Kerlu. Svi cemo na aparatima zavrsiti.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 24 maj 2017, 12:35

Teorije zavjere;
U zavisnosti od rezultata 10. kola Lige za prvaka, ceremonija uručenja pehara i medalja za prvaka BHT Premijer lige biće održana u nekom od sljedećih termina:

U slučaju da FK „Sarajevo“ bude prvak, ceremnonija uručenja nagrada će biti u Sarajevu, 28.05.2017. godine, u 23:00 sati;

U slučaju da HŠK „Zrinjski“ bude prvak, ceremnonija uručenja nagrada će biti u Mostaru, 28.05.2017. godine, u 21:00 sat;

U slučaju da FK „Željezničar“ bude prvak, ceremnonija uručenja nagrada će biti u Sarajevu, 28.05.2017. godine, u 19:15 sati.
Naravno, ljudski i navijački je nadati se!
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 24 maj 2017, 12:36

Idemo na Grbavicu u sto vecem broju jer smo mi novi SAMPIONI.[emoji38] [emoji5]

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 24 maj 2017, 12:41

Po kojoj logici mi imamo prednost u odnosu na Zrinjski, nikako ne mogu da skontam.

Realno, kakve su se rotacije na vrhu dešavale i koliko je gusto bilo, puno kikseva cijelu sezonu, ništa me ne bi iznenadilo. Opet neki damar razuma u meni govori da su šanse za trofej male ali postoje.

Kako god, svi na Grbavicu!

Bit će Željo opet šampion!
Zadnja izmjena: Neandertalac, dana/u 20 jun 2017, 09:32, ukupno mijenjano 1 put.

UPRAVA NAPOLJE!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 24 maj 2017, 12:45

Sansa postoji,ali je ona bas bas mala. Treba se uvijek nadati najboljem u svakom slucaju. Ko zna sta nas ceka u nedjelju oko 19 sati.

Martinez8
Kontakt:

Post Postao/la Martinez8 » 24 maj 2017, 12:51

Welbeck je napisao/la:Po meni bi Musa bio idealno riješenje za nasu klupu. Njega sam prizeljkivao kada je slovenac dobio pedalu. Poznaje nasu ligu, iskusan strucnjak, i prije svega veliki gospodin.
I prva dva poraza ili losija igra naseg tima, slat cemo ga u pm i tjerati sto dalje. Koliko smo to promijenili trenera u zadnje 2-3 sezone, pa nijedan se ne moze dugo zadrzati, odmah kukamo. Nijednu sezonu nismo odigrali sa istom ekipom, uvijek se dovode neki igraci i tjeraju se na kraju sezone i tako u krug. Pa valjda je red da se jedan trener zadrzi 2-3 sezone, sa ekipom istom uz 2-3 igraca koja bi pojacala ekipu. Nema mi nista mrze nego citati i gledati kako se nakon 2-3 losa rezultata tjeraju i trener i uprava i igraci i sve u pm. Izborili smo evropu, sto nam je bio cilj. Sta hocete vise. Sljedece godine postaviti cilj titula i sa Slavkom i par pojacanja u odbrani i naprijed se to moze ostvariti. Samo ne tjeranje trenera svaku polusezonu i ocekivati neke rezultate. Nema od toga nista.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 24 maj 2017, 12:52

LjoZee je napisao/la:Sansa postoji,ali je ona bas bas mala. Treba se uvijek nadati najboljem u svakom slucaju. Ko zna sta nas ceka u nedjelju oko 19 sati.
Bila je mala dok nekom idiotu iz nase uprave nije palo na pamet da krene u licni obracun sa Jagodicem. Sada je nema.

cruz40
Kontakt:

Post Postao/la cruz40 » 24 maj 2017, 12:57

Zenzo je napisao/la:
plavousrcu je napisao/la:Hocemo trenera sa vizijom - dovedu nam Kostica. Skijas nema pojma - otjeraju skijasa. Dodji najdrazi - dovedu nam Jahica. Tjeraj **** - otjeraju Jahica. Daj nam Zahirovica - eto Zahirovica. Tjeraj ga nema pojma - otjeraju ga. Dajte nam stranca da privuce publiku - eto nam Hervasa. **** Hervasa cuka se boji - ode Hervas. Cistite ekipu od ublehasa - ocisti se ekipa. Dajte Petrovica da ga komsijama zavucemo - eto i Petrovica. Zeba je slobodan dajte nam ga - eto i Zebe. Sad nam ne valja - bice tjeranje. Dajte nam Kostica po cijenu narusavanja krhkih odnosa sa Slobodom - doveli nam ga i onda otisao. Zuban supak i zato ga **** - Zuban ****. Streberi nemate pojma i daj se odmaknite od sporta i dovedite nekog provjerenog koji ce voditi brigu o sportu. Treba nam neko ko nece slusati ulicu, tribine, forume i drustvene mreze. Trudite se, uradili ste sto niko prije vas nije u pogledu infrastrukture, ali ako je vas ego vazniji od Zelje pedala i vama svima. Svakih pet mjeseci ista prica, tjeraj i dovodi i trazi krivca negdje drugo. Isto kad Markovic igra, daj je prvom do sebe. **** to vise.
To je nasa realnost i nas bolesni mentalitet, i ovo ljeto ce biti daj Kvesica daj Djelmica, vrati Besliju iz penzije, daj onog - ovog, vrati Odu, Amara, vrati slovenca, ...itd.

I onda prvom njihvom greskom sve im psovat, napadati ove ko je njh vratio - doveo, sta ce nam matorci, gdje su nasa djeca...itd.

Umjesto da idemo naprijed mi nazadujemo, hajde trener na stranu, ali igraci, dan danas zivimo od proslosti i bivsih igraca, lafo legende vracaju se iz ljubavi, vrate se kao invalidi ne mogu potrcati a primaju po 5.000 mjesecno. Samo neki matori igraci "iskusni" umjest da ganjamo omladinu, iz ostalih klubova da dovodimo kvalitetne igrace.
Pa kad imas Ribu i Cenana, da oni satro nesto znaju ko je dobar i ko zna igrati opte, od toga treba krenuti,dovesti nekoga ko zna prepoznati igraca pa imao taj igrac 17 ili 37 god.samo nek zna igrati.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 24 maj 2017, 13:03

Bitno je da Uprava treneru kaze da 2-3 juniora MORAJU biti uz prvi tim. Da li taj trener bio Slavko ili neki deseti on mora iz ove generacije uzeti neke juniore i povesti ih na pripreme i slicno.
Radije cu trpiti malog Sabanadzovica jer znam da dijete voli Zelju i da mu je otac vezan za nas klub nego Markovica. Dosta je vise ovih polovnjaka.

Idemoplavi
Kontakt:

Post Postao/la Idemoplavi » 24 maj 2017, 13:16

Samire Bekricu cinkarosu MARS IZ SVETINJE!!!!!!! Smece jedno raspalo rumeno!!!!
1921

Qwerty90
Kontakt:

Post Postao/la Qwerty90 » 24 maj 2017, 13:18

Budući da sam oduševljen jednim postom sa orga, moram vam ga prenijeti ovdje, jer je zaista vrijedan čitanja.

Za mene je ovo nekako istinski glas razuma:

" Moram priznati da kako vrijeme prolazi, sve više me zabavljaju ovi fenomeni i izjave tipa: ja pravo gotivim Amara Osima i super je trener, samo ne bih volio da se vrati u Želju :D

Po meni to pokazuje jedan određeni nivo samodestrukcije, jer je to paradoksalno na više nivoa. Nisam siguran da postoji klub na svijetu čiji navijači tako razmišljaju. Kako sam inače fan paradoksa, malo sam razmišljao na tu temu. Naravno uz to se pojavljuje i ona rečenica "kako treba pokazati da se može osvojiti titula bez Amara". Evo da riješimo i to pitanje - naravno da može. Čovjek će se nekada prestati baviti ovim poslom, ako ništa, sasvim sigurno će kao i svi mi preseliti na drugi svijet. Željo će postojati i nakon toga. Dakle, fakt je da će neki drugi trener nekada osvojiti titulu sa Željom. Nije to neka posebna, niti specijalno važna činjenica. Više je zanimljivo gledati razloge zbog čega se uopšte o tome razmišlja i ko ima potrebu da to dokaže. Zbog čega bi u krajnjem slučaju navijačima Željezničara bilo važno da li je titulu osvojio Amar ili neko drugi? Meni lično, nije važno. Važan mi je isključivo uspjeh kluba. Međutim, nemam potrebe umanjivati bilo čije zasluge, pa i one za "šerpe" koje nam stoje u ormarima.
Eh sad, nakon svega gore napisanog, ispada da ljudi razmišljaju na slijedeći način - ova uprava ne može sa Amarom i Amar ne može sa ovom upravom.
Ne slažem se ni sa tim. Želim da vjerujem da su na obje strane izuzetno inteligentni ljudi. Uprava se već dokazala sa ogromnim poslom koji je uradila, te svi s ponosom možemo vidjeti kako smo se uozbiljili kao klub, kako možeš otići na stadion zateći red i rad, možeš se obratiti klubu i da ti neko, zamisli, odgovori ne pitanja koja imaš itd. Svako ko kaže drugačije je obična maliciozna sitna duša. Zbog toga uprava kluba i ima podršku, čak i pored ne baš uspješnih sportskih rezultata.
S druge strane, imamo slobodnog najtrofejnijeg trenera u historiji kluba. Ne vidim nijedan razlog za izmišljanje tople vode u ovom trenutku kada konačno ličimo na klub i malo nam nedostaje da se izdignemo iznad ove žabokrečine u kojoj svi živimo. Nama tako malo treba, ali ne smijemo sebi dopustiti da eksperimentišemo još jednu sezonu.
Kakvi god da su problemi, šta god da je u pitanju, siguran sam da su riješivi. I finansijska strana se sasvim sigurno da riješiti, jer po meni, ovo što sada radimo košta mnogo više.
Željezničaru ne treba da bude zle krvi između kluba i najuspješnijeg trenera. To će uvijek ostavljati gorak okus u ustima. Čak i onda kada budemo uspješni i u sportskom dijelu. Jer fudbal je takav, da ti se sve nekada vrati. Imamo priliku svjedočiti tome ovih dana.

Sjednite, razgovarajte. Ne morate se ni dogovoriti, ali spustite loptu, saslušajte jedni druge. Od toga klub može imati samo koristi. Meni lično, kao navijaču Želje to smeta, iritantno je. Mi kao klub treba da budemo iznad toga. Potpuno sam siguran da kad bi se to desilo da bi klub izjednačio kvalitet sportskog dijela sa kvalitetom kakav ima u upravi kluba. A onda, samo je nebo granica....

Ne zaboravimo, naredne sezone se mijenja sistem takmičenja Lige šampiona. Isti grantuje najmanje 4 utakmice, što samo po sebi donosi ogroman novac za naše uslove. Kada se tome doda i bonus za prvaka, dolazimo do približno milion eura. To je novac koji moramo uzeti. To može da bude prekretnica u razvoju kluba. Ne samo zbog novca, nego zbog lakše startne pozicije.

Sjedite i razgovarajte. Pa kad se ne dogovorite, sjedite opet. Ono što je loše treba da nestane."

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 24 maj 2017, 13:28

Qwerty90 je napisao/la:Budući da sam oduševljen jednim postom sa orga, moram vam ga prenijeti ovdje, jer je zaista vrijedan čitanja.

" Moram priznati da kako vrijeme prolazi, sve više me zabavljaju ovi fenomeni i izjave tipa: ja pravo gotivim Amara Osima i super je trener, samo ne bih volio da se vrati u Želju :D

Po meni to pokazuje jedan određeni nivo samodestrukcije, jer je to paradoksalno na više nivoa. Nisam siguran da postoji klub na svijetu čiji navijači tako razmišljaju. Kako sam inače fan paradoksa, malo sam razmišljao na tu temu. Naravno uz to se pojavljuje i ona rečenica "kako treba pokazati da se može osvojiti titula bez Amara". Evo da riješimo i to pitanje - naravno da može. Čovjek će se nekada prestati baviti ovim poslom, ako ništa, sasvim sigurno će kao i svi mi preseliti na drugi svijet. Željo će postojati i nakon toga. Dakle, fakt je da će neki drugi trener nekada osvojiti titulu sa Željom. Nije to neka posebna, niti specijalno važna činjenica. Više je zanimljivo gledati razloge zbog čega se uopšte o tome razmišlja i ko ima potrebu da to dokaže. Zbog čega bi u krajnjem slučaju navijačima Željezničara bilo važno da li je titulu osvojio Amar ili neko drugi? Meni lično, nije važno. Važan mi je isključivo uspjeh kluba. Međutim, nemam potrebe umanjivati bilo čije zasluge, pa i one za "šerpe" koje nam stoje u ormarima.
Eh sad, nakon svega gore napisanog, ispada da ljudi razmišljaju na slijedeći način - ova uprava ne može sa Amarom i Amar ne može sa ovom upravom.
Ne slažem se ni sa tim. Želim da vjerujem da su na obje strane izuzetno inteligentni ljudi. Uprava se već dokazala sa ogromnim poslom koji je uradila, te svi s ponosom možemo vidjeti kako smo se uozbiljili kao klub, kako možeš otići na stadion zateći red i rad, možeš se obratiti klubu i da ti neko, zamisli, odgovori ne pitanja koja imaš itd. Svako ko kaže drugačije je obična maliciozna sitna duša. Zbog toga uprava kluba i ima podršku, čak i pored ne baš uspješnih sportskih rezultata.
S druge strane, imamo slobodnog najtrofejnijeg trenera u historiji kluba. Ne vidim nijedan razlog za izmišljanje tople vode u ovom trenutku kada konačno ličimo na klub i malo nam nedostaje da se izdignemo iznad ove žabokrečine u kojoj svi živimo. Nama tako malo treba, ali ne smijemo sebi dopustiti da eksperimentišemo još jednu sezonu.
Kakvi god da su problemi, šta god da je u pitanju, siguran sam da su riješivi. I finansijska strana se sasvim sigurno da riješiti, jer po meni, ovo što sada radimo košta mnogo više.
Željezničaru ne treba da bude zle krvi između kluba i najuspješnijeg trenera. To će uvijek ostavljati gorak okus u ustima. Čak i onda kada budemo uspješni i u sportskom dijelu. Jer fudbal je takav, da ti se sve nekada vrati. Imamo priliku svjedočiti tome ovih dana.

Sjednite, razgovarajte. Ne morate se ni dogovoriti, ali spustite loptu, saslušajte jedni druge. Od toga klub može imati samo koristi. Meni lično, kao navijaču Želje to smeta, iritantno je. Mi kao klub treba da budemo iznad toga. Potpuno sam siguran da kad bi se to desilo da bi klub izjednačio kvalitet sportskog dijela sa kvalitetom kakav ima u upravi kluba. A onda, samo je nebo granica....

Ne zaboravimo, naredne sezone se mijenja sistem takmičenja Lige šampiona. Isti grantuje najmanje 4 utakmice, što samo po sebi donosi ogroman novac za naše uslove. Kada se tome doda i bonus za prvaka, dolazimo do približno milion eura. To je novac koji moramo uzeti. To može da bude prekretnica u razvoju kluba. Ne samo zbog novca, nego zbog lakše startne pozicije.

Sjedite i razgovarajte. Pa kad se ne dogovorite, sjedite opet. Ono što je loše treba da nestane."
Potpis!

Nekada prije sam to i zagovarao ovde, kumio, molio jer u nekoj mojoj percepciji idealna kombinacija bi bila upravo ova a koliko mogu zaključiti zahtjeve navijača njih min 80% dijeli isto mišljenje.

Željo iznad svih nas!

UPRAVA NAPOLJE!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 24 maj 2017, 13:28

Idemoplavi je napisao/la:Samire Bekricu cinkarosu MARS IZ SVETINJE!!!!!!! Smece jedno raspalo rumeno!!!!
Sta ti bi ?

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 24 maj 2017, 13:33

Neandertalac je napisao/la:
irfo je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Naprijed Željo!
Hajde Amare, Hajde Misimovicu.

Za dominaciju! Za pun stadion! Za Europsku Grbavicu!

Željo je porodica i ima mjesta za sve!
Ako se desi na sta mislim, bice dosadna liga sljedecih desetak godina :njanjanja:
Ako se desi!? Šta dobijamo?

1 Sportski segment!
Najviše osporavana stavka trenutne garniture vodećih ljudi. Čovjek koji zna kako igrači, treneri, klubovi, liga dišu, koji u malom prstu ima sve njihove prednosti i mane, njegovi su savjeti suho zlato. Jedan od rijetkih, čak ću se usuditi i jedini sa kojim bi rezultati u sportskom segmentu bili zagarantovani.

2 Igrački kadar!
Stavka koja se nadovezuje na prvu. Htio to neko priznati ili ne, jedan od razloga zašto smo imali slabije rezultate je veliki broj igrača upitnih kvaliteta i namjera koji su dobili priliku obući plavi dres a ničim to nisu opravdali. Skupo plaćena škola! Ne kažem da sa Amarom ne bi imali fula ali konačno bi u klubu bio neko sa potrebnim znanjem i itekako sposoban za pregovore. Te bi greške bile svedene na minimum.

3 Slavko Petrović
Uz Amara, Slavko može samo profitirati. Lakše je kada iza leđa imaš jednu takvu veličinu i znalca koji ti može pomoći u dosta stvari, što savjetima, što ugledom, što manguplukom. Bez namjere da srozavam Slavkinee kvalitete i da pretpostavljam kako bi Amar bio siva eminencija, već jedan kišobran koji bi mu omogućio još bolje uslove za miran rad, dao sigurnost i stabilnost.

4 Menageri
Sada smo u situaciji da imamo puno "prijatelja" i "vanjskih suradnika" koje nikada prije ili smo ih rijetko viđali na Grbavici. Vode u kojima se Amar snalazi itekako dobro, vode u kojima je Amar krupna riba. Uštedio bi nam puno vremena, novca, svojim znanjem djelovao preventivno na eventualne pokušaje podvale.

5 Savez i sudije
Sigurno ima ljudi koji ga ne vole ali ga svi moraju poštovati. Nema više linija! Nema više, igrao rukom ali je za penal treba uhvatiti. Nema tri "navodna" ofsajda po tekmi, "slučajno". Nema sviranja penala kontra nas na svaki kontakt.
Nema više muda pod bubrege!

6 Uprava
Sa Amarom, članovi uprave bi dobili potpuni mir, stabilnost, više vremena da se posvete infrastrukturi stadiona i pratećih objekata, dodatnom uređenju kluba, jačanju sponzorstva i budžeta. Amar bi im sa pleća skinuo jedan veliki teret i konačno bi mogli malo odahnuti dušom znajući da imaju pravog čovjeka od povjerenja na pravom mjestu.

7 Marketing
Kada bi sutra bilo objavljeno da se Amar vraća na mjesto SD u subotu bi Grbavica bila mala da primi sve navijače.
Željo bi se uzdigao u još neviđene visine, samom objavom.

8 Željovac. Istinski, od glave do pete. Plava krv po pedigreu, istoriji, trofejima, godinama provedenim zajedno. Nekada davno kao igrač vs Zvijezde igrao u legendarnoj utakmici koju su plavi slavili sa 3_0, iza rata kao trener, 5 titula prvaka, 5 trofeja kupa, 2 super kupa.
Željo je veliki klub! Željo sa Amarom je još veći!
Drhtali bi svi!

I za kraj, mi navijači. Mi imamo ljubav koju dajemo i često i ne tražimo ništa zauzvrat. Tu smo jer volimo klub. Vremena su takva da nas možda nema deset milja na stadionu ali to ne znači da nam plava srca više ne kucaju. Ne znači da je neko više ili manje Manijak. Svi smo mi dio porodice, jedan krov ispod kojeg za svakog od nas ima mjesta. Samo taj jedan mali korak fali da konačno iskoračio iz ovog blata naše države, ojađene i devastirane, samo jedan korak koji pali plamen strasti, uzburkava emocije, piše istoriju.
Učinimo taj korak zajedno.

Evo post iz Novembra. Kada sa ove distance pogledam ovaj post želudac mi se okreće.

UPRAVA NAPOLJE!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 maj 2017, 13:34

Qwerty90 je napisao/la:Budući da sam oduševljen jednim postom sa orga, moram vam ga prenijeti ovdje, jer je zaista vrijedan čitanja.
Ima ih još bar deset koje bi trebalo iskopirati i postaviti gdje god može, čisto da ovi vide da se nezadovoljstvo može iznijeti na kulturan i veoma konstruktivan način.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 24 maj 2017, 13:38

Odlicno napisano :clap:
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

Qwerty90
Kontakt:

Post Postao/la Qwerty90 » 24 maj 2017, 13:40

Nea, bolje da nisi quotao ovaj tvoj post, haj što mi se želudac okreće nego što moram nastaviti sa apaurinima 2 x 2mg kuknjava kuknjava

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 24 maj 2017, 13:43

Je li 100% danas da neka sjednica ? Na njoj ce se znati da li Slavko ide ili ce jos biti nesto ?

Idemoplavi
Kontakt:

Post Postao/la Idemoplavi » 24 maj 2017, 13:44

Ljudi otkrili toplu vodu a postoji bojler. Kako vam ba nije jasno AMAR OSIM ne želi da dodje u ovog Želju sa ovim ljudima, NE ŽELI. Drugi put kad se vracao jedini njegov uslov je bio Sabahudin Žujo i Nijaz Brkovic. Sto kako i zasto ne bi ulazio.
1921

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 maj 2017, 13:45

Idemoplavi je napisao/la:Ljudi otkrili toplu vodu a postoji bojler. Kako vam ba nije jasno AMAR OSIM ne želi da dodje u ovog Želju sa ovim ljudima, NE ŽELI.
Evo ja ti kažem da ŽELI.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, drzgemboadislic, Lekqqq1921, Lokomotifa, Paromlinac i 68 gostiju.